Kód: Vybrať všetko
Koľko kružníc dĺžky k prechádza ľubovoľným pevne zvoleným vrcholom grafu kompletného Kn.Kód: Vybrať všetko
Koľko kružníc dĺžky k prechádza ľubovoľným pevne zvoleným vrcholom grafu kompletného Kn.
očividne si sa registrovala iba pre to, aby ti niekto spravil úlohu. Takže si to skús minimálne napísať po slovensky, a potom ti niekto s prekladom pomôže tu: http://www.hojko.com/preklady-prosim-pomoc-t53349.html. Aspoň si tým precvičíš slovenčinu, ktorá ti očividne tiež robí veľké problémyDomculka174 napísal:potrebujem pomoc Napisat list priatelowy ktoreho som dlho nevydela po nemecky dakujem..
21. Trojnásobok čísla zmenšeného o desať je o toľko väčší ako sto, ako je sto väčšie než jeho dvojnásobok. Ktoré je to číslo?
25. Ktoré číslo má tu vlastnosť, že jeho päťnásobok je o toľko väčší ako 50, o koľko je jeho polovica menšia ako 49?
32. Ak vynásobím myslené číslo 17 dostanem o 35 viac, ako keď ho vynásobím 12. Ktoré je to číslo?
33. V prvej nádobe je 23 litrov vody, v druhej 7 litrov vody. Do obidvoch nádob sa prilialo rovnaké množstvo vody a potom bolo v prvej nádobe dvakrát viac vody ako v druhej nádobe. Určite množstvo priliatej vody.
40. V odĺžniku je jedna strana o 20m dlhšia ako druhá. Keď sa dlhšia strana skráti o 5m a zároveň kratšia predĺži o 10m, zväčší sa obsah obdĺžnika o 300m. Aké sú rozmery pôvodného obdĺžnika?
44. Jedna osmina chlapcov sa prihlásila na učebný odbor. Neskôr sa prihlásili ešte dvaja chlapci, takže ich bolo celkovo 5. Koľko chlapcov chodilo do triedy?
49. Štvrtina výšky piliera je zapustená do zeme, dve tretiny jeho výšky sú vo vode. Nad vodou vyčnieva časť dlhá 1,2m. Určite dĺžku mostného piliera.
51. V triede je polovica žiakov, ktorí chodia do školy peši, tretina žiakov dochádza autobusom a zostávajúcich 6 žiakov jazdí do školy na bicykli. Koľko žiakov je v triede?
55. Robotníci dostali za spoločnú prácu 26 800 Sk. Peniaze si rozdelili podľa vykonanej práce. Prvý dostal o 20% menej ako druhý, tretí o 50% viac ako prvý. Koľko dostal každý z nich?
60. Pri zalesňovaní bolo behom troch dní vysadených 2 950 stromčekov. Behom druhého dňa bolo vysadených o 25% stromčekov viac ako v prvom dni, behom tretieho dňa o 15% viac ako v druhom dni. Koľko stromčekov bolo vysadených v jednotlivých dňoch?
Si robis srandu ? Tipujem ze si deviatak... Sak udaje ti staci dosadit do vzorcov.Nic viac, nic menej.Jaro33332 napísal:Ahoj!
Mam tu pár príkladov, niektoré sú rovnaké iba s inými číslami. Stačí vypočítať alebo hodiť do rovníc tak, aby som vedel vypočítať ďalšie.
Vopred ďakujem
1.
Vypočítaj povrch a objem rovnostranného kužeľa, ak dĺžka strany je 10cm a priemer podstavy 8cm.
2.
Vypočítaj povrch a objem rovnostranného kužeľa s polomerom 2,3dm a výškou 46mm.
3.
Vypočítaj povrch a objem pravidelného 4-bokého ihlana, ak je hrana podstavy dlhá 6cm a veľkosť výšky bočnej steny je 5cm.
4.
Valcovitá nádoba s priemerom 1,6m obsahuje 1 000 L vody. Do akej výšky siaha voda ?
5.
Kopula hvezdárne má tvar pologule s polomerom 3m . Čo stojí natretie kopule, ak 1m štvorcový stojí 70SK ?
6.
Do nádoby tvaru valca s priemerom 14cm nalejeme 3l oleja. Do akej výšky siaha hladina ?
7.
Kopula hvezdárne ma tvar pologule s priemerom 6m. Aký je objem kopule ?
Kužeľ: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ku%C5%BEelJaro33332 napísal:Ahoj!
Mam tu pár príkladov, niektoré sú rovnaké iba s inými číslami. Stačí vypočítať alebo hodiť do rovníc tak, aby som vedel vypočítať ďalšie.
Vopred ďakujem
1.
Vypočítaj povrch a objem rovnostranného kužeľa, ak dĺžka strany je 10cm a priemer podstavy 8cm.
2.
Vypočítaj povrch a objem rovnostranného kužeľa s polomerom 2,3dm a výškou 46mm.
3.
Vypočítaj povrch a objem pravidelného 4-bokého ihlana, ak je hrana podstavy dlhá 6cm a veľkosť výšky bočnej steny je 5cm.
4.
Valcovitá nádoba s priemerom 1,6m obsahuje 1 000 L vody. Do akej výšky siaha voda ?
5.
Kopula hvezdárne má tvar pologule s polomerom 3m . Čo stojí natretie kopule, ak 1m štvorcový stojí 70SK ?
6.
Do nádoby tvaru valca s priemerom 14cm nalejeme 3l oleja. Do akej výšky siaha hladina ?
7.
Kopula hvezdárne ma tvar pologule s priemerom 6m. Aký je objem kopule ?
nema to byt ako pri vode ??ρ oleja= cca 910 kg.m-3
Hustota oleja sa nerovná hustote vodyJaro33332 napísal:Diki ale tomu nechápem ani ja, ani ona... nemohli by ste mi to dosadit ? Pri niektorych ulohach musim vypocitat dalsie veci (napr.: 2. je tam hrana a vyska nie strana a podobne)
nema to byt ako pri vode ??