Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa retkvic »

Famine napísal: 28 júl 2021, 20:49 Ludstvo si zazilo aj horsie a smrtelnejsie epidemie, virusy a pandemie a sme tu..
vela z nas je tu dnes prave vdaka uspesnej vakcinacii z rokov minulych, pred jej vynajdenim pandemie skosili vecsinu ludskej populacie, tiez pogoogli.
Netvrdim, ze teraz je to take zle ako pri more, alebo detskej obrne, no je iste ze bez zaockovanej populacie bude viac mrtvych, podniky sa budu zatvarat, pristupy sa k dalsim obmedzeniam a to vsetko vdaka nezaockovanej populacii, ktora sa bude chciet takto dobrvolne obmedzit, pripadne pripravit dobrovolne o zivot niekoho zo svojej rodiny.
To co si napisal vyssie je sami zvast a nafuknute a prekrutene fakty. Tehotna zena znesie urcite lepsie vackinu, nez nakazu covidom,kto tomu doteraz neveri, ten sa bude musiet presvedcit, zial, na vlastnej kozi.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 28 júl 2021, 22:20 lebo su nuteni dodrziavat nezmyselne nariadenia aj v pripade, ze nie su chori
takze ludia, u ktorych sa priznaky mozu prejavit a mozu bezpriznakovo roznasat virus je podla teba spravne nechat behat po ulici aj ked uz je dovod, aby sa to nerobilo?
je?
ak je, je to pre teba stale malo?
ocividne ich nastavuju niektori odbornici nespravne
pozri, od zaciatku marca sme vedeli, ako sa bude otvarat, vsetci sa veselo prirpavili. nic sa nemenilo niekolko krat tyzdenne. takze napriek vsetkemu ovela lepsie ako v CR ci v SR.
zistil si si aka je?
nie. ma to byt uvedene v rozhovore a nie ziadne zahmlievanie.
samozrejme, ze nie
napisal som "nie su chori, teda vacsina z nich, su len pozitivne testovani a nutene zostavaju doma na zaklade vymyslov vlady"
definicia suvetia: Súvetie alebo zložená veta je spojenie dvoch a viacerých jednoduchých viet tvoriace uzavretý celok (významovo, gramaticky aj intonačne).
pocul si o vetnom clene pristavok?
facepalm
ano. tak reagujem ked ludia s chripkou otravuju lekara.
prvy odkaz v mojom gugli
Spoiler
Is the PCR test sensitive enough?
The PCR is very sensitive and will detect the presence of viral RNA (with PCR the virus is detected by targeting one or more gene fragments). The gene fragment might be detected and the virus “positively found”. But is this viral RNA active? That is, does the detected viral RNA have the capacity to reproduce or infect the person (virulence) or get transmitted to other people (infectivity)?

The Centre for Evidence-Based Medicine (CEBM) says[1, 2]:

“PCR detection of viruses is helpful so long as its accuracy can be understood: it offers the capacity to detect RNA in minute quantities, but whether that RNA represents infectious virus may not be clear.”

Culturing a virus as reference test
What are a reference test and a baseline? Many experiments in science are relative in the sense that they do not give absolute values or need to account for context dependent data. In this sense, it is typical of scientific instrumentation and measurements to require calibration or a baseline. The baseline and calibration allow the scientist to interpret the results. In this respect, the CEBM writes:

“Viral culture [acts] as reference test against which any diagnostic index test for viruses must be measured and calibrated, to understand the predictive properties of that test.”

Does a PCR “TRUE POSITIVE” mean INFECTIVITY OR VIRULENCE?
What does viral culture tell about PCR positives?

A PCR test might find the virus it was looking for. This results in a PCR positive, but a crucial question remains: is this virus active, i.e. infectious, or virulent? The PCR alone cannot answer this question. The CEBM explains why culturing the virus is needed to answer this question:

“In viral culture, viruses are injected in the laboratory cell lines to see if they cause cell damage and death, thus releasing a whole set of new viruses that can go on to infect other cells.”
dakujem
ty si nepamatas moje posty, kde som pisal o novinaroch, ktori pisu o "pozitivne testovanych" ako o "chorych", co je blbost?

ja sa fakt zacinam domnievat, ze za tym jednym uctom musi sediet viacero ludi, lebo nie je mozne, aby mala 1 osoba taku kratku pamat
ja som ich necital. pravidelne citam len od testovania. a do vtedy tu bolo viac ludi ako len my dvaja.
ako sme si ukazali vyssie, test ukazuje pritomnost virusu, nepotvrdzuje chorobu, k tomu sluzia ine metody
a ze relativne odborna stranka ako NHS nie je schopna rozlisit medzi nazvom virusu a nazvom choroby, to je celkom fail
ale to sa stazujes na zlom mieste.
samozrejme, rovnako sa moze ukazat po rokoch, ze vdaka vakcine ti narastie druha hlava...
realne je to blbost, lebo by boli pozorovane zmeny vo fyziologii, ci psychicke zmeny
snad mas pravdu no ja som za opatrnost.
pockaj, nerozumiem
chory nie je, lebo ma protilatky?
takze o tom, ci clovek je alebo nie je chory urcime na zaklade pritomnosti protilatok? nie lekarmi?

ked teda ma protilatky, moze virus sirit dalej?
protilatky sa daju podla teba ziskat len ockovanim alebo akceptujes aj vyliecenie sa z choroby?

skus si spravit test chripkou
ak sa ti dostane na sliznicu virus chripky, odoberie sa z nej vzorka, ktora bude na pritomnost virusu chripky pozitivna, hovori to nieco o tom, ze si chory?
no logicky nie, to su 2 veci, ktore medzi sebou suvisia len ciastocne
ak imunitna reakcia v na sliznici nosa zabije virus, ten sa prejavi na teste no clovek chori nie je. nie je to princip ako funguju protilatky na slizniciach?
ako by si urcil ci je niekto chory? lebo pozitivny test to nie je.

no ak je virusova naloz dost velka, tak ju pacient siri. ako inak by sa ludia nakazili?
protilatky tvori imunitny system a to vies. ten naucis ockovanim. pri ochoreni sa protilatky vytvoria tiez, nie narazovo a moze to byt na imunitny system taka zataz, ze opat ich dost nevyprodukuje. tak vidim podstatne nebezpecie.
ale kto som ja. ked sa vyjadria odbornici, tak to bude mat vahu.
samozrejme, je to na urovni vyjadreni, ze v roku 2012 bude koniec sveta
nezaklada sa to na pravde, nic tomu nenasvedcuje, nikdy sa nic podobne v minulosti nestalo, ale urcite nam teraz vznikne mutacia, ktora zabije 30-40 % ludi, ano, urcite
Brazilsky lekar: nase zdravotnictvo je na nic, silna vlna nas dorazi budu zbytocne desiatky tisic mrtvych. je moj alarmizmus zdielat ako niekto vidi svoju krajinu?
odbornikov ako pani Brazinovu ci pana Krcmeryho? :D
ci chces ci nie, oni dvaja su v tejto oblasti odbornici.
ja ti odpovedam na vsetko, ty si ten, co rad preskakuje otazky, lebo nemoze priznat pravdu
uz si zabudol, ako si neodpisal na Manaus?
tak bud tak dobry a dokaz ako obmedzujem svoje okolie a porusujem co sam nastavujem.

https://www.thelancet.com/article/S0140 ... 5/fulltext
https://www.bmj.com/content/372/bmj.n394 - 100 mrtvych denne pocas druhej vlny, v 2 milonovom meste. dost desive, if you ask me.
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 85316.html pani Koutna a pan primar anesteziologie by nesuhlasili
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 28 júl 2021, 23:00 takze ludia, u ktorych sa priznaky mozu prejavit a mozu bezpriznakovo roznasat virus je podla teba spravne nechat behat po ulici aj ked uz je dovod, aby sa to nerobilo?
samozrejme, ze je to zbytocne, ked je 90+ % dospelej populacie zaockovanej alebo premorenej a nemocnice su prazdne
ak je, je to pre teba stale malo?
nemocnice su prazdne
pozri, od zaciatku marca sme vedeli, ako sa bude otvarat, vsetci sa veselo prirpavili. nic sa nemenilo niekolko krat tyzdenne. takze napriek vsetkemu ovela lepsie ako v CR ci v SR.
hovorim o globalnom nastaveni opatreni, az na vzacne vynimky su opatrenia nastavene zle
nie. ma to byt uvedene v rozhovore a nie ziadne zahmlievanie.
zrazu aky odbornik
pocul si o vetnom clene pristavok?
pocul si o nevytrhavani slov z viet a celych citaciach bez zmeny vyznamu?
ano. tak reagujem ked ludia s chripkou otravuju lekara.
ja tak reagujem na ludi, ktori su presvedceni, ze test skumajuci pritomnost virusu ukaze, ci je clovek chory
ja som ich necital. pravidelne citam len od testovania. a do vtedy tu bolo viac ludi ako len my dvaja.
pisal som to naposledy vcera
ale to sa stazujes na zlom mieste.
ja sa nestazujem, ja konstatujem
snad mas pravdu no ja som za opatrnost.
vieme, vidime to dnes a denne, vzdy ked nieco napises, odborny termin to sice nie je, ale pojem priposratost to celkom vystihuje
ak imunitna reakcia v na sliznici nosa zabije virus, ten sa prejavi na teste no clovek chori nie je.
to je prave to nepochopenie pisaneho textu
test skuma, ci je vo vzorke RNA virusu, je mu jedno, ci je zivy alebo mrtvy
“PCR detection of viruses is helpful so long as its accuracy can be understood: it offers the capacity to detect RNA in minute quantities, but whether that RNA represents infectious virus may not be clear.”
nie je to princip ako funguju protilatky na slizniciach?
ano, ak protilatky znicia virus pred jeho prienikom do tela, tak dana osoba neochorie, podla teba ale chory je, lebo pozitivny test
ako by si urcil ci je niekto chory? lebo pozitivny test to nie je.
tak ako pri kazdej inej chorobe
no ak je virusova naloz dost velka, tak ju pacient siri. ako inak by sa ludia nakazili?
to nikto nerozporuje, virusova naloz moze byt i mala
protilatky tvori imunitny system a to vies. ten naucis ockovanim. pri ochoreni sa protilatky vytvoria tiez, nie narazovo a moze to byt na imunitny system taka zataz, ze opat ich dost nevyprodukuje. tak vidim podstatne nebezpecie.
ja len na 1 % ci v akom mnozstve su neockovani ludia prijimani do nemocnic, no big deal
ale kto som ja. ked sa vyjadria odbornici, tak to bude mat vahu.
zalezi, ci odbornici, alebo "odbornici", ti druhi sa vyjadruju permanentne a vidime, kam sme sa dostali
Brazilsky lekar: nase zdravotnictvo je na nic, silna vlna nas dorazi budu zbytocne desiatky tisic mrtvych. je moj alarmizmus zdielat ako niekto vidi svoju krajinu?
nedorazila
ci chces ci nie, oni dvaja su v tejto oblasti odbornici.
papierovo mozno
tak bud tak dobry a dokaz ako obmedzujem svoje okolie a porusujem co sam nastavujem.
chcel si uvolnenie pri 80 % a teraz pindas aj pri 90
https://www.thelancet.com/article/S0140 ... 5/fulltext
https://www.bmj.com/content/372/bmj.n394 - 100 mrtvych denne pocas druhej vlny, v 2 milonovom meste. dost desive, if you ask me.
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 85316.html pani Koutna a pan primar anesteziologie by nesuhlasili
tldr? nechce sa mi v tom hrabat
povedz mi aktualne cisla a IFR, nic viac nepotrebujem
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 28 júl 2021, 23:21 samozrejme, ze je to zbytocne, ked je 90+ % dospelej populacie zaockovanej alebo premorenej a nemocnice su prazdne
od kovidovych pacientov ano. konecne mozu ludia na operacie, na ktore cakali. a co sa stane, ked opat budu potrebni lekari, aby sa starali o kovidakov? ano, ludia, ktori covid nemaju sa opat nedostanu ku zdravotnej starostlivosti.
preto, ked ludia mudrejsi ako ty povedia, ze mas po pozitivnom teste ostat doma, tak to mas do bodky dodrzat. nie pre svoje pohodlie, ale pre tvoju povinnost voci komunite.
len tak medzi nami: prvou 88%, druhou 70%. takze plne zaockovanych je len tych 70. ak sa pozastavis nad tym preco, tak odpoved je 10 tyzdnov a nie 4, 6, ci 8 alebo kolko to je na Slovensku.
nemocnice su prazdne
a musime urobit vsetko preto, aby to tak ostalo
hovorim o globalnom nastaveni opatreni, az na vzacne vynimky su opatrenia nastavene zle
lebo sa ti nepacia a ludia v bielych plastoch, ktori v niektorych pripadoch nie su ani lekari, povedali ine?
zrazu aky odbornik
nuz, aj pred covidom mi rukami prechadzali vedecke studie.
pocul si o nevytrhavani slov z viet a celych citaciach bez zmeny vyznamu?
takze ten pristavok je informacia, ktora je nepodstatna voci obsahu hlavnej vety. obsah hlavnej vety som uviedol, ty protestujes.
ja tak reagujem na ludi, ktori su presvedceni, ze test skumajuci pritomnost virusu ukaze, ci je clovek chory
super, tak obtazuj lekara so vsetkym a nezabudni sa stazovat na zlu zdravotnu starostlivost.
ked mas pozitivny test, predpokladam, ze dostanes instrukcie v akom krajnom pripade mas obtazovat lekara aj to telefonicky a len aby ti povedal, ze mas robit co je na stranke. kedze sa virus prenasa medzi ludmi, zhromazdovanie sa v cakarnach je najvacsia kravina. tam moze byt aj niekto na imunosupresivach, ktoreho ten covid zabije.
pisal som to naposledy vcera
nevsimol som si to, no opat narazame na tvoj problem s objektivitou: "novinari", ktori si neoveruju zdroje, davaju priestor bludom su fajn. napisat, ze pozitivne testovany je chory je uz ale donebavolajuci zlocin.
vieme, vidime to dnes a denne, vzdy ked nieco napises, odborny termin to sice nie je, ale pojem priposratost to celkom vystihuje
takze sice nemame dokaz o bezcnosti no vieme o postcovide u dospelych, no aj tak virusu vystavime aj deti.
ozaj, co moznost, ze imunitny system uz opat nemusi vytvorit dost protilatok na ucinny boj?
to je prave to nepochopenie pisaneho textu
test skuma, ci je vo vzorke RNA virusu, je mu jedno, ci je zivy alebo mrtvy
ja ti dam za pravdu, ti prepises co som napisal a aj tak ja nerozumiem pisanemu textu. facepalm

ano, ak protilatky znicia virus pred jeho prienikom do tela, tak dana osoba neochorie, podla teba ale chory je, lebo pozitivny test
zle. nie podla mna :)
tak ako pri kazdej inej chorobe
obtazoval lekara, ktory potrebuje cas na liecenie pacientov.
ja len na 1 % ci v akom mnozstve su neockovani ludia prijimani do nemocnic, no big deal
v ktorej krajine?
zalezi, ci odbornici, alebo "odbornici", ti druhi sa vyjadruju permanentne a vidime, kam sme sa dostali
podla intenzity zdielania ludi, ktori si obliekaju biele plaste a maju dopad na hlupoludi a politikov, ktori sa im chcu zapacit je to prave naopak. takze ti odbornici z oblasti dermatologie, stomatologie ci histologie by si svoje pocity mali nechat na vinko s kamaratmi a nemali by marit pracu
nedorazila
loz
2021-07-29 08_06_44-Brazil_ Coronavirus Pandemic Country Profile - Our World in Data.png
papierovo mozno
o tom nerozhodujes ty, okrem toho, tvoji ceski hrdinovia nie su odbornici na epidemie ani len papierovo.
chcel si uvolnenie pri 80 % a teraz pindas aj pri 90
ved ani jedno nie je splnene, vid vyssie
ja som len poznamenal, ze sa otvorilo a namiesto kvitnutia ekonomiky su prazdne regaly obchodov.
nuz ale, ty tvrdis, ze ja obmedzujem svoje okolie. mozes dokazat ako? tak isto, vraj prekracujem co sam nastavujem. mozes dokazat aj to?
tldr? nechce sa mi v tom hrabat
povedz mi aktualne cisla a IFR, nic viac nepotrebujem
druha vlna v Manaus aj napriek vysokej seroprevalencii
100 mrtvych denne v druhej vlne v meste s dvoma milionmi obyvatelov. to je dost apokalipticke.
ockovanie v Manaus ide velmi dobre. pani Koutna a pan primar anesteziologie tvrdia, ze sa to robit nesmie.
nemas za co.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 29 júl 2021, 9:13 od kovidovych pacientov ano. konecne mozu ludia na operacie, na ktore cakali. a co sa stane, ked opat budu potrebni lekari, aby sa starali o kovidakov? ano, ludia, ktori covid nemaju sa opat nedostanu ku zdravotnej starostlivosti.
preco by nemali? ved vakcina je sloboda/nadej/zodpovednost/zdravie/zachrana/vzdelanie/vitazstvo
ci u vas na ostrovoch take frazy nefrcia?
preto, ked ludia mudrejsi ako ty povedia, ze mas po pozitivnom teste ostat doma, tak to mas do bodky dodrzat. nie pre svoje pohodlie, ale pre tvoju povinnost voci komunite.
odmietam dodrziavat nespravne nariadenia uz z principu
len tak medzi nami: prvou 88%, druhou 70%. takze plne zaockovanych je len tych 70.
ja som pisal toto: "je to zbytocne, ked je 90+ % dospelej populacie zaockovanej alebo premorenej"

odkaz na moj minuly post s textom: "premorenie a ockovanie v UK je na ~ 90 %"

konkretne: "In England, it is estimated that around 9 in 10 adults, or 89.8% of the adult population (95% credible interval: 88.2% to 91.3%) would have tested positive for antibodies against coronavirus (COVID-19) - SARS-CoV-2 - on a blood test in the week beginning 14 June 2021, suggesting they had the infection in the past or have been vaccinated."
lebo sa ti nepacia a ludia v bielych plastoch, ktori v niektorych pripadoch nie su ani lekari, povedali ine?
lebo su tie opatrenia preukazatelne skodlive, preto
takze ten pristavok je informacia, ktora je nepodstatna voci obsahu hlavnej vety. obsah hlavnej vety som uviedol, ty protestujes.
prístavok (prístavkový prívlastok) – je voľný zhodný prívlastok vyjadrený podstatným menom pripojeným k nadradenému podstatnému menu: Bratislava, hlavné mesto Slovenskej republiky, je mestom na Dunaji.
Hrubo vytlačenú časť môžeme vypustiť bez porušenia zmyslu vety (preto sa z oboch strán oddeľuje čiarkou).
moja veta:
"nie su chori, teda vacsina z nich, su len pozitivne testovani a nutene zostavaju doma na zaklade vymyslov vlady"
pristavok je "teda vacsina z nich", zbytok je druha veta suvetia
pristavok sa pre zachovanie vyznamu vypustit moze, druha veta suvetia nie

ak sa uz potrebujes hrat na odbornika cez slovencinu, tak si to aspon vygugli, inak budes zase za blbca, ako v tomto pripade
super, tak obtazuj lekara so vsetkym a nezabudni sa stazovat na zlu zdravotnu starostlivost.
ked mas pozitivny test, predpokladam, ze dostanes instrukcie v akom krajnom pripade mas obtazovat lekara aj to telefonicky a len aby ti povedal, ze mas robit co je na stranke. kedze sa virus prenasa medzi ludmi, zhromazdovanie sa v cakarnach je najvacsia kravina. tam moze byt aj niekto na imunosupresivach, ktoreho ten covid zabije.
stacilo napisat, ze akceptujes, ze pozitivne testovany nemusi byt zaroven aj chory, tie vylevy si mozes odpustit
nevsimol som si to, no opat narazame na tvoj problem s objektivitou: "novinari", ktori si neoveruju zdroje, davaju priestor bludom su fajn. napisat, ze pozitivne testovany je chory je uz ale donebavolajuci zlocin.
recidiva je vzdy trestana viac ako prvy skutok
Spoiler
Recidiva označuje v trestním právu stav, kdy se stejný pachatel opětovně dopustí trestného činu poté, co byl pravomocně odsouzen za spáchání jiného předcházejícího trestného činu. Pro recidivu nemá význam, zda předchozí odsouzení bylo pro nedbalostní nebo úmyslný trestný čin. Jedinou výjimkou z toho je tzv. zvlášť nebezpečná recidiva, která je možná pouze u zvlášť závažných zločinů.

V případě recidivy dochází ke zvýšení společenské škodlivosti pachatelova jednání, protože předchozí odsouzení zřejmě nesplnilo svůj výchovný a individuálně preventivní účel a nevedlo k jeho nápravě. Proto hraje významnou roli při posuzování trestnosti, a to zejména jako:

obecně přitěžující okolnost (§ 42 písm. p) TrZ)
okolnost umožňující mimořádné zvýšení trestu odnětí svobody (§ 59 odst. 1 TrZ)
okolnost podmiňující zařazení pachatele do určitého typu věznice (§ 56 TrZ)
okolnost podmiňující použití vyšší trestní sazby, která je obsažena v kvalifikovaných skutkových podstatách (např. § 205 odst. 2 TrZ)
takze sice nemame dokaz o bezcnosti no vieme o postcovide u dospelych, no aj tak virusu vystavime aj deti.
respiracny virus raz nakazi kazdeho, bez ohladu na tvoje priania
ozaj, co moznost, ze imunitny system uz opat nemusi vytvorit dost protilatok na ucinny boj?
statisticky nepodstatna moznost
ja ti dam za pravdu, ti prepises co som napisal a aj tak ja nerozumiem pisanemu textu. facepalm
fajn
zle. nie podla mna :)
ak sa na tych odbornikov odkazujes, tak s nimi suhlasis, inak by si sa na nich neodkazoval, alebo by si napisal, ze s nimi nesuhlasis v tom a tom bode
prestan zavadzat
obtazoval lekara, ktory potrebuje cas na liecenie pacientov.
ano, od toho lekari su, aby liecili svojich pacientov

prave dnes som videl nadpis clanku - neviem ho najst (pristavok), v ktorom sa pisalo, ze covid ma niektore priznaky podobne ako rakovina, ludia nie su prehliadani lekarmi a potom je uz neskoro, to je presne ten pripad, kedy je pozitivny test na covid cire zlo
v ktorej krajine?
uz neplati, ze 60 % ludi je asymptomatickych, 30 % je symptomatickych, 9 % s tazsim priebehom a 1 % sa hospitalizuje?
loz
aha, som si nevsimol, ze si zase prehodil vyhybku a zacal si tocit o celej Brazilii a nie len o Manause, okej...
podla toho grafu su na tretine maxim a trend je klesajuci, problem sa vyriesi sam casom, ci?

kedze si brazilskym lekarom reagoval na moje vyhrady voci Krcmeryho 30-40 %, zomrelo v Brazilii aspon 1 % obyvatelstva?
dorazila ich ta vlna? je tam vyssia umrtnost ako v inych castiach sveta?
o tom nerozhodujes ty, okrem toho, tvoji ceski hrdinovia nie su odbornici na epidemie ani len papierovo.
vidime kam to dotiahli ti pravi odbornici, top 5 in covid, gratulacia
ved ani jedno nie je splnene, vid vyssie
90 %, viz vyssie, presne
ja som len poznamenal, ze sa otvorilo a namiesto kvitnutia ekonomiky su prazdne regaly obchodov.
takze ked bol vrchol druhej vlny, statisice az milion ludi v UK chorych a plne obsadene nemocnice - vtedy problem nebol, ale teraz, ked je 90 % dospelej populacie zaockovanej alebo premorenej a obsadenost nemocnic je nizsia ako na zaciatku prvej vlny, kedy sa to zacalo sledovat, tak mas problem s prazdnymi regalmi?
no mozno by bolo lepsie netestovat zdravych ludi a nenutit ich zostat nezmyselne doma, ze ano
nuz ale, ty tvrdis, ze ja obmedzujem svoje okolie. mozes dokazat ako?
nepodlozenym alarmizmom a fatalizmom
tak isto, vraj prekracujem co sam nastavujem. mozes dokazat aj to?
to o tych tvojich 80 % a realitou s 90 %
uzil si si Freedom Day? uz su vsetci mrtvi alebo maju aspon tazky longcovid?
druha vlna v Manaus aj napriek vysokej seroprevalencii
100 mrtvych denne v druhej vlne v meste s dvoma milionmi obyvatelov. to je dost apokalipticke.
ockovanie v Manaus ide velmi dobre. pani Koutna a pan primar anesteziologie tvrdia, ze sa to robit nesmie.
nemas za co.
cisla?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 29 júl 2021, 11:11 preco by nemali? ved vakcina je sloboda/nadej/zodpovednost/zdravie/zachrana/vzdelanie/vitazstvo
ci u vas na ostrovoch take frazy nefrcia?
telku nesledujem, ked to len ide, reklamu mam potlacenu.
no robit reklami ockovaniu je ako hovorit "ked je zima, zober si sveter a ked prsi, zober si dazdnik"
odmietam dodrziavat nespravne nariadenia uz z principu
lenze ty nemas vzdelanie, prax ani pravomoc vyhodnotit spravnost nariadeni. ak ich odmietas dodrziavat preto, ze mas pocit, tak si na rovnakej lodi ako hlupoludia pred parlamentom ci hugo.
ja som pisal toto: "je to zbytocne, ked je 90+ % dospelej populacie zaockovanej alebo premorenej"
premorenie je konsktrut, ktory si nasiel a uctievas. ja ho neuznavam, lebo je neeticky a mal si tu dost clankov dokazujucich, ze je zbytocny a nebezpecny.
odkaz na moj minuly post s textom: "premorenie a ockovanie v UK je na ~ 90 %"

konkretne: "In England, it is estimated that around 9 in 10 adults, or 89.8% of the adult population (95% credible interval: 88.2% to 91.3%) would have tested positive for antibodies against coronavirus (COVID-19) - SARS-CoV-2 - on a blood test in the week beginning 14 June 2021, suggesting they had the infection in the past or have been vaccinated."
aj pouzivas ten bold, aj uplne zbytocne. tam je dolezite to "would have tested". vzhladom sa skutocnost, ze tieto testy su IIKC prakticky nedostupne, tak je to tvrdenie, ako ked si ty vymyslas, kolko ludi bude v nemocnici.
gov.uk: 1st 88%, 2nd 71%. fakty pred pocitmi.
lebo su tie opatrenia preukazatelne skodlive, preto
vid vyssie
moja veta:
"nie su chori, teda vacsina z nich, su len pozitivne testovani a nutene zostavaju doma na zaklade vymyslov vlady"
pristavok je "teda vacsina z nich", zbytok je druha veta suvetia
pristavok sa pre zachovanie vyznamu vypustit moze, druha veta suvetia nie

ak sa uz potrebujes hrat na odbornika cez slovencinu, tak si to aspon vygugli, inak budes zase za blbca, ako v tomto pripade
ano: "nie su chori, su pozitivne testovani", co je loz lebo medzi nimi urcite chori su.
ako vidis, aj bez tej druhej casti to ma vyznam ako ho interpretoval.
stacilo napisat, ze akceptujes, ze pozitivne testovany nemusi byt zaroven aj chory, tie vylevy si mozes odpustit
nie. v civilizovanej krajine neobtazujes lekara, ked mas od inej autority jasne dane, ze mas sediet doma na zadku.
recidiva je vzdy trestana viac ako prvy skutok
kedze sa teda jedna o opakovane lzi noviniek, tak by nemali byt brane ako zdroj.
respiracny virus raz nakazi kazdeho, bez ohladu na tvoje priania
ty mne budes hovorit, ze som fatalista :D
statisticky nepodstatna moznost
a zase pleties statistiku s medicinou.
ak sa na tych odbornikov odkazujes, tak s nimi suhlasis, inak by si sa na nich neodkazoval, alebo by si napisal, ze s nimi nesuhlasis v tom a tom bode
prestan zavadzat
samozrejme. ak je mozne ma povazovat za odbornika, tak v inej oblasti. preco by som nesuhlasil s epidemiologmi a imunologmi, ked hovoria o svojej oblasti? ked bude potrebovat nazor na odber tkvaniva pre histologicke vysetrenie, rad sa pani Koutnej opytam.
ano, od toho lekari su, aby liecili svojich pacientov
len ked musia ludom predcitat obsah webovej stranky, alebo PDFka, tak stracaju cas na to liecenie.
prave dnes som videl nadpis clanku - neviem ho najst (pristavok), v ktorom sa pisalo, ze covid ma niektore priznaky podobne ako rakovina, ludia nie su prehliadani lekarmi a potom je uz neskoro, to je presne ten pripad, kedy je pozitivny test na covid cire zlo
bez linku, autora je tento poznatok dobry na vzatie na vedomie.
uz neplati, ze 60 % ludi je asymptomatickych, 30 % je symptomatickych, 9 % s tazsim priebehom a 1 % sa hospitalizuje?
to bolo vypocitane niekedy v marci 2020?
aha, som si nevsimol, ze si zase prehodil vyhybku a zacal si tocit o celej Brazilii a nie len o Manause, okej...
podla toho grafu su na tretine maxim a trend je klesajuci, problem sa vyriesi sam casom, ci?

kedze si brazilskym lekarom reagoval na moje vyhrady voci Krcmeryho 30-40 %, zomrelo v Brazilii aspon 1 % obyvatelstva?
dorazila ich ta vlna? je tam vyssia umrtnost ako v inych castiach sveta?
prepac, neviem portugalsky, takze sa dostat na web brazilskeho zdravotnictva a najst tam len mesto Manaus je pre mna problem.
ja som nepouzival pritomny cas, ale minuly. takze je irelevatne vypisovat, kde su teraz, ked vidis, ze ich ta druha vlna skutocne zasiahla.
nie. ty si ma obvinil z alarmizmu, lebo som zdielal vyjadrenie brazilskeho lekara.
vidime kam to dotiahli ti pravi odbornici, top 5 in covid, gratulacia
ty sa priznavas, ze odmietas dodrziavat opatrenia, ktore sa ti nepacia. myslis, ze si jediny na svete a to je problem odbornikov?
90 %, viz vyssie, presne
ano, vid vyssie. ani 80% ani 90%.
takze ked bol vrchol druhej vlny, statisice az milion ludi v UK chorych a plne obsadene nemocnice - vtedy problem nebol, ale teraz, ked je 90 % dospelej populacie zaockovanej alebo premorenej a obsadenost nemocnic je nizsia ako na zaciatku prvej vlny, kedy sa to zacalo sledovat, tak mas problem s prazdnymi regalmi?
no mozno by bolo lepsie netestovat zdravych ludi a nenutit ich zostat nezmyselne doma, ze ano
ak by neexistoval asymptomaticky prenos, tak by si mal pravdu. kedze ten je, pravdu opat nemas.
v prvej vlne nebol toaletak a nebolo mydlo. ked ludia panikarili inde, nakupil som si na mesiac. potom ma prazdna paleta netrapila. ze nebolo jedlo na pultoch bolo viac neprijemne, najma pocas dovolenky, kedy bolo este viac otravne hladat po obchodoch, kde co maju.
nepodlozenym alarmizmom a fatalizmom
fatalism
noun [ U ]
UK /ˈfeɪ.təl.ɪ.zəm/ US /ˈfeɪ.t̬əl.ɪ.zəm/

the belief that people cannot change the way events will happen and that events, especially bad ones, cannot be avoided
https://dictionary.cambridge.org/dictio ... h/fatalism
Kedze, to je tvoj pripad, tak nemoze byt moj :)
rovnako, vsetky upozornenia, ktore zdielam su len a len podlozene. len neviem ako si prisiel k zaveru, ze je to predmetom mojich diskusii s mojim okolim :)
to o tych tvojich 80 % a realitou s 90 %
uzil si si Freedom Day? uz su vsetci mrtvi alebo maju aspon tazky longcovid?
gov.uk ti odpoveda na otazku zaockovanosti.
dakujem za opytanie. uzil som a pozoroval som ako na neho reaguju ludia a sukromne spolocnosti. velmi poucne. hlavne v kontexte masirovania mozgov Svedskom. vsetci urcite nie :)
cisla?
click-click na odkazy
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 29 júl 2021, 12:32lenze ty nemas vzdelanie, prax ani pravomoc vyhodnotit spravnost nariadeni.
vcera sme si dokazali ako je to s pozitivitou testov
takych prikladov, ktore som schopny vyhodnotit, je X
iba o vzdelanie nejde
premorenie je konsktrut, ktory si nasiel a uctievas. ja ho neuznavam
je mi celkom jedno, ci ho uznavas, alebo nie, je to fakt
kludne si odpisuj, ze nie je, realitu nezmenis
aj pouzivas ten bold, aj uplne zbytocne. tam je dolezite to "would have tested". vzhladom sa skutocnost, ze tieto testy su IIKC prakticky nedostupne, tak je to tvrdenie, ako ked si ty vymyslas, kolko ludi bude v nemocnici.
gov.uk: 1st 88%, 2nd 71%. fakty pred pocitmi.
su to oficialne extrapolacie gov.uk, ziadne lepsie hodnoty popisujuce mnozstvo protilatok obvatelstva nemame
ano: "nie su chori, su pozitivne testovani", co je loz lebo medzi nimi urcite chori su.
ako vidis, aj bez tej druhej casti to ma vyznam ako ho interpretoval.
whatever
nie. v civilizovanej krajine neobtazujes lekara, ked mas od inej autority jasne dane, ze mas sediet doma na zadku.
autorita to spravila zle, dokazali sme si to
kedze sa teda jedna o opakovane lzi noviniek, tak by nemali byt brane ako zdroj.
prave naopak, clanok na novinkach o Koutnej bol len jeden, pozitivne testovani su za chorych vydavani dnes a denne, sam si toho obetou
ved do vcera ani tvoje aktualne diskutujuce ja nevedelo, ze nieco take existuje, napriek tomu, ze to tu bolo pisane niekolkokrat
ty mne budes hovorit, ze som fatalista :D
to nie je ziaden fatalizmus, to je realita
je podla teba mozne covidu sa uplne vyhnut?
ja viem, ze to bude mat na drvivu vacsinu obyvatelstva zanedbatelny vplyv, ty sa z toho ides posrat
a zase pleties statistiku s medicinou.
statistika tu medicinu podporuje, aj naopak

samozrejme. ak je mozne ma povazovat za odbornika, tak v inej oblasti. preco by som nesuhlasil s epidemiologmi a imunologmi, ked hovoria o svojej oblasti? ked bude potrebovat nazor na odber tkvaniva pre histologicke vysetrenie, rad sa pani Koutnej opytam.
pretoze je jednoducho dokazatelne, ze netvrdia pravdu
bez linku, autora je tento poznatok dobry na vzatie na vedomie.
ked sa k tomu znova dostanem, tak ti ho poslem
to bolo vypocitane niekedy v marci 2020?
neviem o tom, ze by sa to niekedy vyznamne menilo
prepac, neviem portugalsky, takze sa dostat na web brazilskeho zdravotnictva a najst tam len mesto Manaus je pre mna problem.
minule si odomna dostal manual v slovencine, takze povedz svojmu druhemu ja, ktore to akceptovalo, ze by si to mohlo skontrolovat
ja som nepouzival pritomny cas, ale minuly. takze je irelevatne vypisovat, kde su teraz, ked vidis, ze ich ta druha vlna skutocne zasiahla.
nie. ty si ma obvinil z alarmizmu, lebo som zdielal vyjadrenie brazilskeho lekara.
ktore som predtym hodnotil ako alarmisticke a znova sa to potvrdilo
ty sa priznavas, ze odmietas dodrziavat opatrenia, ktore sa ti nepacia. myslis, ze si jediny na svete a to je problem odbornikov?
ak pomahaju znizovat pocty mrtvych, bol by som blby, ak by som to nerobil aj nadalej
ano, vid vyssie. ani 80% ani 90%.
zase ignorujes, ze sa z choroby niektori ludia aj vyliecili, takze maju protilatky?
ak by neexistoval asymptomaticky prenos, tak by si mal pravdu. kedze ten je, pravdu opat nemas.
v prvej vlne nebol toaletak a nebolo mydlo. ked ludia panikarili inde, nakupil som si na mesiac. potom ma prazdna paleta netrapila. ze nebolo jedlo na pultoch bolo viac neprijemne, najma pocas dovolenky, kedy bolo este viac otravne hladat po obchodoch, kde co maju.
novidis, v menej rozvinutych krajinach ako napriklad CZ/SK boli runy na obchody vyrazne mensie, mozno by si mohol zapatrat, ci to nema suvis s brexitom
lebo u nas je to celkom fpoho
rovnako, vsetky upozornenia, ktore zdielam su len a len podlozene. len neviem ako si prisiel k zaveru, ze je to predmetom mojich diskusii s mojim okolim :)
hej hej, mame viacero prikladov
click-click na odkazy
tldr, chcem len 1 cislo, pocet mrtvych YTD v Manause, to je to bajne miesto vystavene apokalypse, tak som zvedavy, ake maju IFR, to si uz dopocitam sam
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 29 júl 2021, 13:40 vcera sme si dokazali ako je to s pozitivitou testov
takych prikladov, ktore som schopny vyhodnotit, je X
iba o vzdelanie nejde
ale ide. lebo ked raz mas po pozitivnom teste sediet doma, tak si mozes vygooglit co chces. bude z teba len jeden z hlupoludi, ktori prave dnes obtazuju Bratislavcanov svojimi halucinaciami.
je mi celkom jedno, ci ho uznavas, alebo nie, je to fakt
kludne si odpisuj, ze nie je, realitu nezmenis
nie je, lebo ho svetova vedecka komunita neuznava :)
su to oficialne extrapolacie gov.uk, ziadne lepsie hodnoty popisujuce mnozstvo protilatok obvatelstva nemame
preto sa na ne odvolavat nemozes.
whatever
tak vidis, ze som mal pravdu.
autorita to spravila zle, dokazali sme si to
nie. nie si v pozicii posudzovat rozhodnutie autorit.
prave naopak, clanok na novinkach o Koutnej bol len jeden, pozitivne testovani su za chorych vydavani dnes a denne, sam si toho obetou
ved do vcera ani tvoje aktualne diskutujuce ja nevedelo, ze nieco take existuje, napriek tomu, ze to tu bolo pisane niekolkokrat
ty mas tak velke ego, ze si myslis, ze vsetko co napises je dogma? tak daleko snad boli len stredoveki papezi.
to, ze ty si schopny popierat aj to, ze ludia su chori, neznamena, ze nie su.
to nie je ziaden fatalizmus, to je realita
ja viem, ze to bude mat na drvivu vacsinu obyvatelstva zanedbatelny vplyv, ty sa z toho ides posrat
ako sme si v definicii uviedli a ty si to ignoroval, lebo by si musel priznat, ze nemas pravdu, tak fatalista si ty.
doposial to boli aspon tri miliony mrtvych. to nie je "zanedbatelny vplyv"
statistika tu medicinu podporuje, aj naopak
ale kdeze. polroka tu davam rozhovory s lekarmi, ktore tvoje cisla debunkuju.
pretoze je jednoducho dokazatelne, ze netvrdia pravdu
ano! konecne! pani Koutna a jej kamarati skutocne nehovoria pravdu. staci si pozriet studie zahranicnych vedcov.
neviem o tom, ze by sa to niekedy vyznamne menilo
spochybnujes rozne vlastnosti mutacii?
minule si odomna dostal manual v slovencine, takze povedz svojmu druhemu ja, ktore to akceptovalo, ze by si to mohlo skontrolovat

ktore som predtym hodnotil ako alarmisticke a znova sa to potvrdilo
neakceptoval som nic. to, ze ty nieco hodnotis neznamena, ze mas pravdu. ako vidime, je to vacsinou naopak.
ak pomahaju znizovat pocty mrtvych, bol by som blby, ak by som to nerobil aj nadalej
takze odbornici odporucia prijat opatrenia na znizovanie poctu mrtvych. tebe sa nepacia, nedodrziavas ich a myslis, ze zabranujes zvysovaniu poctu mrtvych?
zase ignorujes, ze sa z choroby niektori ludia aj vyliecili, takze maju protilatky?
nie. kedze sa nezistuje kto ich a kto nie, tak je to len odhad. pocet zaockovanych je pevne dane cislo.
novidis, v menej rozvinutych krajinach ako napriklad CZ/SK boli runy na obchody vyrazne mensie, mozno by si mohol zapatrat, ci to nema suvis s brexitom
lebo u nas je to celkom fpoho
brexit nastal 1.1.. vtedy nebol ziadny problem.
hej hej, mame viacero prikladov
toho, ze ja svoje okolie niecim obtazujem?
tldr, chcem len 1 cislo, pocet mrtvych YTD v Manause, to je to bajne miesto vystavene apokalypse, tak som zvedavy, ake maju IFR, to si uz dopocitam sam
ale to je tvoj problem, ze ignorujes prace, ktore ti tvoje pieskove babovky "premorenie" a "nic sa nestalo" buraju. to mas taky strach napisat: aha, tak v tomto som nemal pravdu?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 29 júl 2021, 14:16 ale ide. lebo ked raz mas po pozitivnom teste sediet doma, tak si mozes vygooglit co chces. bude z teba len jeden z hlupoludi, ktori prave dnes obtazuju Bratislavcanov svojimi halucinaciami.
dobre
nie je, lebo ho svetova vedecka komunita neuznava :)
dobre
preto sa na ne odvolavat nemozes.
ok
tak vidis, ze som mal pravdu.
este vcera vecer sa mi zdalo, ze si akceptoval, ze, ci je clovek chory, posudzuje len lekar, dnes to tvoje druhe ja neakceptuje a ja sa s tebou hadat po osmykrat na tu istu temu nemienim
nie. nie si v pozicii posudzovat rozhodnutie autorit.
ako povies
ty mas tak velke ego, ze si myslis, ze vsetko co napises je dogma? tak daleko snad boli len stredoveki papezi.
ja si viem drvivu vacsinu vyjadreni podlozit
to, ze ty si schopny popierat aj to, ze ludia su chori, neznamena, ze nie su.
viz to o 3 quoty dozadu
ako sme si v definicii uviedli a ty si to ignoroval, lebo by si musel priznat, ze nemas pravdu, tak fatalista si ty.
dobre
doposial to boli aspon tri miliony mrtvych. to nie je "zanedbatelny vplyv"
a dalsich 120 mega sa narodilo naviac a priemerny vek zomrelych na covid sa blizi k priemernemu veku dozitia v danych krajinach, ale ok
ale kdeze. polroka tu davam rozhovory s lekarmi, ktore tvoje cisla debunkuju.
urcite
ano! konecne! pani Koutna a jej kamarati skutocne nehovoria pravdu. staci si pozriet studie zahranicnych vedcov.
presne tak
spochybnujes rozne vlastnosti mutacii?
zatial sa mi tak zda, ze kazda jedna mutacia je jednoduchsie zvladnutelna
neakceptoval som nic. to, ze ty nieco hodnotis neznamena, ze mas pravdu. ako vidime, je to vacsinou naopak.
tak potom asi to tvoje druhe alebo tretie ja, neviem kolkati sa za tym uctom skryvate
takze odbornici odporucia prijat opatrenia na znizovanie poctu mrtvych. tebe sa nepacia, nedodrziavas ich a myslis, ze zabranujes zvysovaniu poctu mrtvych?
presne tak
nie. kedze sa nezistuje kto ich a kto nie, tak je to len odhad. pocet zaockovanych je pevne dane cislo.
dobre
brexit nastal 1.1.. vtedy nebol ziadny problem.
okej
toho, ze ja svoje okolie niecim obtazujem?
ano
ale to je tvoj problem, ze ignorujes prace, ktore ti tvoje pieskove babovky "premorenie" a "nic sa nestalo" buraju. to mas taky strach napisat: aha, tak v tomto som nemal pravdu?
dakujem za cisla

este na nieco potrebujes odpoved alebo som to pokryl komplet?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 29 júl 2021, 14:36 este vcera vecer sa mi zdalo, ze si akceptoval, ze, ci je clovek chory, posudzuje len lekar, dnes to tvoje druhe ja neakceptuje a ja sa s tebou hadat po osmykrat na tu istu temu nemienim
nemusis sa hadat.
ked mas pozitivny test, moze to znamenat, ze chory si, nie si, alebo sa u teba priznaky este len prejavia. v 2/3 moznosti mozes roznasat virus. je preto spravne ist za lekarom, ked ti instrukcie pridu ako link ci pdf? ak sa tie dva scenare naplnia, tak musi ist lekar do karanteny a ludia nedostanu zdravotnu starostlivost. good idea.
ja si viem drvivu vacsinu vyjadreni podlozit
oficialnymi odhadmi, pocitmi neodbornikov a podobne?
a dalsich 120 mega sa narodilo naviac a priemerny vek zomrelych na covid sa blizi k priemernemu veku dozitia v danych krajinach, ale ok
viac nez 3 mega zomzrelo. napriek odporucanianm, obmedzeniam, hygiene, modernej medicine a informovanosti. ak by si vyratal, ako by dopadol ten mor ak by dorazil vo februari 2020 asi by ten rozdiel velmi velky nebol.
zatial sa mi tak zda, ze kazda jedna mutacia je jednoduchsie zvladnutelna
je super vediet, co sa zda tebe. ale co lekari na oddeleniach? co vidia oni?
presne tak
tak to je SARS-CoV-2 asi prva pozorovana choroba, pri ktore sa umrtnosti zabranuje jej rozsirovanim.
okej
kedy nastal podla teba?
ano
dokaz?
dakujem za cisla
uz som to pisal vcera: ake pozicaj, take vrat.
beardie
Redeemer
Redeemer

ak si to nepochopil, co je celkom viditelne, pisem ti to priamo - robim si z teba uz len srandu

pozri, za posledne dva dni sme vsetci mohli byt svedkom tvojej nekritickej adoracie teoretikov s titulom odtrhnutych od reality, ci imaginarnej a anonymnej autority - prikladom je tvoje odmietanie vyznamu pozitivity testov

napriek tomu, ze si uz asi pochopil co pozitivny test znamena, nie si schopny tuto informaciu spracovat a i tak ani len neuvazujes o zastaveni horliveho dodrziavania opatrenii, ktore budu mat nespochybnitelne negativny dopad na spolocnost

to je spolu s tvojou velmi chabou schopnostou citat s porozumenim co i len trosku zlozitejsi text a na druhej strane lenivostou zistit si jednoducho dostupne data obrazom karikatury cloveka, ktory inych obvinuje z vlastnenia velkeho ega a DK efektu

je fascinujuce, ako sa clovek, ktoremu boli niekolkokrat dokazane klamstva, neustale spara v tych istych zumpach, bez zmeny paradigmy, a dookola je mu dokazovana jeho omylnost, comu nie je mentalne sposobily pochopit
to by tu vedeli podporit viaceri ak to vobec este niekto cita

na jednej strane je to fascinujuce, na druhej velmi smutne, dufam, ze takto sa v realnom zivote nespravas, ak ano, tak mi je ta uprimne luto

nieco na citanie => https://gbdeclaration.org/
jackb
Redeemer
Redeemer

ak si chces robit srandu, rob si ju zo seba, alebo este lepsie: plac nad sebou.
lebo ty si vyberie hlupost a dookola ju obhajujes aj ked na nej nie je konsezus odbornikov. teba sa to paci a preto je to riesenie.

rovnako s testovanim. chces ho zastavit a vystavit ochoreniu ludi, lebo ty v nieco veris. si obycajny fanatik.
chces zachranovat ekonomiku otvaranim. no deje sa to, ze nema kto pracovat. lebo chori, nepracuju.

jasne, ze neuvazujem o porusovani nariadeni. nie som anarchista ani hlupoclovek, ktory trva na tom, ze jeho google univerzity je viac ako roky praxe odbornikov.

ukazali sme si, aky pokrocily Dunning-Kruger mas, ked urazas vedcov a pre svoje velke ego ani len necitas studie, ktore by mohli tvoje bludne predstavy nahlodat.

ano, zdielas lzi a obhajujes ich "nie je to pravda, ale mohla by byt" a odmietas to priznat, lebo veris v svoju neomylnost. potom vytvaras slamene panaky a hadzes to na inych. prave tym pristupom tu uz ani nikto nechodi, lebo s tebou sa diskutovat neda. mas svoje pomylene dogmy, svoj modly a nic nemoze ist proti nim.

aj mne je luto toho co sa stalo tvojmu internetovemu charakteru. bol to dobry diskuter. teraz je to anarchisticky fanatik, ktory je vsehomajster

pekny link, no smutne od cloveka, ktory sa vysmeje 3mega umrtiam ked tam nie je ani len jedno mega podpisanych a ani len 60 tisic ludi z oblasti mediciny z celeho sveta. takto by si do svojho tvoj charakter este pred rokom nenakladol.
beardie
Redeemer
Redeemer

dobre :)
retkvic
Addict
Addict

Pekna konstruktivna diskusia tu prebieha :), inac tie cisla umrelych a nakazenych su podhodnotene na oboch stranach, na to netreba zabudat. Teraz je to na tom worldmetre 4,2 mega umrelych a nakazenych 197 mega. Netreba zabudat ani na to, ze velka vecsina statov tretieho sveta nema ani evidenciu zomrelych a narodenych ludi, su to iba nejake vystupy, mozno z nemocnic, a to ani nemusi byt prvada, lebo nemaju ani ziadny centralny organ, ktory by to pribezne pocital.
Ak by sa dnes covidom nakazila cca 1/3 populacie, tak je to vyse 10 nasobok daneho cisla, o zomrelych nejdem prilis spekulovat, no nejaky nasobok to urcite bude.
beardie
Redeemer
Redeemer

jediny dovod, preco je jackbov obchod v UK prazdny
uk shops.jpg
/jk

trochu k veci, oficialne info od CDC
On Tuesday, less than three months later, the CDC announced it had again changed its guidance on masks, recommending once more that all Americans wear masks indoors in public spaces. The game-changer for the agency was data showing that vaccinated people infected with the highly infectious delta variant carry the same viral load as unvaccinated people who are infected, The Washington Post reported.
heh

Autoeditácia príspevku po 5 hod 4 min 52 sek:
16:09 som dal do vyhladavania slovo Manaus a user beardie, 16:10 som nasiel spravny post; 16:11 som si nasiel v mape Manaus a klikol nan, aktualne 9301 umrti, 16:12 som si dal do kalkulacky 9301/2220000 a vyslo mi IFR 0,418, 16:13 som zacal pisat tento post, to vsetko pocas meetingu a vnimania s porozumenim

lemra leniva

//16:16 pridavam screenshot
manaus3007.jpg
///
Manaus's 2021 population is now estimated at 2,302,374. In 1950, the population of Manaus was 89,612. Manaus has grown by 41,586 since 2015, which represents a 1.84% annual change. These population estimates and projections come from the latest revision of the UN World Urbanization Prospects.
upravene IFR => 9301 / 2302374 = 0,403 %

vzhladom na rast populacie na urovni kusok pod 2 % rocne, za roky 2020 a 2021 by sa populacia mala teoreticky zvysit priblizne o 85000 ludi, slovom osemdesiatpat tisic ludi
realne bude asi o nieco nizsia, ale radovo sme na 10-nasobku poctu v porovnani so zomrelymi na covid
samozrejme, zomieraju hlavne stari s chori, ti asi velmi vela deti neplodia

toto je ta apokalypsa... :smt006

////Smatana zase zavadza verejnost a strasi, toto je presne ten typ alarmizmu, ktory dlhodobo kritizujem
"je riziko, ze pocet mrtvych bude este vacsi ako sme mali pocas druhej vlny"
https://www.aktuality.sk/clanok/n0nf38r ... h-podcast/
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ty nechutny vrah. Cize pre teba je 9301 ludi ktory mohli zit ukratych.
[/sark]
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 30 júl 2021, 16:15 samozrejme, zomieraju hlavne stari s chori, ti asi velmi vela deti neplodia

toto je ta apokalypsa... :smt006

////Smatana zase zavadza verejnost a strasi, toto je presne ten typ alarmizmu, ktory dlhodobo kritizujem
"je riziko, ze pocet mrtvych bude este vacsi ako sme mali pocas druhej vlny"
lepsie alarmistu, ako niekoho kto na jednej strane tvrdi, ze je dobre aby sa dal zaockovat kazdy co je rizikova skupina a stary clovek, a prezmenu na druhej strane vypisoval 10 stranove obhajobne dizertacky na to ako je to iba prehnana a nafuknuta zalezitost a treba sa na to pozerat chladnokrvnym jastrabim okom, takto ale tych nerozhodnutych urcite nepresvedcis, skor ich odradis, lebo oni nepocuvaju na to tvrdenie stratene niekde medzi riadkami, ze by sa mali dat zaockovat, ale na vsetky tie desiatky stran, ktore tu vypisujes.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Úmrtia covid podľa veku v Taliansku ku 21.7.2021:
0-9 … 12 … 0,1%
10-19 … 16 … 0,1%
20-29 … 69 … 0,1%
30-39 … 258 … 0,2%
40-49 … 1124 … 0,9%
50-59 … 4525 … 3,6%
60-69 … 13102 … 10,3%
70-79 … 32061 … 25,2%
80-89 … 51267 … 40,4%
90 a viac … 24607 … 19,4%

Haloooooooo uz je nacase dat dole ruska a uvolnit opatreniaaaaaaa rizikove skupiny ktore chceli sa zaockovat su uz davno zaockovaneee
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Haloooooooo chlapce, lenze to nie je len o ciselkach percent, no aj o moznom opatovnom pretazeni zdravotnictva...
Napísať odpoveď