Máte oboch rodičov?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Ako ste na tom s rodičmi?

Mám oboch rodičov
333
73%
Rodičia sa rozviedli/nežijú spolu
81
18%
Stratil som jedného z rodičov
37
8%
Už nemám ani jedného z nich
2
0%
Svojich biologických rodičov nepoznám
2
0%

Celkom hlasov: 455

c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

ja ma tiez oboch rodicov, vsetko je celkom ok len mame obcas prepina, je v strednom veku a oco je v poho...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ked sa to tak vezme rodicov nemam... teda vlastna mama zomrela ked som nieco vyse roka takze si ju nepamatam, este predtym od nas odisiel moj biologicky otec. zacal javit zaujem az pred 2 rokmi ked som mal 17 takze ho velmi za otca nepovazujem :?
vyrastal som v rodine maminej sestry. nevlastny tatko zomrel ked som mal 13 ale myslim si ze to co ma do vtedy stihol naucit som si zapamatal... s mamkou vychadzame v pohode, aj ked sa stale hadame ale to len o bezvyznamne veci takze normalka...
s nevlastnymi surodencami je to tiez v pohode. mozno kedysi boli dake vacsie spory ale teraz sme vsetci dospeli ludia tazke aj to je bez problemov
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Našim to neklapalo hneď po sobáši, už ani ja som nebola nejako extra chcené dieťa...Keď som mala dva roky, tak sa to už s otcom nedalo vydržať - chľastal, nestaral sa o nás, bil nás. Mamka je akčná osoba, tak nám zbalila pár vecí a zdrhla s nami k jej rodičom. Po rozvode sme mali dovolené sa s ním stretávať, ale keď si ani tam neplnil svoje povinnosti, súd mu zakázal akýkoľvek kontakt s nami. Ja som ho naposledy videla, keď som mala 4 roky a prakticky pre mňa neexistuje. Neviem, kde je, čo robí, ako sa má a ani ma to nezaujíma. Takže ani neviem, aké je to mať otca, keďže som to nikde nepocítila. Dedko sa síce snažil ho zastúpiť, ale nie je to ono, najmä, keď nevie pochopiť, že mlieko už nestojí 1,5Kčs a že keď má niekto priateľa, tak sa hneď ku.ví. To je jeho logika. Inak prvýkrát som si uvedomila, aké je to mať úplnú rodinu, keď som bola u kamarátky na návšteve, to som sa normálne rozplakala, že aj takto to môže fungovať...
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Nie nemám oboch rodičov otec mi umrel ked som mal 11 rokov...ale mama je velmi silna osoba...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

no ja mám obach.. som za to strašne prestrašne vdačný aj ked s otcom nevychádzam tak ideálne.. pár krát sme sa pohádali poriadne a teraz spolu komunikujeme čav ako sa máš ako bolo v práci a tak.. no proste bull shit.. možno to bude tým že on bol v kuse v práci a ked sme boli s bratom malí tak sme boli stále s mamou..
otec mal a kus problémy (no trošku väčie) s alkoholom a už sme s bráchom fakt mamču prehovárali na rozvod a hladal som už aj bývanie.. ale potom sa otec trošku unormálnil a tak sú ešte stále spolu.. Môj vzťah s otcom nieje ideálny ale je to muž ktorému vďačím za život a ktorý ma tiež vychoval a myslím si že sa mu to podarilo - je to predsa môj otec a ja ho mám veľmi rád. Napriek týmto všetkým nedostatkom ktoré má moja rodina som vďačný za to že ju mám
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Ja mam oboch rodičov a som za to bohu veľmi vďačný..
Rodičia ma vživote neudreli, nič mi nezakazujú ale iba stoja za mnou a moje kroky usmerňujú a som za to naozaj veľmi vďačný :)
sinaj
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sinaj »

Mam 18 a tento rok mi umrel otec . . . rakovina---->svinstvo . . . aj taky je zivot . . . ale trvalo to 2 roky takze sme si uz aj pomaly uvedomovaly a pripravovaly sa ze sa to moze stat . . teda aspon ja . . .mama to zobrala horsie . . .velmy mi chyba vzdy mi vedel poradit a pomost . . . vedel som ze sa mam na koho obratit..teras musim vsetko sam . . .
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

Žijem s mamou, pretože naši sú rozvedení....ale sem-tam sa stretávajú
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

ja mam Bohuzial len ocina, maminka mi zomrela pred 1,5 rokom .. na rakovinu... je to fakt blbe kedze mam este dvoch mladsich surodenov (15 a 11) :cry: :cry:
nesquik_7
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa nesquik_7 »

ja mam iba mamku .. rodicia sa rozviedli ked som mal 12rokov. .. s ocom sa nestretavam..:(
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

mam oboch rodicov ale su rozvedeny uz asi 6-7 rokov......
rozviedli sa ked som mal 12 rokov... a ostal som byvat s mamou
ked som mal 15 bolo vyhodnejsie aby som siel byvat k ocovi lebo mama zobrala pracu v Cechach co bolo pre nas omnoho lepsie
a teraz zijem viac nez tri roky s otcom..... neviem si predstavit byt bez jedneho z nich....
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Mama v pohode, neobmedzuje ma, dovoluje mi fakt vela veci.. dobry vztah..
Otec, to je ina kapitola.. Posledny rok je to na sracky, obmedzujeme sa len na fakt potrebnu komunikaciu, nepametam kedy som sa s nim rozpraval ako s ocom :? . Na zaciatku roka mal uraz, 4x polamanu ruku v lakti.. Tak bol az donedavna kazdy den doma.. kvapalo mu to na nervy, nemohol robit, cize ziadne prachym tak sa vyvrsuje na mne a tak.. zas to je len moj pohlad, on ma iny nazor, no, nezhodneme sa.
ale to uz idem asi do velmi osobnych veci..
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

no ja mma nastastie oboch rodicov. ale dajak dobre s nimi nevychadzam v poslednom case.. jeden den maju dajaku dobru naladu a druhy hned zasa zlu.. a teras pred vianocami je to na nevydrzanie.. kazdemu dajak drbe z tych vianoc ale mna vobec neseru ja ich enoslavujem a ni sa neinteresujem do rodiinych hluposti ako pecenie kolacov (aj tak ich potom zozeru navstevy)
teras dva tyzdne pred vianocami byvam u kamosa bo je sam doma iba s brachom taze tak.. a je mi fejst fajne.. :D nikto ma neokrikuje pohodicka :P
tereza
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tereza »

Mam iba mamu. Otec mi zomrel ked som mala dva roky, takze vobec neviem ake to je byvat s muzom. Mam dve sestry, no tie sa odstahovali ked som mala tak do 10 rokov. Takze uz povedzme 9 rokov zijem iba s mamou. Je fajn, ale niekedy sa dokazeme brutalne pohadat. Teraz sme na noze kvoli skole - chcem odist. Lezie mi na mozog..
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

mam nastastie oboch rodicov...ale nase vztahy radsej nejdem komentovat.to by bolo nadlho :roll:
berynatorko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa berynatorko »

od 8 rokov som vyrastal bez matky (nie vzdy len otcovia su ti co sa vzdaju rodiny), zial pred rokom som prisiel aj o otca. zivot je tvrda skola. taketo veci ale daju cloveku skusenosti a silu prekonat situacie co by inych pokorili.
Shadow_blaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shadow_blaster »

U mna to bolo takto: moji rodicia sa mi rozviedli ked som mal 7 otec bol nasilnik a vela pil. o 2 roky nato spoznala moja mama mojho terajsieho nevlastneho otca o 5 rokov na to sa brali vychadzam s nim dobre aj ked v posledných rokoch som urobil moc vela hluposti a nema vo mna taku dôveru ako mal kedysi. A to ma mrzi. :?
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

ano, mam oboch rodicov a je to velmi dolezite pre vyvoj, naozaj to ludia s neuplnou rodinou maju tazke.
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Čítal som tu všeličo zaujímavé ale nikde nebolo spomenuté že záleží aj na jedincovi. Na nás! S rodičmi či bez, to že sa stane niekto kriminálnikom je jeho vlastná vina. Nikto nám nenanútil chlast atď. Napríklad ja si nepotiahnem z cigarety keď mi núkajú lebo jednoducho nechcem. Nepôjdem do vlámačky ak ma zavolajú lebo jednoducho nechcem. To je moja suverenita. Som vyrastal ako neutrálny suverénny štát (ja) uprostred EU (domácnosť). Mám oboch ale málokedy doma. Ak sú neni v práci tak u priateľov atď. Otec v zahraničí, matka stále niekde len doma nie. Aj teraz jak toto píšem som sám doma napríklad. U nás platí heslo vojak sa stará vojak má. Mám prístrešie a jedlo o ostatné sa musím starať sám. Aj vždy to tak bolo.
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ja mam dvoch velmi dobrych rodicov a som nesmierne vdacny za nich. dufam ze ich este dlho budem mat :)
Napísať odpoveď