Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
majooo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa majooo »

Takychto tem "prenikne" este 12345132154654....tak ako kazdy rok
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

minuleho roku sadli temy? si robis srandu ne?
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

tieto temy nikdy nesedia, maturoval som pred 2 rokmi a myslim ze len jedna sa z DALEKA priblizovala realite. nejaky opis to bol... cize tieto kachny neberte vazne.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

jeden si vymylslí témy, hodí na net, pošle link na nejaké fóra a všetci sa z toho idú zblázniť. Neverím, že by bol ŠPÚ (či kto to vymýšla) taký blbý, aby nechal len tak ľahko preniknúť témy. Jednoducho tomu neverím. :?
to je môj názor.
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

a co inak pripravujete sa na pisomne maturity?? ja som si prelistoval zosit z gramatiky a pozrel som sa na tie slohy a to je vsetko... potom neskor si prelistujem nieco aj z matiky...
majo1990
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majo1990 »

akurat len tak ze si obcas kuknem testy zo sj... na nemcinu ani radsej nemyslim.. takze tak.. a tieto temy kludne mozu byt pretoze si pametam este asi pred 5 rokmi ked sme vstupovali do EU... tak ta tema bola... preco by nemohla byt pre zmenu tema euro?
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

U nas v skole nam hovorili ze urcite nedaju temu ako financna kriza, euro, plyn a podobne. Ze to by sa dalo velmi lahko predvidat a kazdy by sa na to pripravil
Shwollo
Darca
Darca

pepan90 napísal:a co inak pripravujete sa na pisomne maturity?? ja som si prelistoval zosit z gramatiky a pozrel som sa na tie slohy a to je vsetko... potom neskor si prelistujem nieco aj z matiky...
poctivo robím testy hlavne z matiky + doučko a pod. Na SJ sa ani nemáš čo učiť a okrem toho je to ľahké. A nemčina... :aasmile10:
BBCworldsTruth
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BBCworldsTruth »

Inač nám vravela slovenčinárka že každý rok na maturite je aj úvaha, je to pravda ? To je asi najlacnejší žáner keby to tam len bolo
seko0408
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa seko0408 »

podla mna bude na 100% nieco z Milanom Rufusom ked ten rok umrel ..
mozno aj beletrizovany zivotopis M. Rufusa
zany242
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zany242 »

tak o tom pochybujem, podla mna daju nieco co by si necakal ze tam daju.. a ako uz tu bolo spomenute ze nedaju krizu, plyn preto ze to by bolo predvidatelne....
btw. nam ucitelka hovorila, ze uvaha je kazdy rok ale na uvahu daju taku temu ze si ju radsej ani nevyberies :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

bartimeus napísal:Maturita 2009 - možné témy slohových prác
Z neoficiálnych zdrojov prenikli informácie o úniku možných tém na slohovú časť maturity zo Slovenského jazyka. Pomocou google som našiel týchto 5 tém:

1. Slávnostný prejav: Pri príležitosti 160. výročia narodenia Pavla Országha Hviezdoslava
[Pomôcka ak sa chcete dopredu zásobiť informáciami: http://sk.wikipedia.org/wiki/Pavol_Orsz ... viezdoslav]
2. Úvaha: Je prijatie spoločnej európskej meny pre Slovensko prínosom?
3. Diskusný príspevok: Finančná kríza a jej dopad na bežného človeka
4. Rozprávanie: V 90. rokoch minulého storočia ...
5. Charakteristika: Môj idol v šoubiznise.

Témy majú len informačný charakter preto nenesiem žiadnu zodpovednosť za ich správnosť. Ako každý rok, sú to len dohady. Minulého roku sadli tri zo šiestich tém - človek nikdy nevie :-)

Zo stránky http://kernet.blogspot.com/2009/03/matu ... -prac.html
a ktora ze to bola tema ak sa smiem spytat? maturoval som minuly rok a nezaznamenal som ziadnu zhodu medzi "zarucene overenymi" temami, ktore mali byt a tymi, co boli. kadeco v minulosti "uslo", ale co sa tyka tohto, tak v tom som trochu skepticky.
k teme: drzim vsetkym palce :)
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Tak ja na utorok nedramatizujem test zo SJ bude podla mna primitivny celkovo co sme SJ robili skusobne testy minulorocny a tak, tak cista pohodicka a spravil som .. takze to ked tak len si pozriem slohove zanre a tak ... ale v stredu, nemcina ? tak to som v koncoch duty jak poleno z toho aa ked sme robili skusobny test ta polke som ani nerozumel a len 28% som dal :? :( .. blby jazyk ooj :?
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

no tak slovenciny sa testov moc nebojim skôr mi bude robit problem ten sloh. budem rad ked napisem nieco na stranu pretoze slohy som nikdy nevedel pisat a ked som aj nejaky napisal tak som ho dal precitat sestre a ta mi radsej napisala iny :). Skoda ze teraz tam nebude...
naopak anglictiny sa nebojim vobec. Ked sme robili testy tak som ich dal od 80-100%. Sloh bude taktiez fajn, mozno sa trochu bojim formalneho listu.
d4nt3
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa d4nt3 »

Tie témy môžu pomôcť, ak vôbec, len uvedomením si, či by sme na ne niečo stvorili. Ja určite, dosť lahké a žiadne predpojaté témy, všeobecné zameranie skoro u každej, až na toho Hviezdoslava, k tomu len pár duchaplných slov o kvalitách a je to . 8) Berme to s humorom, ja sa budem najviac baviť na vystresovaných spolužiakoch :D
majo1990
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majo1990 »

slavo120: ty si ten isty pripad co ja... tiez som neni kamarat z nemcinou :( ale nevadi aj ked nespravis z nemciny... ale aspon na trojku odpovies 8)
Shwollo
Darca
Darca

ako tak čítam s nemčinou máme problém viacerí. :cry:

btw
:arrow: Ako sa pránujete obliecť? :smt099
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja som našiel ďalšie zaručene prave temy:
google napísal:Únik maturitných tém slohových prác zo slovenského jazyka utvrdzuje ich nasledovný zoznam:
Mami, oci, som gej (slávnostny príhovor)
Najkrajší zážitok: bola som znásilnená (rozprávanie)
Kybernetická mechatronika v molekulárnej biológii v kooperácii s kvantovou fyzikou a Bohrovým modelom atómu (výklad)
Ako som našim povedal, že som nezmaturoval (rozprávanie)
Pašovanie štvorlístkov kravám na Srí lanke (diskusný príspevok)
Predseda spolku anonymných alkoholikov pri zahájení stretnutia (slávnostný prejav) Prečo si honíš ľavou rukou a nie pravou (úvaha)
Slimáky a ich sexuálne cítenie (diskusný príspevok)
Keby som bol Chuck Norris tak… (úvaha)
Alenka v ríši divov ako fenomén spoločnosti (úvaha)
Pravé vajce (umelecky opis)
swollo: Ja som si bol dnes vyčistiť oblek v čistiarni. Prídem tam nahodený a tam si plánujem zložiť sako (mám vestu) a kravatu + uvoľniť si horny gombík. :D Snáď ma za to nevyhodia..
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

oblekove nohavice, kosela, topanky aj tenisky (ked ma zacnu topanky srat prezujem na tenisky) :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

frikso: a teraz sa pozri 2 strany dozadu

k obleceniu: podstatne je neprist obleceny ako na dovolenku...oblek je idealny asi
Napísať odpoveď