Paralelizácia vesmíru
Podla mna sa da cestovat v case,ale len smerom dopredu.Ohybanie casopriestoru.A to pomocou magnetickeho pola...Energia v samotnom vesmire vznika na vzajomnej pritazlivosti telies..Teda"magneticka sila"..Odtial pochadza aj nas elektricky prud a napatie..Ale preco je to tak-to nevie povedat nik..Vieme,ze sa indukuje energia,ale preco?...
Inac ak by ste resetli 2 rovnake atomove hodiny 1 by ste vyniesli na obeznu drahu zeme a po case by ste sa vratily na zem,zistili by ste po porovnani s 2,ze na zemi skutocne plinul cas rychlejsie.O tom vlastne hovori aj Teoria relativity.Preto sa vlastne cas povazuje za rozmer..A prave pri priblizovany sa rychlosti svetla dochadza ku deformacii casopriestoru,avsak narasta aj nekonecne hmotnost telesa,takze to je nieco nepredstavitelne..Ale podla mna sa da casopriestor ohybat a tym vlastne vznika aj moznost prekonavat vzdialenosti za okamihy.Teda ak by sa podarilo ho ohnut tak,ze by sa v jednom bode spojil,tak vlastne prekonate hocijaku vzdialenost za okamih..
Inac ak by ste resetli 2 rovnake atomove hodiny 1 by ste vyniesli na obeznu drahu zeme a po case by ste sa vratily na zem,zistili by ste po porovnani s 2,ze na zemi skutocne plinul cas rychlejsie.O tom vlastne hovori aj Teoria relativity.Preto sa vlastne cas povazuje za rozmer..A prave pri priblizovany sa rychlosti svetla dochadza ku deformacii casopriestoru,avsak narasta aj nekonecne hmotnost telesa,takze to je nieco nepredstavitelne..Ale podla mna sa da casopriestor ohybat a tym vlastne vznika aj moznost prekonavat vzdialenosti za okamihy.Teda ak by sa podarilo ho ohnut tak,ze by sa v jednom bode spojil,tak vlastne prekonate hocijaku vzdialenost za okamih..
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vzajomna pritazlivost telies nieje magneticka ale gravitacna sila a odkedy je vo vesmire elektricky prud? Vsak napatie v pohode vznikne aj na zemi ked mas vodic v meniacom sa magnetickom poli. Normalne si zober cievku a behaj okolo nej magnetom a Tvoj nevysvetlitelny vesmirny jav je na svetedudo02 napísal:Podla mna sa da cestovat v case,ale len smerom dopredu.Ohybanie casopriestoru.A to pomocou magnetickeho pola...Energia v samotnom vesmire vznika na vzajomnej pritazlivosti telies..Teda"magneticka sila"..Odtial pochadza aj nas elektricky prud a napatie..Ale preco je to tak-to nevie povedat nik..Vieme,ze sa indukuje energia,ale preco?...![]()
Na zaklade coho si take nieco usudil?dudo02 napísal: .Ale podla mna sa da casopriestor ohybat a tym vlastne vznika aj moznost prekonavat vzdialenosti za okamihy.Teda ak by sa podarilo ho ohnut tak,ze by sa v jednom bode spojil,tak vlastne prekonate hocijaku vzdialenost za okamih.
P.S. Ten pokus s atomovymi hodinami aj robli a skutocne fungoval.
Ale fakt?axXis napísal:Vzajomna pritazlivost telies nieje magneticka ale gravitacna sila a odkedy je vo vesmire elektricky prud? Vsak napatie v pohode vznikne aj na zemi ked mas vodic v meniacom sa magnetickom poli. Normalne si zober cievku a behaj okolo nej magnetom a Tvoj nevysvetlitelny vesmirny jav je na svete Smile .
Nejaku dobu sa elektrickej energii a jej vzniku venujem..Skus napisat ty PRECO sa tam indukuje magneticke pole..Alebo napr.ked pises,ze nie je vo vesmire elektricky prud-teda urcite je niekde aj prud
Ale co som chcel napisat.Imho.Elektricky prud vznika zo vzajomneho posobenia urcitych telies na seba-teda vznika tam energia.Vsetka energia vesmiru vznika zo vzajomneho posobenia telies na seba.Aj zivot podla mna vznikol na zakade tohoto-je to tiez forma energie.
-Nepocul si nikdy napr.o geomagnetickych burkach???Vo vesmire je vsade"kopa prudu",energie...Clovek vsak nevie nic este o tychto veciach a pise iba dohady..Ale podla mna je vesmir plny energii..A pokial plati zakon zachovania energie vsade vo vesmire,ako tu na zemi,tak tu bude vesmir navzdy-stale vsak v inej forme..a odkedy je vo vesmire elektricky prud
Myslim,ze zdroj magnetickeho pola dokaze deformovat casopriestor..Napr. o niecom takom hovori aj teoria ciernej diery..Na zaklade coho si take nieco usudil?
Nakoniec chcem napisat,ze toto je moj subjektivny nazor na vec
-
axxis
Addict
No prave toto by som ja rad vedel od Teba...to chces akoze povedat, ze planety obiehaju okolo Slnka, lebo na ne posobi magnetickou silou?Skus napisat ty PRECO sa tam indukuje magneticke pole
kozmicke ziarenie=elektricky prudvesmire elektricky prud-teda urcite je niekde aj prud ,ale prudom som myslel kozmicke ziarenie
tak prudu ci energie? tie dve slova niesu synonymaVo vesmire je vsade"kopa prudu",energie
Presne tak,posobia na seba magnetickou silou,teda nejakym jej druhom..axXis napísal:No prave toto by som ja rad vedel od Teba...to chces akoze povedat, ze planety obiehaju okolo Slnka, lebo na ne posobi magnetickou silou?
To si napisal ty...V kazdom pripade maju spolocneho vela,aspon podla mna..Zdroj tychto energii je rovnaky..kozmicke ziarenie=elektricky prud
Ja viem ze nie..Ako som pisal,urcite je vo vesmire elektricky prud-alebo myslis ze nie?tak prudu ci energie? tie dve slova niesu synonyma
Ale ja som mal nieco ine na mysli-kozmicke ziarenie-je to energia,pochadzajuca zo vzajomneho posobenia telies na seba..Takisto ako El. prud.Tiez pochadza zo vzajomneho posobenia telies na seba..
A nech tato debata nesmeruje tam,ze mi tu budes chciet dokazovat nieco na zaklader fyzikalnych zakonov-neboj tie poznam dobre..To ze clovek vytvoril nejake zakony,neznamena,ze su pravdive a hlavne,ze platia vsade
Tak len cisto teoreticka otazka-mesiac obieha okolo zeme.Obe telesa obsahuju prvky ktore su potrebne ku vytvoreniu magnetickej indukcie-myslis,ze sa tu indukuje el.prud?
-
axxis
Addict
No keby magneticke pole kolisalo(indukcia prebieha iba v meniacom sa mag. poli!) a mesiac by bol dobry vodic tak by k indukcii urcite doslo...ale tieto dva faktory niesu nejako moc naplnene.Tak len cisto teoreticka otazka-mesiac obieha okolo zeme.Obe telesa obsahuju prvky ktore su potrebne ku vytvoreniu magnetickej indukcie-myslis,ze sa tu indukuje el.prud?
-
Mek
Addict
Nezda sa ti, ze si "trosku" pleties cervie diery s ciernymi? To je dost rozdiel... V tvojom prispevku hovoris o dierach ciernych.slay napísal: za druhe.. uz na zaciatku temy su kecy o cervych dierach.. a ze nimi mozme cestovat medzi paralelnymi vesmirami a nieviem co.. heh.. no tak to je uz trosku hovadina... cervia diera nie je diera.. takzko by niekto prezil kontakt z nou.. celu nasu planetu dokaze stlacit do velkosti pinpongovej lopticky.. cize v "diere" nie je nic len smrt pre zive bytosti.. materialne tam nejestvuje ani cas.. resp casopriestor je uplne zdeformovany.. raz cely vesmir skonci v tychto dierach.. a diery sa zase zacnu zlucovat.. az sa zase vsetko vcucne do jedneho bodu.. heh aspon take su teorie.. ale boh vie.. teda este sa polemizuje ci ma nato vesmir dost hmoty a energie ... resp ci sa nebude rozpinat do nekonecna
No s tym mag.polom sa troska mylis...Skus polozit permanentny magnet pevne na stol a rob okolo neho kruznice cievkou..Cievka sa nachadza v meniacom(kolisajucom) sa mag.poli,nakolko je v urcity cas X pri severnom a v urcity cas Y ,pri juznom pole magnetu..A nie je pravda,ze podmienkou indukcie je dobry vodic.K indukcii dochadza aj keby tam bol najhorsi vodic..axXis napísal:No keby magneticke pole kolisalo(indukcia prebieha iba v meniacom sa mag. poli!) a mesiac by bol dobry vodic tak by k indukcii urcite doslo...ale tieto dva faktory niesu nejako moc naplnene.
To je pravda.Avsak medzi hmotou a energiou by som nejaky velky rozdiel nerobil-teda z tohoto pohladu...Jedno sa moze zmenit na druhe a naopak.A v kazdej hmote mas nejaky"pohyb".A ak dochadza k premene jedneho na druhe,tak podmienkou tam je pohyb-teda vplivanie telies na seba.chrono napísal:..
Ta hmota z nicoho-tu koncia moje argumenty ohladom Boha
Ale zase ja si pojem "nekonecno","nezmyselna vecnost" celkom viem pripustit.Takisto ako"pominutelnost"."Z prachu som vznikol a v prach sa aj obratim".Aurat sa "zrecyklujem ":D .A nejake dufanie,alebo modlenie sa k niecomu,alebo niekomu,nezmeni nic na tom co zo mna vznikne.Samozrejem,moj nazor a netvrdim,ze je to pravda.Hoci pre mna je.
ved dudo02 to tam vysvetlilDieg0 napísal:Prepacte ale nechapem ten pokus s atomovymi hodinami.Obidve ukazuju rovnaky cas jedny posleme do vesmiru druhe nechame na zemi.Ale cas bude stale iba cas a 1 sekunda sa stale bude rovnat iba tej istej 1 sekunde.Ako tam moze nastat rozdiel?
mno do popredia sa dostavaju teorie spochybnujuce existenciu ciernych dier tak ako boli doteraz chapane. Einsteinova teoria (+ jemu navazne) dostava momentalne riadne facky (BTW sam Einstein sa na ne namotal ale vraj v ne neveril)
. Co ma ale fascinuje je novy vyskum tzv. fantom hmoty.
K teme: All is possible, ale nehovorim ze tomu verim. Netrapte sa, aj tak je to len teoria teoria teoria...pjekne ctenicko ktore Vas dostane do riadne fantastickej polohy, kde sa snazite verit tomu co je mimo nas qocient. Je tam totiz tolko protichodnych teorii ze radsej pojdem odhadzavat sneh ako sa snazit si to "vyjasnit" na uroven> je to takto! A vesmir je podla mna jeden, pretoze MY sme mu dali pojem/chapanie univerzalnosti - universum. Takze nebudem predsa tocit slovicka
Potom by to bol co, vesmir c.2 or .. nieco uplne ine (to o com tocite)??
K teme: All is possible, ale nehovorim ze tomu verim. Netrapte sa, aj tak je to len teoria teoria teoria...pjekne ctenicko ktore Vas dostane do riadne fantastickej polohy, kde sa snazite verit tomu co je mimo nas qocient. Je tam totiz tolko protichodnych teorii ze radsej pojdem odhadzavat sneh ako sa snazit si to "vyjasnit" na uroven> je to takto! A vesmir je podla mna jeden, pretoze MY sme mu dali pojem/chapanie univerzalnosti - universum. Takze nebudem predsa tocit slovicka
-
mastermind
VIP
Mohol by si byt troska presnejsi.Neviem co mas presne na mysli"virtualnimy casticami".Aka to je teoria?
Heisenbergov princíp hovori o tom,ze pri urcitych prvkoch,nie je mozne merat presne dva druhy velicin,pretoze meranie ovplivnuje samotne meranie.Tomuto chapem.
Len nechapem co to ma spolocne s pozorovanim urcitych castic...Pretoze v podstate Heisenbergov princíp hovori o nemoznosti presneho merania"urcitych vlastnosti".Ale,ze by kvoli tomu bolo nemozne pozorovat casticu ako,taku?-Skus prosim ta objasnit.
Heisenbergov princíp hovori o tom,ze pri urcitych prvkoch,nie je mozne merat presne dva druhy velicin,pretoze meranie ovplivnuje samotne meranie.Tomuto chapem.
Len nechapem co to ma spolocne s pozorovanim urcitych castic...Pretoze v podstate Heisenbergov princíp hovori o nemoznosti presneho merania"urcitych vlastnosti".Ale,ze by kvoli tomu bolo nemozne pozorovat casticu ako,taku?-Skus prosim ta objasnit.
To by mozno mohol napisat chrono,co mal presne na mysli..hmota z nicoho
-
mastermind
VIP
Hawking tvrdi ze okolo nas neustale vznikaju a zanikaju castice. Konkretne par castica - anticastica. No velmi rychlo nihiluju. Kedze sa to deje vo velmi kratkych casovych jednotkach, Heisenbergov princip neurcitosti vylucuje aby sme boli schopni tieto fluktuacie zaznamenat.dudo02 napísal:Mohol by si byt troska presnejsi.Neviem co mas presne na mysli"virtualnimy casticami".Aka to je teoria?
Len nechapem co to ma spolocne s pozorovanim urcitych castic...Pretoze v podstate Heisenbergov princíp hovori o nemoznosti presneho merania"urcitych vlastnosti".Ale,ze by kvoli tomu bolo nemozne pozorovat casticu ako,taku?-Skus prosim ta objasnit..
ak sa to vsak stane niekde blizko horizontu udalosti, jednu z casticoveho paru cierna diera pritiahne a druha sa dostane z von z ciernej diery. Takto sa vysvetluje aj vyzarovanie ciernych dier.
Neviem ci chrono narazal na toto, ale tu mozme povedat, ze nieco vznika z "nicoho" (nic tu chapme ako nieco co nepozname)
J : Ved ale cas ma nejaky urceny rozmer.Ked na zemi mas 1 meter tak aj vo vesmire to bude jeden meter a ked maju podotykam digitalne atomove hodiny 10 sekund tak ja tie vo vesmire 10 sekund lebo ci to bude na zemi alebo vo vesmire stale bude ta perioda nastavena rovnaka a techniku neovyplni umiestnenie.To mi chces povedat ze ked budem mat na zemi notebook a vo vesmire notebook a o x mesiacov pridem s notebookom na zem tak na obidvoch budu rozdielne casy?Ved je to hlupost
-
mastermind
VIP
ano presne to chce povedat. zda sa ti to ako hlupost pretoze to vnimas tym tradicnym nerelativistickym pohladom. Keby si sa bezne pohyboval obrovskymi rychlostami, povazoval by si to za rovnako prirodzene ako hocico ineDieg0 napísal:J : Ved ale cas ma nejaky urceny rozmer.Ked na zemi mas 1 meter tak aj vo vesmire to bude jeden meter a ked maju podotykam digitalne atomove hodiny 10 sekund tak ja tie vo vesmire 10 sekund lebo ci to bude na zemi alebo vo vesmire stale bude ta perioda nastavena rovnaka a techniku neovyplni umiestnenie.To mi chces povedat ze ked budem mat na zemi notebook a vo vesmire notebook a o x mesiacov pridem s notebookom na zem tak na obidvoch budu rozdielne casy?Ved je to hlupost