ANTIFICO

Diskusie na politické témy...
Kesoman
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Kesoman »

hirwils napísal:...
Zapocuvaj sa niekedy ako sa Ficko vyjadruje tolko cervenych dristov tu nebolo od '89 ,mozno v Cechach, inac je to grc. Fico je typ politika, ktoreho rozhodnutia su vzdy "spravne" a nikdy si neprizna chybu... tu robia vzdy ini; monopoly ,media, predchadzajuca vlada alebo EK on je stopercentny vodca ludu a vsetko robi pre ludi. Musi mat vzdy nejakeho "triedneho" nepriatela aby vedel robit svoju politiku. A tie jeho "kidy" ze s meciarom nikdy nespravi vladu, a megalomanske predbvolebne sluby, pricom sa vezie na rozbehnutej ekonomike, dakujem bohu za maastrichtske kriteria - ze tento "pan" nemoze rozhajdakat rozpocet. je nic ine len ambiciozny byrokrat a cerveny hranolcek.

btw. a to ze sme priajli euro vidim asi takto - meciarove obdobie si bude pamatat kazdy - organizovany zlocin rozkradanie stau , dzurindove obdobie - reformy, nato,eu, oecd , no a fickovi ostalo uz len to euro aby mal nejaky vyznamny milnik vo svojej vlade. a to som osobne proti priajatia € uz od narvhu za dzurindu imo je to priskoro.
poi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa poi »

Najhorsie je ze ludia najprv volili meciara a slotu potom ich to omrzelo a zvolili si dzurindu a mysleli ze sa vsetko hned spravi. Potom prisiel ficko a vsetci hrrrrr... Je jedno take staré porekadlo : " Je smutné ako plebs zabudaju rychlo na svojich cisarov " :) a nieco na tom pravdy bude :)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Kesoman napísal:Fico je typ politika, ktoreho rozhodnutia su vzdy "spravne" a nikdy si neprizna chybu...
Fico: Vláda tento rok robila aj chyby
Kesoman napísal: tie jeho "kidy" ze s meciarom nikdy nespravi vladu,
Po volbach 2006 bolo kazdemu jasne, ze bez HZDS-LS realne vladu nebude mozne zostavit a tak ako pred volbami 2002 na Meciara kydal Fico, tak na neho kydal aj Dzurinda. Fico sa vsak z volieb 2002 poucil a vyjadrenia podobne tym spred volieb 2002, si uz od Fica pred volbami 2006 nepocul.

Skusme si pripomenut, kto v skutocnosti obdobie meciarizmu, ako aj samotneho Meciara de facto amnestoval...
  • "Povolebné rokovania skončili pre pravostredové strany úplným debaklom. A vôbec nie preto, že sa zavŕšili vytvorením koalície Smer – SNS – HZDS. Problémom je, že slovenská pravica v povolebných dňoch poprela základné hodnoty, na ktorých je deklaratívne postavená. Ochotou zostaviť vládu s HZDS ukázala, že nemá historickú pamäť a legitimizovala nedemokratické praktiky Mečiarovho hnutia, ktoré až donedávna ostro odmietala. SDKÚ presadzovala najmä spojenie pravice s HZDS, čím prelomila zásadu, že demokrati nemôžu vstupovať do spolupráce s hnutím, ktoré počas svojej vlády priviedlo Slovensko do medzinárodnej izolácie a nesie zodpovednosť za nedemokratické tendencie a protiústavné praktiky. To všetko SDKÚ svojou ochotou spolupracovať s HZDS zmazala a „očistila“ tým mečiarovcov do tej miery, že nový premiér Fico už nemusel účasť HZDS vo svojej vláde nikomu vysvetľovať."

http://www.konzervativizmus.sk/article.php?1062
t.j. bol to Dzurinda, kto Meciarovi vratil koalicny potencial.
Kesoman napísal:dakujem bohu za maastrichtske kriteria - ze tento "pan" nemoze rozhajdakat rozpocet.
Prave si sa podakoval aj Ficovi, kedze na rozdiel od vlady predchadzajucej, on maastrichtske kriteria realne plnil/splnil a k tomu je potrebna v prvom rade vola chciet, realne konsolidovat verejne financie a v neposlednom rade politicka stabilita. A tak napriek katastrofickym prognozam opozicie k schvalovanym rozpoctom, ktore strasili ludi, ako tieto rozpocty ohrozuju prijatie €, 16.4.2008 sme sa dozvedeli: Slovensko splnilo Maastrichtské kritériá, má aj rezervu.

Opat na pripomenutie: byvala- v druhej polovici nestabilna- vlada by len tazko postavila rozpocet, ktory by smeroval k splneniu prisnemo maastrichtu, kedze si dobre pamatame, ako si pri vzajomnej nedovere kazda strana snazila v jednotlivych kapitolach urvat co najviac pre svoje rezorty, co sa odzrkadlovalo prave na problemoch s plnenim jednotlivych kriterii. A to uz nehovorim o dovere trhu voci slovenskej korune, ktorej vtedajsia nestabilita tiez neprispievala (napokon sa aj byvala koalicia rozpadla, ked jej zlomilo vazy KDH kvoli "vierolomnemu" premierovi).
Kesoman napísal:a megalomanske predbvolebne sluby
Napr., ak by bol Dzurinda dodrzal to, co vykrikoval pred volbami 1998 o zakaze privatizacie strategickych podnikov, dnes by SPP a SE neboli privatizovane. Nebola by sa "zapotrosila" jedna akcia a nebola by v platnosti podvodnicka zmluva o veducej ulohe mensinoveho akcionara, ktore urobili Slovensko len statistom a nie vacsinovym vlastnikom ako Dzurinda formalne rad pripomina. Dzurinda bol proti privatizacii strategickych podnikov az dovtedy, kym privatizacia nebola vyhodna hlavne pre neho.
Kesoman napísal:pricom sa vezie na rozbehnutej ekonomike,
Ak vlada nespravila nic- iba sa vezie na rozbehnutej ekonomike- tak naco mame vladu a parlament, staci mat iba prezidenta. Teraz vazne. Napr. Fico mohol odlozit zavedenie EUR a nemusel dodrziavat maastrichtske kriteria (tak ako to urobil Topolanek v CR). Existuje totiz moznost odlozenia EUR, pokial to bude pre krajinu vyhodnejsie. Bol to Fico, kto vyhodnotil, ze prijatie EUR teraz je vyhodnejsie ako na buduci rok (okrem teba o tejto skutocnosti snad uz len malokto pochybuje). Navyse Fico musel splnit maastrichtske kriteria pre vstup do urozony, a to vsetky naraz. Ak Fico dodrziaval kriteria, ktore Dzurinda nedokazal plnit, tak pre to prirodzene nieco musel urobit.
hirwils
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hirwils »

poi o tej hudbe kde si pocul?ako by to mohli zakazat co maju v kazdom dome odposluchy?alebo to mysleli na verejnosti?
Fabo ignorant neviem ci som ale rozdiel fakt nepocitujem...mozno je to tym ze niesom podnikatel...neviem v com by som ho mal pocitovat?Ty osobne ako pocitujes rozdiel oproti dzurindovej vlade?Niekdo si moze rozdiel aj vsugerovat...Predstav si situaciu ze by si sa nemal ako dozvediet ze sa vymenila vlada ze by neexistovali meedia?poznal by si vtedy ten rozdiel?
Kesoman odkial to vsetko vies?z televizie?pamataj ze nie vzdy tam hovoria pravdu mozu ju zamlcat alebo vystrihnut nieco z kontextu...a preto sa asi fico aj tak stazuje na media...nuz niekto tie media financovat musi...
a to euro neni jedno kedy ho prijimeme?myslis ze za 5,7 rokov sa nieco radikalne zmeni?za ten cas sa dufam dozvieme ako je to s krizou...veru tak casom sa dozvieme vsetky spinavosti ktore sa na nas robili...niekto im uveri skor,iny neskor a niekto nikdy....
poi
Medium Star
Medium Star

Bolo to niekde v mediach ze proste kym skupina niečo vyda musí to mať schvalené..
T3e5
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa T3e5 »

hirwils napriklad som to pocitil v tom ze akonahle dal ficko ministerstvo spravodlivosti Harabinovi hned pustili lexu pomalicky rozkradaju STVcku, na rodinne pridavky zvysili neuveritelnych 50 SK (to je ta velka socialna politika) ta oblbuju dochodcov s vianocnymi odmenami, jednorazove prispevky na deti (haha) ked europska unia dala navrh ze 18 mesiacov nech pobera mamicka plny plat tak to hned zamietli. miliardove tendre no koniec taku vladu sme si teda zasluzili len skoda ze to slovaci nevidia a zvolia ho aj druhy krat :(
poi
Medium Star
Medium Star

T3e5 napísal:hirwils napriklad som to pocitil v tom ze akonahle dal ficko ministerstvo spravodlivosti Harabinovi hned pustili lexu pomalicky rozkradaju STVcku, na rodinne pridavky zvysili neuveritelnych 50 SK (to je ta velka socialna politika) ta oblbuju dochodcov s vianocnymi odmenami, jednorazove prispevky na deti (haha) ked europska unia dala navrh ze 18 mesiacov nech pobera mamicka plny plat tak to hned zamietli. miliardove tendre no koniec taku vladu sme si teda zasluzili len skoda ze to slovaci nevidia a zvolia ho aj druhy krat :(
Co chces za tych 50 SK si mozes kupit napriklad bagetu :))
T3e5
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa T3e5 »

nj kupim decku bagetu a poviem mu ze to mas na tento tyzden synacik :D
poi
Medium Star
Medium Star

od toho ET ho co je v parlamente vdaka nemu ju mozes mat :lol:
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Tomasito
Navyse Fico musel splnit maastrichtske kriteria pre vstup do urozony, a to vsetky naraz. Ak Fico dodrziaval kriteria, ktore Dzurinda nedokazal plnit, tak pre to prirodzene nieco musel urobit.
Ako sorry, ale tak isto ako sa ja nevyjadrujem k pravu, tak prosim ta nevyjadruj sa ty k ekonomike. Splnenie Maastrichtu sa neda dosiahnut zo dna na den a rovnako netrva rok/dva/tri. Ukaz mi jedno jedine kriterium, ktore malo za Dzurindu negativnu tendenciu vyvoja.
Tomasito
VIP
VIP

killa_bee napísal:Ako sorry, ale tak isto ako sa ja nevyjadrujem k pravu, tak prosim ta nevyjadruj sa ty k ekonomike.
Vyjadruj sa k comu ty sam uznas za vhodne- je to vylucne a len Tvoja vec :idea:
killa_bee napísal:Splnenie Maastrichtu sa neda dosiahnut zo dna na den a rovnako netrva rok/dva/tri. Ukaz mi jedno jedine kriterium, ktore malo za Dzurindu negativnu tendenciu vyvoja.
Kto hovori o "tendecii vyvoja"? Taktiez nikde netvrdim, ze splnenie maastrichtu sa dosiahlo "zo dna na den"- je to presne taky isty nezmysel, ako ked sa niekto snazi vzbudzovat dojem, ze ekonomika zacala slapat dnom nastupu sucasnej vlady a slape bez ohladu na tuto vladu. Ked uz si sa rozhodol na mna reagovat, pokus sa prosim vychadzat z toho co realne citas. THNX

Kedze na tuto temu sme tu my dvaja uz raz diskutovali, dobre vies, ze som narazal na konsolidaciu verejnych vydavkov (kriterium vyvoja verejneho dlhu a kriterium vyvoja verejneho deficitu). Preco sa plnenie maasatrichtskych kriterii za byvalej vlady nachadzalo v takom stave, v akom sa nachadzalo (rec je o stave verejnych financii, inflacnom kriteriu a kriteriu kurzovej stability)? Zeby predsa ekonomika zacala slapat v minute nastupu sucasnej vlady? Nie, plnenie maastrichtu nie je vylucne o stave ekonomiky, ale aj o schopnosti potencial, ktory ekomonicke prostredie ponuka, realne vyuzit. Politicka stabilita, resp. stabilita vladnej koalicie, konsolidacia verejnych vydavkov, protiinflacne opatrenia- to je hruby vypocet podielu sucasnej vlady na splneni maastrichtu, resp. vypocet toho, co byvala vlada nezvladala (najma z dovodu nedovery v koalicii a hamiznosti koalicnych stran, ktora sa odzrkadlovala pri prijmani jednotlivych statnych rozpoctov a stupnovala bliziacimi sa volbami). Ty, ako niekto, kto si vyhradzuje pravo vyjadrovat sa k ekonomike toto urcite dobre vies- druha vec je, ci si ochotny to aj priznat.

//autoeditácia príspevku ( 06 Jan 2009, 20:41 )
Ako na objednavku...
Počiatek najlepším ministrom financií Európy za rok 2008

BRATISLAVA. Prestížny britský mesačník zaoberajúci sa celosvetovými financiami od roku 1926 The Banker patriaci do skupiny Financial Times vyhlásil vo svojom januárovom vydaní ministra financií SR Jána Počiatka za "Najlepšieho ministra financií Európy za rok 2008".

Minister Počiatek si ocenenie zaslúžil hlavne za zásadný prínos k prijatiu eura na Slovensku. The Banker ocenil aj prístup ministra financií ku konsolidácii slovenských verejných financií, čo umožnilo splnenie Maastrichtských kritérií a prijatie Slovenska do eurozóny ako prvého spomedzi krajín Visegrádskeho zoskupenia. Magazín vyzdvihol aj úsilie ministra o dlhodobú udržateľnosť slovenských verejných financií a dôveru, ktorú si týmto v uplynulom roku získal na medzinárodných finančných trhoch.

Podľa editora magazínu The Banker Philipa Alexandra bolo ostatných dvanásť mesiacov búrlivých pre väčšinu ministrov financií na celom svete. The Banker preto v kontexte celosvetovej úverovej krízy a hrozby vysokej inflácie ocenil Počiatkovu obozretnú rozpočtovú politiku.

Rozhodnutie udeliť cenu ministrovi Počiatkovi je výsledkom hodnotenia redakčného tímu časopisu The Banker, ako aj prieskumu medzi vplyvnými európskymi bankármi a ekonómami.

utorok 6. 1. 2009 11:33 | Copyright © SITA 2009
http://ekonomika.sme.sk/c/4250244/pocia ... -2008.html
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

:lol: no gratulujem.. ak niekto pred vami zabezpeci dvojciferny rast, vyjedna euro a vstup do EU, konsoliduje verejne financie.. a ocitate sa na vrchole blahobytu .. kde aj simpanz by udrzal maastricht.. a v podstate netreba robit nic.. len dodrziavat vymerane kolaje .. prijmete euro..

a nasleduje poklonkarsky kolotoc.. vo financial times sa dozvedia ze kdesi v tramtarii prijali euro.. fuha.. tak to ich treba automaticky pochvalit.. Jamees.. zisti mi na googli kto je tam ministrom.. a posli mu cenu .. lebo inde sa nic zaujimave nestalo :lol:

:) taak .. slepe kura ku znrnu sa vravi.. no ale dost bolo srandy.. gratulujem mu k oceneniu.. a dufam ze ho obhaji aj nabuduci rok a dalsie roky.. ( ale ovsemze uz nie z cudzou ale vlastnou agendou) ze ho ocenia aj ked bude vyvijat neaku vlastnu aktivitu ked nas zacne zrazat kriza na kolena.. boh mu pomahaj.. Ja dam klobuk dole aj pred smerakom, ak uvidim vysledky a vlastnu pracu

//autoeditácia príspevku ( 06 Jan 2009, 21:22 )
hirwils napísal:Slay kolko mas rokov?Dotyka sa ta slovenska vlada nejako extra vela?Pytam sa preto lebo ja som student a je mi absolutne jedno ci je tam dzurinda alebo fico...proste nepocitujem absolutne v nicom ziadny rozdiel...a tiez je zaujimave kolko toho o ficovi vies...to ho poznas osobne?alebo tu iba rebortujes to co hovoria v televiznych novinach?Tie som uz prestal pozerat lebo som mal pocit ze na toho fica iba kidaju a na dzurindu skoro nic...zeby bol ten fico ozaj taky zly?
a cital si ten odkaz vyssie?Je tam dobra veta ktora mi pripomenula tieto hadky ohladom nasich politikov

"Potom začali vznikať politické strany – ľudia sa začali hádať, ktorá skupina guvernérov by vedela najlepšie vyriešiť ich problémy. Handrkovali sa o jednotlivé osobnosti, idealizmus, povesť politických strán čiže všetko možné okrem reálnych problémov."

A ten realny problem podla vsetkeho je penazny system a bankari ktori ho riadia?Alebo ten system riadia politici?niekto tu urcite klame...
a este si precitaj aj toto
http://chelemendik.sk/ShowDoc.php?d=393 ... ej_depresi

je to v novej teme mna to dost zaujalo vyzera to dost realne ale ktovie pravdu sa dozvieme vzdy az o par rokov...
sry nevsimol som si ta skor.. tak to kolko mam rokov alebo co robim je irelevantne.. ale ak ta to ukoji tak tiez som student, v lete dufam Bc. v kapse.. A rozdiely vidim.. neviem co studujes ty.. ale je to mozno dovod preco nevidis rozdiely.. ak by si studoval ekonomiu a vsimal si co sa deje.. tak by si rozdiely videl.. ale uprimne nerobim z toho katastrofu.. vo vlade je fico.. tak tam je.. neje to podla mojich predstav.. ale to je tak vsetko.. cakal som horsie.. dufam ze uz tu dlho nebude.., neorodujem za navrat modrej koalicie.. orodujem za vyrovnanu vladu.. bral by som kombinaciu Smer + Sdku.. :lol: viem ze to zneje ako vtip.. ale mam tym namysli.. niekoho z cistim stitom, dobry populista ktory vie pracovat s ludom a hovorit co chcu pocut, ale zaroven nie je lenivy komanc, ale typ co dokaze robit ekonomicke opatrenia a hlavne naozaj pohnut veci dopredu.. lebo tato vlada sa tvari ako keby bolo vsetko okej.. ale opak je pravdou.. cez zdravotnictvo, skolstvo, sudnictvo, po strukturalne reformy .. je tam este roboty a roboty.. ale naco sa do toho pustat.. kto nic nerobi nic nepokazi..

k tomu usa, chazin, chelemendik som sa vyjadril v tej teme.. to sem nepatri
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Tomasito si uplne mimo. Politicka stabilita je subjektivny dovod na plnenie Maastrichtu. O akom stave plnenia kriterii za minulej vlady hovoris? Prosim ta, vygugli si historiu jednotlivych kriterii a zrazu zistis, ze trepes uplne mimo. Dzurinda v zivote nemal problem s verejnymi vydavkami/deficitom a s inflaciou detto (klesajuci trend), zahadne zacala mat inflacia stupajuci trend pred volbami a po nastupe Fica. Vzhladom na to, ze plnenie inflacneho krit. sa meria jednorazovo za urcite obdobie (v nasom pripade marec 2007 - marec 2008), nemozes tvrdit, ze by to Dzurinda nesplnil, kedze nema vykonne pravomoci.
Kurzova stabilita? Od vstupu do ERM II (nov. 2005) Slovensko splna toto kriterium.
A nechcem ti brat iluzie, ale konsolidacia verejnych vydavkov v podani RF spociva v neplneni jeho volebnych slubov. To mu neberem a nech to tak aj zostane.
Tu mas viac info:
http://www.euroservis.sk/Default.aspx?c ... %A9&page=7

A ked si teda zacal s tymi sutazami krasy.... prijmi moju gratulaciu p. Pociatkovi za vitaza Ministra financii roka 2008. Len pre ozivenie tvojej pamate: http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=4112
A vlastne co si tym chcel povedat?
Tomasito
VIP
VIP

Slay, naco tebe bude Bc. z ekonomie? Vytasis obligatne smajle, svoj tradicny sarkazmus a bez akychkolvek argumentov posles nejaky redakcny tim z mesacnika The Banker (FT), vplyvnych europskych bankarov a ekonomov na stanicu vajgle fajcit : )

Ekonomika nefunguje ako perpetum mobile. Sucasny hospodarsky rast by jednoducho nebol mozny bez hospodarskej kontinuity sucasnej vlady. Ako som ti uz raz potvrdil, ano, len "primitiv" moze spochybnovat podiel byvalej vlady na sucasnom raste. Zaroven vsak aj na tomto mieste dodavam, ze rovnako len "primitiv" moze spochybnovat podiel sucasnej vlady na tomto raste (o rozdielnych sposoboch by sa samozrejme dalo diskutovat cele dni, o com najlepsie svedci obsah tejto temy).

A ze aj simpanz by udrzal maastricht? Hold, po vojne je zrazu kazdy general.
killa_bee napísal:Tomasito si uplne mimo. Politicka stabilita je subjektivny dovod na plnenie Maastrichtu.
To tu chces teraz slovickarcit (subjektivny/objektivny)? Ma/nema politicka stabilita- vzajomna dovera koalicnych partnerov- p.i. vplyv na plnenie maastrichtskych kriterii a to prave s ohladom na kriterium verejnych financii na ktore som tu narazal? Pri vladnuti na kazdom kroku, pripravu statneho rozpoctu nevynimajuc. BTW. v prilohe pripajam poniektorym uz znamy graf vyvoja SKK voci EUR... Pekne na nom totiz vidiet, ako sa na korune o.i. prejavovala nestabilita byvalej koalicie a v suvislosti s nou rozpocty, ktore mali rezervy prave s ohladom na plnenia niektorych maastrichtskych kriterii. Po tom, ako opozicia strasila ludi, ako pojde koruna po nastupe sucasnej vlady okamzite do <>, jej predstavitelov muselo pri realnom vyvoji porazit (tie scenare totiz stali najma na varovaniach pred samotnym zostavenim koalicie Smer + SNS + HZDS). A to uz nehovorim, ako tu boli cele mesiace ludia straseni, ako kvoli statnym rozpoctom sucasnej vlady nesplnime maastrichstke kriteria (kde boli vtedy tie tvoje "tendencie", ci zotrvacnost)?!

Popri vyvoji MK, len pre zaujimavost- kto pri zostavovani statnych rozpoctov viac setril > http://hn.hnonline.sk/c1-22596650-sucas ... dzurindova ("Štátne rozpočty nerobil iba pre Jána Počiatka, ale aj pre Ivana Mikloša.").
killa_bee napísal:O akom stave plnenia kriterii za minulej vlady hovoris? Prosim ta, vygugli si historiu jednotlivych kriterii a zrazu zistis, ze trepes uplne mimo.
V com konkretne "trepem uplne mimo"? Ze plnenie maastrichtu nie je vylucne o stave ekonomiky, ale aj o schopnosti potencial, ktory ekomonicke prostredie ponuka, realne vyuzit? O tom bola totiz pointa...

Vychodiskova pozicia Ficovej vlady pritom vobec nebola jednoducha. Spomenme si len na niektoére makroekonomicke realie. Stupajuca inflacia, ktora v maji 2006 dosiahla 4,8%, bola druha najvyssia v EU! Vyxsledky zahranicnoobchodnej bilancie za december 2005 a januar 2006 patria k najhorsim vysledkom v historii samostatnej SR. Popri tom treba zohladnit aj vyvoj platobnej bilancie- bezny ucet platobnej bilancie za rok 2006 vykazal deficit -126 mld. SKK! A v neposlednom rade boli problemom aj uz spominane, vysoke deficity statnych rozpoctov. Za 3 roky druhej Dzurindovej vlady predstavovalo deficitne hospodarenie cca 220 mld. SKK (popri privatizacii strategickych podnikov, t.j. popri najobjemnejsej privatizacii v historii SR)!

Osobitnym problemom v tom case bol a stale je statny dlh, ktory stupol zo 160 mld. SKK v r. 1998 na 600 mld. SKK v r. 2006 (opat pripominam privatizaciu strategickych podnikov- tych strategickych podnikov, ktore Dzurinda sluboval neprivatizovat).

BTW. milujem, ked mi ktokolvek napise "vygoogli si" - nerob dojem, ze argumentujes, argumentuj! No predtym si este raz precitaj k comu, aby si si motiv svojej reakcie nemusel domyslat.
killa_bee napísal:A nechcem ti brat iluzie, ale konsolidacia verejnych vydavkov v podani RF spociva v neplneni jeho volebnych slubov. To mu neberem a nech to tak aj zostane.
Ja si na rozdiel od teba o politike ziadne iluzie nerobim. Fico nie je moja modla, aby som lipol na kazdom jeho slove. Pre mna je v diskutovanom kontexte dolezite, ze Dzurinda&Co. su mimo hru a na Slovensku vladne i ked zdaleka nie idealna, avsak konecne stabilna vlada so schopnostou nadviazat na pozitiva tej byvalej.

BTW. ako vyzerala realita pred volbami, ked strany sucasnej opozicie predpovedali katastroficke scenare v pripade vlady Smeru, si vacsina z nas pamata (bezprostredne po volbach zrazu ziadna z opozicnych stran vladu so Smerom nevylucila, naopak- vsetky tri opozicne strany sa Smeru do vlady doslova ponukali). Ked vsak utreli "pusu", v straseni- vratane plnenia maastrichtskych kriterii- sa pokracovalo aj rok po zostaveni novej vlady...
killa_bee napísal:A ked si teda zacal s tymi sutazami krasy.... prijmi moju gratulaciu p. Pociatkovi za vitaza Ministra financii roka 2008. Len pre ozivenie tvojej pamate: http://www.finance.gov.sk/Default.aspx?CatID=4112
Ano, Miklos dostal oceneneie za zavedenie Sulikovej rovnej dane. A? Kks, ze kto je "mimo".
killa_bee napísal:A vlastne co si tym chcel povedat?
Co som tym chcel povedat je v clanku vyboldovane, v kontexte s mojimi predchadzajucimi slovami podciarknute. Pociatek ziskal ocenenie za:
  • - zásadný prínos k prijatiu eura na Slovensku
    - prístup ministra financií ku konsolidácii slovenských verejných financií, čo umožnilo splnenie Maastrichtských kritérií a prijatie Slovenska do eurozóny ako prvého spomedzi krajín Visegrádskeho zoskupenia.
    - úsilie ministra o dlhodobú udržateľnosť slovenských verejných financií a dôveru, ktorú si týmto v uplynulom roku získal na medzinárodných finančných trhoch
    - obozretnú rozpočtovú politiku.
t.j. presne za to, o com som tu doteraz pisal, resp. co sa tu poniektori snazia bagatelizovat ako vylucnu zasluhu byvalej vlady.
Prílohy
euro.jpg
poi
Medium Star
Medium Star

Super ukázal si nám tu graf s klesajúcou tendenciou a prudkým poklesom eura na začiatku hospodárskej krízy. To je vďaka Ficovi? Super, takže za hospodársku krízu môže fico :lol:
Tomasito
VIP
VIP

poi napísal:Super ukázal si nám tu graf s klesajúcou tendenciou a prudkým poklesom eura na začiatku hospodárskej krízy.
Na zaciatku hospodarskej krizy? V roku 2006? Ovela stabilnejsie EUR ide "do komy" a SKK pocas tejto "krizy" posilnuje? :aasmile13:
poi
Medium Star
Medium Star

zaciatku hosp. krizy som myslel ked to zacalo prudko dopadat na Europu
Tomasito
VIP
VIP

poi napísal:zaciatku hosp. krizy som myslel ked to zacalo prudko dopadat na Europu
V roku 2006???
poi
Medium Star
Medium Star

prudky pokles je v roku 2008 ak dobre vidis.. ako velmi sa vyznas v takychto grafoch?;)
Tomasito
VIP
VIP

poi napísal:prudky pokles je v roku 2008 ak dobre vidis.. ako velmi sa vyznas v takychto grafoch?;)
Clovece, koruna posilnuje od nastupu sucasnej vlady (4. jul 2006). Ten prudky pokles v roku 08 (marec, april, maj, jun) bol sposobenymi najma nasledujucimi faktormi:
  • 16. marec 2008
    Európsky štatistický úrad Eurostat potvrdil Slovensku splnenie inflačného kritéria. Slovenská dvanásťmesačná priemerná harmonizovaná inflácia dosiahla 2,2 %, kým hranica kritéria bola na úrovni 3,2 %.

18. apríl 2008
    Európsky štatistický úrad Eurostat potvrdil Slovensku splnenie fiškálneho kritéria. Deficit verejných financií SR dosiahol v roku 2007 úroveň 2,2 %, kým kritérium je nastavené na maximálne 3 %. Dlh verejnej správy dosiahol 29,4 % hrubého domáceho produktu (HDP) pri hranici kritéria na úrovni 60 % HDP.

7. máj 2008
    Európska komisia a Európska centrálna banka (ECB) zverejnili konvergenčné správy. Podľa očakávaní skonštatovali, že Slovensko plní maastrichtské kritériá udržateľne, aj keď ECB bola najmä pri inflačnom výhľade voči Slovensku kritickejšia.

28. máj 2008
    Posunutie centrálnej parity v rámci európskeho mechanizmu výmenných kurzov ERM II na spodnú hranicu dovtedajšieho fluktuačného pásma 30,1260 SKK/EUR

17. jún 2008
    Vstup Slovenska do eurozóny podporil aj Európsky parlament, ktorý má však v celom procese iba konzultačnú úlohu. Za správu konštatujúcu, že Slovensko je na euro pripravené, hlasovalo 572 europoslancov, proti bolo 17 a 86 poslancov sa hlasovania zdržalo.

19. jún 2008
    Zavedenie eura na Slovensku získalo podporu politických lídrov krajín Európskej únie. Vstup Slovenska do eurozóny odsúhlasili počas summitu Európskej rady v Bruseli.

8. júl 2008
    Ministri financií krajín Európskej únie odsúhlasia poslednú formálnu legislatívu potrebnú na rozšírenie eurozóny a stanovia konverzný kurz. Pri tomto fixnom kurze sa potom pri prechode na euro budú prepočítavať všetky finančné hodnoty.
Napísať odpoveď