Len ma bavia tie vaše predsudkové názory o tom, ako cigáni kradnú lopaty a že sa im nedá dať žiadna takáto robota, keď robotu tohto typu vykonávajú zásadne oni.
Vy sa ma pýtate, či som videl toho zlého cigána, ja sa pýtam vás, či ste videli slušného, keď to tak neustále paušalizujete.
Ešte by som tu dodal jeden zdroj, ktorý sa týka práve nášho vymierania a toho, ako nás cigáni zaplavia. Venujem ho všetkým "expertom" na demografiu.
Jedna citácia :
Celý rozhovorObjavujú sa informácie, že Slováci vymierajú a o šesťdesiat rokov bude mať na Slovensku prevahu práve rómske obyvateľstvo.
To sú nekompetentné, primitívne senzačné správy
, ktoré chcú vzbudiť pozornosť. Treba si uvedomiť dve veci. Po prvé: seriózne prognózy sa nerobia s väčším výhľadom ako na pätnásť rokov. Potom sú už úvahy čoraz viac nedôveryhodné. Nikto pred tridsiatimi rokmi nepredpokladal, že dnes bude situácia na Slovensku
vyzerať tak, ako vyzerá. Nikomu ani nenapadlo, že zažijeme takú obrovskú zmenu. Na viac ako pätnásť rokov sa teda nedá dôveryhodne odhadnúť, ako sa budú ľudia správať, aká bude ich predstava o rodine, o počte detí, aké hodnoty budú uprednostňovať. Mnoho faktorov, ktoré vplývajú na reprodukčné a rodinné správanie, je premenlivých, labilných, neistých.