Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Moj Canon S3 IS sa nechova ako externy disk, co je na skodu, ale objavi sa ako digitalny fotak ked idem cez Tento pocitac, takze aj to staci. To je mozno taka nevyhoda Canonov. Ked pises o otocnom displayi, tak neraz som ho vyuzil, ci to bolo fotenie z vysky (mal som ruku hore, fotil som a pozeral som na display co fotim (napriklad v dave ludi)) alebo tiez pri foteni zo zeme (fotak bol na podlahe a pohodlne som sa dival do displaya.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. Canony sú známe týmto správaním sa po pripojení. A otočný displej by som tiež určite využil, ale zase na druhú stranu.. keby som mal kvôli tomu kúpiť horší foťák, tak by som otočný displej aj oželel. ;)

Takže ktorý podľa Vás je lepší čo sa týka kvality fotiek a možností? Čo som pozeral recenzie, tak oba modely celkom pochvaľovali, nemali voči ním výraznejšie pripomienky. Panasonic je síce o 1000sk drahší, ale toľko by som minul pri Canone na kúpu AA akumulátorov, čiže by ma to vyšlo narovnako.
Panasonic Lumix DMC-FZ18 vs. Canon PowerShot S5 IS
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

brm: Canon nemá RAW, čo možno neskúr využiješ. Lumix tiež má širšie ohniská s porovnateľnými clonovými číslami (F/3,3 na ohnisku 504mm je už niečo...) Ale radím mrknúť si obe recenzky na dpreview, porovnať šumy, pozreť samples a rozhodnúť sa na základe toho :wink:

//nz
brm
Darca
Darca

Tak nakoniec to vyhral Panasonic, dnes som si bol po neho! :P Viac sa mi pozdával, aj tie sample fotky sa mi zdali byť lepšie. Prvých 5 fotiek zatiaľ vyzerá byť super. Už len sa naučiť ho ovládať a vyžmýkať z neho maximum. Vďaka všetkým za rady a pripomienky.

;)
keepsake
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa keepsake »

hladam nejaky dobry fotak s velkym optickym zoomom tak do 10.000SK?
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

ja mam uz druhy den Fuji finepix S8000fd ...8mpx. 18xoptika... zatial spokojnost... mas tu olypmus SP-560 (neviem ci presne oznacenie) ...staci sa riadit podla znameho hesla ...UTFG...
brm
Darca
Darca

Alebo aj ten môj PANASONIC Lumix DMC-FZ18 spĺňa dané podmienky, má 18x optický zoom a dá sa zohnať aj do 10.000sk.. viď príspevky vyššie. ;)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Cawte, nechem zakladat novu temu, tak sa chcem opytat, aky fotak by ste si kupili, keby ste chceli aby bol konstrukcne, parametrami a cenovo ako Fujifilm S6500fd.

//autoeditácia príspevku ( 30 Jul 2008, 11:16 )
Mno, objavil som jednu ponuku na ten Fuji S6500, mal by byt vyse roka v zaruke, komplet s krabicou + nove akumulatory Hama 2700mAh, slnecna clona, UV filter. Cena 6500 + dobierka.......oplati sa to??:.......kolko by stala ta dobierka??
miso5152
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miso5152 »

caw
cel by som si kupit tento fotak

Kód: Vybrať všetko

http://www.datart.sk/katalog/Digitalny-fotoaparat-Olympus-MJU-830-Black.html
a pise tam vsetko okrem toho aky ma menu jazyk
nevete to nahodou???
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

miso5152 napísal:caw
cel by som si kupit tento fotak

Kód: Vybrať všetko

http://www.datart.sk/katalog/Digitalny-fotoaparat-Olympus-MJU-830-Black.html
a pise tam vsetko okrem toho aky ma menu jazyk
nevete to nahodou???
English, French, German, Spanish, Italian, Russian, Czech, Dutch, Danish, Polish, Portuguese, Swedish, Norwegian, Finnish, Croatian, Slovenian, Hungarian, Greek, Slovak, Turkish, Latvian, Estonian, Lithuanian, Ukrainian, Serbian

zdroj:http://www.olympus.co.uk/consumer/29__m ... ations.htm
miso5152
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa miso5152 »

chlapec10 napísal:English, French, German, Spanish, Italian, Russian, Czech, Dutch, Danish, Polish, Portuguese, Swedish, Norwegian, Finnish, Croatian, Slovenian, Hungarian, Greek, Slovak, Turkish, Latvian, Estonian, Lithuanian, Ukrainian, Serbian

zdroj:http://www.olympus.co.uk/consumer/29__m ... ations.htm
diiiiiiiiiki velmo moc
BARS si mi pomohol mas to u mna :wink:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

miso5152 napísal:diiiiiiiiiki velmo moc
BARS si mi pomohol mas to u mna :wink:
nemaj strachy, na kompakte nie je co nerozumiet ani anglicky
JanikEskimacik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa JanikEskimacik »

Nazdar, mam dilemu ci mam kupit Panasonic DMC-TZ4 alebo Canon SX 100 IS. Su to podobne fotoaparaty, najde sa macher, ktory by mi vedel pomoct vybrat? Mam tym na mysli nejake zhrnutie vyhod a nevyhod oboch fotoaparatov. Vopred dakujem za nazory.
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

poradili by ste mi niekto najvyhodnejsiu kupu fotaku do 2500 sk? diki moc
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

JanikEskimacik napísal:Nazdar, mam dilemu ci mam kupit Panasonic DMC-TZ4 alebo Canon SX 100 IS. Su to podobne fotoaparaty, najde sa macher, ktory by mi vedel pomoct vybrat? Mam tym na mysli nejake zhrnutie vyhod a nevyhod oboch fotoaparatov. Vopred dakujem za nazory.
Porovnanie je samo o sebe hračka, skôr sa musíš vyznať v tom, čo je dôležité. Sú to celkom vyrovnané foťáky, SX100ka má (na môj údiv) o niečo málo lepšie sklo, čo sa týka hodnôt clony, TZ4ka je však kompaktnejšia, rýchlejšie sériové snímanie a kvalitnejšie video. Ďalej to máš spor aku. vs. baterky. Pokiaľ však chceš byť veľmi kreatívny, tak Canon Ti ponúka možnosť manuálneho nastavenia expozície, ajkeď neviem, či Ti ide práve o to.
Osobne by som šiel do TZ4 kvôli lepšej stabilizácii, kompaktnosti a akumulátoru. Ale upresni, čo chceš, tak Ti pomôžeme lepšie.
malyivko napísal:poradili by ste mi niekto najvyhodnejsiu kupu fotaku do 2500 sk? diki moc
Fúha...
Prihoď 5 kíl a máš to aj so stabilizátorom. PANASONIC DMC-LS80
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

vedel by mi niekto poradit daky slusny fotak (nejaky kompaktny) do cca tych 8000 sk? zaujali ma fotaky od panasonicu a ich zachytavanie tvare, stabilizacia, HD video (samozrejme so zvukom) a pod veci proste nieco kvalitne, dobre s kopou vybornych funkcii a kedze vacsinou fotim v AUTO rezime tak co by si tym nemal problem, dik za rady, ak su dake otazky tak ich zodpoviem :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ONdr3j napísal:vedel by mi niekto poradit daky slusny fotak (nejaky kompaktny) do cca tych 8000 sk? zaujali ma fotaky od panasonicu a ich zachytavanie tvare, stabilizacia, HD video (samozrejme so zvukom) a pod veci proste nieco kvalitne, dobre s kopou vybornych funkcii a kedze vacsinou fotim v AUTO rezime tak co by si tym nemal problem, dik za rady, ak su dake otazky tak ich zodpoviem :)
TZ4ka je v otmto prípade pre Teba skoro jasnou voľbou. Ultrazoom v kompaktnom tele, výkonná stabilizácia, detekcia tvárí, výborný AUTO režim. A pri tej cene Ti výde aj na dobrú kartu a dáke puzdro. Je tu ešte iná možnosť v podobe novšej TZ5ky, no najmarkantnejší rozdiel vidím v počte MPx.
Pokiaľ by si však chcel aj alternatívu od iného výrobcu, tak ako vydarený foťáčik mi príde aj H-10na od SONY. Ak sú otázky - prosím! :wink:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

chjo - jin ma predbehol... ale ako napisal - TZ4 nic nepokazis... cela seria sa nesie v znameni ultrazoomu v kompaktnom tele, mam skusenost ako s TZ2 aj s TZ3 a mozem povedat ze ak kompakt, tak toto :)
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

jin napísal:TZ4ka je v otmto prípade pre Teba skoro jasnou voľbou. Ultrazoom v kompaktnom tele, výkonná stabilizácia, detekcia tvárí, výborný AUTO režim. A pri tej cene Ti výde aj na dobrú kartu a dáke puzdro. Je tu ešte iná možnosť v podobe novšej TZ5ky, no najmarkantnejší rozdiel vidím v počte MPx.
Pokiaľ by si však chcel aj alternatívu od iného výrobcu, tak ako vydarený foťáčik mi príde aj H-10na od SONY. Ak sú otázky - prosím! :wink:
diiky ;)
ako pozeram tak bude stacit aj TZ4 + puzdro a ta karta (daka 4gb) a tiez som pozeral rozdiel medzi tz4 a tz5 a videl som len viac MPx a vacsi display, nic viac
len co ma zaraza tak co som dneska pozeral tak cena v euronics za TZ4ku bola skoro 9000 a za TZ5 skoro 12 000, co je "mensi" rozdiel oproti cenam na pixmanii

ale este raz diiky ;)

EDIT// jj maki, jin ta predbehol :)
aerotroll
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aerotroll »

Chalani ak vám môžem poradiť, tak pixmanií sa vyhnite... Ono je síce pekné, že majú fajn ceny, ale akonáhle chcete reklamovať, tak to na vlastné náklady posielate do FR, tam zistia, že tomu nič nie je a v rovnakom stave ako im to došlo to odpošlú s5 - samozrejme zase na vaše náklady. Výmena je rovnako problematická. Radšej obohaťme nejakého slovenského dovozcu (predajcu) a aspoň to ostane v rodine (štáte...) ;)
Napísať odpoveď