Jesus camp part II? Je toto normalne?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
blaydy-036
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa blaydy-036 »

Sepiroth napísal:tro co píšeš znamená jediné- že si jeden z tých, ktorí si vyberajú tu akusi tretiu cestu, avšak to je čísté pokrytectvo. Bud niečo beriem, alebo nie, a koniec. Ak som kresťan tak chodím do kostola, počúvam farára, verím v boha a všetky cirkevné dogmy, striktne dodržiavam prikázania, bojujem za to, za čo bojuje cirkev...
niečo také, že som kresťan, ale nesuhlasim s tým, tým a hentým, alebo som kresťan verím v boha ale nie v cirkev-to je iba pokrytectvo a hluposť. prečo si teda krasťan ked zmýšĺaš takto? Pretože rodičia ťa učili, že si kresťan tak to o sebe stále vyhlasuješ, i keď už podľa toho dávno nežiješ.
dalej k filozofii Ježiša Nazaretského - ja vidím iba základné prvky ktoré majú spoločné všetky náboženstvá, ked čítam sväté písmo. Zvyšok, čo vidím, je dielom prepisovateĺov, koncilov, uprav, vidím 4 zrejme najvhodnejšie evanjeliá z tisícov... povedz mi teda, čo je filozofia J.N? existuje iba teológia Kresťanstva, nie filozofia. Filozofia a teológia sa totiž NIKDY nemali radi. A bola to teológia kto ovládol masy a z filozofie si robil slúžku, ak sa ju priamo nesnažil zlikvidovať a vyhladiť.
Pokrytectvo je prave vtedy, ked navonok sa tvaris sko krestan, vysedavas cele dni v kostole, a absolutne sa neriadis krestanskymi zasadami. Ja osobne som krestan ktory chodi kazdy do kostola a s cirkevnymi dogmami nemam absolutne ziaden problem. A na cirkev sa neda verit alebo neverit, cirkev je spolocenstv veriacich ludi a pokial tu budu nabozenstva, budu tu aj cirkvi.
Mozno som napisal predchadzajuci prispevok trochu "new age" formou, ale tym som len chcel naznacit ze pre mna je zaklad mojho nabozenstva pochopenie evanjelia a konenie podla neho. A ak chces jednoznacnu odpoved na to, ci verim ze JK bol bozi syn- tak ano, niekedy sice velmi matne, ale verim.
Este k tej filozofii JK- ta je zhrnuta v par nadolezitejsich prikazaniach v Biblii.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Súhlasím s tým, že filozofia a teológia sú dve rôzne veci, ale ostro nesúhlasím s tým, že sa nikdy nemali radi. Filozofia a teológia môžu spokojne koexistovať, keďže amjú iné objekty skúmania.

Tak a edit:

dovolím si zacitovať od C.S. Lewisa komu to meno niečo hovorí:
Rady skúseného diabla napísal:Nemám na mysli Cirkev, ktorá presahuje čas aj priestor, zakorenenú vo večnosti a strašnú ak armáda s vejúcimi prápormi. ... Takto ju smrteľníci našťastie vôbec nevnímajú. Tvoj pacient vidí len nedokončenú budovu, chabú napodobeninu gotického štýlu na novom pozemku. Vojde dnu a zbadá...
ďalej je to už nepodstatné
Teda je potrebné uvedomiť si o čom sa ako o cirkvi bavíme.

Inak suhlasim s blaydym.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

v tom prípade, keď ste presvedčení kresťania, mali ste to povedať hneď. Nikdy by som sa nesnažil nikomu vyvracať jeho vieru, nutiť mu svoju a ani by som nikdy nevykladal nikomu svoje pravdy, nediskutoval s ním o veciach, o ktorých má iný názor, pokiaľ by to nechcel.
Že na to i naňho mám svoj názor je pekné, ale nieje to samozrejme jeho vec.
A toto jew dalsia vec, ktorou sa odlišujem od kresťanov a všetkých ostatných veriacich, ja svoju vieru nepotrebujem propagovať, nepotrebujem viesť križiacke výpravy proti neveriacim aby som im ukázal silu svojho boha ani svojmu bohu nemienim zabezpečiť večnú slávu samovražednými útokmi. Ani nikomu neklopkám na dvere ako jehovisti ani neženiem na kázni dedinčanov proti svojím susedom.

//pre tých ktorí nepochopili, uviedol som niekoľko príkladov z praxe aby som poukázal na fakt ktorý majú všetky náboženstva bez výnimky spoločný....
//edit 2: pardón, zabudol som na Hinduizmus, ktorého jediného sa toto netýka. tomu však zazlievam 1000 iných vecí.
blaydy-036
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa blaydy-036 »

Sepiroth napísal:v tom prípade, keď ste presvedčení kresťania, mali ste to povedať hneď. Nikdy by som sa nesnažil nikomu vyvracať jeho vieru, nutiť mu svoju a ani by som nikdy nevykladal nikomu svoje pravdy, nediskutoval s ním o veciach, o ktorých má iný názor, pokiaľ by to nechcel.
Že na to i naňho mám svoj názor je pekné, ale nieje to samozrejme jeho vec.
A toto jew dalsia vec, ktorou sa odlišujem od kresťanov a všetkých ostatných veriacich, ja svoju vieru nepotrebujem propagovať, nepotrebujem viesť križiacke výpravy proti neveriacim aby som im ukázal silu svojho boha ani svojmu bohu nemienim zabezpečiť večnú slávu samovražednými útokmi. Ani nikomu neklopkám na dvere ako jehovisti ani neženiem na kázni dedinčanov proti svojím susedom.
Ver mi bratu, ze ani ja :wink:
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Tak Jehovistov ani ja nepochopim..Zeby furt chodili niekoho o niecom presviedcat?To ma aky zmyel??Nech cusia v svojom spolocenstve a daju ostatnym pokoj..Kto sa chce k tomu dostat tak sa k tomu dostane aj tak..A nie zbytocne otravovat ludi..
Peter9510
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Peter9510 »

Jeremy napísal:ano ako kazda ina...

nemam rad cirkev je to skorumpovane a prepolitizovany organ...

a preco je to sekta? Tak ako vacsina nabozenstiev vymyva mozog...
Presne tak, vid uplink.
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Jesus camp part II? Je toto normalne?

Príspevok od používateľa jamess »

axXis napísal::roll:

nemam silu to komentovat
JEZISI KRISTE!
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ano ten link bol na smiech...krestanstvo bola sekta 2-3 st. v Rime,pretoze to vtedajsi cisar nepodporoval,dokonca ich isteho casu vrazdili..az roku 313 sa stalo legalnym NABOZENSTVOM...(Konstantin,len neviem kolky to dovolil)..

Neviem,kto to tu pisal,ale Islam je zasadne proti vojnam..narozdiel od krestanstva..ti,co robia bordel su islamski fanatici,ktori si zle vylozili pismo..a jedine v com sa tieto dve nabozenstva odlisuju je,ze islamski veriaci neveria v to,ze Jezis N.(K.)bol Bozi syn,ale ze to bol len dalsi prorok..Ked Richard Levie Srdce siel poslednou kruíziackou vypravou dobyt Jeruzalem,dobyl aj dve dalsie mesta..a moslimov uplne vyhladil..zato Saladin,po opatovnom dobyti Jeruzalema nechal krestanskych obyvatelov zivych..Ved este aj ked zomrel Jan papez Pavol II.,tak tam chodili aj moslimovia,si uctit jeho pamiatku...Ti vrahovia su len moslimski fanatici,ako ti na tom linku..
(toto nebola ich obrana..niesom veriaci..su to len fakty..netvrdim ani,ze krestanstvo je za vojnu..ale preco viedli kriziacke vypravy?...)

-k teme..nieje to normalne..prinajmensom su to chybni ludia..ziadny extrem nieje dobry... :idea:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Sepiroth napísal:A toto jew dalsia vec, ktorou sa odlišujem od kresťanov a všetkých ostatných veriacich, ja svoju vieru nepotrebujem propagovať, nepotrebujem viesť križiacke výpravy proti neveriacim aby som im ukázal silu svojho boha ani svojmu bohu nemienim zabezpečiť večnú slávu samovražednými útokmi. Ani nikomu neklopkám na dvere ako jehovisti ani neženiem na kázni dedinčanov proti svojím susedom.
Bud som ta zle pochopil alebo skutocne tvrdis ze ak som krestan musim suhlasit s kriziackymi vypravami?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

nehadajte sa, vsetky nabozenstva su len rozpravky, Jezis, Mohamed, Budha atd bud vobec neexistovali a len si ich vymysleli alebo to boli len obycajni ludia ako kazdy iny len ich idealizovali. A boh/alah/jehova(ci ako sa to pise) atd tiez neexistuju, podla mna existuje nejaka vyssia moc, nech uz to je osud alebo nieco v tom zmysle ale urcite to neni v osobnej podobe. nejaky chlapik co tam hore sedi a na vsetkych dohliada....zobudte sa uz konecne!!! :roll:
mi-chau
Darca
Darca

SchYzo napísal:nehadajte sa, vsetky nabozenstva su len rozpravky, Jezis, Mohamed, Budha atd bud vobec neexistovali a len si ich vymysleli alebo to boli len obycajni ludia ako kazdy iny len ich idealizovali. A boh/alah/jehova(ci ako sa to pise) atd tiez neexistuju, podla mna existuje nejaka vyssia moc, nech uz to je osud alebo nieco v tom zmysle ale urcite to neni v osobnej podobe. nejaky chlapik co tam hore sedi a na vsetkych dohliada....zobudte sa uz konecne!!! :roll:
kriste a myslis si ze krestania si pod pojmom Boh predstavuju fuzateho dedecka? Je to taka ista vyssia moc v aku veris ty akurat k tomu krestania ci ine nabozenstva maju par kecov v biblii korane a pod.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

ano tak potom vidis ze cele krestanstvo je zbytocne a oni si to uvedomuju....naco vsetky tie obrady, modlitby apod? bud tomu fakt veria alebo len chcu manipulovat....nechapem comu davaju poctu apod. a vsetky tie veci ako otec syn a duch svaty, anjeli apod. to je vsetko vymysel. proste krestanstvo a vobec vsetky nabozenstva su neuzitocne a zbytocne!
LSDr.J.Behm
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa LSDr.J.Behm »

Funkcie náboženstva v spoločnosti (podľa sociológov):
1 - funkcionalistická teória - náboženstvo je jednou zo zložiek podporujúcich jej prežitie, v spol. plní tieto funkcie:
a - vysvetľuje zákl. otázky ľud. existencie, etiky, spolužitia a postavenia človeka v spoločnosti,
b - presadzovaním určitého systému hodnôt , noriem a vzorov správania podporuje sociálnu súdržnosť a integráciu,
c - presadzovaním určitého systému noriem posilňuje soc. kontrolu
d - slúži ako zdroj psychologickej podpory

2 - konfliktualistická teória - náboženstvo je jeden z prostriedkov, pomocou ktorých vládnuca soc. skupina ovláda zvyšok spoločnosti, "ópium más"...alebo ako nedávno navrhol Umberto Eco, je skôr správnejšie pomenovanie "kokaín más" lebo náboženstvo neutlmuje ale skôr ženie všetko do väčších extrémov atď.

V každom prípade, náboženstvo na niečo je. Hoci obe teórie platili skôr pre tradičné spoločnosti...v modernej spoločnosti už nemajú cirkvičky zdaľeka takú moc ako kedysi. Nanešťastie pre USA bola ich krajina založená aj z genofondu náboženských fanatikov, ktorí boli z domoviny vyhnaní. To video je hnusné, vypol som to po 30 sekundách...neznášam magorov :)
LSDr.J.Behm
Light Expert
Light Expert

mi-chau napísal:kriste a myslis si ze krestania si pod pojmom Boh predstavuju fuzateho dedecka? Je to taka ista vyssia moc v aku veris ty akurat k tomu krestania ci ine nabozenstva maju par kecov v biblii korane a pod.
hm...taká istá vyššia moc? až na to, že ti málokto povie čo to znamená...a ak ti to aj povie, druhý ti zas povie niečo iné...
mi-chau
Darca
Darca

A kolko krestanov ti povie ze Boh je fuzaty dedko?
LSDr.J.Behm
Light Expert
Light Expert

niekde v zapadákove by mohlo byť takých habadej :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

A ako vyvetlíš malým deťom("kesťansky založeným"),že ten ich Boh je všade,a že je to všetko...veď to nemá šancu pochopiť..nehnevajte sa na mňa...(teda ja neviem,ako to chodí,pretože ja som nebol vychovávaný nábožensky..rodičia mi to ako malému snažili vysvetliť..a ja som si vybral cestu "ateistu")...
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

LSDr.J.Behm napísal:Funkcie náboženstva v spoločnosti (podľa sociológov):
1 - funkcionalistická teória - náboženstvo je jednou zo zložiek podporujúcich jej prežitie, v spol. plní tieto funkcie:
a - vysvetľuje zákl. otázky ľud. existencie, etiky, spolužitia a postavenia človeka v spoločnosti,
b - presadzovaním určitého systému hodnôt , noriem a vzorov správania podporuje sociálnu súdržnosť a integráciu,
c - presadzovaním určitého systému noriem posilňuje soc. kontrolu
d - slúži ako zdroj psychologickej podpory

2 - konfliktualistická teória - náboženstvo je jeden z prostriedkov, pomocou ktorých vládnuca soc. skupina ovláda zvyšok spoločnosti, "ópium más"...alebo ako nedávno navrhol Umberto Eco, je skôr správnejšie pomenovanie "kokaín más" lebo náboženstvo neutlmuje ale skôr ženie všetko do väčších extrémov atď.

V každom prípade, náboženstvo na niečo je. Hoci obe teórie platili skôr pre tradičné spoločnosti...v modernej spoločnosti už nemajú cirkvičky zdaľeka takú moc ako kedysi. Nanešťastie pre USA bola ich krajina založená aj z genofondu náboženských fanatikov, ktorí boli z domoviny vyhnaní. To video je hnusné, vypol som to po 30 sekundách...neznášam magorov :)
áno a ja som zástancom tej druhej. A tvrdím, že náboženstvo na nič iné nikdy neslúžili a je tomu tak i teraz. I ked to samozrejme nieje také extrémne ako kedysi, i dnes majú cirkvi OHROMNU svetsku moc.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Sepiroth napísal:áno a ja som zástancom tej druhej. A tvrdím, že náboženstvo na nič iné nikdy neslúžili a je tomu tak i teraz. I ked to samozrejme nieje také extrémne ako kedysi, i dnes majú cirkvi OHROMNU svetsku moc.
Myslím si,že nemáš pravdu..celé náboženstvo nemôže za to,že "zopár" sfanatizovaných kreténov si to dané písmo zle vyloží..(Viď.tri pramene európskej právnej kultúry-Akropola(grécka múdrosť a cit pre krásu),Kapitol(rímsky zmysel pre právo a poriadok)a HORA SINAI(KRESŤANSKÁ MRAVNOSŤ)-takže to nielen podľa mňa to nebude len také čierno-biele... :wink:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ZitePunkom napísal:A ako vyvetlíš malým deťom("kesťansky založeným"),že ten ich Boh je všade,a že je to všetko...veď to nemá šancu pochopiť..nehnevajte sa na mňa...(teda ja neviem,ako to chodí,pretože ja som nebol vychovávaný nábožensky..rodičia mi to ako malému snažili vysvetliť..a ja som si vybral cestu "ateistu")...
Je potrebne si uvedomit, ze nemozeme narabat s detmi ako s dospelymi... Dietatu staci povedat "tam hore je niekto a on ta ma rad" a staci mu to... pri prvom sv. prijimani sa potom nauci niektore zaklady viery - cirkevne prikazania, hlavne pravdy atd.

Priblizne v tom veku 13-14 rokov zacinaju potom deti hlbsie uvazovat o tom celom. Vacsinou vtedy pride sviatost birmovania, pocas pripravy na nej sa s mladezou rozoberaju uz konkretnejsie temy a to jednak to co ich konkretne zaujima - t.j. typicky smrt, posmrtny zivot, vztahy a aj hlbsie viera. Tu maju pochopit rozdiel medzi Bohom a tym fuzatym dedkom co ho maluju v kreslenych vtipoch.

Po absolvovani pripravy by mal knaz rozhodnut ci je dany clovek pripraveny prijat sviatost birmovania, ktora je vlastne sviatostou krestanskej dospelosti, z coho vyplyvaju urcite prava a povinnosti, napr. moznost byt krstnym rodicom.

Kto by mal zaujem vediet konkretnejsie o com ta priprava je, tak sukr. sprava na mna.
Napísať odpoveď