Iba v pripade ak v tej spolocnosti nezije. Na jednej strane mu je spolocnost dobra aby naplnala jeho duchovne a emocionalne potreby (rodina ta vedie k vyzsim utvarom ako je kmen a postupne az narod) na druhej strane dava do popredia vyznam seba sameho na ukor tej spolocnosti ktora ako by sa mala prisposobovat k jednotlivcovi co samo o sebe je chora myslienka lebo je za jedno nerealna a ide proti sebe.
Tu ide o odmietnutie vyššej moci, ktorá nás môže ovládať : štát, vláda a systémový pes polícia.
Som zvedavý, ako sa budeš tváriť, keď ťa tá tvoja spoločnosť donúti dať tvojmu decku pod kožu čip, aby bolo neustále kontrolované.
Ako sa budeš tváriť, keď kamera bude už aj na WC. Ako sa budeš tváriť, keď sa zhodí maska demokracie a nastane pravá totalita, bude sa akceptovať jeden názor a ostatné budú tvrdo perzekuované.
Čítal si 1984 ?
Kedze sme uz vysvetlili ze jednotlivec zije v spolocnosti a spolocnost sa nemoze prisposobovat jemu tak tato veta by mala platit zrejme takto: Zaujmi jednotlivca su podradene zaujmom spolocnosti
Dovod je prosty. V prirode ziju dva druhy zivocichov skupinove a samostatne. Medzi samostatne zivocichy patria zivocichy ktore sa len medzi sebou paria aby zachovali druh ale neutvaraju ziadne skupiny ani v nich neziju, su samotari, u nich anrchia platit moze aj plati. Dalsi druh, skupinovy zivocichovia zakladaju skupiny kde platia iste zasady a pravidla. Mozme pozorovat napr vlcie svorky, alebo stada slonov, byvolov zebier atd atd. Do tejto skupiny zivocichov patry aj clovek kedze zaklada rodinu a to opat vedie k dalsim vyzsim skupinam az po narod a rasu.
Spoločnosť by sa malo prispôsobovať nie blahu JEDNOTLIVCA, ale blahu všetkým ľudom a nie úzkej skupine ľudí, ako to funguje momentálne vo svete.
Neviem čo je zlé na priamej demokracii, vo vyspelom Švajčiarsku sa takéto prvky zavádzajú. Podľa mňa je to určite lepší systém ako si zvoliť stranu, ktorá v rôznych otázkach rozhodne za teba.
Opat, clovek sam od seba pre druheho nic nespravi lebo je od prirody egoista (niekto viac niekto menej), takze potrebuje riadenie. Potrebuje riadenie tych najlepsich. Njalepsi su ti ktory sa najviac zasluzia o rozvoj a blahobyt spolocnosti.
Existujú aj dobrí ľudia, pre ktorých nie je cudzie spraviť niečo pre druhého.
Lenže v dnešnom konzumnom svete, kde frčí kariérizmus, materializmus, riťolezectvo je takých egoistov veľa.
Na organizáciu zdola je potreba uvedomelých ľudí. Ja si to predstavujem výchovou už odmalička, aby boli deťom vštepované iné hodnoty a morálka ako dnes. Dnes do teba každý hučí, aby si bol sebec, zarábal čo najviac peňazí a všetko tomu podriadil.
Ešte by som bol rád, keby si mi napísal tých ľudí, ktorí sú najlepší a najviac sa zasluhujú o rozvoj a blaho spoločnosti.
Z vyzsie uvedenych dovodov je praveze nepochopitelny odpor k riadeniu.
Človek je tvor rozumný, niekto viac, niekto menej ale verím, že každý je schopný riadiť a organizovať sám seba, nepotrebuje nato nariadenie zhora.
Opäť som zvedavý na zástancov autority, ako budú reagovať, keď sa raz to riadene zhora stane neznesiteľným a čo i len myšlienka nesúhlasu bude trestná.
Statne hranice umele mozu byt, ale rasa a etnicita umela neni.
Tu sa jedná o to stále delenie sa, ak nie podľa hraníc a štátnej príslušnosti, tak podľa etnicity, ak nie podľa nej, tak podľa rasy.
Ja som presvedčený, že človek je proste človek a je schopný spolunažívať bez ohľadu na hore uvedené rozdiely, ktoré sám nemôže ovplyvniť.
Navyše toto neustále delenia sa na takých a takých len zbytočne vyvoláva napätia, ktorého príčinou sú vojny, ako to opäť dokazuje história, z ktorej sa zatiaľ človek stále nevie poučiť.
V prirode niet rovnosti. Nemozes porovnavat tazneho kona z bezeckym. Rovnako nemozes porovnavat Bolta s Einsteinom.
A sme si rovní my dvaja ? Ak nie, zdôvodni.
Inymi slovami socializmus a podpora pracujucej triedy. Nie ze by myslienka nebola zla, ale ide o to kym je produkovana, zidmy Marxom, Engelsom a Trockim.
Mňa teraz vôbec nezaujíma kým BOLA produkovaná, a koho ty všetkého označuješ za zlých Židov, mne ide o to, že je tá myšlienka dobrá.
Spomenul by som veľkú zásluhu anarchistov na 1.máji, sviatku práce, keď sa v Amerike vybojoval okrem oného 8-hodinový pracovný čas. Len mi tu nezabudni pripomenúť ako tento sviatok práce zneužili na svoju propagandu ruskí boľševici ( a určite aj Židia ) v III. kominterne.
Opat, na jednej strane je podstatny ten jedinec co si citoval hned v uvode toho clanku a tu zase tvrdis ze svoje schopnosti ma vyuzivat pre spolocnost, ktora toho jedinca nemoze nijak usmernovat a davas vyznam tej spolocnosti, ktora v praxi nema mat ziaden vyznam. Povedz mi ako si toto realne predstavujes ze by to mohlo fungovat?
Ty tu už miešaš niečo, k čomu sa vyjadroval v inej súvislosti.
Áno, podstatní sú jedinci, ich sloboda. Ďalej je podstatné aby ľudia v spoločnom spolunažívani nemysleli sebecky na seba a každý prispel svojou troškou.
Musím napísať, že ja sa tu už bavím o tej konečne anarchii, takže si to nezamieňaj s dnešným stavom, kde to možno nie je.
Je si rovny pred cim? Pred smrtou ano. Ale istotne nemoze mat niekto s IQ 40 rovnake postavenie resp funkciu s niekym kto ma IQ 150. A t oplati aj pre vynaliezavost a schopnost nieco vyprodukovat a tvorit.
Dávaš tu extrémne situácie, IQ 40 a IQ 150, porovnávaš tu imbecila, čo je závažná choroba a géniusa, ktorých je totálne minimum.
A celkovo hodnotiť ľudí podľa výšky IQ je choré.
Furt tu dávaš za príklad človeka, ktorý je múdry, tvorivý, schopný produkovať... a to mu dáva aké oprávnenia a vymoženosti ? Takýto človek môže byť aj sviňa, môže ísť cez mrtvoly, je egoista, sebec, nehľadí na ľudí, nemá chrbtovú kosť, je bezcharakterný.
Na druhú stranu môže byť človek, ktorý proste nemá také schopnosti, je jednoduchší, ale zato sa príkladne stará o rodinu, ťažko pracuje ( aj keď napr. za pásom a za malú mzdu ) aby uživil rodinu, je milý, dobrosrdečný, charakterný.
Tento druhý človek je menej rovnejší preto, lebo netvorí, nezarába milióny, nemá IQ 287, nezasluhuje sa o blahobyt spoločnosti ?