Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

presne tak, a este by sa hodilo dodat, ze nejde o investiciu len pociatocnu, ale aj priebeznu formou servisu :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Čo poviete na toto: http://skodaoctavia.cz/skoda-octavia-rs-324hp
Ináč dobrý komentár nižšie: To už ale musí žrát malý děti ne? :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Uprava pekna, ale jazdit sa na tom musi hrozne. Podla toho co tam ma napisane totiz nerobil ziadnu upravu podvozku a bezny podvozok ma problem zvladnut uz tych 200-230 koni. Novy Focus RS ma 300k a zvlada to, ale tam je podvozok urcite o dost iny ako v Octavii+ma samosvorny diferencial, pricom RS ma iba otvoreny.
No proste toto je auto na sprinty, ak by mal zadny nahon alebo 4x4(aspon s haldexom ked uz nic), tak by to bolo pouzitelnejsie, takto len prida v zakrute a ide rovno :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

:censored:
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

adameeec napísal:to je nic moc :wink: preplnovane Hondy maju vpohode cez 500 koni 8)
Ale asi nie pri 1.8T
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

adameeec napísal:nie, ale 1,4i, 1,5 vtec, 1,6vti, 1,8vti, 2,0vtec v pohode :wink:
To je síce pekné, ale s akou životnosťou? Toto by som ešte považoval za auto na bežné jazdenie,a le s privretými oboma očami, kdežto tie 500k obludy už asi na výlet po Slovensku či na nákupy to Tesca nevezmeš :wink: Tiež som mal ponuku na kit, mal by som zo sériových 150k asi 230k ak by som porobil všetko čo treba a išlo by to o trošku lepšie ako toto a tie úpravy by som nehnal do extrémov. Upustil som však od toho, lebo už je to na hrane bežne použiteľného auta, zima mu nechutí už teraz a tých 200k je taký normálny strop čo moje auto unesie bez ďalších úprav. :) Jazdia aj monštrá, ktoré majú na kolesách odmeraných 500k+, ale to sa môžeš naháňať tak na rovnej ceste, nehľadiac na to, že to už nevydržia sériové poloosi, prevodovka, spojka... Koľko vydrží napr. taká prevodovka na tej Octávke? 350Nm? Už teraz má 400... :? Teraz nehľadím na finančnú stránku veci.
Aj mne tak rezonuje výfuk, tiež som ladil :D
napríklad takéto monštrum som mal na mysli, toto je náš turboguru z Chile 8) Aktuálne má chlapec odmeraných na kolesách (!) cca 530k a prevodovky stieda ako ponožky... Teraz experimentuje a skladá dákeho mutanta kríženého s prevodovkou z Mišiaka EVO...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Kibo > Tvrdí, že tam má prevodovku z Leona. :)

Známy tiež skúšal úpravy motora, ale turbo mu tlačilo príliš vela, tak to vrátil naspäť, aby mu nakoniec neodišlo. :D

Osobne netúžim po 500k voze. Sám mám Oktávku 1.6i, kde je akákolvek úprava nemožná. Trošku viac koníkov by som si síce prial, ale žial... :)

//Dnes o 20:00 mi palubný ukazoval -20! :D A to je náklad pre akýkolvek motor.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

U nas v Brne -16, ako sa vam startuje ropaci? :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

No teraz som bol na vylete 60km od Prahy (Zbiroh) a teplota bola -18°C
Az na to ze sa mi Zhavice hriali asi 10s a po nastartovani mi otacky vybehli do 1800ot/min sa to da :D
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

GothaR napísal:Uprava pekna, ale jazdit sa na tom musi hrozne. Podla toho co tam ma napisane totiz nerobil ziadnu upravu podvozku a bezny podvozok ma problem zvladnut uz tych 200-230 koni. Novy Focus RS ma 300k a zvlada to, ale tam je podvozok urcite o dost iny ako v Octavii+ma samosvorny diferencial, pricom RS ma iba otvoreny.
No proste toto je auto na sprinty, ak by mal zadny nahon alebo 4x4(aspon s haldexom ked uz nic), tak by to bolo pouzitelnejsie, takto len prida v zakrute a ide rovno :)
Práve nový Focus RS má prepracovaný diff, ktorý dokáže onen krútiaci moment na odľahčené koleso obmedziť. Plus je prerobené aj predné zavesenie oproti starej verzii, aby dokázal prenášať silu na vozovku..
Úplne perfektne to nefunguje, o čom svedčí aj test (2:15, keď to stáča volant do strany- a to pritom nezrýchľuje nijako výrazne). Hold od určitého výkonu by mali byť iné (zadné :D) kolesá poháňané a inými by mal točiť volant :D Alebo štvorkolku.
t0m4s3 napísal:U nas v Brne -16, ako sa vam startuje ropaci? :D
Už sa vyrojilo zopár príbehov, keď majiteľ prešiel 50km a motor stále nezohriaty, auto nekúrilo.. (1,9tdi)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Jaj...tym RS som tam myslel Octaviu, nie Focus :) Nejako som si to pri pisani neuvedomil, az teraz ked som cital tu tvoju citaciu. :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Clean_Up napísal:Kibo > Tvrdí, že tam má prevodovku z Leona. :)
Ok, to beriem, svetlá výnimka, ale narážam hlavne na tie adameeecove 500k Civicy alebo na tie čyptuningpyčo Octávky čo robia dymovú clonu ako na manévroch :P
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Aku ma takto upravene auto spotrebu?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Schválne som šiel pozrieť na tie 500PS+ Civici, hmm...

Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

b16A je jednoducho legendarny motor s ktorym sa jazdili aj preteky

len tak pre zaujimavost..este teraz sa predava (ten motor) :) a este teraz skova vacsinu atmosferickych 1.6tiek :)

///a ked sa bavime o "super autach" staci ked si pozries na youtube nejake dragy s viperom.. najlepsi nad 1000 koni :) tak tie srandy maju spotrebu cez 150 litrov na 100km a to uz je celkom haluz si myslim :D

btw kibo.. ak by som radil pri 7500 teda kde mam najvacsi vykon tak mi otacky padnu niekam k 5-6ke .. ale ak radim pri 8-8.5 tak mi otacky padnu krasne, tesne pod najvyssi vykon a to je predsa ciel nie?:)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

adameeec, viem o tých videách, mám ich napozerané, ale nemôžeš porovnávať auto stavané na drag race s autom upraveným na cesty. Pri tých drag špeciáloch nie je na tom motore okrem bloku pôvodné nič, dokonca aj prevodovky sú upravené kvôli inému prevodovému pomeru a aj tie bloky zosilnené, aby tie črevá udržali a to nehovorím o LSD či trakčnej kontrole... :wink: Aj felicie jazdili oturbené, každé auto vydrží zvýšenie výkonu a dokonca aj prevodovka to znesie, ale pri normálnej jazde. Prevodovka sa vygrcá až pri ostrej jazde, kedy je nútená celý výkon preniesť na kolesá :) Nemusí však zákonite kľaknút tá, nakoľko je predimenzovaná, ale skôr ukrútiš poloos alebo vylámeš homokineťák... O výdrži japoncov mi hovoriť nemusíš, netýka sa to len Hondy, sám mám čistokrvného japonca a zďaleka tu nie som jediný :-)

Jedno ale nepochopím, načo chceš točiť do blba 9000ot./min.? Lebo si to videl v rýchlo a zbesilo a je to strašne cool? :roll: 1,6 VTi EK4 má max výkon niekde pri 7600ot./min. a krúťak pri 7000ot./min., čiže točenie do 9 bez úpravy ECU a palivových máp Ti je tak na dve gule... 1,6 CTR EK9 má výkon tuším pri 8200ot./min. a krúťak 7500ot./min, ale k tomu sa nedostaneš. Tam k obmedzovaču nie je ďaleko a výkonová krivka nestihne príliš padnúť. Uznám, že zvuk takej japonskej kosačky v takých otáčkach je balzam na dušu, ale hrajúc sa na drag je to zbytočné... :) Navyše "civilné" verzie majú tie výkony posadené omnoho nižšie, 5800, 6500 a tým pádom aj obmedzovač je nižšie, takže o 9000 sa Ti nebude ani snívať, po toľko bude možno ciachovaný otáčkomer :D
D4vid napísal:Aku ma takto upravene auto spotrebu?
Radšej ani nevedieť :D Ak oturbíš atmobenzín, pri normálnej jazde Ti bude žrať možno o liter navyše a možno ani to nie. Spotreba narastie až keď začneš využívať potenciál motora. Pri ostrých špeciáloch, ako sú napríklad na tých videách sa bavíme o spotrebe v desiatkach litrov na 100km :)
Point napísal:b16A je jednoducho legendarny motor s ktorym sa jazdili aj preteky

len tak pre zaujimavost..este teraz sa predava (ten motor) :) a este teraz skova vacsinu atmosferickych 1.6tiek :)
Súhlasím, ten motor bol jedným z mojích mokrých snov. A aj keď ešte stále má čo ponúknuť, kvôli emisným normám to už nie je to čo kedysi :( Ale splnil som si sen iným legendárnym motorom :P
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Point napísal:ak by som radil pri 7500 teda kde mam najvacsi vykon tak mi otacky padnu niekam k 5-6ke .. ale ak radim pri 8-8.5 tak mi otacky padnu krasne, tesne pod najvyssi vykon a to je predsa ciel nie?:)
no treba si vsimnut vykonovu krivku... ak po 7500 rapidne pada dole, tak ti nepomoze radenie pri 8500, znova do najvyssieho vykonu a potom to tahat znova do 8500 v tej vykonovej diere... idealne je radit hned po dosiahnuti maximalneho vykonu a potom to radsej nechat padnut nizsie, pretoze od tych 5500 to bude stale tahat lepsie ako po hodnote 7500...
Napísať odpoveď