Arogantni vodici na cestach
Brutus.hojko napísal:Aj takto to dopadne pri nespravnom predbiehani...
Ja som bol nedávno účastníkom nehody. S autobusom sme nabúrali do embéčky
A pár dní predtým som videl na ceste medzi Kapušanmi a Prešovom (4-prúdová), ako jeden "šofér" predbiehal cez 2 plné pruhy. No nie žeby ma to nejako trápilo, ale pri nehodách je istým nepísaným pravidlom to, že vždy na to doplatí nevinný. A aj v tomto prípade - spomínaný "šofér" bol na nejakom 20 miliónovom SUV a keby sa čelne zrazil (pri jeho rýchlosti, išiel možno 150km/h) s nejakým bežným autom (napríklad fabia, felicia...), tak si následky asi viete predstaviť.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja len nechapem tie vase pi*ov*** do vodicov.Sam by som to tak urobil ale prevazuje ten strach ze co ak je chlap psychopat a ked zajtra budem potrebovat ist do ZA tak nebudem moct lebo budem mat prepichnute gumy.
A ospravedlnujem sa za jednu otazku mimo temy ale na margo IM : da sa flekovat z rychlosti dajme tomu 80km/h stylom ze dupnem na brzdu ako sialenec ak ma auto ABS?Potom zacne autom cukat nie?
A ospravedlnujem sa za jednu otazku mimo temy ale na margo IM : da sa flekovat z rychlosti dajme tomu 80km/h stylom ze dupnem na brzdu ako sialenec ak ma auto ABS?Potom zacne autom cukat nie?
Hojko myslim to tak ze by som sa bal vystupit na krizovatke a vynadat cloveku ktory mi vyviedol kktinu na ceste lebo by som sa bal o auto
.
A neviem ci sa to da povazovat za aroganciu skor za ko*ot.Kamarati si dali ganju (teda byvali kamarati) a rozhodli sa ze iddu soferovat.Dajme tomu ze na tom by este nic nebolo ale ked clovek zo zadneho sedadla drzi volant v rychlosti 180km/h to je ko*ot na urovni.Ale tito mladi vodici by som povedal ze chcu byt frajeri pretoze si myslia ze ked ide vodic co ma odjazdene 60kkm 220km/h po D1 tak si to moze dovolit aj dotycny mladuch.Mam kamarata s ktorym som isiel do zvolenu permanentnou rychlostou 100km/h+-10 a to aj cez dediny bal som sa ale bolo na chlapcovi vidno ze je skuseny sofer a ma nieco odjazdene.A pozrie sa na neho nejaky chlapec co ma odjazdene 100km aj s cestou po vodicak snazi sa o to iste a skoro boli na svete dalsie 2 zramovane auta a oplieskane zvodidla.Vlastna skusenost.Uz nikdy s chlapcom nesadnem do auta
A neviem ci sa to da povazovat za aroganciu skor za ko*ot.Kamarati si dali ganju (teda byvali kamarati) a rozhodli sa ze iddu soferovat.Dajme tomu ze na tom by este nic nebolo ale ked clovek zo zadneho sedadla drzi volant v rychlosti 180km/h to je ko*ot na urovni.Ale tito mladi vodici by som povedal ze chcu byt frajeri pretoze si myslia ze ked ide vodic co ma odjazdene 60kkm 220km/h po D1 tak si to moze dovolit aj dotycny mladuch.Mam kamarata s ktorym som isiel do zvolenu permanentnou rychlostou 100km/h+-10 a to aj cez dediny bal som sa ale bolo na chlapcovi vidno ze je skuseny sofer a ma nieco odjazdene.A pozrie sa na neho nejaky chlapec co ma odjazdene 100km aj s cestou po vodicak snazi sa o to iste a skoro boli na svete dalsie 2 zramovane auta a oplieskane zvodidla.Vlastna skusenost.Uz nikdy s chlapcom nesadnem do auta
-
Bushido
Medium Professional
A čo ručná?Dieg0 napísal:Ja len nechapem tie vase pi*ov*** do vodicov.Sam by som to tak urobil ale prevazuje ten strach ze co ak je chlap psychopat a ked zajtra budem potrebovat ist do ZA tak nebudem moct lebo budem mat prepichnute gumy.
-
RATZINGER666
Darca
jj takych poznam mame ich plne mesto... najrychlejsie jazdia po parkovisku pred hypernovou na polorozpadnutych kadetoch s plnym kotlom a efektne sa v sedackach nahybaju do zataciek akoby sedeli na motorkeDieg0 napísal:Mam kamarata s ktorym som isiel do zvolenu permanentnou rychlostou 100km/h+-10 a to aj cez dediny bal som sa ale bolo na chlapcovi vidno ze je skuseny sofer a ma nieco odjazdene.A pozrie sa na neho nejaky chlapec co ma odjazdene 100km aj s cestou po vodicak
Hojko chvalabohu nie som taky hlupy aby som sadol do auta s vodicom ktory nie je triezvy.Ja som len sadol k zdanlivo zodpovednemu vodicovi z ktoreho sa vyklul ko*ot 
//edit : ja som nebol v aute vtedy ked hulili a isli 180
.TO som len hovoril o ko*ot tych ludi.Ja som bol s tym chlapcom este predtym ale netusil som ze je taky "dobry" sofer
//edit : ja som nebol v aute vtedy ked hulili a isli 180
-
Mateq
Medium Professional
Zas je trocha rozdiel práca elektroniky (ESP) pri rýchlom výjazde,a na mokrej ceste za dažďa pri 100km/h pribiť brzdový pedál až na zem (ABS). Vtedy to kopanie do brzdového pedála cítiť kvalitne.hojko napísal: Shark NX: Par krat sa stalo, ze bol bol rychly vo vyjazde v zatacke a zacala pracovat elektronika, prebliknutie diodiek na palubovke..., no to cukanie pedalu bolo dost citit, az som sa viacej zlakol toho pedala ako toho co to s autom robilo.
Na vode to ešte ide, ale na snehu bez posypu som zistil že nie. Išiel som sotva 50 po zasneženej ceste zatáčala doľava a hneď prudko klesala, kde sa z boku napájala hlavná cesta. Samozrejme vychádzam zo zatáčky a v protismere na hlavnej auto. Začnem pribrzďovať, pedál cuká ale auto ide furt, tak sľapnem poriadne, skoro mi odbilo nohu a nie a nie spomaľovať. Našťastie chlapík odbočoval takže sme sa minuli ale také šoky som dovtedy nezažil. Aj keď bez ABS by som už asi vykrúcal hodinky, nejak sa mi nepozdáva ...Mateq napísal:Zas je trocha rozdiel práca elektroniky (ESP) pri rýchlom výjazde,a na mokrej ceste za dažďa pri 100km/h pribiť brzdový pedál až na zem (ABS). Vtedy to kopanie do brzdového pedála cítiť kvalitne.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ABS (ESP) neni natolko dokonale aby oje*** fyziku a neda sa nan spolihat ako na spasonosny system
... je to obycajny modulator brzdoveho tlaku, nijaky mega giga instantny zachranca ... ked ma ten sneh maly koeficient trenia tak to proste neubrzdis, pripadne ked vytocis moc velky rejd a dezen nebude mat dobry smerovy kontakt ...
... samozrejme ked vodic nevie ako sa auto prave sprava .. ked to "neciti" a nevie co si moze v danej situacii dovolit tak sa moze jedine na takyto system spolahnut ... ano a z toho potom mame tolko nehod v zime
...
... samozrejme ked vodic nevie ako sa auto prave sprava .. ked to "neciti" a nevie co si moze v danej situacii dovolit tak sa moze jedine na takyto system spolahnut ... ano a z toho potom mame tolko nehod v zime
ABS aj ESP viem ako fungujú to ma neprekvapilo, len ma zarazilo že tá potvora vôbec nespomalila, možno by neškodili aj poriadne pneumatiky.
Viac ma ale mrzí že si nemám kde vyskúšať ako sa auto chová, na normálnej ceste nemám odvahu a jediné školiace stredisko, kde sa dá vyskúšať jazda na snehu, mokru a ľadu je tuším niekde pri Blave ale stálo to tam 10 000Sk za jeden kurz, to je moc ...
Viac ma ale mrzí že si nemám kde vyskúšať ako sa auto chová, na normálnej ceste nemám odvahu a jediné školiace stredisko, kde sa dá vyskúšať jazda na snehu, mokru a ľadu je tuším niekde pri Blave ale stálo to tam 10 000Sk za jeden kurz, to je moc ...
spirki.. ak vieš pochopiť princíp ABS a ESP, tak musíš tiež vedieť pochopiť, prečo Ti to nebrzdilo. Brzdenie je len o vzájomnom pôsobení pneumatiky a vozovky. Keďže vozovka bola zasnežená (podobné vlastnosti ako ľad), jednoducho Ti nemalo čo brzdiť, aj keby si mal ten najprepracovanejší brzdný systém. Keby si nemal ABS, kolesá sa zablokujú a ideš rovno nezmenenou rýchlosťou. S ABS sa kolesá nezablokujú a tak vieš s autom manévrovať a vyhnúť sa prekážke (ak nemáš na dané podmienky extrémne vysokú rýchlosť).
Tiež sa mi niečo podobné stalo túto zimu.. vybehol som z domu do bankomatu asi 300m vzdialeného.. a keď som pred bankomatom stlačil brzdu, auto šlo jednoducho ďalej nezmenenou rýchlosťou. Našťastie auto bolo ovládateľné, takže som sa vedel vyhnúť prekážke. Keby auto nemalo ABS, skončil by som v druhom aute pred sebou.. (ak by som nemal dostatočnú duchaprítomnosť a nepustil by som brzdu)
V tomto (ako aj v Tvojom) prípade by pomohli len riadne gumy s poriadne hrubým terénnym dezénom, resp. s nejakými klincami.

Tiež sa mi niečo podobné stalo túto zimu.. vybehol som z domu do bankomatu asi 300m vzdialeného.. a keď som pred bankomatom stlačil brzdu, auto šlo jednoducho ďalej nezmenenou rýchlosťou. Našťastie auto bolo ovládateľné, takže som sa vedel vyhnúť prekážke. Keby auto nemalo ABS, skončil by som v druhom aute pred sebou.. (ak by som nemal dostatočnú duchaprítomnosť a nepustil by som brzdu)
V tomto (ako aj v Tvojom) prípade by pomohli len riadne gumy s poriadne hrubým terénnym dezénom, resp. s nejakými klincami.