no a k tomu tvojmu ozdravovaniu bankoveho sektora - chystam clanok na mojom blogu. tento tyzden by mal byt hotovy. zatial iba naznacim. za takmer krachom bankoveho sektora na slovensku v roku 2000 je zodpovedna vlada slovenskej republiky na cele s dzurindom, NBS, urokove miery na vklady (v tom case), princip trhoveho mechanizmu a nebanky. ten "moj" graf vypoveda prave o tom, co schmognerova s miklosom pototo.
ANTIFICO
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ja viem, aj eurostat stoji za dve veci
no a k tomu tvojmu ozdravovaniu bankoveho sektora - chystam clanok na mojom blogu. tento tyzden by mal byt hotovy. zatial iba naznacim. za takmer krachom bankoveho sektora na slovensku v roku 2000 je zodpovedna vlada slovenskej republiky na cele s dzurindom, NBS, urokove miery na vklady (v tom case), princip trhoveho mechanizmu a nebanky. ten "moj" graf vypoveda prave o tom, co schmognerova s miklosom pototo.
-
krija
VIP
lebo na tom nie je co komentovat. vypadok v statnom rozpocte je na strane prijmov, ty expert na nevsetko. pravdou je, a ja to nijak nepopieram, ze fico nesetri. pred par mesiacmi urobil skrty vo vyske 10 miliard korun, ale to bolo z jeho strany tak vsetko. ale ved si precitajte ako si predstavuje MMF setrenie a hlavne na kom:slay napísal:tak toto je ciste lol
hahahaha.. nemam volu to komentovat, taku hlupost sa jednoducho neda.
http://dolezite.sk/Banky_ocekavaji_bank ... ysska.html
na rovinu, ala miklos!
za precitanie stoji aj nasledovny clanok:
http://project-respublica.blogspot.com/ ... lanom.html
slay sa nam mozno spamata z tej letargie. aj ked po tych rokoch, pochybujem.
-
Jeremy
Medium Professional
Krija nech si to ujasnim: Takze ty tvrdis ze za vsetkym zlym co sa kedy v sr stalo je z ekonomickeho pohladu Dzurinda - Badguy, vsetko dobre riesi iba za poslednych osem rokov Fico - Goodguy?
To fakt takto nekriticky pozeras na neho? Vies, lebo to ze nam ty tu ukazujes grafy ako sme sa mali v 2007,2008 uplne skvele priam bozsky to nieje ficova zasluha. Zober to takkto. Vezmi si velky tahac niekolko tonový. Rúbeš si to po ceste tak 180 ked ti do cesty v behne srnka. Skocis na brzdy. Zastavis hned na mieste?
To fakt takto nekriticky pozeras na neho? Vies, lebo to ze nam ty tu ukazujes grafy ako sme sa mali v 2007,2008 uplne skvele priam bozsky to nieje ficova zasluha. Zober to takkto. Vezmi si velky tahac niekolko tonový. Rúbeš si to po ceste tak 180 ked ti do cesty v behne srnka. Skocis na brzdy. Zastavis hned na mieste?
Treba povedat ze obycajnemu ludu je lepsie za Fica , nehladiac na krizu. Preco? Lebo keby bola kriza a dzurindovska vlada , co by nastalo? Podnikatelia , ktorych favorizoval Dzurinda , by ju ani necitili , a chudobna slovac by trela este vacsiu biedu...
Tak je to a nikto to nezmeni. Kto velebi Dzurindu je podnikatel , alebo ma oci zaviazane
Tak je to a nikto to nezmeni. Kto velebi Dzurindu je podnikatel , alebo ma oci zaviazane
-
Jeremy
Medium Professional
nikto nevelebi dzurindu. to po prve.nepitolk0 napísal:Treba povedat ze obycajnemu ludu je lepsie za Fica , nehladiac na krizu. Preco? Lebo keby bola kriza a dzurindovska vlada , co by nastalo? Podnikatelia , ktorych favorizoval Dzurinda , by ju ani necitili , a chudobna slovac by trela este vacsiu biedu...
po druhe komu hovoris chudobna slovac typicky argument fica. nadavajme na podnikatelov, a rovno im zrusme zisky nech sa pekne rozdelia pre tych ktory si nevedia zarobit sami. ved mat zisk je predsa v dnesnej dobe nieco zle a dehonestujuce. A niesom podnikatel btw, a predsa som praviciar. Z kade mas ze iba podnikatelia volia pravicu? Z praxe nieco na tom moze byt lebo podnikatel musi byt dostatocne inteligentny aby sa niekam dopracoval
A myslim ze rovnako by postihla kriza kazdeho za dzurindu az na to ze minimalne pravica by urobila brutalne setrenia, resp realne pprotiopatrenia. Vies skus citat obcas aj ine noviny ako novy cas a skus ziskat prehladu troska co a ako sa v tom svete deje.
sry zaty rozohneny post ale nemam rad ked niekto nadava na podnikatelov, kto ti brani chlape podnikat nikto? mame tu aky taky slobodny trh tak mozes zacat a uvidis ze podnikat nieje iba med lizat.
a btw myslim ze vela podnikatelov voli praveze fica.. vsak maju velmi kamaratske az mafianske vazby. vid J a T a pana ministra P
-
krija
VIP
no ujasnil si si to zle. ja nehodnotim iba dzurindovych 8 rokov. hladam a nachadzam priciny tohto stavu uz v roku 1989 a nasledne v rokoch 1991 a 1992. vinnikmi su ivan miklos, vaclav klaus, jezek, havel,...a to co ivan zle nastavil, nasledne meciar zneuzil a po nom ivanko miklos dokonal to, co v spominanych 90s rokoch nestihol.Jeremy napísal:Krija nech si to ujasnim: Takze ty tvrdis ze za vsetkym zlym co sa kedy v sr stalo je z ekonomickeho pohladu Dzurinda - Badguy, vsetko dobre riesi iba za poslednych osem rokov Fico - Goodguy?
To fakt takto nekriticky pozeras na neho? Vies, lebo to ze nam ty tu ukazujes grafy ako sme sa mali v 2007,2008 uplne skvele priam bozsky to nieje ficova zasluha. Zober to takto. Vezmi si velky tahac niekolko tonový. Rúbeš si to po ceste tak 180 ked ti do cesty v behne srnka. Skocis na brzdy. Zastavis hned na mieste?
to o tom "dojazde" ekonomiky je uz otrepana fraza a uz niekolko krat sme ju rozoberali aj tu na hojku. v kazdom pripade ale dzurinda takpovediac ako prevzal tak odovzdal: prehriata ekonomika v roku 1998 a prehriata ekonomika v rokoch 2005/2006/... to je ten tvoj dojazd???
BTW mal som za to, ze to dzurinda vyhadzoval bratislavskych mafianov zo svojej strany
vypadok v statnom rozpocte je na strane prijmov, ty expert na nevsetko.
o a este nieco, tie tvoje basnicky od zaciatku 90 rokov si odpust, su to bullshity na n-tu, ktorym fakt mozes uverit len ty. "bla bla ivanko pred 20 timi rokmi "nieco zle nastavil" a preto koniec sveta".. to je taka traposina ze az. A vysvetli mi, preco sa nedokazes ani za svet bavit o tychto 4roch rokoch o ktorych sa tu kazdy snazi bavit? Kazdu ficovu chybu alebo chybu tejto hrozovlady musis but nahradzovat dzurindom a ked to nestaci tak sa vratis az k revolucii aby si mohol reptat. Nie si schopny jednoducho co?
-
krija
VIP
slay ten 10% vankus mozes dat dzurindovi pod zadok na jeho hemoroidy! preco ten tvoj dzurinda rozj*baval viac ako mal? toto predsa liberali nikde nerobia a neodporucaju robit.
dalej, neviem ci sa nebudem opakovat, ale mam pocit, ze uz som ti to parkrat napisal. ty si obycajny pokrytec, lebo kritizujes fica za to, co robili a robia aj ine vlady. a hlavne aj predosla vlada na slovensku.
nemam problem kritizovat fica. to ako rozj*bava prachy je kapitola sama o sebe. preto som tu nedavno (dufam, ze to je tu na hojku) napisal nieco v tom zmysle, ze ak by ficovci nekradli, tak by pravdepodobne nemuseli ani setrit. ak by sa podujali setrit, bolo by to este lepsie. ale plati, co som napisal v mojom predoslom poste. dzurindovci okradli vlastny narod a potom ratovali to co posrali opat za peniaze danovych poplatnikov.
takze dokedy mi tu chces nieco vyhadzovat na oci? najprv by si si mal upratat pred vlastnym prahom, alebo ma znova odbijes vetou v zmysle?: "ja predsa netvrdim, ze za dzurindu bolo vsetko dokonale."
dalej, neviem ci sa nebudem opakovat, ale mam pocit, ze uz som ti to parkrat napisal. ty si obycajny pokrytec, lebo kritizujes fica za to, co robili a robia aj ine vlady. a hlavne aj predosla vlada na slovensku.
nemam problem kritizovat fica. to ako rozj*bava prachy je kapitola sama o sebe. preto som tu nedavno (dufam, ze to je tu na hojku) napisal nieco v tom zmysle, ze ak by ficovci nekradli, tak by pravdepodobne nemuseli ani setrit. ak by sa podujali setrit, bolo by to este lepsie. ale plati, co som napisal v mojom predoslom poste. dzurindovci okradli vlastny narod a potom ratovali to co posrali opat za peniaze danovych poplatnikov.
takze dokedy mi tu chces nieco vyhadzovat na oci? najprv by si si mal upratat pred vlastnym prahom, alebo ma znova odbijes vetou v zmysle?: "ja predsa netvrdim, ze za dzurindu bolo vsetko dokonale."
To nieje moj dzurinda, a pokial viem je krestansky demokrat co je nieco konzervativne a stredoprave. Rozdiel je prave v tom ze Dzurinda tak nerozjebaval, ale peniaze pouzil na upratanie bordelu po mieciarovi, a reformy, a svoj dlh splatil privatizaciou.krija napísal:preco ten tvoj dzurinda rozj*baval viac ako mal? toto predsa liberali nikde nerobia a neodporucaju robit.
To je v prvom rade blbost a v druhom polopravda (ale ty pustas v poslednom case take bullshity ze ma to neprekvapuje) Pravda to moze byt v rozmere ze kritizujem Ficovladu za rozkradanie, ale mas ty vsetkych pohromade ked to oznacis za pokrytectvokritizujes fica za to, co robili a robia aj ine vlady. a hlavne aj predosla vlada na slovensku.
Ano vsetci to mozeme vidiet, ty ho fakt neustale kritizujes.. prosim ta, dovol sa mi zasmiat. Sedis ako vos pod chrastou, sem tam ked je to uz neunosne, tak utrusis neaku sterilnu veticku, ktorou sa ohanas tak ako teraz. Co je maximalne trapne, lebo kazdy kto uz je neaky piatok na fore a pozna ta, vie ze NIE SI kritik Fica. Spravidla vystupujes ako obhajca tak sa nesnaz prezliekat kabat. Postni mi tu vsetky clanky ktore si nalinkoval pre toto forum ktore su zamerane proti sucasnej vlade, clanky kde sa odhaluju ich preslapy, postni mi tu tvoje reakcie kde otvorene kritizujes Ficovladu. No tak? Skus to a zozbieranim tych jeden a pol posta urcite nezaberies viac nez minutu.nemam problem kritizovat fica. to ako rozj*bava prachy je kapitola sama o sebe
co by som si mal popratat? ja nemam problem s kritikou dzurindovej vlady za chyby a nemam problem ju ani pochvalit za plusy, a tak isto je to u fica, ale ja nemozem za to, ze za 4 roky ho budem moct pochvalit za minimum veci, ako relativna politicka stabilita vdaka silnej koalicii, plynova kriza a mozno par postojov ktore zaujal. Ake dalsie preukazatelne pozitiva mi este vymenujes? Ktoru oblast pozdvihol? Skolstvo? Zdravotnictvo? nebodaj Sudnictvo? alebo zruinovane Dss? Ved nebud smiesny..najprv by si si mal upratat pred vlastnym prahom
-
Jeremy
Medium Professional
ty pocuj krija: co mohol tak velmi dzurinda nakradnut ked po meciarovi tu ostalo HOVNO. Najprv musel aspon minimalne nieco vybudovat az potom z vybudovaneho si nakradnut to za prve... TO je fakt a nemozes povedat ze nie?
Ako stale tu nadavas na dzurindu ako kradol. Ano kradol.. Ale!
Vdaka komu sme zaviedli euro? Vdaka komu nas prijali do EU? NATO? Vdaka komu sme patrili medzi ekonomickych tigrov?
Prosim odpovedz aspon na jednu z tychto otazok... A skus sa vyhnut slovu fico..
Vdaka komu sme zaviedli euro? Vdaka komu nas prijali do EU? NATO? Vdaka komu sme patrili medzi ekonomickych tigrov?
-
krija
VIP
najprv slay. uz to tu opakujem minimalne tretikrat. nesuhlasim s tym co robi fico, ale kedze som v roku 2006 nebol volit, neprinalezi mi kritizovat kohokolvek. ale v rokoch 1998 a 2002 som volit bol. chapes to? dalej, nemam pocit, ze by som ho obhajoval tam, kde je kritika namieste. k tomu ostatnemu iba tolko, ze kto mlci ten svedci.Jeremy napísal:ty pocuj krija: co mohol tak velmi dzurinda nakradnut ked po meciarovi tu ostalo HOVNO. Najprv musel aspon minimalne nieco vybudovat az potom z vybudovaneho si nakradnut to za prve... TO je fakt a nemozes povedat ze nie?
co z menovanych pozdvihol dzurinda? na DSS nemusis reagovat, lebo na to mame obaja uz od "prirody" rozny nazor, lebo su to DSS co rujnuju verejne financie.Ktoru oblast pozdvihol? Skolstvo? Zdravotnictvo? nebodaj Sudnictvo? alebo zruinovane Dss? Ved nebud smiesny..
Jeremy - lahsie otazky nemas? takze po meciarovi tu zostalo h*vn*? ako je mozne, ze za osem rokov este stihli modri ziskat na privatizacii 300 miliard skk? a to vsetko po tom ako vytunelovali SPP, SE, poslali do kolien cely bankovy sektor- ano modri! to nie su fakty, co tu prezentujes ty. ty si iba ovplyvneny tou modrou demagogiou.
k tomu euru. no moc sa k nemu 1.1. 2009 nehlasili. preco im ho ty teraz prisudzujes?
EU a NATO, este OECD - poloz otazku takto: kto nam zakupil miestenky v tychto zdruzeniach?
k tym tigrom iba tolko. uz som to tu raz spominal: volkswagen sem pritiahol meciar. PSA do trnavy jak by dal (a dzurinda bol vtedy v defacte ticho ako slayova vos). podiel na kii v ziline ma aj slota. sony prislo za meciara. na com to este stoji a pada ten slovensky kocur? aha samsung. to je vsetko, co cigan stihol za 8 rokov.
je tam niekde fico?
-
Sagittarius
Guru
Fico bude v Hríbovej Lampe. Sám Čo si o tom myslíte?
-
krija
VIP
ja som mal na mysli dzurindovcov a oni sa k nemu moc nehlasili.Jeremy napísal:krija: pravze on sa k nemu este stale hlasi ze vdaka nemu mame euro.
a na margo kradnutia skus si precitat ukradli.sk (asi viem co na to povies ale su tam povacsine fakty)
takze 88 400 000 000 SKK
to ma byt ako vyzva?
ozdravenie bank, ktore modri ochromili 124 000 000 000 SKK zaplatene danovymi poplatnikmi.
tzv. "nedobytne" uvery v hodnote presahujucej 100 000 000 000 SKK presunute do konsolidacnej banky. predane PENTE za 1 korunu slovensku. PENTA z nich udajne vymohla viac ako 50%. to znamena, ze Slovaci sa poskladali PENTE vdaka schmognerovej a miklosovi na viac ako 50 000 000 000 SKK.
ja si myslim, ze v tomto bode by som to mohol aj ukoncit. nebudem pisat o privatizacii, lebo to uz je definitivny klinec do dzurindovej rakvy s nazvom: modre rabovacky!
malo kto si uvedomuje co to vlastne miklos tymi jeho kecami vlastne potvrdzuje ked tvrdi, ze ficova vlada ma k dispozicii o cca 100 mld. skk (niekedy udava aj vacsie cislo) viac ako mali modraci v obdobi 1998 - 2006.
v grafe na nasledovnej adrese si mozte pozriet, ze aj modri mali v roku 2006 (oni pripravovali rozpocet na tento rok) k dispozicii viac o cca 110 mld. skk ako mal meciar v roku 1998.
http://openiazoch.zoznam.sk/zivot/makro ... P&year=ALL
ale nie o tom som chcel.
dzurindovci postupne zdvihli dolne sadzby DPH z meciarovych 6% na 10%, neskor na 14% az na dnesnych "rovnych" 19%. ze to ma vplyv na inflaciu - tak na to teraz mozme j*b*t, aj ked sa k tej inflacii este vratim.
j*b*t mozeme aj na to, ze "rovnou" danou sa PO (pravnickym osobam) danove zatazenie znizilo a naopak FO (fyzickym osobam) zvysilo.
6 x zvysenie spotrebnych dani v priebehu 5-tich rokov je na hojku uz otrepanou pesnickou (pravda aj ficovych 5 navrhov na jej znizenie), tiez to ma vplyv na inflaciu.
podla noveho casu bola inflacia za obdobie 1999-2009 na urovni 30%. tychto 30% mozete odpocitat od tych dzurindovych 110 mld. skk a ficovych 100 mld skk (ale nezabudnite, ze na nich ma podiel aj vlada) potom zistite, ze vdaka danovej reforme a vseobecnemu zvysovaniu dani nas dzurindove percenta okradli uz o nieco okolo 150 000 000 000 skk za 10 resp. 11 rokov.
a toto su vase peniaze, peniaze vasich rodicov, starych rodicov. dzurindovci nas okradaju este aj vtedy, ked uz nie su vo vlade a nie len tym, ze sedia v parlamente. no a fico iba rozhadzuje nakradnute.
dodatky:
- cca 75% prijmov tohtorocneho rozpoctu pochadza z dani, ci uz PO alebo FO.
- na DPH vybral stat v roku 1998: 55 248 525 080,77 SKK
- na DPH vybral stat v roku 2008: 139 559 429 857,56 SKK
pozn.: rast miezd som sice nezohladnil, ale podla mna ich rast vyrazne neovplyvni to, co som vyssie naklepal.
-
Sagittarius
Guru
Hríb by možno dokázal robiť aj opozíciu sám sebe, nieto Ficovi.beardie napísal:ked ho pozval ako jedineho hosta, jeho problem
pochybujem ale, ze Hrib mu bude robit dostatocnu "opoziciu"
A hlavne mu bude robiť lepšiu opozíciu ako nejaký ťuťko z STV (ospravedlňujem sa moderátorovi "O päť minút dvanásť").
To je vtip vsak?krija napísal:nesuhlasim s tym co robi fico, ale kedze som v roku 2006 nebol volit, neprinalezi mi kritizovat kohokolvek
Vyjadrujes sa k milionu veci zo sveta na ktorych diani nemas ani minimalny podiel, od slobodomurarov cez americku politiku zidov aj ducha sveteho, ale ked pride na Fica tak odrazu sa ohradis tym ze nemas pravo kritizovat lebo si nebol volit
//autoeditácia príspevku ( 14 Oct 2009, 17:30 )
http://ekonomika.sme.sk/c/5062038/bruse ... telne.html
no comment, tisic krat hamba tejto neschopnej vlade, obesil by som ich vsetkych za vlastizradu
//autoeditácia príspevku ( 14 Oct 2009, 17:39 )
http://ekonomika.sme.sk/c/5061731/docho ... pevky.html