Keď ste boli študenti tak ste chodili na brigádu???
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
mam pocit, ze s tvojim pristupom sa asi na taku poziciu nedostanes...nic v zlom, ale byt veduci a byt pracovnik je dost rozdiel a ked si myslis, ze si tam dokazes zachovat svoj ludksy pristup, ktory si nadobudol na brigadach, tak si podla mna dost naivnyeritrocit napísal:Ver tomu že keď sa mi podarí doštudovať, a dostanem sa na vedúcu pozíciu, ty sa ku mne budeš chodiť učiť, ako sa správať k zamestnancom.
/myslím to obrazne/
-
erytrocyt
VIP
Kamaráde, som všetko len nie naivný.Holubar napísal:mam pocit, ze s tvojim pristupom sa asi na taku poziciu nedostanes...nic v zlom, ale byt veduci a byt pracovnik je dost rozdiel a ked si myslis, ze si tam dokazes zachovat svoj ludksy pristup, ktory si nadobudol na brigadach, tak si podla mna dost naivny
Zažil som debila ktorý v živote nemal lopatu v ruke a mne šiel porúčať ako sa drží v rukách. A koľko toho mám dnes vykopať. A keď som mu povedal, že na toto potrebuje UNC, tak sa urazil, ako som si to ja mohol dovoliť.
Na brigádach získaš skúsenosti. Prejdeš si tým svojim ponížením.
Takto z neho vznikne vzdelaný majster sveta čo nič nevie robiť.
Ja budem takisto vzdelaný ale so skúsenosťami, takže bratku, toto je obrovský rozdiel!
//Ešte by ma zaujal ten môj prístup. Aký mám prístup? Nože mi o tom niečo popíš. Prejdi si moje príspevky, aký mám prístup k ľuďom? Tak ako dokážem zdrbať, tak dokážem povzbudiť, takže o prístupe mi tu TY nič nehovor, dobre?
-
Holubar
Darca
No pochybujem, ze Enter00 pojde robit masjtra na stavbu, taktiez tu nepisem o technickej zdatnosti veducich...akurat fakt je, ze veduci su pre nieco veducimi a robotnici zase robotnikmi...Pochybujem, ze brigada na stavbe mi dala nieco pozitivne pre moju buducu karieru, takisto v supermarkete a v roznych skladoch...akurat som sa stretol s plno primitivnymi ludmi a presvedcil sa, medzi nimi urcite nesmiem ostat.
To ako clovek zabchadza s podriadenymi, musi mat podla mna v sebe, to sa brigadami ziskat neda...
To ako clovek zabchadza s podriadenymi, musi mat podla mna v sebe, to sa brigadami ziskat neda...
-
Vesper
Professional
a prave toto je mozno to cenne... mne napriklad rozlicne potupne brigady dali motivaciu... motivaciu aby som sa ucil a snazil sa niekam to dotiahnut aby som neskoncil ako niektori ti skrachovanci s ktorymi som mal tu cest pracovat...takze ako sa hovori aj vsetko zle je na nieco dobreHolubar napísal:No pochybujem, ze Enter00 pojde robit masjtra na stavbu, taktiez tu nepisem o technickej zdatnosti veducich...akurat fakt je, ze veduci su pre nieco veducimi a robotnici zase robotnikmi...Pochybujem, ze brigada na stavbe mi dala nieco pozitivne pre moju buducu karieru, takisto v supermarkete a v roznych skladoch...akurat som sa stretol s plno primitivnymi ludmi a presvedcil sa, medzi nimi urcite nesmiem ostat.
inac btw moja najlepsia brigada bola na patologii
-
Holubar
Darca
my sme riesili nieco ine ako motivaciu, ale ked uz o tom, aj bez brigady som vedel, ze chcem robit nieco perspektivne, ze potrebujem pracu, kde mi bude umozneny vyvoj osobnosti a nie pracu, ktora ma bude tlacit stale dole. Na to som nemusel stravit mesiac a viac medzi idiotmi. Keby som nemusel brigadovat, kaslem na to. Mal by som viac casu na predmety, ktore ma bavia, mohol by som robit maximum preto, aby som bol v nich najlepsi...Bohuzial, peniaze potrebujem.Vesper napísal:a prave toto je mozno to cenne... mne napriklad rozlicne potupne brigady dali motivaciu......
-
erytrocyt
VIP
Vieš, môj názor je, že vzdelanie je dôležité. Raz môj učiteľ povedal:,,Škola ťa nenaučí nič iné ako učiť sa". A mal pravdu.Holubar napísal:Na to som nemusel stravit mesiac a viac medzi idiotmi. Keby som nemusel brigadovat, kaslem na to. Mal by som viac casu na predmety, ktore ma bavia, mohol by som robit maximum preto, aby som bol v nich najlepsi...Bohuzial, peniaze potrebujem.
Keď chodíš na brigády získaš skúsenosti, teraz to tak nevidíš, ale raz keď si budeš napr. staviať dom a bude ti niečo treba urobiť, zrazu zistíš, že toto si vieš urobiť aj sám. To bol príklad.
Čo sa týka toho mesiaca medzi idiotmi. Brácho, cesta k úspechu veľa krát vedie aj cez hnoj. Tiež som robil s debilom s IQ 8, žral nervy, sprostý ako tágo. Pri takých sa naučíš napr. trpezlivosti.
Pokladník-sebazaprenie, trpezlivosť, ovládanie sa.
Stavba-tam sa zocelíš, inak ťa ostatný pošlú k "zemi"
To boli príklady. Brigády ti dajú mnoho, veľakrát ti ukážu aký nemáš byť voči vlastným budúcim zamestnancom.
ano, typicka reakcia. len pre tvoju info, rodicia zarabaju nie nasobky priemernej mzdy v SR, skus si odvodit, kolko to asi je.Diestro napísal:Nema kazdy prachatych rodicov. Hodnotu penazi zisti clovek az ked si ich sam zarobi
keby si to nezvladal, napoviem, je to menej ako 2x17 996sk.
nikde som nepovedal, ze si som si sam nezarabal. ale nerobil som to stylom 50 korun na hodinu v hypermarkete, moj zivot je ovela cennejsi ako nicit si zdravie a zabijat mladost za 50 korun. za ten cas som sa naucil veci a ziskal prax v oboroch, o ktorych sa ti ani nezda.
teraz pod 50-70 euro na hodinu nerobim.
ad prax - ak si myslis, ze ti pomoze vykladanie krabic do realneho profesneho zivota... ovsem, ak mas za svoj zivotny ciel robit robotnika a kopat kanaly... proti gustu zadny disputat.
-
erytrocyt
VIP
Enter00: Takže 50-70 eur za hodinu? To znamená: Pri pracovnej dobe osem hodín denne, päť dní v týždni pri kurze 35,5 Skk za Euro, a plate 60 Eur na hodinu... To nám vychádza 340 080 Skk hrubého mesačne. Môžem sa ťa opýtať čo robíš? Generálneho tajomníka OSN?
Čo sa týka tvojej ďalšej reakcie. Si jasný typ obmedzeného majstra sveta. Proste si nepochopil čo som sa tebe a ostatným snažil vysvetliť.
Takže študuj a hlúpni aj naďalej.
Čo sa týka tvojej ďalšej reakcie. Si jasný typ obmedzeného majstra sveta. Proste si nepochopil čo som sa tebe a ostatným snažil vysvetliť.
kedze studujem, zijem zivot - nepracujem stale... robim v oblasti sprostredovania, prilezitost nie je kazdy den.. keby bola, naozaj nezijem na slovensku, ale valam sa na na sukromnej jachte. nieco take ale ty nepochopis.eritrocit napísal:Enter00: Takže 50-70 eur za hodinu? To znamená: Pri pracovnej dobe osem hodín denne,Čo sa týka tvojej ďalšej reakcie. Si jasný typ obmedzeného majstra sveta. Proste si nepochopil čo som sa tebe a ostatným snažil vysvetliť.
pochopil som velmi dobre, ale mame odlisny pohlad na zivot, ja sa s nespokojim sa malo, ked viem, ze mozem mat viac. tebe staci 50 korun na hodinu, prosim, ja ta neodsudzujem, rob kolko a kde chces. aj robotnikov napr treba.
inak sranda, po par postoch na fore uz dokazes povedat, kto je aky typ cloveka... pre tak genialneho HR manazera sa najde praca vsade, nie len za lopatou.
btw, generalny tajomnik osn ma okolo 130 tisic usd mesacne, ved "bezny" europoslanec zaraba spolu 700 tisic sk mesacne.
presne tak, holubar dobre napisal. nie je to o tom robit hocico za kazdu cenu, ale robit to, co ma bavi, v com mam buducnost, co ma uroven.Holubar napísal:my sme riesili nieco ine ako motivaciu, ale ked uz o tom, aj bez brigady som vedel, ze chcem robit nieco perspektivne, ze potrebujem pracu, kde mi bude umozneny vyvoj osobnosti a nie pracu, ktora ma bude tlacit stale dole. Na to som nemusel stravit mesiac a viac medzi idiotmi. Keby som nemusel brigadovat, kaslem na to. Mal by som viac casu na predmety, ktore ma bavia, mohol by som robit maximum preto, aby som bol v nich najlepsi...Bohuzial, peniaze potrebujem.
priemernych ludi je vacsina, a tych uspesnych od nich odlisuje to, ze sa neboja ist za svojim snom.
-
Vesper
Professional
ty budes presne typ cloveka ktory pozna len svoj svet a nic ine ho netrapi a snazi sa tu vysvetlovat ako funguje vesim... ale prosim ta tak si rob svoju pracu ale nesnaz sa popriet ze viac druhov prac ti da viac skusenosti do zivota a pod... nikdy nevies co sa ti moze niekedy zist... a omfg to ked niekto brigaduje na stavbe nemusi znamenat ze bude v buducnosti stavbar a nema ziadne ciele ale proste to ze sa mu nic ine nepodarilo zohnat, lebo napr nema tolko znamych...enter00 napísal: tebe staci 50 korun na hodinu, prosim, ja ta neodsudzujem, rob kolko a kde chces. aj robotnikov napr treba.
vyskusaj sa nebat robit to, co chces.. a uvidis sam.schw33k napísal:nesúhlasím
ano, daju ti skusenosti do zivota.... ale skusenosti ako napr robit na stavbe, ale pokial chces v zivote viac ako robit na stavbe, budu ti z velkej casti na dve veci... keby si namiesto casu na stavbe robil odbornu pracu, ucil sa veci ktore sa v skole neucia atd, isto by si z toho mal viac.Vesper napísal:ty budes presne typ cloveka ktory pozna len svoj svet a nic ine ho netrapi a snazi sa tu vysvetlovat ako funguje vesim... ale prosim ta tak si rob svoju pracu ale nesnaz sa popriet ze viac druhov prac ti da viac skusenosti do zivota a pod... nikdy nevies co sa ti moze niekedy zist... a omfg to ked niekto brigaduje na stavbe nemusi znamenat ze bude v buducnosti stavbar a nema ziadne ciele ale proste to ze sa mu nic ine nepodarilo zohnat, lebo napr nema tolko znamych...
"ze sa mu nic ine nepodarilo zohnat, lebo napr nema tolko znamych..." v dnesnej dobe sa da vsetko, staci zdvihnut telefon a zavolat do firiem ktore robia to co ta bavi... ver tomu, ze sikovneho chalana na brigadu zamestnaju, hlavne ked ma nad 18 a kusok pred koncom skoly. dnes si nikto nedovoli mrhat talentom.