ja som pred par rokmi kupil z tesca 2x15 kotuce za 2000skColdRain napísal:tak ked len jednorucky a velku cinku + kotuce fakt netreba kupovat zbitocne predrazene znacky, nameless v tescu posluzi rovnako dobre a kolko to stoji ... podla toho kolko kotucov a tak,ak si dobre pamatam 2,5kg kotuc stal okolo 5 eur, jednorucky okolo 5kil aj s nejakou symbolickym nakladom kotucom, velka co stoji, neviem, do 100eur by si to hadam nakupil vsetko ak nerobis na benchi 200kg...
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
co vy nato ?
PONDELOK drep – párny týždeň 8*3, 6RM (80%), nepárny týždeň 6*6, 9RM (70%)
benč 6*6, 10RM (70%)
MT 6*6, stredne až ľahko čiže cca 60% 1RM
push press (alebo standing military press VČ), 3*5
brucho
+ doplnkový cvik (môžu, ale nemusia byť)
STREDA: benč CG (úzky úchop), 5*5 10RM (70%)
zhyby (alebo príťahy v predklone) podľa vašej výkonnosti
drep (môže byť predný alebo hacken drep s VČ) 4*6, 10RM (70%)
goodmornings 3*5
lýtka
+ doplnkové cviky
PIATOK: MT párny týždeň 6*3 (pre masochistov 8*3), 6RM (80%), nepárny týždeň 6*6, 9RM(70%) benč 8*3, 6RM (80%)
drep 3*5 ľahko (cca 60%)
premiestnenie + tlak, 3*5
brucho
+ doplnkové cviky
utorok, štvrtok + víkend je voľno
pridávať cca 2.5%, pauzy cca 1.5-3 min, pri ťažkých sériách hlavných cvikov kľudne viac
Ďalšia z mnoho možností tréningu:
Periodizačná schéma sérií a opakovaní pre hlavné cviky (benč, drep, MT):
týždeň 1: 5x3
týždeň 2: 6x6
týždeň 3: 8x3
týždeň 4: 5x5
týždeň 5: 5,4,3,2,1
týždeň 6: 5x2
Najlepsi trening pre silu a objem
benč 6*6, 10RM (70%)
MT 6*6, stredne až ľahko čiže cca 60% 1RM
push press (alebo standing military press VČ), 3*5
brucho
+ doplnkový cvik (môžu, ale nemusia byť)
STREDA: benč CG (úzky úchop), 5*5 10RM (70%)
zhyby (alebo príťahy v predklone) podľa vašej výkonnosti
drep (môže byť predný alebo hacken drep s VČ) 4*6, 10RM (70%)
goodmornings 3*5
lýtka
+ doplnkové cviky
PIATOK: MT párny týždeň 6*3 (pre masochistov 8*3), 6RM (80%), nepárny týždeň 6*6, 9RM(70%) benč 8*3, 6RM (80%)
drep 3*5 ľahko (cca 60%)
premiestnenie + tlak, 3*5
brucho
+ doplnkové cviky
utorok, štvrtok + víkend je voľno
pridávať cca 2.5%, pauzy cca 1.5-3 min, pri ťažkých sériách hlavných cvikov kľudne viac
Ďalšia z mnoho možností tréningu:
Periodizačná schéma sérií a opakovaní pre hlavné cviky (benč, drep, MT):
týždeň 1: 5x3
týždeň 2: 6x6
týždeň 3: 8x3
týždeň 4: 5x5
týždeň 5: 5,4,3,2,1
týždeň 6: 5x2
Najlepsi trening pre silu a objem
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
kali - ak si to s tou stravou myslel mňa - svoj jedálniček kvôli svalom upravovať nemienim - vyrysované svaly nie sú prioritou, chcem len znovu si získať fyzičku. A pri štúdiu na výške a s tým súvisiaci spôsob stravovania (bufety, nepravidelne a návalovo
) mi neumožní racionálne sa stravovať.
Proste - strava aj keby mala, nehrá u mňa rolu.
Proste - strava aj keby mala, nehrá u mňa rolu.
tak neviem kolko stoja teraz taketo "vyssie" vahy take som nekupoval, cvicim hlavne v posilke, ale zda sa mi to nejak moc, mal by som to ist obzretNeo-M napísal:ja som pred par rokmi kupil z tesca 2x15 kotuce za 2000sk
edit: akurat pozeram ze v exisporte maju set 2x jednorucka 1x velka tyc + 50kg kotucov za 150 E, tak sa mi zdaju tie tvoje kotuce uz uber drahe, kedze tot v exisporte su to "znackove" zeleza http://www.exisport.com/sk/index.php?&m ... pid=447431
Caute...Prisla mi sprava ze ak chcem pribrat mam brat Osmeral co si o tom myslíte-?...uziva to niekdo?
Priloha Obrazok
Priloha Obrazok
- Prílohy
-
- osmeral.gif
- (11.32 KiB) 482 stiahnutí
Posilnovanim doma nedosiahnes taky efekt ako v posilke. Radsej si kup permanentku a kvalitny doplnok ...Talian napísal:Čaute , takže teraz som si niečo našetril a chcel by som si doma spraviť takú menšiu posilnovňu , proste niake činky a tak aby som vedel doma posilovať , čo by ste mi odporučili ? aké činky a tak a približne koľko by to mohlo stáť ?
ale on myslel doma s cinkami pretoze tamten sa pytal na cinky pokial som dobre citalfildinko napísal:Moja reč...ale aj doma sa dá dobre cvičiť mal som spolziaka zo zakladky co doma cvicil brusaky a na konci roka mal tehlicky ako nie az moc ale bolo to vidiet....najlepsie cviky na doma su asi brusaky a kliky ....v to pevne verim
//autoeditácia príspevku ( 26 Dec 2009, 23:24 )
ak chces pribrat musis jest doplnky niesu zazrakTalian napísal:Poznám chalanov , ktorý cvičia doma , a sú vypracovaný , a ja určite nič brať nechcem.
a preco nechces nic brat ? to niesu steroidy ? su to latky umelo vytvorene ktore najdes v jedle
Najskor si ujasni co chces zo sebou robiť bud budes Vyrisovaný alebo Budeš mať objem ak chces mať objem musíš veľa jesť.. najpr ja som začal cvičiť a pribral som dosť. Mám 15 a ked som začal cvičiť a poriadne jesť mal som niakych slabých 55kg pred tým ako som chodil cviciť som jedol Srvátku je to taký prípravok na objem tam su vsetky vitamíny pribral som asi 3kg (z jedného balenie,mozes to kupit v lekarni) potom som od Septembra zacal pomaly cvičiť a poriadne jesť. A teraz mám okolo tých 60kg
(mám cca 168cm
)
liek nepoznam ale ked chces pribrat tak zer, pisali to tu uz xkrat, ked nejes nemas z coho nabrat, jeden po litrovy zazrak ta nezvacsi ked nebudes jest, chod do obchodu s doplnkami vyzivy kup si gainer ale hlavne jedz normalnu stravu a vela, ak si myslis ze jes dost a nepriberas tak jes malo a musis jest viac, vela masa, tvarohu, gaineru, zeleniny ovocia, proste vsetko iked by som sa vyhol sytenym napojom ktore predstavuju prazdne kalorie z ktorych akurat stlstnesfildinko napísal:no zase ja mám problem pribrať...A nepozná niekdo ten "Liek" čo som posielal pár postov viššie? Osmeral... Naozaj súrne to potrebujem poznat...
Brusaky v ziadnom pripade neskodia chrbtici, prave naopak je to prevencia pred poranenim chrbitce pri inych cvikoch na chrbat ako su mrtve tahy, pritahy v predklone atdStoporko napísal:táto téma je fakt dlhá a neviem, či sa to už rozoberalo - neškodia brušáky na chrbticu? Ako ich cvičiť, aby neškodili? Prípadne nejaká ich alternatíva?
Myslim si ze by si mal zacat konecne jest.fildinko napísal:Caute...Prisla mi sprava ze ak chcem pribrat mam brat Osmeral co si o tom myslíte-?...uziva to niekdo?
konecne spravna recColdRain napísal:liek nepoznam ale ked chces pribrat tak zer, pisali to tu uz xkrat, ked nejes nemas z coho nabrat, jeden po litrovy zazrak ta nezvacsi ked nebudes jest, chod do obchodu s doplnkami vyzivy kup si gainer ale hlavne jedz normalnu stravu a vela, ak si myslis ze jes dost a nepriberas tak jes malo a musis jest viac, vela masa, tvarohu, gaineru, zeleniny ovocia, proste vsetko iked by som sa vyhol sytenym napojom ktore predstavuju prazdne kalorie z ktorych akurat stlstnes