Ktorý tank považujete za najlepší na svete?
Re: Ktorý tank považujete za najlepší na svete?
keby tam mas tanky aj z ww2 tak by jednoznacne u mna vyhral nemecky tiger alebo americky shermen ale z ankety T-90 ruska technika ma nieco do seba
ja som za leichttraktor 
-
Hemi
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Jednoznačne : Königstiger zwei ( CHEM TANK TANK TANK ) .... kto videl určite vie 
trochu OT ale predsa mi to nedalo
trochu OT ale predsa mi to nedalo
Kód: Vybrať všetko
http://www.joj.sk/extremne-priprady/extremne-pripady-archiv/2012-08-16-extremne-pripady.html-
KaptMichal
King
Nemecky Tiger. A myslim, ze dnesnym tankom uz pomaly odzvana. Velkeho nepriatela vidim hlavne v bezpilotnych lietadlach. Inak hladal som ceny, a nasiel som, ze Abrams M1 stal radove v milionoch dolarov... (???)Aj ked je pre mna tank stelesnenim ultimatnej sily, tak mi to pride potom ako totalne nerentabilna zbran v realnom boji, proti vyrovnanemu superovi. Ved par tankov v cudu a miliony len tak tecu...
Skôr to súvisí s tým, že v súčasnosti sa boj presúva do mestského prostredia a tam je tank najzraniteľnejší.
-
KaptMichal
King
A co sa tyka tych cien je to spravny udaj? Lebo mi to pride naozaj vela. Ved F-22ka potom stoji zlomok z ceny tanku. A uz tu su amici posrati posielat na realne misie...
M1 Abrams stojí veľmi orientačne 5 mil. USD. Záleží od výbavy a či je nový alebo ojazdený 
-
KaptMichal
King
Tak potom su spravne tie udaje. A predpokladam, ze nasadenie ma podobne, ake maju raptory - propagacne a poslu ho len tam, kde sa neboja, ze ho uplne stratia. Alebo sa mylim? Mas nejake info o bojovych nasadeniach tychto tankov?
Najslávnejšia tanková bitka súčasnej generácie tankov...ak EN nerobí problém:
EDIT: Ináč v podstate máš sčasti pravdu. Najväčší problém v súčasnosti je informačná vojna a potom rýchlosť možného rozmiestnenia.
Ako USA môžeš mať k dispozícii 2000 tankov a 300 lietadiel na nasadanie do nejakého konflitku v Zapadákovistane, čo z toho kým ich za mesiac prepravíš loďami z najbližšej základne do miesta konflitku, tak pri súčasných spôsoboch vojny už môže byť konflikt dávno skončený a revolúcia dokonaná. Preto tanky strácajú význam (+ spomínaný dôraz na boj v meste) a na význame získavajú jadrové ponorky a lietadlové lode (slušná lietadlová loď s doprovodnými plavidlami dokáže viesť vojnu so stredne veľkým štátom).
Rozprával som sa s nižšou šaržou od nášho obrneného vojska a hovoril, že tanky sú už passé...hocičo ich veľkosti na pásoch stráca opodstatnenie. Hovoril, že aj samotné vedenie boja je problém - napr. ak chceš využívať infraštruktúru v mieste konfliktu tak tanky ti to znemožnia..už rádovo pár desiatok tankov je pri presunoch schopných doslova vytrhať asfalt z diaľnice..čo ťa v konečnom dôsledku ešte viac spomalí.
Súčasnosť sú stroje ako napríklad francúzsky AMX 10 RC. Tank je samozrejme vyššia liga, ale total cost jeho použitia sú rádovo vyššie.
EDIT: Ináč v podstate máš sčasti pravdu. Najväčší problém v súčasnosti je informačná vojna a potom rýchlosť možného rozmiestnenia.
Ako USA môžeš mať k dispozícii 2000 tankov a 300 lietadiel na nasadanie do nejakého konflitku v Zapadákovistane, čo z toho kým ich za mesiac prepravíš loďami z najbližšej základne do miesta konflitku, tak pri súčasných spôsoboch vojny už môže byť konflikt dávno skončený a revolúcia dokonaná. Preto tanky strácajú význam (+ spomínaný dôraz na boj v meste) a na význame získavajú jadrové ponorky a lietadlové lode (slušná lietadlová loď s doprovodnými plavidlami dokáže viesť vojnu so stredne veľkým štátom).
Rozprával som sa s nižšou šaržou od nášho obrneného vojska a hovoril, že tanky sú už passé...hocičo ich veľkosti na pásoch stráca opodstatnenie. Hovoril, že aj samotné vedenie boja je problém - napr. ak chceš využívať infraštruktúru v mieste konfliktu tak tanky ti to znemožnia..už rádovo pár desiatok tankov je pri presunoch schopných doslova vytrhať asfalt z diaľnice..čo ťa v konečnom dôsledku ešte viac spomalí.
Súčasnosť sú stroje ako napríklad francúzsky AMX 10 RC. Tank je samozrejme vyššia liga, ale total cost jeho použitia sú rádovo vyššie.
-
KaptMichal
King
Ano, flotila lietadlovych lodi nimitz ma cez 80 plavidiel, cize nie je problem bojovat proti hoci komu
.
Tak moj odhad, ze su za zenitom sa len potvrdzuje. Ved v dnesnej dobe rychlych konfliktov potrebujes ucinne, lahke v ramci moznosti rychle a hlavne co najflexibilnejsie vozidlo. A tank je presny opak. Aj tak, velmoci medzi sebou realne bojovat nebudu = nulearna vojna, sily si budu merat v mensich konfliktoch, kde tanky vyuzivat tiez velmi nebudu. Ten AMX 10RC je zaujimavy koncept, urcite v meste vyuzitelnejsi ako relativne pomaly a velky tank. Ale celkovo mam pocit, ze takato artileria uz zacina byt zbytocna. Ked chces tvrdy, presny uder, staci ti par lietadiel alebo rakety zem-zem. Skor si myslim, ze pasova a ina tazsia technika by mala sluzit na logisticke ucely.
//
k videu - to nebola bitka ale jatky
Tak moj odhad, ze su za zenitom sa len potvrdzuje. Ved v dnesnej dobe rychlych konfliktov potrebujes ucinne, lahke v ramci moznosti rychle a hlavne co najflexibilnejsie vozidlo. A tank je presny opak. Aj tak, velmoci medzi sebou realne bojovat nebudu = nulearna vojna, sily si budu merat v mensich konfliktoch, kde tanky vyuzivat tiez velmi nebudu. Ten AMX 10RC je zaujimavy koncept, urcite v meste vyuzitelnejsi ako relativne pomaly a velky tank. Ale celkovo mam pocit, ze takato artileria uz zacina byt zbytocna. Ked chces tvrdy, presny uder, staci ti par lietadiel alebo rakety zem-zem. Skor si myslim, ze pasova a ina tazsia technika by mala sluzit na logisticke ucely.
//
k videu - to nebola bitka ale jatky