Benzin vs. Nafta
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
-
Clean_Up
Professional
Čo poviete na toto: http://skodaoctavia.cz/skoda-octavia-rs-324hp
Ináč dobrý komentár nižšie: To už ale musí žrát malý děti ne?
Ináč dobrý komentár nižšie: To už ale musí žrát malý děti ne?
Uprava pekna, ale jazdit sa na tom musi hrozne. Podla toho co tam ma napisane totiz nerobil ziadnu upravu podvozku a bezny podvozok ma problem zvladnut uz tych 200-230 koni. Novy Focus RS ma 300k a zvlada to, ale tam je podvozok urcite o dost iny ako v Octavii+ma samosvorny diferencial, pricom RS ma iba otvoreny.
No proste toto je auto na sprinty, ak by mal zadny nahon alebo 4x4(aspon s haldexom ked uz nic), tak by to bolo pouzitelnejsie, takto len prida v zakrute a ide rovno
No proste toto je auto na sprinty, ak by mal zadny nahon alebo 4x4(aspon s haldexom ked uz nic), tak by to bolo pouzitelnejsie, takto len prida v zakrute a ide rovno
http://www.youtube.com/watch?v=bw8WvBKAVKMClean_Up napísal:Ale asi nie pri 1.8T
-
Kibo
Hardcore addict
To je síce pekné, ale s akou životnosťou? Toto by som ešte považoval za auto na bežné jazdenie,a le s privretými oboma očami, kdežto tie 500k obludy už asi na výlet po Slovensku či na nákupy to Tesca nevezmešadameeec napísal:nie, ale 1,4i, 1,5 vtec, 1,6vti, 1,8vti, 2,0vtec v pohode
Aj mne tak rezonuje výfuk, tiež som ladil
napríklad takéto monštrum som mal na mysli, toto je náš turboguru z Chile
-
Clean_Up
Professional
Kibo > Tvrdí, že tam má prevodovku z Leona.
Známy tiež skúšal úpravy motora, ale turbo mu tlačilo príliš vela, tak to vrátil naspäť, aby mu nakoniec neodišlo.
Osobne netúžim po 500k voze. Sám mám Oktávku 1.6i, kde je akákolvek úprava nemožná. Trošku viac koníkov by som si síce prial, ale žial...
//Dnes o 20:00 mi palubný ukazoval -20!
A to je náklad pre akýkolvek motor.
Známy tiež skúšal úpravy motora, ale turbo mu tlačilo príliš vela, tak to vrátil naspäť, aby mu nakoniec neodišlo.
Osobne netúžim po 500k voze. Sám mám Oktávku 1.6i, kde je akákolvek úprava nemožná. Trošku viac koníkov by som si síce prial, ale žial...
//Dnes o 20:00 mi palubný ukazoval -20!
-
Mateq
Medium Professional
Práve nový Focus RS má prepracovaný diff, ktorý dokáže onen krútiaci moment na odľahčené koleso obmedziť. Plus je prerobené aj predné zavesenie oproti starej verzii, aby dokázal prenášať silu na vozovku..GothaR napísal:Uprava pekna, ale jazdit sa na tom musi hrozne. Podla toho co tam ma napisane totiz nerobil ziadnu upravu podvozku a bezny podvozok ma problem zvladnut uz tych 200-230 koni. Novy Focus RS ma 300k a zvlada to, ale tam je podvozok urcite o dost iny ako v Octavii+ma samosvorny diferencial, pricom RS ma iba otvoreny.
Úplne perfektne to nefunguje, o čom svedčí aj test (2:15, keď to stáča volant do strany- a to pritom nezrýchľuje nijako výrazne). Hold od určitého výkonu by mali byť iné (zadné
Už sa vyrojilo zopár príbehov, keď majiteľ prešiel 50km a motor stále nezohriaty, auto nekúrilo.. (1,9tdi)t0m4s3 napísal:U nas v Brne -16, ako sa vam startuje ropaci?
-
Kibo
Hardcore addict
Ok, to beriem, svetlá výnimka, ale narážam hlavne na tie adameeecove 500k Civicy alebo na tie čyptuningpyčo Octávky čo robia dymovú clonu ako na manévrochClean_Up napísal:Kibo > Tvrdí, že tam má prevodovku z Leona.
-
Point
Professional
b16A je jednoducho legendarny motor s ktorym sa jazdili aj preteky
len tak pre zaujimavost..este teraz sa predava (ten motor)
a este teraz skova vacsinu atmosferickych 1.6tiek 
///a ked sa bavime o "super autach" staci ked si pozries na youtube nejake dragy s viperom.. najlepsi nad 1000 koni
tak tie srandy maju spotrebu cez 150 litrov na 100km a to uz je celkom haluz si myslim 
btw kibo.. ak by som radil pri 7500 teda kde mam najvacsi vykon tak mi otacky padnu niekam k 5-6ke .. ale ak radim pri 8-8.5 tak mi otacky padnu krasne, tesne pod najvyssi vykon a to je predsa ciel nie?:)
len tak pre zaujimavost..este teraz sa predava (ten motor)
///a ked sa bavime o "super autach" staci ked si pozries na youtube nejake dragy s viperom.. najlepsi nad 1000 koni
btw kibo.. ak by som radil pri 7500 teda kde mam najvacsi vykon tak mi otacky padnu niekam k 5-6ke .. ale ak radim pri 8-8.5 tak mi otacky padnu krasne, tesne pod najvyssi vykon a to je predsa ciel nie?:)
-
Kibo
Hardcore addict
adameeec, viem o tých videách, mám ich napozerané, ale nemôžeš porovnávať auto stavané na drag race s autom upraveným na cesty. Pri tých drag špeciáloch nie je na tom motore okrem bloku pôvodné nič, dokonca aj prevodovky sú upravené kvôli inému prevodovému pomeru a aj tie bloky zosilnené, aby tie črevá udržali a to nehovorím o LSD či trakčnej kontrole...
Aj felicie jazdili oturbené, každé auto vydrží zvýšenie výkonu a dokonca aj prevodovka to znesie, ale pri normálnej jazde. Prevodovka sa vygrcá až pri ostrej jazde, kedy je nútená celý výkon preniesť na kolesá
Nemusí však zákonite kľaknút tá, nakoľko je predimenzovaná, ale skôr ukrútiš poloos alebo vylámeš homokineťák... O výdrži japoncov mi hovoriť nemusíš, netýka sa to len Hondy, sám mám čistokrvného japonca a zďaleka tu nie som jediný 
Jedno ale nepochopím, načo chceš točiť do blba 9000ot./min.? Lebo si to videl v rýchlo a zbesilo a je to strašne cool?
1,6 VTi EK4 má max výkon niekde pri 7600ot./min. a krúťak pri 7000ot./min., čiže točenie do 9 bez úpravy ECU a palivových máp Ti je tak na dve gule... 1,6 CTR EK9 má výkon tuším pri 8200ot./min. a krúťak 7500ot./min, ale k tomu sa nedostaneš. Tam k obmedzovaču nie je ďaleko a výkonová krivka nestihne príliš padnúť. Uznám, že zvuk takej japonskej kosačky v takých otáčkach je balzam na dušu, ale hrajúc sa na drag je to zbytočné...
Navyše "civilné" verzie majú tie výkony posadené omnoho nižšie, 5800, 6500 a tým pádom aj obmedzovač je nižšie, takže o 9000 sa Ti nebude ani snívať, po toľko bude možno ciachovaný otáčkomer 
Ak oturbíš atmobenzín, pri normálnej jazde Ti bude žrať možno o liter navyše a možno ani to nie. Spotreba narastie až keď začneš využívať potenciál motora. Pri ostrých špeciáloch, ako sú napríklad na tých videách sa bavíme o spotrebe v desiatkach litrov na 100km 
Ale splnil som si sen iným legendárnym motorom 
Jedno ale nepochopím, načo chceš točiť do blba 9000ot./min.? Lebo si to videl v rýchlo a zbesilo a je to strašne cool?
Radšej ani nevedieťD4vid napísal:Aku ma takto upravene auto spotrebu?
Súhlasím, ten motor bol jedným z mojích mokrých snov. A aj keď ešte stále má čo ponúknuť, kvôli emisným normám to už nie je to čo kedysiPoint napísal:b16A je jednoducho legendarny motor s ktorym sa jazdili aj preteky
len tak pre zaujimavost..este teraz sa predava (ten motor)a este teraz skova vacsinu atmosferickych 1.6tiek
-
RATZINGER666
Darca
no treba si vsimnut vykonovu krivku... ak po 7500 rapidne pada dole, tak ti nepomoze radenie pri 8500, znova do najvyssieho vykonu a potom to tahat znova do 8500 v tej vykonovej diere... idealne je radit hned po dosiahnuti maximalneho vykonu a potom to radsej nechat padnut nizsie, pretoze od tych 5500 to bude stale tahat lepsie ako po hodnote 7500...Point napísal:ak by som radil pri 7500 teda kde mam najvacsi vykon tak mi otacky padnu niekam k 5-6ke .. ale ak radim pri 8-8.5 tak mi otacky padnu krasne, tesne pod najvyssi vykon a to je predsa ciel nie?:)