Jesus camp part II? Je toto normalne?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

violator napísal:neviem, o tom sa da velmi polemizovat a prave kvoli biblii a jej vykladaniu sa rozdelili krestania a protestanti vtedy pozadovali aby biblia bola hlavna autorita a nie kecy papezov, ktory boli ovplyvneny mocou a majetkom...myslim si ze chyba nie je v biblii, ale v ludoch, ktori ostatnym vnucuju to svoje vylozenie biblie
ale cela biblia proste nema vyznam...alebo azda veris ze tym ludom co ju pisali to nasepkaval boh ako fuzaty dedusko etc? ved to je na smiech...
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

SchYzo napísal:ale cela biblia proste nema vyznam...alebo azda veris ze tym ludom co ju pisali to nasepkaval boh ako fuzaty dedusko etc? ved to je na smiech...
nehovorim ze biblia je najdokonalejsie dielo na svete, ale nieco na nej bude alebo polka ludstva su totalni magori... :roll:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

violator napísal:nehovorim ze biblia je najdokonalejsie dielo na svete, ale nieco na nej bude alebo polka ludstva su totalni magori... :roll:
polka ludstva? :lol: :lol: :lol: sa zobud chlape...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

SchYzo napísal:ale cela biblia proste nema vyznam...alebo azda veris ze tym ludom co ju pisali to nasepkaval boh ako fuzaty dedusko etc? ved to je na smiech...
este si nezazil pocit tvorivej inspiracie? Prirovnajme to napriklad k tomu ak chces, lebo ten tvoj dedusko je na smiech...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Fabo napísal:este si nezazil pocit tvorivej inspiracie? Prirovnajme to napriklad k tomu ak chces, lebo ten tvoj dedusko je na smiech...
aha tak potom aj moje basnicky co som kedysi pisal na literaturu treba brat tak vazne lebo ma inspiroval boh co....trapne... :?
/edit:niesme OT, tema je o fanatizme aky prevadzkuje cirkev a toto je podla mna presne k teme
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

nechcem sa tymto nikoho dotknut, ale mam pocit, ze uz sme par stran pekne OT...to len taky detail na odlahcenie :lol:
LSDr.J.Behm
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa LSDr.J.Behm »

violator napísal:nehovorim ze biblia je najdokonalejsie dielo na svete, ale nieco na nej bude alebo polka ludstva su totalni magori... :roll:
ľudia = magori
LSDr.J.Behm
Light Expert
Light Expert

Fabo napísal:este si nezazil pocit tvorivej inspiracie? Prirovnajme to napriklad k tomu ak chces, lebo ten tvoj dedusko je na smiech...
Iste...ale to boli múzy z Parnasu, nie deduško od Michelangela. Alebo to bol Yeti? Who cares? Možno taká inšpirácia od deduška padla aj na Adolfa keď písal Mein Kampf :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

LSDr.J.Behm napísal:Iste...ale to boli múzy z Parnasu, nie deduško od Michelangela. Alebo to bol Yeti? Who cares? Možno taká inšpirácia od deduška padla aj na Adolfa keď písal Mein Kampf :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to s tym hitlerom si dobre zabil hehe, ale je to vystizne.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

poslať ti link na svoj blog? :) jasne, že zažil, ale od nikoho nepožadujem, aby moje "diela" ak sa to tak vôbec da nazvať, uznával, modlil sa k nim...
a ešte raz poviem to, čo som raz povedal-biblia, konkretne nový zákon, bol napísaný pekných pár storočí po Kristovej smrti.:) predlohou boli tisice apokryfných evanjelií, z ktorých boli vybrané a upravené štyri, ktoré dnes spolu so skutnaki apoštolov a jánovým zjavením tvoria Nový Zákon.

//LSDr.J.Behm: a na čo som asi tak narážal? Si povedal iba to isté čo ja...
LSDr.J.Behm
Light Expert
Light Expert

Sepiroth napísal:poslať ti link na svoj blog? :) jasne, že zažil, ale od nikoho nepožadujem, aby moje "diela" ak sa to tak vôbec da nazvať, uznával, modlil sa k nim...
a ešte raz poviem to, čo som raz povedal-biblia, konkretne nový zákon, bol napísaný pekných pár storočí po Kristovej smrti.:) predlohou boli tisice apokryfných evanjelií, z ktorých boli vybrané a upravené štyri, ktoré dnes spolu so skutnaki apoštolov a jánovým zjavením tvoria Nový Zákon.
no, hm...tie štyri evanjéliá v NZ boli napísané pár desaťročí po smrti JK (spolu s fúrou iných evanjelií)...zaradené do oficiálnej verzie boli až o tých pár storočí, za vlády Konštantína, ktorý ustanovil kresťanstvo štátnym náboženstvom etc...ale plno odlišností v nich vznikalo aj pri prekladoch
Napísať odpoveď