Ktorý tank považujete za najlepší na svete?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Najlepší tank?

M1 Abrams (USA)
10
14%
Challenger II (GB)
10
14%
Leopard 2 (GER)
16
23%
Merkava IV (ISR)
5
7%
T-90 (RUS)
21
30%
T-84 (UKR)
1
1%
Leclerc (FRA)
0
Žiadne hlasovania
Arjun (IND)
2
3%
Type-99 (CHI)
4
6%

Celkom hlasov: 69

near383
Light Expert
Light Expert

Re: Ktorý tank považujete za najlepší na svete?

Príspevok od používateľa near383 »

keby tam mas tanky aj z ww2 tak by jednoznacne u mna vyhral nemecky tiger alebo americky shermen ale z ankety T-90 ruska technika ma nieco do seba
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ja som za leichttraktor :D
Hemi
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hemi »

Jednoznačne : Königstiger zwei ( CHEM TANK TANK TANK ) .... kto videl určite vie :-D
trochu OT ale predsa mi to nedalo :-D

Kód: Vybrať všetko

http://www.joj.sk/extremne-priprady/extremne-pripady-archiv/2012-08-16-extremne-pripady.html
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Nemecky Tiger. A myslim, ze dnesnym tankom uz pomaly odzvana. Velkeho nepriatela vidim hlavne v bezpilotnych lietadlach. Inak hladal som ceny, a nasiel som, ze Abrams M1 stal radove v milionoch dolarov... (???)Aj ked je pre mna tank stelesnenim ultimatnej sily, tak mi to pride potom ako totalne nerentabilna zbran v realnom boji, proti vyrovnanemu superovi. Ved par tankov v cudu a miliony len tak tecu...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Skôr to súvisí s tým, že v súčasnosti sa boj presúva do mestského prostredia a tam je tank najzraniteľnejší.
KaptMichal
King
King

A co sa tyka tych cien je to spravny udaj? Lebo mi to pride naozaj vela. Ved F-22ka potom stoji zlomok z ceny tanku. A uz tu su amici posrati posielat na realne misie...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

M1 Abrams stojí veľmi orientačne 5 mil. USD. Záleží od výbavy a či je nový alebo ojazdený :D
KaptMichal
King
King

Tak potom su spravne tie udaje. A predpokladam, ze nasadenie ma podobne, ake maju raptory - propagacne a poslu ho len tam, kde sa neboja, ze ho uplne stratia. Alebo sa mylim? Mas nejake info o bojovych nasadeniach tychto tankov?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Najslávnejšia tanková bitka súčasnej generácie tankov...ak EN nerobí problém:

EDIT: Ináč v podstate máš sčasti pravdu. Najväčší problém v súčasnosti je informačná vojna a potom rýchlosť možného rozmiestnenia.
Ako USA môžeš mať k dispozícii 2000 tankov a 300 lietadiel na nasadanie do nejakého konflitku v Zapadákovistane, čo z toho kým ich za mesiac prepravíš loďami z najbližšej základne do miesta konflitku, tak pri súčasných spôsoboch vojny už môže byť konflikt dávno skončený a revolúcia dokonaná. Preto tanky strácajú význam (+ spomínaný dôraz na boj v meste) a na význame získavajú jadrové ponorky a lietadlové lode (slušná lietadlová loď s doprovodnými plavidlami dokáže viesť vojnu so stredne veľkým štátom).
Rozprával som sa s nižšou šaržou od nášho obrneného vojska a hovoril, že tanky sú už passé...hocičo ich veľkosti na pásoch stráca opodstatnenie. Hovoril, že aj samotné vedenie boja je problém - napr. ak chceš využívať infraštruktúru v mieste konfliktu tak tanky ti to znemožnia..už rádovo pár desiatok tankov je pri presunoch schopných doslova vytrhať asfalt z diaľnice..čo ťa v konečnom dôsledku ešte viac spomalí.

Súčasnosť sú stroje ako napríklad francúzsky AMX 10 RC. Tank je samozrejme vyššia liga, ale total cost jeho použitia sú rádovo vyššie.
KaptMichal
King
King

Ano, flotila lietadlovych lodi nimitz ma cez 80 plavidiel, cize nie je problem bojovat proti hoci komu :).
Tak moj odhad, ze su za zenitom sa len potvrdzuje. Ved v dnesnej dobe rychlych konfliktov potrebujes ucinne, lahke v ramci moznosti rychle a hlavne co najflexibilnejsie vozidlo. A tank je presny opak. Aj tak, velmoci medzi sebou realne bojovat nebudu = nulearna vojna, sily si budu merat v mensich konfliktoch, kde tanky vyuzivat tiez velmi nebudu. Ten AMX 10RC je zaujimavy koncept, urcite v meste vyuzitelnejsi ako relativne pomaly a velky tank. Ale celkovo mam pocit, ze takato artileria uz zacina byt zbytocna. Ked chces tvrdy, presny uder, staci ti par lietadiel alebo rakety zem-zem. Skor si myslim, ze pasova a ina tazsia technika by mala sluzit na logisticke ucely.

//

k videu - to nebola bitka ale jatky :D
Napísať odpoveď