2012 koniec sveta?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Čo si o tom myslíte?

Verím tomu
97
13%
Neverím tomu
524
68%
Nezaujíma ma to
149
19%

Celkom hlasov: 770

Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sagittarius »

http://www.sonypictures.com/movies/2012/ , ako tu už bolo písané dávnejšie je možné, že to je len promokampaň k filmu, a film príde do kín v novembri 2009
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

http://www.aktuality.sk/spravy/komentar ... -aj-horsie ...

Kód: Vybrať všetko

Dovtedy platí ono biblické: nepoznáš dňa, ani hodiny. Lámať si hlavu nad rokom 2012 je hlúpe. Koniec sveta je otázkou štatistickej pravdepodobnosti a nie nejakého konkrétneho dátumu
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

mulatt napísal:blbost nehorazna...v tych videach popisuju tie udalosti ako tsunami, velke zemetrasenia ako keby sa to stavalo kazdy den..myslim ze sucasna civilizacia je natolko vyspela aby sa v priebehu troch rokov totalne nevyhlusila :)
no to by si sa cudoval, ludstvo by sa dalo vyhlusit za ovela kratsiu dobu ako su 3 roky
technika verzus priroda, kto vyhra ?
... naviac na techniku, enrgiu, plyn a vsetky tieto podobne veci su ludia tak naviazany ze by bez nich prezili ovela kratsie ako ludia pred 2000 rokmi... hlavne v mestach, ludia na dedinach ktory ziju skromnejsie by tiez prezivali lepsie - dokazu is sami dopestovat, zapalit v kozube podobne...
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

Mam pocit ze tsunami ani sopecnej explozii nejaka technika nezabrani :?

/opravene
Sagittarius
Guru
Guru

Pok3R napísal:Mam pocit ze tsunami ani sopecnej erozii nejaka technika nezabrani :?
explózii :wink:

No áno sú tu hrozby, ktoré však môže dnes, zajtra, o tisíc rokov, o miloón rokov ako napr. Yellowstonský národný park... ale to neznamená, že sa to stane v roku 2012...

a k tým energiám, napr. pri elektrickej energii by bol s vypadnutím prúdu najväčší problém s nedostatkom kontroly a následným rabovaním...

a čo som niekde čítal, že súš zmení na more a naopak, tak to môže byť len metafora, lebo inak je to absolútne nemožné, to akoby ste chceli do otočeného pohára naliať vodu z pohára, ktorý nemôžte otočiť...
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Thek_SVK napísal:no to by si sa cudoval, ludstvo by sa dalo vyhlusit za ovela kratsiu dobu ako su 3 roky
technika verzus priroda, kto vyhra ?
... naviac na techniku, enrgiu, plyn a vsetky tieto podobne veci su ludia tak naviazany ze by bez nich prezili ovela kratsie ako ludia pred 2000 rokmi... hlavne v mestach, ludia na dedinach ktory ziju skromnejsie by tiez prezivali lepsie - dokazu is sami dopestovat, zapalit v kozube podobne...
nedalo :) technika ide dopredu ale nie tak aby sa za 3 roky vyhladili miliardy ludi..aj tak sa v roku 2012 nic nestane..potom chcem vidiet ako sa budu tvarit ti co su si 100%ne isti ze bude koniec sveta..a preco by vlastne v roku 2012 mal byt koniec sveta a nie v 2050??len preto ze konci maysky kalendar?? :roll:
Sagittarius
Guru
Guru

dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

mulatt napísal:nedalo :) technika ide dopredu ale nie tak aby sa za 3 roky vyhladili miliardy ludi..aj tak sa v roku 2012 nic nestane..potom chcem vidiet ako sa budu tvarit ti co su si 100%ne isti ze bude koniec sveta..a preco by vlastne v roku 2012 mal byt koniec sveta a nie v 2050??len preto ze konci maysky kalendar?? :roll:
V obdobi studnej vojny,disponovali svetove velmoci jadrovym arzenalom,ktoreho potencial stacil urcite na vyhladenie nie jednej miliardy ludi.Ty tvrdis ze 50 rokov po tomto obdobi,ludstvo nedokaze zlikvidovat samo seba-co sa tyka technickej stranky?

K teme-neverim tymto rozpravkam.Osobne som par"koncov sveta"prezil a som presvedceny,ze prezijem aj tento.
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

mulatt napísal:nedalo :) technika ide dopredu ale nie tak aby sa za 3 roky vyhladili miliardy ludi..aj tak sa v roku 2012 nic nestane..potom chcem vidiet ako sa budu tvarit ti co su si 100%ne isti ze bude koniec sveta..a preco by vlastne v roku 2012 mal byt koniec sveta a nie v 2050??len preto ze konci maysky kalendar?? :roll:
nikde som netvrdil ze v roku 2012 ma byt koniec sveta, len som poprel tvrdenie ze je nemozne aby pirorady vyhladila ludstvo. Samozrejme, muselo by sa udiet nieco, co by sposobilo velke vykivy
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

tejto teme som nevenoval pozornost, lebo tomu neverim
ale dnes som sa dozvedel do spoluziaka jeden dolezity fakt, ze cela tato afera 2012 je postavena na tom, ze tam konci Maysky kalendar...
to nieje sranda!
ak neobetujeme dost sŕdc bohovi slnka tak sa to skutocne stane :shock:
nezabudnite to povedat aj ostatnym aby sa pripravili na najhorsie
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Neverim takymto blbostiam, lebo skor sa ludia znicia sami ako pride rok 2012. :roll: A aj keby to bola pravda tak co sa ma teraz diat?...NIC
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

skor sa bojim "jadrovej vojny" a pod, poplasne videa ma netankuju, to ze mayovia mali taky presny kalendar, hm

to ze tam konci, nemoze znamenat ze sa vsetky udalosti budu periodicky opakovat alebo ze sa na to jednoducho vyjekaslali?

hm
Sagittarius
Guru
Guru

To tiež, čo ho mali spraviť do nekonečna, či ako? Všetky kalendáre sa končia, niektoré skôr a niektoré neskôr, mayský 21. decembra 2012. :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ten mayský kalendár sa končí, lebo ten, kto ho tesal do šutru si povedal: "ja to je*em, už sa mi nechce" :D výsledok diskusie v škole :lol:
už som sem kedysi písal, že tomu moc neverím a tiež verím viac v nejakú jadrovú vojnu alebo niečo podobné
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

nie lebo to bolo ako v tej pesničke od Horkýže slíže Klince :D

odporúčam počúvať celé nieje to dlhé :D
Prílohy
Horkyze Slize - 27 - Stopa 27.mp3
(203.03 KiB) 638 stiahnutí
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Ja len, ze toto je 86. predpokladnie koncu sveta
jozotom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozotom »

Dr.W.Veith,prednaška . Hned začiatku sa zmieňuje o roku 2012.

http://en.sevenload.com/videos/RRsTbXR- ... 2008-10-31
kacjak116
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kacjak116 »

Ako to tu niekto spomenul: koniec sveta sa mal udiat uz aspon 18x.

A ako ma vyzerat ten nas "koniec sveta?"

Slnku dojde palivo az o 5 mil rokov (alebo mld? nepametam si)

Jadrova vojna nebude mat za nasledok "koniec sveta" (mozeme geneticky vytvarat rastlinky + na svete je uz niekolko spermobaniek zivocichov a rastlin, ktore sa daju klonovat)

Globalne oteplovanie : (moje oblubene) : Ocean vypusti rocne 62mil ton CO2, clovek 4mil ton CO2.
Glob oteplovanie zavisi od (teraz nwm PRESNE) obeznej drahy zeme, kedze mala doba ladova sa skoncila prave takymto oteplovanim - ludstvo nema na to dosah.

V koniec sveta veria ludia, ktori su sklamani a chcu vyslovene zomriet.
Iny nazor ma nenapada.

/EDIT dakujem jednemu trapkovi, co dava K-, ani sa nepodpise a do komentara napise "koniec sveta v roku 2012 bude!!!"

UUUBOHEEEE
punkton
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa punkton »

Maysky kalendár je pravdepodobne periodický (žiadne, že si povedali, že sa im nechce)... každých cca 25800 rokov (mimochodom toľko trvá aj precesný pohyb zeme) sa zem dostáva do konjukcie s rovinou ekliptiky a priesečníka mliečnej dráhy... mayovia o tom vedeli (boli fakt presný)... môže nastať prepólovanie zeme, môže sa k nám priblížiť jedna planétka (bohužial nespomínam na názov) ... ak nastane rýchlo prepólovanie alebo tá planétka sa priblíži príliš blízko, tak nám to spraví veľké problémy... proste prichádza vek Vodnára... myslím, že by sme to nemali brať len tak, ale trochu premýšlať... a hlavne pozerať sa okolo seba na veci... ak sa vám to zdá normálne ste slepý! Ale koniec sveta neverím, že bude.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Myslis Nibiru? Vyvratene NASA, urban myth... Prepolovanie? IMHO chvilu bude problem, potom niekoho napadne premalovat kompasy a sme zas OK.
Napísať odpoveď