StopNezodpovednym majitelom nebezpecnych psov! Zbrojny pas!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za prísnejšiu kontrolu majitelov tzv bojových plemien ?

Áno súhlasím, treba s tým už niečo rkonečne robiť. !!!
59
43%
Mne neprekážajú.
13
9%
Nie, nemám psa.
1
1%
Nezodpovednú majiteľku okamžite ju potrestať a agresívneho psa dať nadobro uspať.
22
16%
Záleží na majiteľlovi, ten pes za to akého ma debilného pána nemôže.
42
31%

Celkom hlasov: 137

Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: StopNezodpovednym majitelom nebezpecnych psov! Zbrojny pas!

Príspevok od používateľa Pinhead »

Zas a znovu sa budem opakovať, že zavádzanie nejakých preukazov na "nebezpečné plemená psov" je obyčajnou buzeráciou a hádzaním všetkých vlastníkov do jedného koša..... Kto určí čo je "nebezpečné plemeno psa"???? Pán poslanec Galbavý a jeho návrh zákona???? Galbavý je ko*ot a nie odborník..... táto osoba by sa mala radšej venovať svojmu pôvodnému povolaniu, uvádzaniu a výberu hudby na dedinských zábavách, a nie kecať do vecí, ktorým zjavne nerozumie..... Lebo nebezpečný môže byť úplne kľudne aj malý pudlík, ktorý mi môže prekusnúť povedzme Achillovku a veselo by mi z toho rozhodne nebolo...... takže asi tak.....
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Pinhead napísal:Lebo nebezpečný môže byť úplne kľudne aj malý pudlík, ktorý mi môže prekusnúť povedzme Achillovku a veselo by mi z toho rozhodne nebolo...... takže asi tak.....
Sa zamysli nad touto vetou prosím ťa. Rozdiel, medzi pudlíkom a rotvajlerom keď ti obaja prekusnú Achilovku je ten, že rotvajler ti spolu s ňou odhryzne celú nohu. To je akoby si sa sťažoval, že neexistuje regulácia na chov mačiek a na chov leopardov už áno .
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

COTHW - práve si poslal 9 strán diskusie do <i> dúfam, že si spokojný :smt006 :smt033

áno, viem, že s cocotom fikom na čele populistickej vlády nie je niečo ako môj vysnívaný preukaz na psy a povinné školenia reálne, no snívať a diskutovať o tom tu predsa môžme, nie? Tak ako sa v iných témach rozoberajú omnoho banálnejšie a nepotrebnejšie veci.
Nazad k téme - prosím si tvoj návrh riešenia daného problému agresie a nebezpečnosti psov. Nemusíš písať zákon ako ma tu dávnejšie jeden užívateľ vyzval (týmto ho pozdravujem a posielam na právnickú fakultu), stačí mi zoznam tebou navrhovaných opatrení + odôvodnenie k nim prečo áno a aké nevýhody má tvoj návrh. Lebo zatiaľ si len kritizoval mnou podané riešenie - tak si teraz prosím pre zmenu dobré riešenie od teba.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Prečo by som mal navrhovať dáky zákon ? Ja som spokojný stým ako to je. Mám rád všetky svoje práva a odmietam ich okliešťovať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja by som navrhol prísne tresty pre tých majiteľov, čo vlastnia tých psov, ktorí niečo "vyviedli".
Tí psi za to nemôžu, ale majitelia áno. Ak nejaký pes zaútočí na niekoho, spôsobí mu ťažké zranenia, alebo toho dotyčného zabije, tak nekompromisná basa pre majiteľa, ako účasť na vražde či útoku.
Potom by si tie staré babky a rôzne ženičky rozmysleli, či si budú kupovať veľkých a silných psov. Pre také sú čivavy a nie pitbully.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Veľa starých babičiek si kupuje väčšie plemená psov, lebo žijú samé dakde v dome a chcú sa cítiť aspoň trochu bezpečne. A tiež nie je útek psa ako útek. My sme si tiež mysleli, že kovové pletivo zastaví psa vo voliere až kým jedného dňa doňho cez noc nevyhrýzol dieru cez, ktorú mu už trčala hlava von, možno keby mal viac času tak sa z tej voliery aj dostane. Nie je to ľahké posúdiť ako moc zato môže majiteľ. Alebo venčíš psa a zrazu vybehne zajac, tak je veľmi ťažké obrátiť psa aby ho prestal prenasledovať, proste sú to jeho pudy.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

cothw - preto máš mať v prípade rodinné ho domu psa na hrubej reťazi, dosť dlhej, aby prípadného zlodeja mohol kusnúť do zadku. Ak je vo voliére, tak pletivo/roxorová klietka. Vo vašom prípade sa jednalo o nedostatočné zabezpečenie daného psa. Ak by sa prehrýzol von a niekoho pohrýzol, podľa môjho názoru ste za to priamo zodpovední.
Babičky si kupujú veľké psy, aby ich chránili. Ak to spravia pri rodinnom baráku a dajú toho psa na hrubú reťaz, no problem. Ak si ho kúpi dôchodkyňa v meste a psa chodí venčiť (pes chodí venčiť dôchodkyňu), tak s Pánom Bohom a susedom by som rozdal strelné zbrane.

Hughito - súhlasím
COTHW
Medium Star
Medium Star

Stoporko sorry nabudúce okolo jeho voliery postavím 4 metre vysoký betónový múr a okolo toho múru ešte natiahnem elektrický plot ... ach jaaaaaj. Preistotu mu ešte natiahnem na každú nohu boxerske rukavice a nechám mu vytrhať všetky zuby aby náhodou dakoho neškrabol. Mne už cudzí pes neraz pobehoval po pozemku a mohol som naňho buď pustiť oboch mojich "nech sa pohrajú", ale načo a tiež som nerobil z toho dáke cirkusy, stalo sa (2x kríženec NO, 1x Zlatý Retriever, 2x dáky čokel túlavý, niečo medzi jazvečíkom a špicom).

PS: viazanie psa na reťaz by som zakázal, lebo časom tomu psovi z toho prepne, taký pes je aj agresívnejší ako keď má aspoň aký taký výbeh.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

inac, s tou retazou suhlasim, videl som dedinskych psov co ocividne stravia cely den na retazi a su ztoho poriadne vymlety a urcite su agresivnejsi ako tie psy co behaju volne, taky pes potom vazne nema zivot ale len utrpenie, vecne kmase za retaz az kym sa nadobro nezblazni
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

cothw a coldrain - u babky na dedine sme mali psa dlhé roky na reťazi (veľmi dlhej a pomerne hrubej) a nijak sa nesťažoval :) vždy pribehol, oblízal si vajcia a následne mi oblízal ruku...(kto vie čo sa tým snažil naznačiť :D ) proste normálne fungujúci pes...ale možno to bola výnimka. Vravím, chce to dlhú reťaz.

K tomu výbehu - pokiaľ je to pletivo dosť hrubé, neprehryzne. Ak prehryzne, treba zaplátať hrubším.Nikto po tebe nechce železobetónový múr (nikdy som nič také netvrdil) ani ostnatý drôt (aj keď ten je niekedy fajn na záhradu proti "přičmoudlým sýkorkám." Bohate stačí, keď zabezpečíš, aby mal ten pes čo najťažšie ujsť/byť ukradnutý. Mali sme aj my susedovie psov na svojom pozemku (u starej mamy), keď nepomôže dohovor s ich majiteľom alebo vlastníka nemajú a drhnú mi sliepky, tak je riešenie velice jednoduché... a nemyslím tým zosilniť plot. Podotýkam, že zatiaľ nebolo potrebné tých psov strieľať, vždy si ich majiteľ privolal, resp. ušli keď som na nich vybehol.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Takže chalani.. usaďte sa...
Mám môjho retrievra na prechádzke, pekne popri nohe mi kráča a zrazu spoza rohu vydím ako sa vykukol pitbul, presne ten istý ktorý skoro rozkúskoval môjho druhého hawka, Jack-a. Našťastie je ten môj retriever nekonfliktný typ psa , teda absolútne flegmaticky a nevšimalo so vztýčeným chvostom okolo neho prešiel , zatiaľ čo ten pitbul Bary už začal šponovať vodítko a už už to vypadalo že do môjhop psa skočí. Ak by ho neudržala a neposlúchol by ju nechcem si radšej ani predstavovať ako by sa to skončilo. Ten pitbul už mal pre tento krát našťastie kovový náhubok (ako lepšie ako nič, no predsalen dostať takým železným náhubkom do nohy nieje moc príjemné) no a jak som kukal vodítko napnuté... Bary si pekne ťahal a venčil svoju paničku...
Ešte raz.. Pitbul Bary venčil svoju majiteľku. A to doslova, chudák teta 50 ročná, takto sa nechať vláčiť zvieraťom...
Tento raz som zvolil odlišný prístup, milo som tú pani pozdravil že ako sa má a tak podobne... diplomatické žvásty, ospravedlnil som sa jej že som minule na ňu nazjapal mno a tak sme začali debatovať...
Panička svojho hawka údajne nepúšťa, majiteťom psa je jej syn..
Jej syn odišiel za prácou do Bratislavy a psa jej nechal doma...
A tak sa mi teda posťažovala... aké to má ťažké, mimochodom spomenula len tak medzi rečou že ako ju raz tak fajne potiahol až spadla tak že ten pes jej až ruku zlomil.
Potom mi vysvetlovala že ako sa snaží druhým psom zďaleka vyhýbať a obchádzať ich... Ako ocenujem jej snahu ale aj tak si myslím že proste takto sa to riešiť nedá...
Trpí ona aj pes...
Jej syn by sa mal pekne vrátiť po psíka ktorého si zaobstaral a nenechávať ho svojej úbohej mamičke ktorá podľa všetkého za nič nemôže a vpodstate mi jej je aj s odstupom času dosť ľúto...
Takže takto sa veci majú...
Oporúčil som jej kúpiť kožený náhubok. Uvidím či to spraví, sľúbila že hej...
Ako pozrite ten pes a táto "milá pani" takmer spôsobili to že by som prišiel o svojho miláčika. No aj tak som proste po tých 2 mesiacoch "vychladol" a dokázal sa sňou baviť...
Ak teda to bude mať nejaký efekt a tá paní si vstúpi do svedomia a urobí všetko preto aby sa to neopakovalo dám jej ešte šancu a to trestné oznámenie stiahnem... :)
Toho psa mi je veľmi ľúto...
Zaslúžil by si pána ktorý by mu poskytol všetko potrebné....
No opak je pravdou, synáčik je odcestovaný dlhodobo a mamička sa stará...

Je toto normálne ? Ako môže byť ten somár tak nezodpovedný :sly:
Dať svojho psa človeku ktrý nemá najmešiu šancu toho pitbula v krízovej situácií zvládnuť...
COTHW
Medium Star
Medium Star

jjj: Predstav si, že si kúpiš psa máš fajn robotu a nikde nevidíš problém. Zrazu sa ti naskytne možnosť odísť do druhého mesta za lepšou robotou (vyšší plat, postup hore) alebo si prišiel o robotu a aby si nemusel, ako starý somár visieť mame na krku radšej ideš tam kde je robota. Čo teraz stým psom ? Dať ho cudzím ľuďom (ak nemáš nikoho známeho), dať ho do útulku alebo ho nebodaj dať utratiť ? Ten pes a ani jeho pán nie sú jasnovidci aby vedeli, čo bude za rok za dva. Proste nech mi nikto netvrdí, že on vie čo bude za 5 rokov. Človek nevie, čo bude zajtra môže len predpokladať. Tiež nie všetko sa dá na tomto svete vyriešiť.
ColdRain
Addict
Addict

ked je pes vycviceny nevenci ludi, ale ludia vencia jeho, bez ohladu nato kto ho venci...
COTHW
Medium Star
Medium Star

ColdRain napísal:ked je pes vycviceny nevenci ludi, ale ludia vencia jeho, bez ohladu nato kto ho venci...
Ja ti poviem takto mám dvoch psov, a keď zavelím miesto tak mastia do búdy, a keď príde moja mama maximálne cúvnu dva metre a vrátia sa s5. Toto nie je len výcvikom, ale treba aj rešpekt aby mali pred tou osobou.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

k tomu príkladu so stratou roboty - prečo by si pánko nemohol vziať toho psa so sebou? Ak z rozličných dôvodov nemôže, tak je nutné rozmyslieť si už dopredu, či som kvôli zmene životných podmienok (strata zamestnania) ochotný sa toho psa zbaviť (útulok, predaj) a nevešať ho na krk rodine. Byť na mieste jeho mamy, tak pes ide behom mesiaca na inzerát, potom útulok. Človek má byť zodpovedný a ak si zoberie na krk nejaké zviera, má niesť za neho aj zodpovednosť. A tá znamená postarať sa o to zviera aj v čase, že to pánkovi nevyhovuje a život nejde podľa predstáv - ak to nezvláda, pes má ísť z domu, nie že bude venčiť jeho maminu a ohrozovať pri tom okolie :)
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Tak tak, pekne si to tu prítomnému vysvetlil...
:wink:
A zase ďalší prípad...

Pitbull roztrhal ženu (†38) a dievčatko (†3)

V sobotu v Amerike útočili agresívne pitbully. Vo Philadelphii zabil pes 38-ročnú ženu a na Floride malé trojročné dievčatko.
http://tvnoviny.sk/spravy/svet/pitbull- ... tatom.html

To fakt musia umierať ludia aby sa niečo udialo ?
Idú volby...

:x
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

/joke ...idú voľby, zaveďme farmársky zákon a voľné držanie strelnej zbrane, znížme ceny streliva a potom tolerujem aj držanie psov bez výcviku a ich excesy. :) /joke

Nemyslím si, že by sa s problematikou psov nejaký slovenský politik seriózne zaoberal. Je predsa dôležitejšie si nakradnúť, nechať zarobiť kamarátom a až pred voľbami ísť do škôl robiť nábor medzi maturantmi. Skôr vidím reálne riešenie v sebaobrane napadnutých ľudí, s následným úmrtím/ťažkým ublížením na zdraví útočiaceho psa. A keď sa takto prirodzene zredukuje genofond agresívnych psov, nebude už zmena zákona potrebná, lebo ostatní majitelia si budú na svojich miláčikov dávať viac pozor, lebo budú vedieť, že "my sa zakusnúť nedáme!" Toto riešenie by zabránilo byrokratickým problémom (ktoré tu niektorí zmieňovali) a súčasne by štát vyšlo najlacnejšie, len by možno pár zaslepených canisofilov mindžovalo, že "ten psík za to predsa nemohol, jemu len preplo..."
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Stoporko,

no vidíš, konečne riešenie, na ktorom by sme sa zhodli..... Netreba žiadne úradné povolenie na chov psa.... bohate stačí v zákone zadefinovať jasnú zodpovednosť majiteľa + zvýšiť možnosti sebaobrany v prípade útoku.......
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

kazdy tu hovori aky nebezpecny su psy kolko ludi zabily a blablabla
ale kolko napriklad takych pitbullov zo 100 zautoci ? 2-3 ? mozno viac ale nieje to ani zlomok.
pes moze mat vseljaku naturu ale vychovat sa da len sa mu treba venovat. Aj tigre alebo levy maju zabijacky instinkt alebo ako to nazvat a daju sa vychovat.

To je podobne ako ked sa niekto boji letiet lietadlom, stale cita ze jedno lietadlo spadlo, druhe lietadlo spadlo, ale nikto sa nezamisly nad tym kolko stoviek ostatnych lietadiel denne dojde do ciela.

to iste napriklad s parasutistami nejaky sa zabije clovek si povie zeby nikdy neskocil ale nerozmysla nad tym kolko ten clovek ma uz "odskakane" a kolko dalsich skokov vo svete sa deje.
ColdRain
Addict
Addict

tigre a levy sa vazne vychovat nedaju, daju sa akurat zmagorit a udrzovat nakrmene cim sa potlaci ich lovecky instinkt...a kolko retrieverov pozabijalo ludi? moc ich nebolo...concordy mali tiez nalietanych stovky hodin a zakazali ich lebo par krat spadli...
Napísať odpoveď