Maturita
poctivo robím testy hlavne z matiky + doučko a pod. Na SJ sa ani nemáš čo učiť a okrem toho je to ľahké. A nemčina...pepan90 napísal:a co inak pripravujete sa na pisomne maturity?? ja som si prelistoval zosit z gramatiky a pozrel som sa na tie slohy a to je vsetko... potom neskor si prelistujem nieco aj z matiky...
-
BBCworldsTruth
Amateur
a ktora ze to bola tema ak sa smiem spytat? maturoval som minuly rok a nezaznamenal som ziadnu zhodu medzi "zarucene overenymi" temami, ktore mali byt a tymi, co boli. kadeco v minulosti "uslo", ale co sa tyka tohto, tak v tom som trochu skepticky.bartimeus napísal:Maturita 2009 - možné témy slohových prác
Z neoficiálnych zdrojov prenikli informácie o úniku možných tém na slohovú časť maturity zo Slovenského jazyka. Pomocou google som našiel týchto 5 tém:
1. Slávnostný prejav: Pri príležitosti 160. výročia narodenia Pavla Országha Hviezdoslava
[Pomôcka ak sa chcete dopredu zásobiť informáciami: http://sk.wikipedia.org/wiki/Pavol_Orsz ... viezdoslav]
2. Úvaha: Je prijatie spoločnej európskej meny pre Slovensko prínosom?
3. Diskusný príspevok: Finančná kríza a jej dopad na bežného človeka
4. Rozprávanie: V 90. rokoch minulého storočia ...
5. Charakteristika: Môj idol v šoubiznise.
Témy majú len informačný charakter preto nenesiem žiadnu zodpovednosť za ich správnosť. Ako každý rok, sú to len dohady. Minulého roku sadli tri zo šiestich tém - človek nikdy nevie![]()
Zo stránky http://kernet.blogspot.com/2009/03/matu ... -prac.html
k teme: drzim vsetkym palce
Tak ja na utorok nedramatizujem test zo SJ bude podla mna primitivny celkovo co sme SJ robili skusobne testy minulorocny a tak, tak cista pohodicka a spravil som .. takze to ked tak len si pozriem slohove zanre a tak ... ale v stredu, nemcina ? tak to som v koncoch duty jak poleno z toho aa ked sme robili skusobny test ta polke som ani nerozumel a len 28% som dal
.. blby jazyk ooj 
no tak slovenciny sa testov moc nebojim skôr mi bude robit problem ten sloh. budem rad ked napisem nieco na stranu pretoze slohy som nikdy nevedel pisat a ked som aj nejaky napisal tak som ho dal precitat sestre a ta mi radsej napisala iny
. Skoda ze teraz tam nebude...
naopak anglictiny sa nebojim vobec. Ked sme robili testy tak som ich dal od 80-100%. Sloh bude taktiez fajn, mozno sa trochu bojim formalneho listu.
naopak anglictiny sa nebojim vobec. Ked sme robili testy tak som ich dal od 80-100%. Sloh bude taktiez fajn, mozno sa trochu bojim formalneho listu.
Tie témy môžu pomôcť, ak vôbec, len uvedomením si, či by sme na ne niečo stvorili. Ja určite, dosť lahké a žiadne predpojaté témy, všeobecné zameranie skoro u každej, až na toho Hviezdoslava, k tomu len pár duchaplných slov o kvalitách a je to .
Berme to s humorom, ja sa budem najviac baviť na vystresovaných spolužiakoch 
Ja som našiel ďalšie zaručene prave temy:
Snáď ma za to nevyhodia..
swollo: Ja som si bol dnes vyčistiť oblek v čistiarni. Prídem tam nahodený a tam si plánujem zložiť sako (mám vestu) a kravatu + uvoľniť si horny gombík.google napísal:Únik maturitných tém slohových prác zo slovenského jazyka utvrdzuje ich nasledovný zoznam:
Mami, oci, som gej (slávnostny príhovor)
Najkrajší zážitok: bola som znásilnená (rozprávanie)
Kybernetická mechatronika v molekulárnej biológii v kooperácii s kvantovou fyzikou a Bohrovým modelom atómu (výklad)
Ako som našim povedal, že som nezmaturoval (rozprávanie)
Pašovanie štvorlístkov kravám na Srí lanke (diskusný príspevok)
Predseda spolku anonymných alkoholikov pri zahájení stretnutia (slávnostný prejav) Prečo si honíš ľavou rukou a nie pravou (úvaha)
Slimáky a ich sexuálne cítenie (diskusný príspevok)
Keby som bol Chuck Norris tak… (úvaha)
Alenka v ríši divov ako fenomén spoločnosti (úvaha)
Pravé vajce (umelecky opis)