Cisco CCNA

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Fakt7
Amateur
Amateur

Re: Cisco CCNA

Príspevok od používateľa Fakt7 »

No čo som si pozistoval, tak tie semestre napr. na fit stu sa skladajú zo skúšok a praktickych cviceni. Ziadne prednášky, ale pristup k online materialom. Tu je ukazka keby to niekoho zaujimalo http://www.cisco.com/E-Learning/prod/cu ... index.html . A oplati sa to spravit pokial este studujete lebo tie ceny pre ne-studentov su astronomicke :smt081
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ktozesomja »

Ano to je pravda, oplati sa to spravit kym si student, lebo potom ta cena je o dost vyssia.
Fakt7
Amateur
Amateur

Ešte jedna vec. Co vravíte na tú knihu CCNA
Cisco Certified Network Associate
Výukový průvodce přípravou na zkoušku 640-802
http://cisco.fiit.stuba.sk/new.web/kurz ... rialy#ccna hned druhá zhora. Oplatí sa ju kúpit/vytlacit? Teda ci je vhodna ako vyukovy material. Má cez 900 strán.
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vhodna je, ale takisto uplne zbytocna, pretoze tieto knihy v originale najdes na internete, mozno aj free
Fakt7
Amateur
Amateur

A aj niekto pracujete v tejto oblasti ? Lebo mne to pripada ako taká bokovka. Resp. ze sa nedá vela zarobit (priemerne tak 800 € /mesiac). Uvital by som nejake skusenosti.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

V akej oblasti? CCNA samotne ti nic nezarobi, nauci ta zakladom sietariny. Zarobis podla toho ako s tym dalej nalozis? Ked budes dvihat telefony v ATT/IBM tak je jasne, ze asi nedostanes vela (aj ked je to stale vysoko nadpriemerny plat vzhladom na republikovy priemer).
Fakt7
Amateur
Amateur

Myslel som v oblasti sietový administrátor (network administrator) a všetky tomu príbuzné. Lebo IT ma baví aj sietarina ( aj ked s nou nemam velke skusenosti) ale co som pozeral platy tak 800 € priemer, ( podmienky vyska + CCNA) co neni nic extra.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pokial myslis, ze ti niekde za prachobycajne CCNA daju viac ... CCNA nie je zarukou absolutne nicoho, videl som tu ludi co maju CCNP a vedomosti, resp. prax ziadnu. Dalsia vec je, ze sa pozeras na nastupny plat. Mne sa plat od nastupu zdvihol o 140%
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

a to si kde pozeral, ze vidis aj kolko ponukaju?
Fakt7
Amateur
Amateur

Ja nevravim ze CCNA mi ma zdvihnut plat, to som nikde nespomenul. CCNA je len zaklad , pricom vacsina firiem tento certifikat uz neberu ako vyhodu pri prijimani ale nutnost. Myslel som sietarinu . Lebo ak si to porovnas s takym programovanim CNC napr kde je plat 1000-1500 uz len nastupny...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ak ti ide iba o plat, tak urcite programovanie je lepsie platene. Nerozumiem ale potom naco sa vlastne pytas, ked odpoved si si dal sam.
Fakt7
Amateur
Amateur

Ja som sa pytal ci tu niekto nema skusenosti resp. ci nepracuje v tejto oblasti. Ja viem ze to je len nastupny. A nezaujima ma len plat ale aj to ako zacat robit sietarinu ked 80 % firiem ziada prax.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Prax moze byt cokolvek, aj zapojovanie siete niekde v malej firmicke, proste ukazat, ze nevidis router/switch prvykrat v zivote. Par zakladnymi otazkami sa da velmi lahko zistit ci clovek aspon nieco o tom vie, alebo je uplne mimo.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Tak ze si najdes nejaku z tych 20% firiem co prax striktne nevyzaduju, uchytis sa tam, ukazes svoju sikovnost, k tomu sa nabalia iine technologie a po niekolkych rokoch o teba budu mat zaujem aj ine firmy. Uz im bude viacmenej jedno ci mas titul alebo nie, smerodajna bude prave ta prax a tvoja sikovnost.
Fakt7
Amateur
Amateur

Snazil som sa najst nejaku takuto poziciu ktoru by som mohol vykonavat popri vyske ale zatial nic. Ale stale mi nejde do hlavy jedna vec.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

uz som to pisal, CCNA ma dnes kadekto, takze ako prax sa to urcite neberie. Prakticke cvicenia v simulovanom prostredi nie je prax.
Fakt7
Amateur
Amateur

To co vyzaduju firmy od sietoveho administratora (zapájanie, konfigurácia sieťových komponentov, aktualizacia fw a administratíva) ..... ale ked uz ma firma navrhnutu, zapojenu a plne funcknu celu siet tak to nechapem co tam potom ten clovek robi (kedze aktualizacia fw je minimum, zapajanie a konfigurovanie novych komponentov do siete tiez neni denna rutina ). Mohol by mi toto niekto ujasnit lebo som z toho jelen .
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Zalezi o ako velkej firme sa bavis. Samozrejme firma s jednou pobockou sa viacmenej raz nastavi a vsetko slape roky. Ak uz mas ale pobociek viac, tak tie musia byt nejakym sposobom prepojene a tym padom musi niekto jednotlive servery/klientske stanice monitorovat a poruchy proaktivne opravovat/riesit.
majky358
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa majky358 »

Tak skús reagovať na ponuky, na začiatok v tomto odbore nemusí byť až také ťažké dostať sa na nejakú juniorskú pozíciu. Mne už aj pár krát volali personalisti, že v BA a KE naberajú ľudí, v jednom prípade aj kvôli tomu, že x ľudí sa presunulo na vyšší level a hľadajú zas nových juniorov. Nečakaj, že ti dajú na starosť neviem akú sieť, skôr riešenie menších vecí a posúvanie na vyššiu podporu. Ale aj to je začiatok :) Za pol roka - rok môžeš robiť úplne niečo iné alebo aj inde. A všetky tie telefonáty začínali asi tak, že "všimli sme si vo vašom CV, že ovládate angličtinu a máte dokonca aj certifikát...". Btw. som na VŠ :)
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

majky358 ... a mas aj priemyselny certifikat ? Ci postacuje takym firmam ked ma novacik len ccna zo skoly, bez priemyselneho ?
Napísať odpoveď