Mateq > Keby som mal taký voz, ovládanie klímy vo Fahrenheit-och, by mi absolútne nevadilo.
Shark NX > Ak niekto jazdí často takéto trasy (BA-PRG a späť), tak sa mu oplatí viac ropák. Skôr sa mu vrátia investované € do ropáka, (keďže ropák pri kúpe je o dosť drahší, ako benzo). Ale ak niekto jadzí len po meste štýlom, byt-práca-nákupné centrum-byt, tak tam sa mu tie investované €, tak skoro nevrátia a keď sa ešte k tomu pridajú vyššie prevádzkové náklady + drahší servis, tak to by som na mieste takýchto ludí sakra uvažoval či je dízel, tak super ako si myslia. A väčšina je takých čo nemajú ani šajnu porovnávať ropu a benzo, jediné čím vedia argumenotovať je: "ropa má nižšiu spotrebu" a tým ich argumenty aj končia.
Ako vravím, ak niekto jazdí dialnice, dlhé trasy (a mesto vidí len sporadicky), tak tam ropak je na mieste, ale v meste nevidím dôvod na kúpu dízla.
Na dízloch mi vadí štýl jazdy. Na benze idem tak, ako chcem ja. Na dízle musím ísť, tak ako chce motor. Na benze môžem točiť, ani agresívnejšia jazda mu nevadí, ale dízel si s takýmto niečím poradí len ťažko. Štartovanie v zime a kým sa zohreje, hm.