Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

rok toto dookola: Svedi nepotrebuju lockdown, ked im stacia odporucania a nikam nechodia a ked musia nikam ist, zakryju si drzky.
je prave popretim storoci skusenosti nevyzadovat lockdown, alebo karantenu, lebo tie priekazne funguju uz cele tisic rocia.
to vidime pri omicrone. nepotrebujes politika, aby ti zavrel skolu ci obchod. staci, ked ti ucitelia, alebo predavaci ochoreju. tomu sme sa mali uz dva roky snazit branit a nevymyslat si dristy o premoreni, ktore nefungovalo, nefunguje a nikdy fungovat nebude tak, ako prezentovane.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Od 8. Februara sa prestavaju v česku vyžadovať covidpassy v reštauráciach a na kultúrnuch podujatiach = nech vás aj šľak trafí očkovací fanatici :smt033
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Famine napísal: 03 feb 2022, 20:59 Od 8. Februara sa prestavaju v česku vyžadovať covidpassy v reštauráciach a na kultúrnuch podujatiach = nech vás aj šľak trafí očkovací fanatici :smt033
To je len legislativna vec... Nie je to pre to, ze by Covid pass nefungoal. A hlavne maju cas na napravu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Fiala povedal, ze to predlzovat nebudu

fungovat samozrejme fungoval, ale prinos bol maly, viz Francuzsko
jackb
Redeemer
Redeemer

Z akeho dovodu spravny sud nezmetie zo stola navrhy tajtrlikov, ale este im dava za pravdu? To tam maju sudcovia vykradnute v hlavach, ked nicia jedno medicinsky podlozene opatrenia za druhym? Alebo aj u inteligentnych ludi v CR vladne "Brouk Pytlik" a aj sudca je akademik imunologie?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"nech vás aj šľak trafí očkovací fanatici" - prejav vysokej inteligencie a kultivovanosti.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

"Dva roky nosíme tieto hovadiny na ksichte a už to asi nikoho nebaví. Každý by chcel ten nádych slobody a tým pádom sa tá situácia vyhrocuje," povedal minister financií Igor Matovič v odpovedi na otázku, čím si vysvetľuje napätie v slovenskej spoločnosti.

:D

z Matovica bude dezolat
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Preco nie, vsak premena na dezolata fungovala u Fica na zvysenie percent, tak I.M. to zopakuje. Uz dlhsie sa podoba na Fica z par rokov dozadu, uz ho zacina dobiehat :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Akurat pri IM mi pride ze on cielene vyhladava ako efektivne nasrat viac ludi nez si polepsit.
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

Tak po dvoch rokoch bez covidu a karantény som COVID pozitívny :D
Plne zaočkovaný, bez kontaktov.
Nič mi nieje, akurát som chcel ísť na dovolenku, tak som sa musel isť predtým otestovať.
Viacmenej sa tým potvrdzuje že s príchodom omikronu akákoľvek prevencia prestáva dávať zmysel. Vôbec netuším kde som ho mohol dostať, stretol som sa tak 5 ľuďmi aj to len tak veľmi striedmo.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

S príchodom Omikronu a pri určitej nepresnosti testov hlavne to testovanie stráca zmysel. Zhruba prvé dva dni po infikovaní to nezachytí. Pri nadpolovičnej pozitivite testov - o čom?
Prevencia zmysel má - aspoň pre rizikovejších. V zdravotníckom zariadení plnom chorých ľudí, v stiesnených priestoroch niektorých obchodov, v autobuse a tak.
No prevažná väčšina súčasných nedopaterní naozaj postráda akýkoľvek zmysel.
Rúško nosím len kde nevyhnutne musím, v práci sme ich nenosili od začiatku a nik koronu neschytal.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

beardie napísal: 04 feb 2022, 13:55 "Dva roky nosíme tieto hovadiny na ksichte a už to asi nikoho nebaví. Každý by chcel ten nádych slobody a tým pádom sa tá situácia vyhrocuje," povedal minister financií Igor Matovič v odpovedi na otázku, čím si vysvetľuje napätie v slovenskej spoločnosti.

:D

z Matovica bude dezolat
Z kazdeho bude dezolat skor ci neskor, ked si kazdy uvedomi ze covid tu bude uz navzdy a prestane verit v akysi ,,koniec pandemie". Teda okrem jackab, on bude posledny clovek na tejto planete, kto nebude dezolat.
jackb
Redeemer
Redeemer

ak nabuduce budes trpiet halucinaciami, netahaj ma do nich. za kladne vybavenie dakujem.

Danko je ale krasny priklad dezolata: vie, ze prekonal onko ochorenie, pre ktore sa nemoze dat ockovat a na vrchole pandemickej vlny a zime ide medzi ludi na namestie. tento druh ludi by si mali liecbu platit z vlastneho.

uz vyse roka sa tu halucinuje o dlzke imunity po prekonani. zacalo to na polroku, vraj uz trva minimalne rok. reinfikovat sa vraj mozu len extremne stari a aj tak chori ludi, ktori dakou nahodou nezomreli uz pri primarnej infekcie. a vraj je ten pribeh mierny. alebo aj nie.
mlada zena, 30+, zdrava a zdravo sa stravujuca, sportujuca, mala covid v zime 2020-21. a ma ho opat. aj pri rozhovore v telefone straca dych. podla miestnej skupiny imunulogov sa: nemala sancu nakazit uz prvy krat. mala minimalnu sancu sa nakazit opat. a ak sa nahodou aj ano, nemala o tej reinfekcii ani vediet. a omicron je len zabava, takze asi mala v chladnicke deltu a tu inhalovala.

koniec pandemie bude vtedy, ked si antivirotikum kupime v tescu na pokladni vedla paralenu a zuvaciek a za noc budeme fit bez nasledkov.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Michael123 »

jackb: to teraz budeš písať o každom jednom prípade reinfekcie?? O prípadoch, kde ludia boli zaockovaní 3 dávkami a už sa, bohužiaľ, po vlastných nohách predným vchodom nedostali z nemocnice... o tých tiež budeš písať? Alebo len selektívne vyberať to čo ti vyhovuje.
jackb
Redeemer
Redeemer

pozri, druhy Misko, tuto ludia skriekaju a zdielaju tabulky, ze nakazit sa je jedina spasa a potom uz clovek nema problem. alebo ak patri ku tej statistickej chybe, ktora sa nakazi, potom ma priebeh, ze ani o nom nevie. no a ako pri vsetkom sa ukazuje, ze v jednom kuse klamu a ohybaju realitu.

aby sme sa mohli bavit o tom, preco ludia zomreli po ockovani tretou davkou, musis dat viac informacii. vek, komorbidity a podobne. lebo ak po podani tretej davky zomrie niekto vo veku 85 rokov a s rakovinou je ine ako ked vo veku 23 uplne zdravy.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Zaujimave ale, že keď zomrie nezaočkovaný človek na covid, tak tam nikto nechce viac informácii tak ako ty teraz: "vek, komorbidity a podobne. lebo ak po podani tretej davky zomrie niekto vo veku 85 rokov a s rakovinou je ine ako ked vo veku 23 uplne zdravy."
Proste bol to "nezaočkovaný dezolát" kľudne s x-dalšími chorobami vo veku 80+... ale bol nezaočkovaný a to je hlavné! - podľa tvojej logiky a iných podobných.

Nebudem ti dávať viac informácii, lebo ich nemám, nebudem hľadať, nezaujíma ma to a neviem či sa vôbec publikujú neskreslené dáta presne tak ako ty chces (že či majú ešte aj rakovinu okrem covidu...).. či ako čakáš že ti napíšem že niekto zomrel po 3. dávke vo veku 25 rokov uplne zdravý? aby si ma tu mohol označiť za dezoláta a že to nie je pravda (alebo ako píšeš "štatistická chyba"). Kľudne si pozri napr. české štatistiky na idnes.cz. Celkom zaujimavé čísla...

Lebo ako uviesť tu jeden príklad ženy 30+, ktorá sa opätovne nakazila covidom je veľmi na zamyslenie a presne si urobil to, čo ľudia, ktorých kritizuješ...
jackb
Redeemer
Redeemer

preco je potrebne sa zaoberat hlbsie tym, preco zomrel neockovany clovek? ma moznosti sa ockovat dat. ak sa ockovat nemoze z objektivnych medicinskych dovodov, ma na seba davat velky pozor a este vacsi pozor na neho ma davat jeho okolie.

ked napises, ze ludia zomieraju po tretej davke, chcem vediet viac. lebo umrtnost po ockovani vseobecne je tak vzacna, ze by bolo fajn vediet viac o tych, ktori zomreli. Dakujem za nasmerovanie na idnes. Zaujimave cisla. V kontraste s tym, co sa tu pred rokom zdielalo, tak reinfekcia vobec nie je vzacna. Teda, premorenie nefunguje tak, ako sa to tu, ci najma v ceskej tlaci, prezentovalo. Povedal by som, ze medzi tymi reinfikovanymi bude dost zien 30+ a mozno aj muzov :)

aj preto by sme mali dostat ospravedlnenie sa za to, ze nam tu bolo nakazenie sa a tym aj riskovanie nasledokov, prezentovane ako jediny sposob vitazstva nad virusom.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Ak sa nemýlim, tak aj u nás bolo prezentované (a dokonca ešte stále aj je), že zaočkovaný človek bude mať ľahký priebeh a ma nižšiu pravdepodobnosť, že skončí v nemocnici (a nie to ešte zomrie). A hľa, zomierajú aj zaočkovaní a dokonca aj po 3. dávke. A im sa kto ospravedlní prosím ťa, resp. ich pozostalým? Kto?

Vôbec ma neprekvapuje, že z verejne dostupnej štatistiky na idnes.cz si si zobral len opakované reinfekcie. Všimol si si aj pomer (očkovaní x-dávkami vs. neočkovaní) v nemocniciach a následné úmrtia? Či ako toto prehliadame? Podľa tej štatistiky ta úmrtnosť po očkovaní vôbec nie je tak vzácna ako uvádzaš, buď zavádzaš ty, alebo dostupné CZ štatistiky..

Proste ty si ideš presne rovnako to svoje ako tí "dezoláti" alebo ako to ich nazývate. Proste klapky na očiach a za žiadnu cenu nevieš (nechceš) uznať, že nie všetko je s kostolným poriadkom.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Michael123 napísal: 05 feb 2022, 13:31 Ak sa nemýlim, tak aj u nás bolo prezentované (a dokonca ešte stále aj je), že zaočkovaný človek bude mať ľahký priebeh a ma nižšiu pravdepodobnosť, že skončí v nemocnici (a nie to ešte zomrie). A hľa, zomierajú aj zaočkovaní a dokonca aj po 3. dávke.
To vies tie dve veci sa naozaj nevylucuju, vakcina nie je ziva voda, nebudes po nej nemrtelny. Ale data z nemocnic hovoria jasne.

A k tomu uzasnemu premoreniu...V mojej bubline, toludia dostali opakovane. S toho jedna 25-rocna baba pri druhom premoreni prisla o tretinu kapacity pluc, dalsia pribuzna je tom horsie, nedokaze sama prejst 3 metre bez toho aby sa nezadychala. Plus minuly rok (este pred rozbehnutim vakcinacie) zomrelo 5 ludi na covid, ktorych som poznal s videnia.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

A za čo sa má akože ten "kto" ospravedlniť tým, čo zomrú aj napriek tomu, že sú očkovaní?
Prepáčte, že ste zomreli na svinskú chorobu, i keď ste sa zaočkovali a zvýšili si šance na prežitie.
Takto nejako? Chceš povedať, že by mali lepšie šance, keby sa nezaočkovali?

Podľa tých dátach z Česka na ktoré sa odvolávaš sú úmrtia úplne jednoznačne v (ne)prospech neočkovaných. O to viac, keď zohľadníme, že tých neočkovaných je tam už len 35%. Takže zo skupiny, ktorá tvorí tretinu populácie, zomiera v absolútnych číslach viac ľudí, než zo zvyšných dvoch tretín.
Kde je v tomto problém pochopiť tie dáta?
Prílohy
Screenshot_1.png
Napísať odpoveď