Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

D4vid
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Benzin vs. Nafta

Príspevok od používateľa D4vid »

A naco ine by sa davala nafta do osobnych aut ak nie koli spotrebe? Lebo iny dovod tam ani ja naozaj nevidim :D

A suhlasim.... Teraz zacnete ze je drahy servis a je potrebne castejsie nieco vymenit...
Ale ked niekto najazdi vela km tak sa aj tak usetri... Preto je tam ta nafta...
A nove auta su uz aj tak na ovela vyssej urovni ako traktory... Pricom z pohladu vodica niekedy nie je citit takmer ziadne rozdiely... ak berieme do uvahy hluk a vibracie
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

D4vid napísal:A naco ine by sa davala nafta do osobnych aut ak nie koli spotrebe? Lebo iny dovod tam ani ja naozaj nevidim :D
Na to, aby tu potom boli taki onanisti, co len nafta nafta nafta... ( :D )
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

D4vid: pre mna je hlavna nevyhoda turbodieslov v tom, ze s nimi treba jazdit uplne inak (podla mna neprirodzene) ako s benzinmi. Pri benzine plati, ze ked ho viac tocis, tak lepsie taha a celkovo vies vyuzit vacsie spektrum otacok. TDI zase ide stylom nic nic...zaaaaaaaber...nic nic, sice to taha dobre, ale velmi kratko.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

No neviem :) Od 1900ot/min do 3800ot/min taha velmi ochotne.
Take Mazdy hlavne 1.6, 2.0 su charakteristicke ze od 1500 do 3500 Nic ... A potom sa zapina druhy motor az do 6000.

A vdaka sprevodovaniu ti moze byt rozdiel Benzin Diesel ukradnuty ... Kedze Fiesta ma 2. od cca 20 do 85km/h ... Octavia od 30 do 100km/h
Vacsina je podobne sprevodovana a Dieslaky maju dlhsie prevody ako Benzinaky ... cize koniec koncom je vysledok velmi podobny.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Je to o zvyku... Ked ma clovek automat radi to samo... Ani to nevnima...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

na predchadzajucej strane badam, ze pinhead vie co je dobre :-) ... len by som v tomto vycuce spomenul miesto 290 radsej motor 300D aka OM617, ktory je povazovany za realne dostupnymi prostriedkami neznicitelny ... to je skutocne ikonicky diesel a nejeden offroadak nahradil benzinove, alebo turbodechtove srdce svojho MB Gelandwagenu prave tymto kusom historie :-) ... a spravil dobre ... keby bol piesok horlavy, tak ten motor ho zozere a bude si spokojne klepkat tak isto ako na najkvalitnejsiu naftu, poda svoju skromu porciu kilowatow a Nm prevodovke a nepyta sa a nestrajkuje :-) ...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Mateq > Keby som mal taký voz, ovládanie klímy vo Fahrenheit-och, by mi absolútne nevadilo. :wink:

Shark NX > Ak niekto jazdí často takéto trasy (BA-PRG a späť), tak sa mu oplatí viac ropák. Skôr sa mu vrátia investované € do ropáka, (keďže ropák pri kúpe je o dosť drahší, ako benzo). Ale ak niekto jadzí len po meste štýlom, byt-práca-nákupné centrum-byt, tak tam sa mu tie investované €, tak skoro nevrátia a keď sa ešte k tomu pridajú vyššie prevádzkové náklady + drahší servis, tak to by som na mieste takýchto ludí sakra uvažoval či je dízel, tak super ako si myslia. A väčšina je takých čo nemajú ani šajnu porovnávať ropu a benzo, jediné čím vedia argumenotovať je: "ropa má nižšiu spotrebu" a tým ich argumenty aj končia.

Ako vravím, ak niekto jazdí dialnice, dlhé trasy (a mesto vidí len sporadicky), tak tam ropak je na mieste, ale v meste nevidím dôvod na kúpu dízla.

Na dízloch mi vadí štýl jazdy. Na benze idem tak, ako chcem ja. Na dízle musím ísť, tak ako chce motor. Na benze môžem točiť, ani agresívnejšia jazda mu nevadí, ale dízel si s takýmto niečím poradí len ťažko. Štartovanie v zime a kým sa zohreje, hm. :?
Prílohy
TDI.png
TDI.png (28.36 KiB) 1113 zobrazení
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Aj Benzinak by si mal setrit kym je studeny ... Potom sa ti odvdaci ako otcove Mondeo ... Rocnik 2004/2005 (Neviem presne) 1.8
Ma nalietanych 170000km ... A to auto jazdi ako nove. Ziadne citelne znamky opotrebenia.

btw. Diesel ti neprikazuje ako mas jazdit ... Proste radis ovela nizsie. Tiez ho mozes vytacat ... Len napr Fiestu sa mi neoplati tocit nad 4200ot/min (Obmedzovac 4800ot/min) Tam uz proste Turbo trati otacky a celkovo je to potom zbytocne.

Startovanie v Zime ... Sakra chalani co tak neposudzovat auta podla 10 rokov stareho Diesla?
Ked boli tie studene dni v ČR bol som si zajazdit mimo Prahu a isiel som mrknut do Zbiroha ... Vecer ked som sa vracal k Autu bolo -19°C a auto bolo uz krasne zmrazene.
Az na to ze som po prvy krat v zivote videl Kontrolku zhavicov svietit dlhsie ako 2s som nepocitil ziaden rozdiel.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

musim sa priznat ze bez bzukotu mojho radoveho 4 hrnca z kosacky pri 7.700rpm by sa mi teda tazko zilo :) ked budete dobri tak to hadam nahram dakedy a mozno obratim zopar dizlovych satanistov na spravnu vieru :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

http://www.antidiesel.eu/ Myslim, ze hlavne clanok Pravda o CO2 je vcelku vystizny :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Shark NX > Ja šetrím každé auto kým sa nezohreje motor, bez ohladu na to, čo sa doň tankuje. Ja nepochopím napr. ludí čo naštartujú a hneď nakladajú. Áno, vytáčať môžeš aj dízel, ale jemu to neprospeje (mám osobnú skúsenosť, ako po takom vytáčaní dízla, začala svietiť kontrolka motora).
Známemu, keď štartuje ráno pri mrazoch -15 a viac, mu kontrolka žhavičov svite aj viac ako 5s. :D Navyše dízel má (pre mňa) divný ťah, ktorý velmi mi nevyhovuje.

GothaR > Parádna stránka. :wink: Hlavne to chrochtanie, (ktoré sa dá vypnúť). :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Gothar nie som nejaky zastanca Dieslu ... Ale Inspirovat stranku StopDiesel videami z tuzingforum.cz :roll:
Pokial je medziclen medzi volantom a sedadlom normalny tak jeho Dieslak nikdy sadzit nebude. (Pokial ma CR ... Nie PD)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Až pri CR 3G je zníženie emisií, ale len o 20%, nižšia hlučnosť. Je tam rozdiel len vo vstrekovaní nafty, oproti PD a pri 3G sú už piezoinjektory.
antidiesel
Novice
Novice

Príspevok od používateľa antidiesel »

Jednoznačně benzín!
120 let se vyrábějí auta jen na benzín, nebo naftu.Chtělo by to zásadní změnu!Jinej, čistej a tichej pohon.Ale když už nic jinýho neni a nutěj nás kvůli arabskejm šejkům pořád jezdit na benzín, nebo naftu, já volim jednoznačně BENZÍN!!!
Navíc jsem si přečetl na www.antidiesel.eu články a to mi ještě podpořilo!
Je fakt že moderní diesely nekouří, ale strašně smrdí.Prostě spálená nafta je peklo!Navíc ten příšernej zvuk (v traktoru ho chápu), to musí bejt na nervy.Taky jsem si všimnul, že lidi co maj nafťáky, nežijou, ale přežívaj a jsou dost podrážděný. Asi z těch vybrací jejich tédéíček...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ach... dalsi hodnotny prispevok... :roll:
Benzin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Benzin »

Pánové to nevíte že nafta od jakživa patří do kamen popřípadě do nákladních aut nebo zemědělských strojů a né do osobáku !!!
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Benzin napísal:Pánové to nevíte že nafta od jakživa patří do kamen popřípadě do nákladních aut nebo zemědělských strojů a né do osobáku !!!
plyn patri do sporaka, elektrina do televizie a aj tak sa vyrabaju aj ine auta ako benzinove. Ale vidim, ze niektorym vona benzinu uz zatemnila mozog.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Shark NX napísal:No neviem :) Od 1900ot/min do 3800ot/min taha velmi ochotne.
Take Mazdy hlavne 1.6, 2.0 su charakteristicke ze od 1500 do 3500 Nic ... A potom sa zapina druhy motor az do 6000.
Tak sa chová pomaly každý 16V, nielen Mazda, aj Schadewagen Fóbia 1,4 16V je ako zabitá, kým ju nevytočíš, aj môj tátoš sa najprv tvári pokojne, potom začne niečo šomrať po japonsky a nakoniec niečo nezrozumiteľne zaručí ako besný a tlačí do sedadla :lol: Navyše je kravina trápiť benzín pri 1500ot., to tak možno na dvojke v kolóne... mám predsa svoju reťaz rád. Pri 2500-3000ot. každý bežný benzín má vcelku slušnú dynamiku, takže mi to príde zvláštne čo píšeš. Samozrejme, že to netlačí do sedadla s turboefektom, ale zaspaté to nie je. :)

Nemám problém s naftou, naozaj je rozdiel v tých motoroch obrovský za posledných pár rokov, či už výkonový alebo ekonomický... A aj keď ma na mojom aute serie spotreba, za ropáka by som asi nemenil, to by musela prísť výnimočná ponuka, napríklad E60 530 xdA :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

suhlasim, aj ked je motor vysokootackovy, tak aj s malym objemom dokazes rozumne zrychlovat v meste ci mimomesta pri rozumnych otackach (tzn. do 3000rpm)

kibo: tou e60 si si to u mna dost pokazil :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Čo sa Ti nepáči? Vrtulku v znaku silno môžem a s tým autom som jazdil, stále lepšie ako koncerňácky turbodecht...
Určite by mi na strunu viac zahral BMW 3.0 Twin Turbo prípadne taký Subaru 2.5 Turbo, ale v rovine teoretickej si nepomôžem :D
Napísať odpoveď