Dovolenka 2010 až 2025

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dovolenka 2010

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Racius napísal:To fakt nikto necestuje po Slovensku ?
nech ma prosim nezasype vlna kritiky a K- ale:

A co prosim ta tu mam robit resp. kam ist? Kade sa obzriem, tak vsade nulove sluzby a kolosalne ceny. Presiel/precestoval som cele slovensko sluzobne. a Prepac, nie, na SR dovolenkovat tak skoro nebudem a ani nechcem.
Vacsina slovakov povie ze chod do tatier, tuto zimu som tam uz bol 2x, nie dakujem.....podla mna momentalne to je ukazkou ako u nas funguje cestovny ruch, ak uz, tak radsej pojdem na polsku stranu
Jo, a hlavne ked RAKUSKE ALPY SU LACNEJSIE AKO TATRY(doteraz neverim ze to je tak... ale je)

jeden prikladom ma utvrdzuje v mojom mysleni: Bol som v lete vo Washington DC, v absolutnom centre mesta som bol si s priatelkou na obede v beznej(ani nejaka nobl kde je dress code ani lacna typu friteza a mikrovlnka) prisli sme dnu, tam uz bol pult kde sme boli uvitany(uz prvy rozdiel od SR) a spytane ci chceme sediet dnu alebo von, nasledne sme boli osobne odvedeny k nasmu stolu, dostali sme Menu(podotykam menu nam bolo podavane do ruk uz otvorene) slecna zobrala nase objednavky na napoje, nasledne sme si objednali, dostali sme bezplatne predjedlo, kedze som bol pomerne smadny, tak som stiahol napoj, BLESKOVE(a to neprehanam, bolo do do minuty) v tom momente prisla opytala sa ci si prajem este a prisla s plnym. medzitym nam doniesli jedlo, ja som mal steak a zemiaky, priznam sa ze jedlo si vychutnavam ale aj na mna to bola porcia obrovska, a zvladol som tak polku, medzitym prisiel ku stolu MANAGER PODNIKU(toto sa mi u nas nestalo vobec), slusne sa predstavil a opytal ci je vsetko v poriadku, ci nam jedlo chutilo a pod nasledne nam este podakoval ze sme navstivili jeho restauraciu. Prichadzame k ceresnicke na torte: CELY TEN OBED MA VYSIEL LACNEJSIE AKO OBED V CENTRE BRATISLAVY, popritom som mal pocit ze si ma ako zakaznika ctia, a vzdy bez vynimky mali na tvarach usmev !!!!

Takze, este raz, nie, nemam vobec potrebu dovolenkovat na SR ani nebudem dokym nedosiahnu aspon ako taku uroven.

PS: Samozrejme aj na slovensku sa najdu vynimky(Aj zapad aj vychod), ale je ich minimalne... O to radsej sa tam zastavim ked mam tu moznost ist okolo alebo mat v danom mieste sluzobne povinnosti
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

nestik napísal:Ja by som chcel tento rok Grécko, uvidíme či to schváli aj ostatná časť rodiny :D ale vyzerá byť že hej
dufam,ze ich kriza potlaci ceny totalne doleee,som zvedavy na akcie od cestoviek,inak sa tam potom oplati ist letecky a na blink si tam nieco najst :roll:
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

canopus napísal:dufam,ze ich kriza potlaci ceny totalne doleee,som zvedavy na akcie od cestoviek,inak sa tam potom oplati ist letecky a na blink si tam nieco najst :roll:
ja chodim vacsinou tak, osobne mi ziaden slovensky delgat nechyba.
Najlepsie najst si nejaky low-cost airline, a potom bud blind na mieste alebo predtym najst na nete.... Takto planujem stravit vikend na mallorke este na jar niekedy, nakolko ryanair zacina z BA lietat, a letenka sa da kupit za 40 obojsmerna vratane setkych poplatkov, a hotely ked clovek hlada su tiez lacne
Diestro
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Diestro »

Ja by som odporucil uz spominanu plaz Zrce v Chorvatsku. Vyborna zabava a na margo vysokych cien, zalezi od kazdeho cloveka kolko minie, ci sa chce vozit na vodnych skutroch, pripadne vysokorychlostnych clnoch, alebo mu ide iba o tu atmosferu aka tam vladne. Bol som tam na 6 dni a vyslo ma to cca do 400 eur. (dodam ze sme sli autom, na blink, a ako spravny slovaci s kopou vlastneho jedla :lol: )
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Vyzerá to tak, že sa po rokoch opäť toto leto dostanem do Chorvátska, aj keď som tam už bol x krát, ale teším sa, milujem more.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

chlapec10 napísal: ja chodim vacsinou tak, osobne mi ziaden slovensky delgat nechyba.
Najlepsie najst si nejaky low-cost airline, a potom bud blind na mieste alebo predtym najst na nete.... Takto planujem stravit vikend na mallorke este na jar niekedy, nakolko ryanair zacina z BA lietat, a letenka sa da kupit za 40 obojsmerna vratane setkych poplatkov, a hotely ked clovek hlada su tiez lacne
cestovanie cez TUI spolocnost only.....cestovanie s nimi je naj....tie ich ceny proti nasim su vyrazne nizsie,.,,klasika,,,,slovak rycholozbohatlik....
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

canopus napísal:cestovanie cez TUI spolocnost only.....cestovanie s nimi je naj....tie ich ceny proti nasim su vyrazne nizsie,.,,klasika,,,,slovak rycholozbohatlik....
To je pravda.. ale takisto sa priznam ze pre mna klasicke dolvolenkove destinacie nie su moc zaujmave, pri mori dokazem stravit tak 2 dni, potom ma to uz vobec nebavi, inac co sa mi paci co ma tui v rakusku, splashline produkty a to je cela rada pre mladych ludi co sa chcu zabavit..
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

chlapec10 napísal: To je pravda.. ale takisto sa priznam ze pre mna klasicke dolvolenkove destinacie nie su moc zaujmave, pri mori dokazem stravit tak 2 dni, potom ma to uz vobec nebavi, inac co sa mi paci co ma tui v rakusku, splashline produkty a to je cela rada pre mladych ludi co sa chcu zabavit..
chodim iba cez nich,i ked Kapverdy som siel cez Hydrotour s Markizou a drbnutym Tomasom
http://www.facebook.com/pages/Tomas-Haf ... 1643913645
:smt046
buduci rok 2011 ohnova zem alebo nieco podobne,ale ked mam kamosa v Chile,tak mi je na blitie z toho earthquake :(,no uvidime
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

canopus napísal:chodim iba cez nich,i ked Kapverdy som siel cez Hydrotour s Markizou a drbnutym Tomasom
http://www.facebook.com/pages/Tomas-Haf ... 1643913645
:smt046
buduci rok 2011 ohnova zem alebo nieco podobne,ale ked mam kamosa v Chile,tak mi je na blitie z toho earthquake :(,no uvidime
To uz rovno Haiti :?
Ale priznam sa ze isiel by som na vylet do S. Korei
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Vy ale očividne vyhľadávate destinácie s hojnou civilizáciou, narozdiel odo mňa (a mojej rodiny).

My celkovo mávame také low-cost dovolenky, poviem to tak :) Zväčša bývame na privátoch (cez internet+telefonicky dohodnuté) a podnikáme výlety do prírody, ďaleko od ľudí, síce, v takých Tatrách ma množstvo ľudí fakt štve, Skalnaté pleso bolo pre mňa otrasný zážitok.

Berte to ako odlišný pohľad na dovolenku :) Na Slovensku je veľmi veľa zaujímavých miest ktoré stojí za to vidieť :)

Jo, tú Ohňovú zem ti závidím, lebo s mojím prístupom po vyjdeni VŠ asi aj od hladu zahyniem :|
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Racius: Vidim, ze mame nieco spolocne. Prave dnes sme sedeli a bavili sa len tak o dovolenke, teda skor snivali, pretoze nikto z nas sa k tomu nema a navyse je to aj dost drahe. Mna skor fascinuje take Finsko, Svedsko, proste Skandinavia ako taka a to najma autom, pretoze clovek sa moze zastavit kde chce, ist sa pozriet kde chce, no da sa to aj s pozicanym autom, ale predsalen na svojom je to zaujimavejsie. Nejake Bulharsko, Chorvatsko a podobne nie je pre mna, to uz mozem ist rovno do Patiniec, kde to bude o nieco horsie a o nieco bude horsie aj s pocasim, ale mam to podobne. Ak uz poriadna dovolenka za slnkom, tak potom Bora Bora, Tahiti... (Francuzska Polynezia), proste luxusny vodny bungalov: http://www.bubo.sk/katalog/tahiti-borabora/
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Racius: Vidim, ze mame nieco spolocne. Prave dnes sme sedeli a bavili sa len tak o dovolenke, teda skor snivali, pretoze nikto z nas sa k tomu nema a navyse je to aj dost drahe. Mna skor fascinuje take Finsko, Svedsko, proste Skandinavia ako taka a to najma autom
nooo, tak priznam za ze zo skandinavie som bol zatial len v Dansku, ale musim povedat ze tam je zivot fajne drahy.... od benzinu po jedlo
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

chlapec10 napísal: nooo, tak priznam za ze zo skandinavie som bol zatial len v Dansku, ale musim povedat ze tam je zivot fajne drahy.... od benzinu po jedlo
a ze preco sa potom maju na starobu dobre,ze? :P

Racius napísal:Vy ale očividne vyhľadávate destinácie s hojnou civilizáciou, narozdiel odo mňa (a mojej rodiny).

My celkovo mávame také low-cost dovolenky, poviem to tak :) Zväčša bývame na privátoch (cez internet+telefonicky dohodnuté) a podnikáme výlety do prírody, ďaleko od ľudí, síce, v takých Tatrách ma množstvo ľudí fakt štve, Skalnaté pleso bolo pre mňa otrasný zážitok.

Berte to ako odlišný pohľad na dovolenku :) Na Slovensku je veľmi veľa zaujímavých miest ktoré stojí za to vidieť :)

Jo, tú Ohňovú zem ti závidím, lebo s mojím prístupom po vyjdeni VŠ asi aj od hladu zahyniem :|
ani by som nepovedal....ze mnozstvo ludi,,,,podla toho ako si chcem oddychnut,,,,slovensko si nechavam na starobu..potom ma uz prestane tolko lietat po svete ako teraz.... :smt059
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

chlapec10: Dansko je draha krajina, to je fakt. Ale nebude to aj tym, ze v niektorych statoch Skadinavie sa pohybuje starobny dochodok okolo 3000 eur??? To je 10x viac ako u nas, no ale to je diskusia na inu temu, toto je tema venovana dovolenkam.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:chlapec10: Dansko je draha krajina, to je fakt. Ale nebude to aj tym, ze v niektorych statoch Skadinavie sa pohybuje starobny dochodok okolo 3000 eur??? To je 10x viac ako u nas, no ale to je diskusia na inu temu, toto je tema venovana dovolenkam.
Voooobec sa nehadam, a je mi to uplne jasne, ze tam je trocha ina zivotna uroven(ved preco aj, ked je skand. dlhodoboa hodnotena top v zivotnej urovni)... bral som to hlavne z pohladu urobit si lowcost dovolenku autom okolo skandinavie....
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

Nečítal som to tu celé ale ja môžem doporučiť Chorvátsko ostrov Pag a pláž Zrce je to tam fakt skvelé zábava neskutočná ako aj cez deň aj v noci. Nevýhoda človek tam musí ísť autom(myslím na tu pláž) alebo autobusom aj keď ja som to absolvoval aj pešo a bolo to tak hodina a pol cesty pešo. Len ceny s porovnaním ostatných miest v Chorvátsku sú o dosť vyššie ale myslím si že za tú zábavu to stojí toto leto ma tam určite nájdete :)
appsony
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa appsony »

erik_tt: S tym Chorvatskom mozem len suhlasit, boli sme s priatelkou a bolo super... Trochu mi vsak chyba, ze nikto nespomenul Turecko. Tu zalezi velmi od vyberu lokality, ale ak sa zadari, tak zazijete fakt super dovolenku. Kazdy si najde to svoje, Turci ako mentalita si ma ziskali aj ked mnohi tvrdia presny opak :) Co sa tyka inych lokalit tak som bol v Svedsku a Estonsku, dalo sa, ale zeby som tam isiel druhykrat, to sa neda povedat. Skor tie juznejsie klasiky ako spominane Turecko a Spanielsko :)
NTFS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa NTFS »

odporucam jednoznacne turecko, nikde mi nebolo tak dobre ako tam :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

chlapec10 napísal: nooo, tak priznam za ze zo skandinavie som bol zatial len v Dansku, ale musim povedat ze tam je zivot fajne drahy.... od benzinu po jedlo
To vieš Dáni majú najvyššie priemerné mzdy v EÚ, na naše to vychádza vyše 2000 € :)
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

moj dovolenkovy limit mi uz na tento rok vyprsal :(
bol som snowboardovat v Japonsku na 3 tyzdne vo februari :)
a teraz pracovat a studovat :( :(
Napísať odpoveď