Graffiti

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

co je podla vas graffiti?

Umenie
221
62%
Zlocin
57
16%
mam na haku
77
22%

Celkom hlasov: 355

nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Graffiti su v pohode, pokial su pekne a da sa na to pozerat. Niektori su fakt umelci a vedia to robit krasne.
IMI
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

yazoo napísal:Keby malovali len na vyhradenych plochach tak to by pre writera nebolo ono. Niektori writeri zas maluju len na tych vyhradenych plochach, pretoze im ten adrenalin nechyba, ale niektori zas vyslovene len ten "ilegal" idu a chcu to dat na co najlepsie miesto, proste oni sa musia vyblaznit. Ja napr. neuznavam nejake poskodzovanie majetku hakovymi krizmi a podobnymi <>vinami. Na druhej strane mam zas rad pekne spracovanie, aj ked je to sice ten "ilegal", ale dobre veci sa mi pacia. Ale na tych vyhradenych plochach je to lepsie podla mna.
Kazdy hovori ze graffiti sa mu paci ak je pekne je na volnych plochach a nesu tam tie tegy.Lenze treba si uvedomit ze napriklad tu v KE NEEXISTUJE 1 legalna plocha.Ta stena co je pod optimou sa da vybavit , ale ak sa nemylim treba vopred im ukazat co sa na tu stehu bude hadzat.A tegy patria k tomu, ci uz k spravenemu dielu, alebo ako "podpisovanie" do ulice. Uznavam ze tie skarede kktiny na kostoloch a novych fasadach nevyzeraju ako masterpiece, ale proste tak to bude. malemu sopliakovi nevysvetlis ze tam nema ist alebo uz ked ide , nech tam da uz nieco co vyzera k svetu.On sa chce realizovat (ak sa to tak da nazvat) a neuvedomuje si ze to proste znehodnoti.Bolo by to lepsie keby sli trenovat na odlahle miesta kedze na to kaslu , tak to vyzera ako vyzera. Peace
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Podla mna je rozdiel tag a graffity ... take ked nejaky 15 rocny sopel pride zo sprejom a nacmara daku pitchovinu niekde na mur tak to je podla mna vandalizmus ... ale zase napr ked niekto spravi nejaky pekny dlhy napis napr. aj na taky vlak a vyzera to dobre tak to obdivujem .... ako uz bolo povedane legalne plochy na Slovensku nie su takmer nikde a co ma niekto kto sa v tom vyziva robit ? Aspon su tie bezvyznamne sive kusy steany alebo zelene vozne skraslene ... mne sa to proste paci ale este raz upozrnujem je rozdiel medzi carbanicou jednym sprejom a nejakym obrazkom prip aj napisom na ktorom si da clovek zalezat. A posadit za to cloveka do basy ... to je uz prehnane .... ale tak pani politici sa nudia a musia riesit taketo kktiny namiesto dolezitych veci.
Igloo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Igloo »

ked uz graffiti tak Graffiti studio 2.0
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Graffiti studio rady/triky/otázky/vaše výtvory

Príspevok od používateľa adr0z »

určite niekto z vás pozná soft graffity studio , hodte sem nejaké svoje výtvory , tipy , triky atd ...
trend
Expert
Expert

Príspevok od používateľa trend »

počul som že sa tam dajú stiahnuť nejaké šablóny..neviem presne načo to je
nastav si myš na menšiu citlivosť bude sa ti tak lepšie writovať vpavo dole si môžeš presne nastaviť pohľad :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Myslim, ze v tejto teme sa da o tom rozpravat tiez a netreba zakladat nove vlakno. :) http://www.hojko.com/graffiti-t15691.html

//audiotrack: témy spojené (zase)
MisguidedAngel
Star
Star

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

a co street art? v podstate tiez forma graffiti ktora by na legalnom pozadi stracala udernost alebo myslienku.

banksyho poznaju uz asi seci, kazdopadne aby bolo jasne co myslim..

ked tu do mna moze je*at reklama na roaming / tak do vas bude je*at moj technicky bombing (c) tesla
Prílohy
banksy-caveman.jpg
BANKSY-AGAIN.jpg
banksy_bang300_300x400.jpg
17banksyES_468x606.jpg
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

jj, banksy ma huste veci a hlavne originalne
MisguidedAngel
Star
Star

a hlavne s myslienkou vie vtipne a presne poukazat na problemy dnesnej doby.
Prílohy
bansky_2.jpg
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Tu, v TT máme obrovký legal. Tu vidím len kvalitu. Keď chcete môžem nejaké odfotiť.
//jednu som našiel. Ževraj to dnes niekto pretrel
Prílohy
jebe.jpg
MisguidedAngel
Star
Star

jo a inak pre seckych co ich zajima tema graffiti, street art, umenia, tak nasledujuce 2 filmiky:

zivotopisny film Basquiat
http://www.csfd.cz/film/10927-basquiat/
o 19 rocnom writerovi ktory sa stal velmi uspesnym vyhladavanym a hlavne kontroverznym umelcom vo svojej dobe, proste rebel a na druhu stranu jeho diela boli vyhladavane za tazke prachy, vystavy prestizne a pod. velmi dobry film

dokument Style Wars
http://www.csfd.cz/film/241778-style-wars/
kto ma zajem aj o trocha historie tak autenticky pohlad do 80s (vlastne doba vzniku filmu), graffiti a hip hop vseobecne.
meffisto
King
King

Re: Graffiti

Príspevok od používateľa meffisto »

videl niekto Exit Through The Gift Shop ?

moj nazor je, ze mi inteligentny street art v bratislave chyba :)
inak ten dokument ma vsetko co treba...humor aj pointu. Urcite stoji za pozretie.
Napísať odpoveď