Ktoré čerpacie stanice preferujete a prečo?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Kt. čerpacie stanice preferujete?

Shell
124
43%
Avanti
5
2%
Slovnaft
49
17%
Esso
5
2%
Jurki
8
3%
Metro
8
3%
Agip
19
7%
OMV
51
18%
Tesco
14
5%
Jet
8
3%

Celkom hlasov: 291

nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

na slovensku musi kazda cerpacka (resp. distributor, ktory zasobuje cerpacku) v zime zo zakona aditivovat naftu tak , aby bola menej nachylna na mrznutie :-) :-) ... takze ci alpin diesel, alebo noname nafta z noname pumpy by mali byt aditivovane tak aby nemrzli :-) ...

... mito ... hmm to je teda amerika trysky menit po 180tkm ... bud si tankoval chemicky nedostatocne cistu naftu s velkym obsahom siry, alebo mas rozhodeny spalovaci proces (trebars pri čiptjuningu sa to rado deje), cize ti nedokonale spaluje uhlikove fazy a tie sa usadzaju na tryskach ...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Preferovana? Shell. Dovod? Zbieram body :)
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

nordkapp_pb napísal:na slovensku musi kazda cerpacka (resp. distributor, ktory zasobuje cerpacku) v zime zo zakona aditivovat naftu tak , aby bola menej nachylna na mrznutie :-) :-) ... takze ci alpin diesel, alebo noname nafta z noname pumpy by mali byt aditivovane tak aby nemrzli :-) ...

... mito ... hmm to je teda amerika trysky menit po 180tkm ... bud si tankoval chemicky nedostatocne cistu naftu s velkym obsahom siry, alebo mas rozhodeny spalovaci proces (trebars pri čiptjuningu sa to rado deje), cize ti nedokonale spaluje uhlikove fazy a tie sa usadzaju na tryskach ...
no hej to viem že zimná nafta je vždy iná ako letná ale to aditívum je to rozdiel a je to aj cítiť:D ináč neviem ja som s ním najazdil len 10 000km, ono to bolo predtým zásahové vozidlo takže možno bola len otázka času že sa to odpáli :?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

automaticky som myslel na zimne aditiva, teda na znizenie bodu mrazivosti nafty :-) :-) ostatne aditiva su nezavisle na rocnom obdobi .. teda rozne cistice trysiek / ventilov a podobne veci :-)

... inak co sa cakalo ? zasahovka -> vacsinou viac roznych vodicov, ziadna ucta k autu, kedze neni ich a obcas nejake to ponahlanie sa (aj so studenym motorom :-D) ... to je jasne - nebrat :-D ...
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Jednoznacne na Shell ten ich V-power. Tankovaval som na Slovnaftke aj na OMV, ale na Shellacky benzin to nema.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Shell... už mi chýbajú len 2 autíčka Ferrari do zbierky :D
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Tankujem Lukoil alebo OMV. Raz za cas dam 2x za sebou plnu Shell /V-
power a raz za rok 100oktanovy/, ale to len z pocitu, ze primes.. inak ziadny rozdiel v chovani sa auta..

//autoeditácia príspevku ( 27 Nov 2009, 13:19 )
KoCi napísal:Preferovana? Shell. Dovod? Zbieram body :)
frajerka chcela tu tasku head ktora bola prednedavnom v akcii. len zo srandy som si preratal tankovania na shell a omv, rozdiel v cene bol jasny, v auparku by som kupil dve take tasky... tak ale auto dostalo aspon "ocistu" :D
Josa
Light Professional
Light Professional

U nas je Shell lacnejsia ako Slovnaft, takze volba je jasna, ale pocitil som to aj na spotrebe auta, ktora je teraz nizsia.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Väčšina ludí (mi) vraví, že SHELL benzín je NAJLEPŠÍ!!! Neviem nejako v tom nevidím rozdiel, medzi SHELL, Slovnaft a OMV.

No schválne, dajte sem nejaké pádne argumenty, prečo (je SHELL najlepší) by som mal tankovať práve SHELL a nie Slovnaft ani OMV. Dik :)
Josa
Light Professional
Light Professional

ak porovnavas klasicke benziny, tak tam rozdiel nevidim, ale Vpower mi znizil spotrebu. Taktiez Vpower su dovazane z Rakuska a je z lahkej ropy. Ale toto iste ma tusim aj OMW.
plusminus
King
King

ja tiez pocuvam o shell same chvali, no jedine co maju je tusim vacsie percento aditiv ako ostatne cerpacky... ako som pisal, nepostrehol som rozdiel... ani v chode motoru, ani v spotrebe..
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

plusminus napísal:frajerka chcela tu tasku head ktora bola prednedavnom v akcii. len zo srandy som si preratal tankovania na shell a omv, rozdiel v cene bol jasny, v auparku by som kupil dve take tasky... tak ale auto dostalo aspon "ocistu" :D
Je fakt, ze tie body zas taku hodnotu nemaju aby sa oplatilo tankovat na Shell (ktora patri k tym drahsim). Ale ked tankujem zasadne v nedelu, kedy je dvojnasobok bodov a na najlacnejsej shellke v BA, tak to az taka katastrofa nie je. A ak myslis tu akciu "nacerpajte aspon 25l V-Power a mate loptu/osusku/ruksak za euro", v pripade obycajneho paliva za 3, tak si nemyslim zeby som velmi prerobil :D
plusminus
King
King

loptu mam aj ja :D tam sa neprerobilo, tam to bola vyhoda :D
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

skoda ze tie lopty nie su ani trocha kvalitne :( ale tak za € som ani viac necakal :lol:
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

moj hafan s tou loptou spravil kratky proces :D zostal z nej iba framforec :D

ale k teme: Shell, Slovnaft, OMW
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: kt. čerpacie stanice preferujete a prečo

Benzín od Shell má kvalitu ako v Tescu

Mám pocit, že je to ozaj len vecou reklamy. :? Myslím ten V-Power a podobné prémiové palivá.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Clean, ber to z tej strany, že Tesco má rovnako kvalitné palivo ako Shell :D

Inak väčšinou tankujem na OMV. Shell je tuším o niečo drahšia, takže najmä preto.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ide o to, že všetky benzíny sú od SLOVNAFT-u. Podla mňa sú všetky klasické 95-ky úplne rovnaké, bez ohladu na to o akú čerpačku ide. Jediný rozdiel môže byť v tých aditívach, čo pridávajú napr. do V-Power, Carrera. A tvrdiť, že na V-Power, alebo nejakom 100 oktánovom auto ide lepšie je tiež volovina. Aj keď je pravda, že 100 oktán sa dováža. Keby si niekomu natankoval tú najhoršiu 95-ku a vravel by si mu, že je to V-Power, tak hneď by ti tvrdil, že ako parádne mu auto ťahá ešte aj spotreba sa mu znížila, skrátka placebo efekt, ako hovado = plné peňaženky pre Shell. :wink:
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

niektore auta by si s 95 oktanovym benzinom ani nenastartoval :P
Josa
Light Professional
Light Professional

Ja si za tym stojim, ze s V-power ma auto lepsi tah. Doteraz som tankoval vylucne V-power, ale financie ma dohnali k tankovaniu klasickeho. Teraz tam mam z OMV a je to viditelny rozdiel!
Napísať odpoveď