ale cela biblia proste nema vyznam...alebo azda veris ze tym ludom co ju pisali to nasepkaval boh ako fuzaty dedusko etc? ved to je na smiech...violator napísal:neviem, o tom sa da velmi polemizovat a prave kvoli biblii a jej vykladaniu sa rozdelili krestania a protestanti vtedy pozadovali aby biblia bola hlavna autorita a nie kecy papezov, ktory boli ovplyvneny mocou a majetkom...myslim si ze chyba nie je v biblii, ale v ludoch, ktori ostatnym vnucuju to svoje vylozenie biblie
Jesus camp part II? Je toto normalne?
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
aha tak potom aj moje basnicky co som kedysi pisal na literaturu treba brat tak vazne lebo ma inspiroval boh co....trapne...Fabo napísal:este si nezazil pocit tvorivej inspiracie? Prirovnajme to napriklad k tomu ak chces, lebo ten tvoj dedusko je na smiech...
/edit:niesme OT, tema je o fanatizme aky prevadzkuje cirkev a toto je podla mna presne k teme
-
LSDr.J.Behm
Light Expert
-
LSDr.J.Behm
Light Expert
Iste...ale to boli múzy z Parnasu, nie deduško od Michelangela. Alebo to bol Yeti? Who cares? Možno taká inšpirácia od deduška padla aj na Adolfa keď písal Mein KampfFabo napísal:este si nezazil pocit tvorivej inspiracie? Prirovnajme to napriklad k tomu ak chces, lebo ten tvoj dedusko je na smiech...
poslať ti link na svoj blog?Fabo napísal:este si nezazil pocit tvorivej inspiracie? Prirovnajme to napriklad k tomu ak chces, lebo ten tvoj dedusko je na smiech...
a ešte raz poviem to, čo som raz povedal-biblia, konkretne nový zákon, bol napísaný pekných pár storočí po Kristovej smrti.
//LSDr.J.Behm: a na čo som asi tak narážal? Si povedal iba to isté čo ja...
-
LSDr.J.Behm
Light Expert
no, hm...tie štyri evanjéliá v NZ boli napísané pár desaťročí po smrti JK (spolu s fúrou iných evanjelií)...zaradené do oficiálnej verzie boli až o tých pár storočí, za vlády Konštantína, ktorý ustanovil kresťanstvo štátnym náboženstvom etc...ale plno odlišností v nich vznikalo aj pri prekladochSepiroth napísal:poslať ti link na svoj blog?jasne, že zažil, ale od nikoho nepožadujem, aby moje "diela" ak sa to tak vôbec da nazvať, uznával, modlil sa k nim...
a ešte raz poviem to, čo som raz povedal-biblia, konkretne nový zákon, bol napísaný pekných pár storočí po Kristovej smrti.predlohou boli tisice apokryfných evanjelií, z ktorých boli vybrané a upravené štyri, ktoré dnes spolu so skutnaki apoštolov a jánovým zjavením tvoria Nový Zákon.