seth82 napísal:Takže to mám chápať tak, že ak by si ty dostal byt / dom zadarmo, automaticky by si ho rozflákal, pretože si ho dostal od vlády zadarmo, ano? Veľmi o tom pochybujem a viem napríklad aj o sebe, že ak by som dostal nehnuteľnosť zadara, taktiež by som ju nerozbil a tým pádom nedokazoval, že vlastne nech hocičo pre mňa vláda spraví, je to aj tak zlé a namiesto poskytnutia mi prístrešku nech radšej robia "osvetu" (asi takú, akou bolo špeciálne divadielko pre cigánov o Eure, ešte aj 6-ročné dieťa pochopí, čo Euro je, iba cigáni na to potrebujú komediantov). Zasa ďalší zaujímavý názor z tvojej strany...
Teda poďme k veci - čím sa teda líšime od cigánov? Prečo by si ty nehuteľnosť získanú zadarmo nepriviedol za pár rokov do dezolátneho stavu a prečo cigán ano?
//z tvojho rozprávkového názoru o osvete usudzujem, že s typickými cigánmi nemáš absolútne žiadne skúsenosti a bývaš možno na Orave, odkiaľ sú aj naši milovaní feťácki aktivisti. Ako prirovnanie by som dal napríklad môj pokus o recenziu filmu, ktorý som v živote nevidel - ty taktiež píšeš iba domnienky o asociálnej skupine, s ktorou nemáš absolútne žiadne skúsenosti. Ak by si ich totiž mal, istotne by si nepísal o nejakej smiešnej osvete...
Zjavne si nepochopil, ako som to myslel s tým domom.
Cigán je naučený, že dostáva zadarmo. A preto keď dostane dom, tak sa častokrát stane, že skončí v dezolátnom stave, lebo vie, že dostane ďaľší a zadarmo, čo je chyba. Toto treba zmeniť.
Ja mám svoje skúsenosti s cigánmi a rešpektujem aj tie vaše, ktoré sú negatívne. Rešpektujte aj moje, ktoré sú pozitívne.
A keď píšeš o mojich rozprávkových riešeniach, navrhni riešenie ty. Alebo je snáď neustále nadávanie na cigánov a poukazovanie na ich kriminalitu riešením ?
//autoeditácia príspevku ( 13 Aug 2009, 17:54 )
Grim-Reaperka napísal:...čo to meleš?!osvetu nemame my bieli....tak načo ciganom? Predsa niesi rasista...predsa by si neposudzoval ciganov inak ako nas bielych!...aký byt? nech si naň zarobia ako my! Lebo ked chceš dávat cigánom byty pod určitými podmienkami, tak buď pre všetkých, alebo pre nikoho....nemožeš jednu skupinu zvýhodniť, lebo automaticky druhú skupinu znevýhodniš...a to už je! rasizmus...
A ako chceš potom vyriešiť cigánsky problém ?
Ja to neberiem ako pomáhanie cigánom, ale ako pomáhanie sociálne slabším ( to isté by som uplatnil aj u bielych a aj sa to robí ).
Sociálne byty normálne fungujú aj pre bielych tak prosím ťa netrep.
Opäť aj teba žiadam o načrtnutie tvojho riešenia cigánskeho problému.