OVB - skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako poznate spolocnost OVB?

Mam s nimi dobru/-e skusenost/-i
67
20%
Nemam s nimi dobru/-e skusenost/-i
112
33%
Nemam s nimi ziadnu skusenost / nepoznam ich
156
47%

Celkom hlasov: 335

Renovacio
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

OVB

Príspevok od používateľa Renovacio »

Nuž veľmi zaujímavá diskusia. Moje skúsenosti s OVB sú veľmi dobre ale nie na prvy krát. Záleži aj od človeka, či ide chamtivo po peniazoch alebo aspon ako tak pozerá aj na klienta. Mal som na tretí krát šťastie. Natrafil som na človeka, ktorý mi vysvetlil ako to chodi. Že ludia môžu s OVB podpísať rôzne zmluvy. On ich nemal ani na vizitke jediné čo mal s nimi spoločne boli školenia a právne zastrešenie. A ten kto im neverí tak myslím že existujé jednoduchá vec. Zajdite do banky alebo poisťovne požiadajte o ten istý produkt nech Vám zrobia oni svojú ponuku, svojmu poradcovi o tom nehovorte a od neho si nechajte spraviť ponuku na to isté. A uvidíte rozdiely. Ja som pracoval v zahraničí a bolo dobre mať niekoho kto by sa mi tu staral o peniažky. Nemôžem sa na nich sťažovať. Som investičný typ človeka a na pojistky nemám naladku. Moje produkty sú hlavne o burzách a akciách. Prišiel som o veľa ale aj som zarobil. Je to každého vec, len podla mňa za jednu zlú skúsenosť netreba hádzať všetkých s OVB do toho istého vreca. Určite sa mi páčia viac ako FPS alebo AFS. Takže fakt je to na Vás ale nieje problém si tu jednu vec overiť z viacerých zdrojov. A potom už budete mať jasno v tom čo, kde a ako. Zlé meno robia najmä ľudia, nie spoločnosť. Típkovia ktorí v tomto businesse vidia rýchle peniažky a nútia Vás do niečoho čo Vám ani netreba. Skúsenosti sú skúsenosti ale páči sa mi to, že niektorí sú ozaj informovaný zo sveta financií a nemusím nikam behať. Proste príde ku mne domov alebo u neho v kancelárií a nemám problém. Nemusím nikam behať a vybavovať. Len si ich treba zo začiatku trochu overiť. Prvý poradca s ktorým som sa stretol ked som mu povedal, že nechcem pojistky a hovadiny ale proste burzy, akcie, podielove fondy a takéto veci sám odišiel a povedal, že neviem pre mna nič urobiť ... :D niektorí rýchlo pochopia. Ale určite to stojí za vyskúšanie. A nie ich hned odsudzovať.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Ty superman. Výnosnosť investičného životného poistenia je závislá od ekonomických výsledkov banky, v ktorej máš poistenie uzavreté. Ak sú ekonomické výsledky banky zlé, takisto tvoj stav účtu v danom poistení je zlý. Keď už chceš mať akú takú istotu, založíš si kapitálové poistenie. Tam tvoj výnos nie je závyslí od výsledkov banky. Ty tatár, nepíš tu sprostosti.

A vy ostatní : Zoznámte sa, toto je OVB. Jeden väčší znalec ako druhý. :roll:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

erytrocit: mne to pride tak ze na pozvanke na skolenie stoji "Kto sa zaregistruje na hojko.com a napise pozitivny prispevok na OVB dostane zlavu 5% z ceny skolenia a pohar mineralky zadarmo!"
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Sranda je v tom ze kazdy OVB ktory sem pride povie nieco pekne na OVB. Ale ked zisti ze ho poslu do prec tak sa ani nesnazi diskutovat.
A ked hej tak clovek v pribehu minuty na jeho argumentoch vidi ze ten OVBckar ma este mensi prehlad o Financiach a Bankovych produktoch ako on samotny.

Inteligentny predstavitel lubovolnej firmy nedojde neospieva svoju spolocnost a ked ziska same Negativne ohlasy tak nevyhlasi "Vy ste dementi ... ja tomu rozumiem lepsie".
Tak moze zareagovat 14rocny na to ked ho poslete dpc s novym telefonom. Ale nie chlapik v saku ktory mi ide vybavit Investicne zivotne poistenie.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

povedal by som, že takúto stratégiu že: "prídem, napíšem príspevok a idem preč čakajúc, že možno nejaký záujemca sa mi ohlási", robí každý takýto "maklér" a robil som to aj ja. Zakaždým som si povedal: "a veď nech žijú v ilúziách, ja som predsa z nadnárodnej spoločnosti, ja viem viac ako oni a hádať sa s nimi nejdem."

Niečo takéto je najlepšie nevšímať si a väčšina takýchto profesionálov má naštudované nejaké brožúry, nabiflených pár nadpisov a to je asi tak všetko.

Ešte raz opakujem, robil som v tejto úžasnej spoločnosti aj ja, bol som na dosť školeniach, ale nikdy viac tam už nechcem vstúpiť.
jerry991
Novice
Novice

Re: OVB - skusenosti

Príspevok od používateľa jerry991 »

Nedas za to nic.......a pokusa sa ti len vybavit najlepsiu moznu sancu aka je....aby si ty nemusle behat medzi vsetky banky.....a ten co povie ze ziska peniaze z tvojich vlozenych penazi do banky tak je pekny somar........VELKY...podotykam.....spekulacie same..........
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jasne, a platia ho z penazi co dostali od Billa Gatesa ked preposielali tie maily co za to platil ze :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Preco kazdy, kto tu ozivuje tuto temu a obhajuje OVB, ma len jeden prispevok, hm? To posobi ozaj serioznym dojmom :roll:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Možno by stálo za to skontrolovať IPky tých príspevkov :idea: :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mek & begbeee: IPcky som vzdy kontroloval ked sa tu objavil niekto s novym prispevkom, ale zatial za celu temu nic podozrive.
Palo22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Palo22 »

ahojte, prečítal som pár príspevkov a v podstate obsahovali to čo sa dá čakať.
som finančny poradca, mám skusenost aj s ovb v minulosti, dnes už som vo firme MFC, ak by niekoho zaujímalo bližšie www.mfc.sk, čo sa týka práce poradcu, je taká ako každá iná, má svoje plusy i mínusy, základná myšlienka je dobrá a to pomocť -uľahčiť výber ludom ako odborník, kedže ide o peniaze a nie o malé peniaze, tak sa to začalo prirodzene zneužívať, kedže je to obchod, tzn. poradca predá svoje služby, seba sameho, klient si od neho kúpi dáky produkt vybranej spoločnosti, mnohí sa zamerali na z ich pohladu najdôležitejšiu časť, a to obchodnu stranku a vykašlali sa na odbornosť. začali manipulovať ludí peknymi rečami a tí im to zbaštili. lebo počuli to čo chceli počut. ruku na srdce, kolko z Vás si prečíta poistné podmienky, ked si uzatvara nový produkt dáky? alebo aspon základné veci? každý sa spolieha na to čo mu dany človek povie, či už je to pracovník banky, poistovne alebo maklerskej firmy. chyba je na oboch stranach. podvodníci a zavádzači tu budú dovtedy kým im to ludia dovolia. čo bude asi velmi dlho ešte.
a čo sa týka toho že známi v banke vybaví najlepšie a podobne, nuž trošku krátkozraka myšlienka, lebo ten známi pozná len svojich pár produktov a niekedy ani tie dokonale neovlada, takže z jeho pohladu je to všetko super, hlavne ked nepozna ine bližšie..
na druhej strane, prinos poradcu je to že chce ludí pomknuť k tomu aby sa zamysleli nad tým či je pre nich dôležitá poistná ochrana alebo nie - vynímam tých čo vytiahnu plan z rukava bez diskusie..
pretože niektoré veci sa týkajú kazdeho, len bud menej či viac, ako napríklad Trvale následky úrazu - ked človek naozaj utrpí važny úraz, príde napr. o ruku alebo ostane na vozíku, zamyslel sa niekto ako by sa v takom momente zmenil jeho život? ako by sa s tým dokazal vysporiadat, čo by ho to stalo, kym by sa adaptoval na zmenu? a pritom stačí par korun denne obetovať a môže mať toto slušne ošetrené a ak nastane problém, má o starosť menej,.. pardon, už je euro, tak par desiatok centov.. ps: posnažím sa sem vrátiiť a neostat len pri jednom príspevku,

//autoeditácia príspevku ( 27 Jan 2009, 8:18 )
Fabo napísal:Jasne, a platia ho z penazi co dostali od Billa Gatesa ked preposielali tie maily co za to platil ze :D
platený je od inštitucii. vtip je ten že to tak či onak zaplati klient v cene daného produktu, ide o to len či sa to prerozdelí v poisťovni alebo pre externeho partnera.. nič viac nič menej vačšinou..
slovensky trh ešte nie ej pripravený na platenie za tieto služby priamo. preto sa drží tento starši sposob nepriamej odmeny.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Palo22 napísal:vtip je ten že to tak či onak zaplati klient v cene daného produktu,
No a prave v tom je ten vtip, ako OVB tvrdi ze clovek nikde nikdy nic neplati. IMHO ak si zoberiem ten isty produkt ktory mi ponukne OVBak a posondujem ine moznosti (priamo v poistovni, externy poistovak, pripadne zlavy pre vernych zakaznikov a pod.) tak som schopny si ho zohnat lacnejsie.
Palo22
Amateur
Amateur

Fabo napísal:IMHO ak si zoberiem ten isty produkt ktory mi ponukne OVBak a posondujem ine moznosti (priamo v poistovni, externy poistovak, pripadne zlavy pre vernych zakaznikov a pod.) tak som schopny si ho zohnat lacnejsie.
nie vzdy je to tak, zľavy maju svoju vlastnu nečitateľnú politiku, ak ti niekto na jednej strane niečo da, na druhej strana sa to niekde kompenzuje . plati 99% pripadov. dolezitejšie ako to či mas niečo lacnejšie je, ako to mas nastavené, par príkladov, havarijné poistenie auta - človek aby ušetril, dá si vyššiu spoluúčasť , a potom pri poistnej udalosti plače... slovak často hlada najlacnejšie riešenie, miesto toho aby hladal optimalne,, to je základná chyba, čo je na prvy pohlad lacne, nie je vzdy najvyhodnejšie.. vid ludia čo sa nalakali na akciové hypouvery malych bank a nepoznali detaily, po roku horko zaplakali, alebo pred časom ked allianz vyššiel so spoluúčasťou v pzp.. atd. na druhej strane, hodnota toho času čo straviš zisťovaním a behaním po poisťovniach- to sa tiez patri zohľadniť. na druhej strane nie kazdy sa vyzna a nevie na čo si dať pozor, a to je problém vačšiny beznych ludí pri vybere si myslim.

//autoeditácia príspevku ( 27 Jan 2009, 10:28 )
Fabo napísal:No a prave v tom je ten vtip, ako OVB tvrdi ze clovek nikde nikdy nic neplati.
ak to tvrdi, do určitej miery klame, aj ked ma sčasti pravdu.. je to o uhle pohladu, nič navyše neplati, nič separe neplati, plati len cenu produktu, alebo to ze to je uz zaratane v tej cene.. ludia radšej počuju ze nič neplatia.. vynimajuc lastovičky čo chapu ze dnes nič nei je zadarmo..
mica553
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mica553 »

prepac ale ja si myslim ze ked si dobrym klientom banky ale ktora bankova pracovnicka ti povedala ze chodte do vedlajsej banky tam maju teraz lepsi urok ako my. Nemalo by sa nic znehodnocovat pretoze vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody a v OVB je to nastavene aby ty ked nemas peniaze tak nemusis vkladat ale banka si tie peniaze poisti alebo ich bude vymahat....hovoris hluposti ...neviem ci chodis stale len do jednej pobocky k jednej pani ktora sa na teba pekne usmeje a na konci dna je stastna ye ta prehovorila a naplnila si denny plan.....porozmyslaj nad tym
Palo22
Amateur
Amateur

mica553 napísal:prepac ale ja si myslim ze ked si dobrym klientom banky ale ktora bankova pracovnicka ti povedala ze chodte do vedlajsej banky tam maju teraz lepsi urok ako my. Nemalo by sa nic znehodnocovat pretoze vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody a v OVB je to nastavene aby ty ked nemas peniaze tak nemusis vkladat ale banka si tie peniaze poisti alebo ich bude vymahat....hovoris hluposti ...neviem ci chodis stale len do jednej pobocky k jednej pani ktora sa na teba pekne usmeje a na konci dna je stastna ye ta prehovorila a naplnila si denny plan.....porozmyslaj nad tym
len na okraj, poznam aj take bankove pracovníčky.. :) najvačší problem ovb a vačšiny mlm spoločností je ten, že sa kladie dalekovačší doraz len na obrat a ten sa najlahšie dosahuje cez dobrý marketing.. a nie cez vedomosti.

mimochodom som nepochopil, že čo je nastavené v ovb, že nemusis platiť ked nemas, lebo čitam tu vetu 5 krat ale nechapem čo mas na mysli. pretože ovb nemá vlastné produkty - ak prehliadam skutočnosť že má niektoré zvláštne dojednania v poistných podmienkach, nie vzdy v prospech klienta.. a teda nadnesené povedané má tie iste produkty ako banka, poistovna, ktorej produkty využíva.. teda logicky s danym výrokom nemôzem suhlasit..
baccardi42
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa baccardi42 »

Takze zdravim,asi sa tu bude debatovat aj na normalnej urovni...takze nejake moje postrehy a reakcie.

[quote="Palo22"]len na okraj, poznam aj take bankove pracovníčky.. :) najvačší problem ovb a vačšiny mlm spoločností je ten, že sa kladie dalekovačší doraz len na obrat a ten sa najlahšie dosahuje cez dobrý marketing.. a nie cez vedomosti.

---OVB by som vonkoncom nepovazoval za MLM spolocnost...

mimochodom som nepochopil, že čo je nastavené v ovb, že nemusis platiť ked nemas, lebo čitam tu vetu 5 krat ale nechapem čo mas na mysli. pretože ovb nemá vlastné produkty

---to si dievca asi poplietlo sporiaci ucet alebo stavebne sporenie

- ak prehliadam skutočnosť že má niektoré zvláštne dojednania v poistných podmienkach, nie vzdy v prospech klienta..

---ktore zvlastne dojednania v poistnych podmienkach mas na mysli???

btw..asi by som sa mal naucit ako sa daju citovat tie prispevky... :D
Palo22
Amateur
Amateur

napr. vyššie náklady umorovacie, navýšený koeficient.. atd. nikdy som to podrobne neporovnaval.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

baccardi42 napísal:OVB by som vonkoncom nepovazoval za MLM spolocnost...
takže ju považuješ za čo? Organizačná štruktúra? to snáď nemôžeš myslieť vážne :roll:
Palo22
Amateur
Amateur

//autoeditácia príspevku ( 29 Jan 2009, 18:55 )
Palo22 napísal:došla mi odpoved a vysvetlenie od mice

Je to jednoducho na dlhu debatu ale je tam urcite sporenie ktore si ty sporis cez ING konto a tak sa vlastne naucis sporit a nie vsetko do haliera minut a sluzi to ako rezerva v pripade neocakavanych vydavkov..... A uz duplovane nehovorim o tom ze spolocnost dokaze usetrit pri uvere vsetko co preplatis banke a tvoj dlh z 30 alebo 40 rokov zrazi na 16-18 a to co preplatis banke sa ti vrati a nebudes do smrti zadlzeny ale to je na dlhe diskutovanie a vidiet ze tak trochu nemas ani prehlad aku firmu ociernujes. najprv by si si to mohol skusit a az potom o tom nieco hovorit lebo takto sa to neda.....To nie je firma ktora podpisuje zmluvy na autobusovej zastavke uz aj to som zazila ale pre mnohych spokojnych klientov ma tato firma velky vyznam....nepoznas system tak do toho neryp...oni sa nesnazia nikoho presviedcat a ked si aj zenaty neberu ta ako jednotlivca ale ako par aj s tvojou zenou...kazdy produkt ma vyznam v koncepcii a nic tam nieje zbytocne a ani prehnane....rozumieme si?
už z úrovne danej odpovede si každy vie urobiť názor.
moje otázky -ING konto uzavrete cez ovb predajcu - čím je odlišné od ING konta uzavretého priamo cez net, inú siet alebo priamo v ING?

čo sa týka ušetrenia pri úvere, ak má daná slečna na mysli tzv. švajčiarsku hypoteku, tak je to jeden hnoj, a to velmi mierne hovorím, pretože je to asi 2 najhoršia alternatíva čo môže klienta stretnúť, prvou je kombinácia uveru s kapitalovým poistením s postupnou vyplatou, podľa môjho skromného názoru..

môžeme debatiť o tom ako sa dá ušetriť na preplatení hypoteky, má to svoje pre ale aj svoje riziká, ako každé investovanie.

ostatné veci si myslím nemá vyznam komentovať z mojej strany, lebo to vnímam ako vystrelky pri tápaní v neznámom.. PS neber to osobne, nič proti Tebe nemám.

ak chces ale diskutovať, skus vecnejšie.. nielen všeobecné blaboly prosím.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Palo22 na hrad :) ING konto ako eso v rukave financnych poradcov, to ste vyhrali :lol:
Napísať odpoveď