Paralelizácia vesmíru

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Terepin
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Paralelizácia vesmíru

Príspevok od používateľa Terepin »

Aký máte názor na "paralelný vesmír"? Podľa mňa existuje a to nekonečný počet. Existujú súbežne s naším. Ale to, čo sa v nich odohráva, je už iná vec. Napr. v niektorom môžem byť boháč, v inom zase už možno nežijem alebo som sa vôbec nenarodil.
Každopádne, na to, aby sme boli schopný medzi nimi cestovať, potrebujeme najprv zvládnuť dve veci: 1. cestovanie v čase, 2. cestovanie v priestore. Možno sa to dá pomocou červej diery.
Čo si myslíte vy?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Osobne si myslim, ze je to nerealna predstava. Myslim si, ze mame jeden vesmir, ktory je nekonecny. Predstava, ze by ich bolo niekolko mi pride nerealna. Skor verim v reinkarnaciu a to, ze si v minulom zivote bol bohaty, v dalsom uspesny lekar atd.. Cestovanie casom nevidim realne na niekolko 100 rokov pre beznych smrtelnikov. Tu je k tomu celkom pekne popisanych zopar veci.

http://en.wikipedia.org/wiki/Time_travel
Terepin
Addict
Addict

Ťažko povedať, či existujú alebo nie. Ale pravdou je, že pojem "paralelný vesmír" je trochu zavádzajúci. Skôr sa hodí pojem "multivesmír" http://en.wikipedia.org/wiki/Multiverse_%28science%29 alebo "alternatívna realita". Všetky alternatívne reality sa odohrávajú vedľa nás - súbežne s tou našou, ibaže inak. Keď urobíš rozhodnutie, že napr. si kúpiš zmrzlinu, tak sa vytvorí alternatívna realita, kde to neurobíš a tam použiješ peniaze na niečo iné a z tvojho ďalšieho rozhodnutia v alternatívnej realite sa vytvorí ďalšia alternatívna realita atď. Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

"There is not one universe...there are many...there is multiverse...I will be the ONE"...:D

THE ONE powered by imdb
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

O paralelnych vesmiroch tvrdil uz Einstein ci su alebo nie su tazko povedat ja osbne si myslim ze nie. K tomu cestovaniu v case http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=66
Osobne moj nazor je ze casom sa cestovat neda, cas je len relativny resp neni. Cas chapu len ludia na zemi, ale ak vesmir a celkove dianie v nom je tu uz od pociatku tak cas potom neexistuje takze preto sa podla mna v nom cestovat ani neda. Ja vesimr chapem ako system ktory splna nejaky ucel a kazdy jeden prvok v nom tiez splna ucel t.j ked pisem tieto riadky som sucast systemu a tym padom splnam ucel.
masino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa masino »

mam doma o tom dokument.. pozeral som to, ale moc ma to nepresvedcilo...
stale tam hovorili o nejakej teorii strun... aj to tam vysvetlovali, ale sak to su iba uplne dohady.. potom dalsi teoriu strun odmietli a vytvorili si dalsiu...
to su iba dohady a nic viac ... kazdy z nas kto ma nejaku predstavivost a trochu pozera scifi, tak si moze urobit svoju vlastnu teoriu, ale preto, ze nikto z nas neni jadrovy fyzik, tak ho nikto nebude pocuvat :)
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Ja si myslím, že paralelné vesmíry neexistujú a existuje iba tento jeden v ktorom sme.
A to s tou zmrzlinou a rôznymi rozhodnutiami.. Myslíš si, že by si sa rozhodol inak? Veď predsa, to, že si kúpiš zmrzlinu má nejakú príčinu.
Povedzme, že sa všetko vyvíja tak isto v nejakom paralelnom vesmíre ako v "našom". Ale v tom paralelnom tento príspevok nenapíšem a v tomto áno... Veď to nie je možné, že ho nenapíšem, keďže ja ten príspevok napíšem stopercentne ako sa poznám. :)

btw. Stargate som mal rád, škoda, že sa už skončil... Bolo tam veľa zaujímavých nápadov, ale nie všetky sú bohužiaľ (alebo našťastie?) reálne.... :)
Terepin
Addict
Addict

JaJeNiektoIny napísal:Povedzme, že sa všetko vyvíja tak isto v nejakom paralelnom vesmíre ako v "našom". Ale v tom paralelnom tento príspevok nenapíšem a v tomto áno... Veď to nie je možné, že ho nenapíšem, keďže ja ten príspevok napíšem stopercentne ako sa poznám. :)
Áno ty a tu, ale nie tam.
Jeden týpek to krásne popísal v súvislosti s cestovaním v čase:
Pokud by se dalo cestovat v čase tak by existoval nekonečný počet vesmírů, protože každá minulost, budoucnost, do které cestujete je jiný vesmír a jen rozmezí dvou dnů se rovná nekonečnu vesmírů protože to jsou všechna reálná čísla od prvního dne do druhého.

A ty alternativní reality to mají být vlastně paradoxy v cestování v čase třeba když někdo zabije své rodiče dřív než se narodí původní realita s jeho rodiči a s ním zůstane, ale vznikne ještě jedna kde jsou jeho rodiče mrtví a on se nenarodil.
Ono sa nedá hádať o to, či existujú alebo nie. Pokiaľ to nie je potvrdené alebo vyvrátené, môžeme si len domýšľať. Každopádne Einstein má u mňa vysoký kredit.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Mr.Henky napísal:Áno ty a tu, ale nie tam.
Ale povedz mi, aký je rozdiel medzi mnou tu a mnou tam??? Keď som bol taký istý celý život, tak prečo by som urobil iné rozhodnutie?
Mr.Henky napísal:Jeden týpek to krásne popísal v súvislosti s cestovaním v čase...
Ale ten týpek predpokladal, že cestovanie časom je možné a podľa toho vymyslel paralelné vesmíry. (Lebo sa mu to tam hodilo) Viem, že aj Einstein niečo také predpokladal (to cestovanie časom), ale ja si nemyslím, že je to možné. :)
Mr.Henky napísal:Každopádne Einstein má u mňa vysoký kredit.
A Einstein zase až taký génius nebol. Áno, bol to veľký vedec, ale aj veľkí vedci sa môžu mýliť...
Terepin
Addict
Addict

JaJeNiektoIny napísal:Viem, že aj Einstein niečo také predpokladal (to cestovanie časom), ale ja si nemyslím, že je to možné.
Jasné, že ty tomu neveríš. O tom to je, o vlastnom presvedčení. Ja tu nikoho nejdem presviedčať.
... the other universes/planes are just a small distance away from our own, but the distance is in a fourth (or higher) spatial dimension, not the standard ones.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dimension
Všetko je to o cestovaní naprieč jednotlivými dimenziami.
gwixt
Addict
Addict

Re: Paralelizácia vesmíru

Príspevok od používateľa gwixt »

Mr.Henky napísal: 2. cestovanie v priestore
hmm ja dokazem cestovat v priestore .... napr dnes som bol na obede a z prace pojdem domov :D
Terepin
Addict
Addict

:D Ale zase si cestoval len v troch dimenziách.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

Mr.Henky napísal::D Ale zase si cestoval len v troch dimenziách.
njn cestovat tak v styroch to by bola paradna cesta domov :lol: .. toho casu co by som usetril (aj ked stacil by mi imho aj taky teleport alebo PWH = personal worm hole .. nech nie som narocny :D )
tibet
Light Expert
Light Expert

Re: Paralelizácia vesmíru

Príspevok od používateľa tibet »

gwixt napísal:hmm ja dokazem cestovat v priestore .... napr dnes som bol na obede a z prace pojdem domov :D
Dokonca dokazes cestovat aj v case, lebo na obede si bol dajmetomu o 13:00 a doma budes o 17:00.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Co ja viem, tak cestovat casom sa da podla teorie relativity (alebo to bolo podla kvantovej mechaniky, kto si to ma pamatat. Nech to bolo co chce je to v knihe S. Hawkinga-Strucne dejiny casu)

Ak si dobre pamatam (bo to bolo davno co som to cital) tak cas ako taky je ramcovany svetlom (horizont udalosti). Aj nas vesmir, ktory pravdepodobne vznikol zo singularity zacal pre cas existovat az po velkom tresku, lebo cokolvek predtym bolo mimo nas horizont udalosti. Vsetko co sa vymyka z tohto horiznotu nemoze danu udalost ovplyvnit. (Svetlo sa proste predbehnut neda, lebo akakolvek hmotna castica by na to potrebovala nekonecne vela energie). Nuz a cierna diera (ak existuje, ale zerjme ano) ma dost vysoku gravitaci a dost maly polomer na to aby si svetlo pritiahla-ergo ked sa od nej neodraza svetlo tak nieje ramcovana casom. Z ceirnej diery (a tusim aj neutronovej hviezdy) je vsak vyzarovane Hawkingovo ziarenie, lebo vecne sa na nej kumulovat energia bez zvacsenia objemu nemoze. A toto ziarenie nema vlastny horizont udalosti ergo nema cas z coho vpylyva, ze sa moze kludne objavit v inom case alebo inom vesmire. Ehm, je to jasne?

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Einstein tvrdil, že ak by sme poznali 4 rozmer, boli by sme schopny premiestnovat sa kamkolvek behom okamihu..

no iny vedci zase tvrdia, že tych rozmerov je až 13 alebo tak nejak..
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

to by som bol zvedavy na ich vymenovanie
Terepin
Addict
Addict

Za 4. rozmer sa pokladá čas. Či je to aj pravda, je už iná vec.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Old Dirty Bastard napísal:Einstein tvrdil, že ak by sme poznali 4 rozmer, boli by sme schopny premiestnovat sa kamkolvek behom okamihu..

no iny vedci zase tvrdia, že tych rozmerov je až 13 alebo tak nejak..
4 rozmer je podla mna priestor.
axxis napísal:Aj nas vesmir, ktory pravdepodobne vznikol zo singularity zacal pre cas existovat az po velkom tresku, lebo cokolvek predtym bolo mimo nas horizont udalosti.
V tom pripade musel byt cas aj pred velkym treskom. Osobne si myslim ze vesmir ako taky tu bol od pociatku, lebo kebyze velky tresk naozaj bol tak aj pred nim nieco muselo byt a pred tym tiez nieco a tym padom sa dostavame k tomu ze to muselo mat nejaky zaciatok. Ale to je uz blbost. Zaciatok a koniec to su veci ktore chapu len ludia pretoze po celu historiu sa ludia rodili a umierali atd atd ale vesmir zaciatok nema a nema ani koniec a preto si myslim ze cestovat v case sa neda.
Ale tu knihu by som si rad precital :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

a ja to poznam tak ze 4. rozmer je casopriestor :lol: ale vazne
Napísať odpoveď