Squat Milada Praha

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Jankyi...to som spomenul, len preto, ze to cele smrdi nejakym svinstvom a asi podvodom. A ano Shark, prave to je otazne....ako vravis, vesta nerobi hned z cloveka pracovnika firmy....preto by som sa ani neozval v tejto teme, keby tam bol iba jeden holohlavy...ale bolo ich tam viac, cize bohvie, ci to bola vobec nejaka oficialna firma, alebo len banda nackov co mala chut na trosku akcnosti...
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Lubos kludne to tak mohlo byt, ale o to nejde, svoju ulohu si splnili - naozaj je to jedno, kto to spravil.
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

Lub0$

ako nezúčastnený pozorovateľ-čitatel môžem povedať, že v tejto diskusii si sa "echtovne" zhovadil... Stálo ti to za to? :P

Každopádne, aspoň si sa minimálne mne postaral o zábavne čítanie :lol:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Lub0$ napísal:A ty tak isto:)
Staci?
Zabudol si uviest zdroj predmetneho citatu : http://www.csaf.cz/spravy.php?sprava=1413 ( Ceskoslovenska anarchisticka federacia ).

Precital som si to cele a necudujem sa tvojmu sfanatizovanemu pohladu na tento pripad, ked cerpas vylucne zo stranok antifa.cz a csaf.cz

PS: Len tak dalej, ty "bojovnik"! :roll:

//autoeditácia príspevku ( 02 Jul 2009, 23:44 )
BTW. taktiez si zabudol odpovedat na moju otazku z predchadzajucej strany:
  • Disponujes nejakymi konkretnymi informaciami o tom, ze ti udajni nackovia, ktori tam boli ako riadne oznaceni zamestnanci privolanej SBS, pri zasahu porusili zakony CR, alebo tu podstatu problemu a zareven predmet temy bagatelizujes odputavanim pozornosti na tychto 3(?!) ludi z XY pritomnych SBSkarov len preto, ze ti tvoj internetovy "boj proti fasizmu" prerasta cez lebku?
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

No necakal som, ze aj na hojkovi sa rozbehne diskusia na tuto temu. Byvam priamo na tych inkriminovanych intrakoch, na 15. poschodi, vyhlad som mal dobry ;)

Co sa zakulisia tyka, je to, ako sa vsade uvadza..., Milada po dlhu dobu neexistovala, akonahle zacala existovat, okamzite sa zacalo konat.
Este dva roky dozadu sa to s Miladou dalo vydrzat. Na poziadanie hluk stisili, party nebyvali tak caste a celkovo islo o kompromisy z oboch stran. Pamatam, ako sme davali plastove flase bokom, ze z nich budu stavat odhlucnenie a pod. Potom sa to nejako zmenilo a uz sa o dohodu snazila len jedna strana. Tento rok to uz zacalo byt naozaj velmi neprijemne.

Pri zasahu som ziadnu brutalitu nevidel. Priam som sa divil, ze zasah trval tak dlho. Mali ich rano strhnut zo strechy, ak by kladli odpor, rozbit im pritom hubu a bol by pokoj. Problem bol zrejme v tom, ze tento zakrok museli vykonat securitaci a nie policajti (aj ked mi nie je presne jasne preco, kedze squatteri porusovali niekolko zakonov).
Totalne absurdny bol prichod Kocaba a jeho sluby. Este absurdnejsie je ich realne naplnenie.
Ziadne trestne stihanie? To tu aj policajti neveriacky krutili hlavami, ze toto nikto nepochopi... Znamena to teda, ze ked si napr. drogovy dealer vylezie na strechu a priviaze sa ku kominu, nebude trestne stihany?
Nahradne ubytovanie? A este si ho aj budu vyberat? To je naozaj sen..., a platit budu len elektriku a vodu..., ktore mali aj tak nacierno napojene na nas intrak. Ja platim za intraky 3000 CZK/mes, snazim sa zarabat si sam, popritom studovat a oni mi este z toho tahali el. a vodu... A teraz si budu platit len za to... Navyse dam do pozornosti: http://sept09.squat.net/index_cz.htm takze sa mozno cely problem presunie inde. Zaujimave je, ze tato alternativna komunita odsudzujuca konzumny sposob zivota odmieta ist niekam na okrajovu cast Prahy, kde by az tak nikoho nerusili... Zrejme by nemohli vyuzivat MHD, nemali by v blizkosti nakupne centra, lahko dostupny internet atd.
Este sa citia v prave a chcu podat trestne oznamenia a kladu si podmienky a vyhrazaju sa policajtom?

Ja jednoducho nevychadzam z uzasu, ako sa niektore media a politici snazia spravit z nich obetnych barankov... Na intrakoch sme radi, ze ich tu uz mat nebudeme... Aj ked teda citim silne rozpaky z toho, aku to ma dohru a ze sa cely problem presunie len do susedstva k niekomu inemu...
Trance.Boi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Trance.Boi »

zacnu trosku OT.
ani 100x K- me od mych nazoru neodradi ;-)

kdysi jsem na toto forum chodil jen do obrazkovych a textovych vtipu..
pak jsem nejak nemel co delat, takze jsem prozkoumal zbytek fora .. politika, laska atd.. dlouho jsem premyslel jestli se tu zaregistruju a co tu budu jako cech na slovenskem foru vlastne delat... Pak jsem konecne lenost prekonal a odeslal svuj prispevek do ceskoslovenskeho tematu...

ted bych chtel reagovat na miladu.
za 1) u nas muzete pouzit zbran taky, ale vetsinou ma potom vetsi problemy ten, kdo ji pouzije, nez ten, proti komu je povetsinou OPRAVNENE pouzita. (b-nana pablik ripablik)
takze u nas nedoporucuju strilet na zlodeje, mohli byste jit sedet...
2) ke squatu.. je uplne jedno, ze dum nikomu nepatril. pokud vim, byl zapsan tesne pred vystehovanim v katastru nemovistosti a pote byl proveden zakrok.
3) jak by se vam, kteri mate ty svoje silacke reci o tom, jak strasne se squaterum ublizuje.. jak by se vam libilo mit squatery na zahrade ?
nebo nejlepe.. vemte si jich par domu :-) verim ze 100% z vas by pak zmenilo nazor.
4) proc zijeme v dobe, kdy clovek slusny, pracujici, poctivy a pratelsky, je ze vsech stran napadan a omezovan medii, kde neustale vidi veci jako..
chudinky fetaci, chudinky romove, chudinky squateri.. chteji mit svuj styl zivota ? no prosim.. nechteji platit najem ? nechteji zit vetsinovym stylem zivota ? at si dejali co chteji, ale at NEOMEZUJI ostatni obcany.
proto pokud squateri chteji svuj bezplatny dum, posleme je do casti kde lisky davaji dobrou noc, v okoli 20 km neni nic jineho a tam at si delaji co chteji ... a jejda.. ted jsem napsal neco, budu oznacen za xenofobniho, rasistickeho a omezeneho. ale v duchu se mnou souhlasit budete.
5) se zasahem souhlasim, squateri si nic jineho nezaslouzi. je treba proti podobnym prizivnikum a vyzirkam postupovat tvrde.
6) podobne je to i s jinymi.. proc neplatici jine barvy pleti dostavaji nove byty zdarma ? ale to je na jinou diskuzi...

skoncil jsem, takze me muzete kamenovat
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Tomasito:
Zabudol si uviest zdroj predmetneho citatu : http://www.csaf.cz/spravy.php?sprava=1413 ( Ceskoslovenska anarchisticka federacia ).
Trafil si vedla...tuto stranku ani nepoznam....ale dik za naoad, pozriem si to.
;)

...ked cerpas vylucne zo stranok antifa.cz a csaf.cz
Cerpam zo zdrojov ktorym doverujem....ked ty cerpas z bulvaru tak ja sa necudujem tebe.....ale kazdopadne ti ani nic nezazlievam, raz prides na to, ze bulvar nestoji za rec :P
//ako som uz spominal....to csaf.cz som nikdy zatial nenavstivil...
Lub0$, disponujes nejakymi konkretnymi informaciami o tom, ze ti udajni nackovia, ktori tam boli ako riadne oznaceni zamestnanci privolanej SBS, pri zasahu porusili zakony CR, alebo tu podstatu problemu a zareven predmet temy bagatelizujes odputavanim pozornosti na tychto 3(?!) ludi z XY pritomnych SBSkarov len preto, ze ti tvoj internetovy "boj proti fasizmu" prerasta cez lebku? Niekedy si naozaj smiesny.
Ty udajny nackovia niesu iba udajny....mozes povazovat stranku AFA za neviem ako nedoveryhodnu, ale fotky hovoria za vsetko....cize aspon mas v hlave jasno, ze to boli nackovia....a za dalsie boli riadne oznaceny ako zamestnanci security sluzby, kedze mali firemne vesty s logom a nadpisom firmy....tiez si to mozes vsimnut na fotkach.....a dalsia vec....mam tusenie, ze studujes pravo, urcite poznas nejake tie zakony, a vies, ze sirenie extremizmov je protizakonne, tak isto ako sirenie neonacizmu a fasizmu (nemyslim, ze v CR to je inac ako na SVK), dalej ty udajny 'zamestnanci' SBS spolocnosti ohrozovali zivoty neplaticov, tym, ze ich podla svedkov, 'strhavali' zo strechy, samozrejme ty bezdaci neboli nijak isteny ani nic, a isto vies ze Milada nieje nizka budova, ....co je tiez protizakonne si myslim.....ved ohrozovanie zdravia akymkolvek sposobom, to je jedno nie?
A ked ti nestaci iba to, ze udajny zamestnanec SBS sluzby, ktory na danom zasahu bol obleceny vo veste SBS firmy by podla vsetkeho mal byt vo vazbe, koli obvineniu za rasovo motivovanu vrazdu, co je tiez protizakonne, ci uz to je rasovo motivovany zlocin, ci nie....tak isto ako aj to com so muz viac krat pisal....napadol bez priciny 16 rocne dievca a s basebalovou palicou jej rozbil sanku....no Bohuzial, system je taky, ze mu to nijak nedokazali......a teraz chcem vediet od teba odpoved na moje otazky.
Ma takyto clovek pravo byt na slobode?
Mal by byt takyto da sa povedat nebezpecny clovek byt zamestnany oficialne? Alebo zalezi to cisto na podnikatelovi, koho si pijme do roboty? Teda zle sa vyjadrujem....poviem to takto, povoluje mi zakon zamestnat si cloveka do mojej firmy, ktory je vo vazbe?
A dalsia otazka: predstav si ze mas firmu, zamestnal by si si takychto ludi?

//Ked si niekto mysli, ze sa snazim obhajovat tych squaterov, ste vedla. Aj keby z toho domu vyhanali ciernych ludi, ci bielych ludi, ci romov, je mi to jedno...nech si vyhanaju koho chcu kym to je podla zakona....ale nech ich vyhanaju slusnymi oficialnymi pracovnikmy bud statnych zamestnancov, alebo normalnej SBS firmy.

Trance.Boi:

jak by se vam, kteri mate ty svoje silacke reci o tom, jak strasne se squaterum ublizuje.. jak by se vam libilo mit squatery na zahrade ?
Neviem, preco ale tipujem, ze toto si mieril mne... :) Ked hej, tak uz som tu viac krat spomeul, ze mi je jedno...maju pravo vyhodit niekoho z domu ked neplati najom, to je snad jasne...s tym suhlasim. Ide mi tu o princip...vies, lebo ja som 'bojovnik' :D

....proc zijeme v dobe, kdy clovek slusny, pracujici, poctivy a pratelsky, je ze vsech stran napadan a omezovan medii...
Akoze vazne? Koho myslis pod tym 'slusny' clovek? Tu bandu nackov, ktora sa zucastnuje kazdeho nacistickeho pochodu, je obzalovana z rasovo motivovanej vrazy a doslova 'robija' ludi?
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Heh, lubos, on sa ta pytal kde konkretne pri zasahu bol poruseny zakon, nemusis nam stale opakovat ze ten a ten rozbil niekomu sanku, nebolo to pri zasahu a je to v tejto teme irelevantne. Ak mas nejake dokazy o sireni neonacizmu konkretnymi osobami, mozes ich predlozit policii.

Jedine co si uviedol bolo, ze zo strechy strhli squatterov, pravda je ze sa im to podarilo len s jedinym. A je otazne ci je to ohrozovanie zivota, kedze sam na tu strechu vyliezol (dalo by sa povedat ze nezakonne) a robil tam blbosti. Takisto nevies kde sa na tej streche nachadzal.

A este vseobecne k teme, ak im naozaj daju nahradne byvanie a dalsie veci, vytvoria si v Cesku riadny precedens. Za chvilu sa im moze kazdy homeless priviazat o nejaky komin a pozadovat novy barak. Ked sa im nepacia pravidla spolocnosti v ktorej ziju, mali by ju opustit a nie uzivat si len vyhody, ktore spolocnost vytvorila prave vdaka pravidlam.
Trance.Boi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Trance.Boi »

Akoze vazne? Koho myslis pod tym 'slusny' clovek? Tu bandu nackov, ktora sa zucastnuje kazdeho nacistickeho pochodu, je obzalovana z rasovo motivovanej vrazy a doslova 'robija' ludi?
slusny clovek je ten, ktery chodi do prace, v obchode nekrade, po 22 hodine nedela v byte hluk, neobtezuje sousedy, ale v okamziku kdy si tento slusny clovek otevre hubu na nekoho kdo mu neco ukradl, nebo se jen a jen chce branit, je hned nazvan rasistou a extremistou. je to tak u nas, urcite je to velmi podobne i u vas. tvrdis, ze jsi bojovnik, proc mas u bydliste UK a ne SK ? ze by se ti na slovaci nelibilo ?

pokud jsi bojovnik, doufam ze nejsi jen "krcmovy komentator"
takovych radoby bojovniku jsem videl uz spousty ...

a jeste ke tvemu dotazu. nackove jsou vypatlane telata, nikdy jsem jim nefandil, ale nemuzes srovnavat nacky a treba delnickou stranu, ktera je vseobecne proti kofolam, homosexualum, fetakum... atd atd.

a ano. narazel jsem nejen na tebe.. ale pokud se jich zastavas, nabidni jim svuj byt/dum, nemusi ti prece platit, kdyz dostatecne prostredky vydelavas sam :-)
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

Lub0$ napísal:A ked ti nestaci iba to, ze udajny zamestnanec SBS sluzby, ktory na danom zasahu bol obleceny vo veste SBS firmy by podla vsetkeho mal byt vo vazbe (...) a teraz chcem vediet od teba odpoved na moje otazky.
Ma takyto clovek pravo byt na slobode?
mimochodom, pri zasahu bola medzi "squatermi" zadrzana minimalne jedna celostatne hladana osoba :) co z toho vyplyva podla tvojej logiky? Miladu treba zavriet! :)
PS: "alternativna kultura" - na cudzom pozemku a ihrisku - v praxi:
http://img528.imageshack.us/img528/8082/milada2.jpg
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

pre K-..teraz nechápem, či neviete čítať alebo čo..už bolo viackrát dokázané, že v sbs boli nejaké terče..ale ako som už písal, je to úplne jedno, ten prístup by bol rovnaký pri všetkých sbs..v nijakých článoch som nevidel, že by z toho vysťahovania niekto robil boj medzi ľavicou a pravicou, proste to je uvedené ako informácia, nič viac. nechápem prečo sa z toho idete všetci posrať.. na budúce sa podpíšte aby som vám mohol odpovedať.

inač celkom vtipné ako sa do toho všetci rozumiete. skoro nikto z vás nebýva ani v tom meste, hlavne že presne viete ako sa správali :lol:
Tie pripomienky typu "páči sa ti squatting, tak ich nechaj bývať v svojom
dome" sú dosť mimo. Oni predsa okupujú nevyužité schátralé a nevyužívané domy..
taktiež nechápem celý ten mediálny kolotoč okolo vysťahovania. takéto veci sa v iných štátoch stávajú bežne a bez novinárov a tv. majiteľ na to mal samozrejme plné právo a toho si museli byť všetci vedomí už vtedy, keď sa tam nasťahovali. ale to sú všetko predsa bežné veci, nechápem prečo sa musíte kôli tomu toľko vzrušovať..
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

"Squatteři pořádají až do ranních hodin hlasité koncerty, na něž se sjíždějí stovky lidí. Obyvatelé a studenti nemají klid ani na spánek, ani na práci a studium. V okolí squatu panují neúnosné hygienické podmínky, okolí obou vil je zamořeno lidskými i zvířecími exkrementy," zdůvodnila vyklízení Beranová.

Taketo by som v mojom okoli mat nechcel. Je to snad nepochopitelne? Cize to, ze odkial vieme ako sa spravali bola dost hlupa poznamka, kedze prave ich neunosne spravanie a neochota dosiahnut dohodu bola pricinou tohto celeho.

K tomu vzrusovaniu asi tolko. Precitaj si prosim Ta celu tuto temu, aby si pochopil, o com je vlastne tato debata.

P.S. Lubos, chod sa liecit. Ty nevies viest normalnu debatu chlapce.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Lub0$ napísal:...
Kapitulujem.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ja ti poviem preco .. lebo tie otrhane sockoidne maničky co sa volaju sqateri, alternativni ludia, anarchisti a neviem este ako sa snazia zo seba spravit obete ... je to cele postavene na hlavu ... minister pre ludkse prava obhajuje sku*venu spodinu porusujucu zakony miesto tych ktorym bolo skutocne ublizovane (okolni obyvatelia a na intrakoch, majitel) ... proste sa zas BOJOVNIKOM zaleskli oci a videli malu skulinku ... v securitke robia hole hlavy... to bude čóro, povieme ze nam rozbili huby a kradli veci aj ked nikto nic take nevidel (ked tam boli policajti a podla lubosa boli niektori z nich v podmienke :?) ...

... proste ako povedal trance.boi slusny clovek uz tu nema miesto, lebo ked zastrelis v sebeobrane hnedoslováka ktory ta chces skantrit nozikom, tak si to vsetko pekne natvrdo odsedis este ti pricitaju a aj jeho potencialny trest za to ze ta napadol a budes rasista :? .... ked vyhodis niekoho z vlastneho pozemku alebo domu tak si nacek a fasista a praviciar ... ked zabijes mys vo vlastnej pivnici tak ta zlyncuju ochrancovia zvierat ... ked zrezes na vlastnom pozemku vlastny strom tak ta zas zavrazdia greenpeace ... ked mas leukemiu tak ta zabije antifa ... ked si kupis poriadne auto tak ta znasilnia zeleni ... ja neviem ale proste srob sa cim dalej viac utahuje a ustupky samizda stale dostavaju len ti co pre spolocnost NIC nerobia a rozkladaju ju z nutra :? :? :? ...

//

Kód: Vybrať všetko

http://zpravy.idnes.cz/nemyjte-squatery-0zl-/nazory.asp?c=A081017_113438_nazory_jte  
:-D :-D :-D ...
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

takze byty a sklep v priamom centre Prahy...
http://metropole.regiony24.cz/11-58033- ... konce-roku

ze ja, debil, platim tolke prachy za intraky? Aspon nemusim premyslat, kde budem byvat po skonceni studia..., vyleziem na strechu tychto 20 poschodovych intrakov a odmietnem sa vystahovat a budem to tu chciet odteraz za korunu! :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jak sa najde podnikavec ktory sa kvoli tebe rad zviditelni :-) :-)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/squa ... 27750.html

Oni este budu nariekat ... Kokos.
Velmi sa mi lubia slova Paroubka: "Možná to patří k jeho naturelu. Věřím, že bude mít stejnou starost i o ty, kteří nemají na nájemné," řekl Paroubek s tím, že Kocáb toho asi o životě moc neví.

Ja sa cudujem ze su takto zhovievavi k nim.
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Shark NX napísal:http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/squa ... 27750.html

Ja sa cudujem ze su takto zhovievavi k nim.
Uz sa trochu vyjasnuje, staci vyjadrenie najomnicky z Truhlarske ulice:
V domě přitom bydlí ještě jiní nájemníci. Jedna obyvatelka domu se již v pátek pro média vyjádřila, že majitel chce nastěhováním squatterů zřejmě dostat z domu zbývající nájemníky.
Bola tusim v spravach na CT. Kedze sa jedna o maximalne lukrativne priestory v najvychytenejsej casti Prahy (ti, co tam byvaju vedia, kolko sa plati za najom kanclikov v tej lokalite), je dost jasne, o co ide panovi Svinkovi (velmi priliehave meno, co poviete :lol: ?)
Ta pani zo sprav vyzerala ako uplne obycajny clovek, takze by som to videl tak, ze plati regulovane (tj. velmi nizke oproti kancelariam) najomne. Nie je to prvy ani posledny pripad, co niekto chce prerobit bytovy dom na kancle a potrebuje sa zbavit huzevnatych najomnikov...
Cize Kocaba by som velmi nepasoval do pozicie nejakeho spasitela tychto...squaterov. Prestahovali ich do domu, ktory niekomu patri. Samozrejme je podpisana najomna zmluva, co je rozdiel oproti predchadzajucemu pripadu... Kazda zmluva sa da vypovedat, hoci s tou najomnou je to trochu tazsie...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no to bude asi tým, že nie su materialne založený a naozaj im išlo o miesto kde by robili "kultúru" a nie o to aby mali kde bývať. a tie byty sú výsmech obyčajným ľuďom. tak isto aj tie protesty, však to je jasné, že ten dom nedostanú späť, radšej by mali to úsilie dať niekde inde
gaspo.sk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gaspo.sk »

Tolko demagogie, predsudkov, neinformovanosti a sirenia nepravdivych, polopravdivych alebo bulvarom zdegenerovanych sprav som dlho nevidel :)
Uplne nahodou tuto temu sledujem od utornajsieho rana, kedy to zacalo, a mozem potvrdit ze ked neprecitate vsetko a neoddelite uplne nezmysly od aspon ciatocnej pravdy, nemate sancu ziskat objektivny nazor na vec. V podstate sancu ziskat objektivny nazor aj tak nemate, ale aspon sa budete vediet orientovat vo veci a nebudete dalej sirit tolko klamstiev. Skuste to niekedy, a nenehajte sa strhnut davom vacsiny.

Povodne som toho napisal ovela viac, ale uvedomil som si, ze napisat to na internete nema zmysel. To musi byt v cloveku, a vidim ze vo vacsine z vas su len nenavist, strach a predsudky ..
Napísať odpoveď