Komplexy mas jedine ty a tebe podobni, ked na seba potrebujete upozornovat tymi vasimi srackami co vam idu z mobilov. Ked si kupis sluchatka a budes si tam pustat aj dana nekonecneho tak je to tvoja vec, ale ked tym obtazujes vsetkych naokolo tak je to pravy opak. Zobud sa zo sna.TomAss napísal:neviem si pomoct ale pripada mi ako keby ste si tu liecili svoje komplexy...polka ludi zije podla nejakeho obrazka ako by to "malo byt" a ta dalsia robi to "co sa im paci"...a mne sa tak zda ze ta druha polka je natom v tejto dobe lepsie...z mojho nazoru...vy mate kazdy iny takze to tu viac neriesim lebo to je nekonecny pribeh...
nordkapp > tvoj nazor sa mi zda dost obmedzeny a smiesny...neviem ci zivot nebije prave teba
Sedlackost najhrubsieho zrna
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Nemam rad verejnu reprodukciu hudby, ktora napadne pripomina techno, hardstyle, noizecore (no nicim takym nie je, je to proste hnusny mix od Rusov alebo koho...) pouzitim mobilneho telefonu, ktoreho "stereo" reproduktor dosahuje kvalitu splachovania hajzla. Samostatnou kategoriou su
1.) leetskillzoruberchargedtotalgamer, co je typ cloveka, ktory preferuje do svojej priedusnej obuvy (sandale) vsuvat svoje chodilo dodatocne "zabalene" v ponozke, ci uz priblizne vo farbe svojej pleti alebo krasnej bielej/cervenej/ciernej. Tiez nedorobeny plnofuz (bud to tam maj poradne alebo sa ohol...)
2.) oujou nigo wat?!, co je turbohoper, ktory, ako som vyssie spominal, zo svojho mobilneho telefonu z poslednej korunovej akcie nejakeho operatora pusta svoje oblubene nahravky. Spomeniem par velmi oblubenych prikladov:
>Rytmus a cely jeho album Bengoro
>Miki Mora, popripade aj Druha Strana (no Moloch sa im velmi nezda)
>H16 (dlho som ich nemal rad, no teraz po Co Se Děje IV. som zistil, ze az tak zle to s nimi nie je. Do tohto tvrdenia nespada tvorba...)
a ine.
Nemylte si ich "kyble" z OD Dargov (Kosicania vedia) v hodnote 9.99€ so skutocnymi NewErami
, je to viac-menej sedlacina sama o sebe takto tvrdit
. Ich slovnik sa casto obmiena, taktiez fejkove vohozy (radsej nic ako fejk...). Nastastie je velmi lahke rozlisit "oujou nigo wat?!" od cloveka, ktory s tym ma nieco viac
.
1.) leetskillzoruberchargedtotalgamer, co je typ cloveka, ktory preferuje do svojej priedusnej obuvy (sandale) vsuvat svoje chodilo dodatocne "zabalene" v ponozke, ci uz priblizne vo farbe svojej pleti alebo krasnej bielej/cervenej/ciernej. Tiez nedorobeny plnofuz (bud to tam maj poradne alebo sa ohol...)
2.) oujou nigo wat?!, co je turbohoper, ktory, ako som vyssie spominal, zo svojho mobilneho telefonu z poslednej korunovej akcie nejakeho operatora pusta svoje oblubene nahravky. Spomeniem par velmi oblubenych prikladov:
>Rytmus a cely jeho album Bengoro
>Miki Mora, popripade aj Druha Strana (no Moloch sa im velmi nezda)
>H16 (dlho som ich nemal rad, no teraz po Co Se Děje IV. som zistil, ze az tak zle to s nimi nie je. Do tohto tvrdenia nespada tvorba...)
a ine.
Nemylte si ich "kyble" z OD Dargov (Kosicania vedia) v hodnote 9.99€ so skutocnymi NewErami
-
axxis
Addict
Vsetky "klise" sedlakoviny tejto temy uz asi nema zmysel opakovat, ale ja este dost znacne neznasam skupinky strasne drsnych studentikov, ktori sa postavia do kruhu na zastavke vsetci naraz zacnu fajcit ci to niekomu vadi alebo nie a este k tomu sa smeju na tom ako jeden postrkuje alebo kope do riti.
A dalsia uzasna vec su dedinski kapovia co sa cez vikend ozeru a chcu sa s kazdym bit, to je tiez oblubena sorta
a imagovi sedlaci? to su klasicky strieborne retiazky na rolaku, ony tak dementne visia a ked na nich maju este najky kriz tak je to uplny amen. to iste prstene po vsetkych prstoch a na palci ten najvacsi
A dalsia uzasna vec su dedinski kapovia co sa cez vikend ozeru a chcu sa s kazdym bit, to je tiez oblubena sorta
a imagovi sedlaci? to su klasicky strieborne retiazky na rolaku, ony tak dementne visia a ked na nich maju este najky kriz tak je to uplny amen. to iste prstene po vsetkych prstoch a na palci ten najvacsi
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ja som pre teba obmedzeny preto, ze mam rad nejaku kuturu cestovania ? ze sa mi nepaci ze ma vyrastkovia rusia nezmyslami ? ja som ti vysvetlil vlastnu skusenost a ty mi povies ze som smiesny ? slusne som poprosil nejakeho sráča v siltovke, ci by si nemohol tu hudbu pustit cez sluchatka, zatvaril sa ako posledny ko*ot ((stylom H? co odomna chces ? som opica v siltovke, moje IQ je nizzsie ako dnesny datum, nerozumiem co sa do mna navazas )) a nestisil/nevypol/nedal na sluchatka ... niesom bukvica, tak mu hned za to nevrazim, hoci si o to vyslovene koleduje ... neviem teda ci to tebe pride normalne ale ja som s takym stavom spokojny neniTomAss napísal:nordkapp > tvoj nazor sa mi zda dost obmedzeny a smiesny...neviem ci zivot nebije prave teba
... a iste zivot ma bije tym najhorsim sposobom - neumoznil mi zamilovat sa do hiphopu a nenadelil mi telefon s nekvalitnym ale o to silnejsim zvukom ... shame on me ! ! ! musim sa zmierit s tym, ze podla dnesnych teenage meradiel nebudem IN
//autoeditácia príspevku ( 26 Jan 2009, 16:38 )
AXXIS mi pripomenul najoriginalnejsich sedlakov akych si dokazem predstavit ... dedinski machovia, ktori chodia desne na siroko, nahodeny v oblubenych trojpasikovych teplakoch, vzdusnom tielku (nevermind ze je vonku -10°C), striebornu retaz na krku a vyryvaju na kazdej zabave
-
moosha
Darca
Dočerta Nordkapp, preco beries kazdeho, kto ma tak trocha menej rokov ako niekoho, kto meria kazdeho svojim teenagemetrom? Ak by som nahodou bol taky debilny, ze by som si vo vlaku ci kde pustal hudbu cez reprak a nemal by som sluchadla, vpohode by som to vypol. A to som podla tvojho metra ten, co je akoze teenage... 
-
Grond
Medium Professional
jak sa tu uz pisalo velkych niggov
minule leto som sa siel popucit smiechom sedim v trolejbuse vonku bolo tak 30° nastupil daky 10 rocny gangster samozrejme dedove nohavice o 10 cisiel vacsie hruba mikina , lapačka (ja tie rovne siltovky tak volam
) na palici nemohla chybat a pod nou mal este satku ked tomu nebolo teplo tak ja neviem + rymus naplno
-
axxis
Addict
Moosha: Tomass obhajuje ludi, ktori si pustaju hudbu z mobilu a Ty by si to vypol. To su dva uplne odlisne pripady takze do Nokrovho teenage metru sa nehodis 
inac toho sa clovek nezbavi nikde, ale asi najviac ma dojalo ked som isiel v tramvajke do skoly v Ostrave a nastupila partia typkov co bliakali na celu tramvaj ci je tam sprievodca a bohovo sa na tom smiali a velke finale jeden z nich vytiahol mobil a pustil si pesnicku Temeraf a nezabudol zakricat hip hop je najlepsi. A to boli tak 20+ rocni Cesi, som nechapal.
inac toho sa clovek nezbavi nikde, ale asi najviac ma dojalo ked som isiel v tramvajke do skoly v Ostrave a nastupila partia typkov co bliakali na celu tramvaj ci je tam sprievodca a bohovo sa na tom smiali a velke finale jeden z nich vytiahol mobil a pustil si pesnicku Temeraf a nezabudol zakricat hip hop je najlepsi. A to boli tak 20+ rocni Cesi, som nechapal.
Toto vidim na travuaxXis napísal:nastupila partia typkov co bliakali na celu tramvaj ci je tam sprievodca a bohovo sa na tom smiali a velke finale jeden z nich vytiahol mobil a pustil si pesnicku Temeraf a nezabudol zakricat hip hop je najlepsi.
a k teme: Ja povazujem za najvacsiu sedlacinu ked si niekto da dlhe ponozky a kratke nohavice
-
axxis
Addict
to je pol biedy, u nas je jeden typek co si kupil tiez taky stary bavorak s deravym vyfukom zeleny a ako tuning si ho zospodu olepil zltou lepiacou paskou, uplne peklo. a neviem co s tym este vsetko dorobil, ale to auto strasne hrci a celkovo vydava zvuk jak pristavajuci boeing, ale on sam to tituluje ako "zhrubnuty zvuk, ktory docielil kupou noveho sportoveho vyfuku"Pinhead napísal:Ešte k tej sedláckosti...... Kopu primitívov má na spätnom zrkadle v aute zavesené pátričky či niečo podobného.......... Vždy sa pousmejem, keď zbadám BMW pomaly staršie ako ja, za volantom nejaký maník v šušťákoch, ktorý sa škaredo díva a vpredu má zavesené spomínané pátričky......
Dosť vela ludí rieši namiesto klasických sedlákovín práve osobnú módu, či už ide o ponožky, roláky, tielka, šušťaky, mokasiny a iné detaily výzoru.
Ja si pod týmto výrazom rpedstavujem typ absolutne trápneho a vysmech vzbudzujúceho správania. Či už ide o spomínané silácke reči na ludi okolo, hlasná hudba a znelky z mobilu, no mna najviac zaráža pri rozhovore s inými ( možno aj s kamošmi ) okaté prežúvanie žuvačky na plnú hubu ako krava, a čo je ešte silný otras je ignorovanie pravidiel, ked si dotyčný ale skor častejšie dotyčná mladá žena ( po nociach jebaného typu -vid. v slovniku slovo kur*a) zapáli cigaretu s kamoškou rovno na mieste , nad ktorým visí nálepka zákaz fajčiť a na upozornenie hádže výsmešné pohlady druhu : " mám kabelku od versaceho chudák, čo do mna rýpeš" ... ludi s namysleným sposobom správania ja proste nemožem zniesť...
Ja si pod týmto výrazom rpedstavujem typ absolutne trápneho a vysmech vzbudzujúceho správania. Či už ide o spomínané silácke reči na ludi okolo, hlasná hudba a znelky z mobilu, no mna najviac zaráža pri rozhovore s inými ( možno aj s kamošmi ) okaté prežúvanie žuvačky na plnú hubu ako krava, a čo je ešte silný otras je ignorovanie pravidiel, ked si dotyčný ale skor častejšie dotyčná mladá žena ( po nociach jebaného typu -vid. v slovniku slovo kur*a) zapáli cigaretu s kamoškou rovno na mieste , nad ktorým visí nálepka zákaz fajčiť a na upozornenie hádže výsmešné pohlady druhu : " mám kabelku od versaceho chudák, čo do mna rýpeš" ... ludi s namysleným sposobom správania ja proste nemožem zniesť...
teraz ma napadlo, ze drsne je aj to, ak v lete na kupalisku ide solariovany olejovany macho bud bez vlasov, alebo ich ma jemne zagelovane dozadu, tvari sa, ze ma svaly a plny hrudnik, no ked zajde za roh tak vydychne a vsetko mu spadne do brucha. nutnostou je penazenka v ruke, v druhej ruke kluce od auta, ktorymi frajersky pohadzuje a ako prislusenostvo este 2 pipky (jedine, co je na nom pekne, ale to je tak vsetko). potom si sadne s ostatnymi machovcami do baru, ked zhrbi chrbat, tak mu medzi hlavou a chrbtom nabehnu 4 tukove valy. piju pivo, "kuju pikle", dohaduju "ksefty", tvaria sa, ze zozenu aj aleluju, myslia si o sebe, ze na ich pleciach stoji mafia a svetova ekonomika. potom bud maju, alebo nemaju tetovanie. ak ho maju, su to borci, ktori sa "prepracovali" z postu nepotetovanych "robosov" na post "veduceho vyrobneho useku". doplnkom je zasadne zlata retaz, na ktorej je velky alebo este vacsi kriz. a kto by vahal, spozna ich tiez podla toho, ze su to krestania ako ked bicom praska
Len tak čisto zo záujmu sa chcem spýtať, čo vám vadí na slovíčku "zrobiť"?
Je to na ten istý spôsob ako každý iný slang alebo nárečie. Či nie? Obaja, ktorí ste to v téme spomínali ste z BA - vyvoláva to vo vás nejakú averziu voči "cudzím" ? Dotyčný, ktorý to používa istotne nie je z BA tak je sedlák?
Je to na ten istý spôsob ako každý iný slang alebo nárečie. Či nie? Obaja, ktorí ste to v téme spomínali ste z BA - vyvoláva to vo vás nejakú averziu voči "cudzím" ? Dotyčný, ktorý to používa istotne nie je z BA tak je sedlák?
no neviem prečo sa všetci sťažujete na hudbu... vy ju aspoň počúvate (respektíve nútene počúvať) cez deň... ale ja som šiel nočným autobusom a jedna dvojica puberťačiek (cca 13-14) si púšťala mobil... nakoniec ich niekto našťastie ešte zo začiatku okríkol, nech to vypnú... no zjavne to ignorovali, aj keď aspoň to stíšili... aj tak to ale pôsobilo dosť rušivo...
inak nechápem čo niektorý máte so slovíčkom zrobiť? ja ho používam rád, nakoľko je to spisovné slovo (zdroj KSSJ)
inak nechápem čo niektorý máte so slovíčkom zrobiť? ja ho používam rád, nakoľko je to spisovné slovo (zdroj KSSJ)
zrobiť dok.
urobiť (význ. 1-6), spraviť, vykonať: zrobiť stolček, zrobiť poriadok, zrobiť grimasu, zrobiť kotrmelec
// zrobiť sa
1. unaviť sa, zmoriť sa: zrobiť sa na poli
2. urobiť sa (význ. 1, 2), spraviť sa: zrobil sa mu pľuzgier; zrobí sa, že nepočuje
-
Fortune
Light Professional
jedna z naj tem ake su tu vobec
- pre mna je urcite "top" ponozky v sandaloch, to je proste finish
- potom nemozem opomenut "ladvinku" taku tu kapsicku na veci, tiez paradna vec
- tiez sa mi lubi penazenka s mobilom v ruke a v tvari hustokrutoprisny pohlad
- pluvanie, na pesej zone na Hlavnej, na zastavke to by som mlatil hned po hlave
- deti co o nicom inom v hromadnej doprave nebasnia ako o tom ako sa v piatok opiju/rozbiju ~ opili/rozbili
- slovo "riesit/riesia/riesime" v kazdej vete, alebo minimalne prispevku
- pre mna je urcite "top" ponozky v sandaloch, to je proste finish
- potom nemozem opomenut "ladvinku" taku tu kapsicku na veci, tiez paradna vec
- tiez sa mi lubi penazenka s mobilom v ruke a v tvari hustokrutoprisny pohlad
- pluvanie, na pesej zone na Hlavnej, na zastavke to by som mlatil hned po hlave
- deti co o nicom inom v hromadnej doprave nebasnia ako o tom ako sa v piatok opiju/rozbiju ~ opili/rozbili
- slovo "riesit/riesia/riesime" v kazdej vete, alebo minimalne prispevku
Rozbehla sa tu teda slušná diskusia o tom kto je viac či menej trapko. Veľa toho čo mi nereže tu už bolo spomenuté, napr. šiltovka alá palačintovka, rifle s razporkom 30centi pod vajcami a chodí jak postihnutí, len čakám kedy sa potkne a da papuľak:roll: atď. Tiež je smiešné keď na seba navešajú všelijaké hlinikové "akože" šperky, že pozri na mňa som king
za pár centov. Dalej emácky image, čo stvárajú deti, rómovia čo sa hrajú na niggaz, tričko bez rukávov keď je vonka naozaj kosa, žeby ukázal jaké svaly má a chodí akokeby vešiak zabudol v tričku...toto vie fakt nasrať.
A k počiatočnému príspevku, ten čo si púšta hudbu takto medzi ľudmi z mobilu by ma netrápil, je dobré, že taký ľudia sú aspoň sa je z koho smiať. btw. slovo sedlackosť nepoznám
A k počiatočnému príspevku, ten čo si púšta hudbu takto medzi ľudmi z mobilu by ma netrápil, je dobré, že taký ľudia sú aspoň sa je z koho smiať. btw. slovo sedlackosť nepoznám
By si sa čudoval, koľko sedlakov behá po BA a hrá sa na sanskulotov. Až mi to niekedy až vtipné príde.begbeee napísal:Len tak čisto zo záujmu sa chcem spýtať, čo vám vadí na slovíčku "zrobiť"?
IMHO minule som šiel električkou k priatelke a banda vysokoškolákov cestujúcich na intráky sa začali na celu električku rehotať, že sa zastavka vola Chatam Sófer.
Ale z iného súdka: Za prejav sedlačiny považujem 80L batoh na chrbte v autobuse MHD. Docela často to zažívam, keď cestujem do školy vlakom a neraz som tým dostal facku.
Tiež obrovká sedlačina je akekoľvek auto so stiahnutými oknami a 400W muzikou P.M.P.O na plný výkon. A to zažívam všade na SVK, či u nás v dedine pred kulturakom alebo v ktorom koľvek meste na križovatkách (už pomaly pravidlom).
presne len nerozumiem preco, ved sluchatka dostavas ku kazdemu mobilu, a preco si to pustaju ... nepochopim to a ked ades videl "dospelych" ako maju zapnutu hudbu no amenGangy napísal:Pane boze ty sa za seba mozes hanbit, nevies co su to sluchatka? Teraz si si u mna teda spravil ocko...
//inak ten ich slang to neni gangsta ani niggaz
toto je obycajny cigansky prizvuk a nic ine
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
ades, presne je to riadna sprostost. Minule som bol hrat biliard, jukebox hral dost nahlas a pri jednom boxe sa vylizovala sestnastka s takym cavom a do toho im hral telefon nejake uzasne sk hiphopove songy..chybalo tak malo..uz uz som chcel tagom rozbit telefon, nastastie milencom asi dosli peniaze a odisli prec.
mimochodom uz davno som sa na facebooku pridal do skupiny SCUMBAG, GET SOME FUCKING HEADPHONES FOR YOUR PHONE!
mimochodom uz davno som sa na facebooku pridal do skupiny SCUMBAG, GET SOME FUCKING HEADPHONES FOR YOUR PHONE!