Pokrytectvo je prave vtedy, ked navonok sa tvaris sko krestan, vysedavas cele dni v kostole, a absolutne sa neriadis krestanskymi zasadami. Ja osobne som krestan ktory chodi kazdy do kostola a s cirkevnymi dogmami nemam absolutne ziaden problem. A na cirkev sa neda verit alebo neverit, cirkev je spolocenstv veriacich ludi a pokial tu budu nabozenstva, budu tu aj cirkvi.Sepiroth napísal:tro co píšeš znamená jediné- že si jeden z tých, ktorí si vyberajú tu akusi tretiu cestu, avšak to je čísté pokrytectvo. Bud niečo beriem, alebo nie, a koniec. Ak som kresťan tak chodím do kostola, počúvam farára, verím v boha a všetky cirkevné dogmy, striktne dodržiavam prikázania, bojujem za to, za čo bojuje cirkev...
niečo také, že som kresťan, ale nesuhlasim s tým, tým a hentým, alebo som kresťan verím v boha ale nie v cirkev-to je iba pokrytectvo a hluposť. prečo si teda krasťan ked zmýšĺaš takto? Pretože rodičia ťa učili, že si kresťan tak to o sebe stále vyhlasuješ, i keď už podľa toho dávno nežiješ.
dalej k filozofii Ježiša Nazaretského - ja vidím iba základné prvky ktoré majú spoločné všetky náboženstvá, ked čítam sväté písmo. Zvyšok, čo vidím, je dielom prepisovateĺov, koncilov, uprav, vidím 4 zrejme najvhodnejšie evanjeliá z tisícov... povedz mi teda, čo je filozofia J.N? existuje iba teológia Kresťanstva, nie filozofia. Filozofia a teológia sa totiž NIKDY nemali radi. A bola to teológia kto ovládol masy a z filozofie si robil slúžku, ak sa ju priamo nesnažil zlikvidovať a vyhladiť.
Mozno som napisal predchadzajuci prispevok trochu "new age" formou, ale tym som len chcel naznacit ze pre mna je zaklad mojho nabozenstva pochopenie evanjelia a konenie podla neho. A ak chces jednoznacnu odpoved na to, ci verim ze JK bol bozi syn- tak ano, niekedy sice velmi matne, ale verim.
Este k tej filozofii JK- ta je zhrnuta v par nadolezitejsich prikazaniach v Biblii.