ANTIFICO

Diskusie na politické témy...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: ANTIFICO

Príspevok od používateľa IvanSk »

Uhorsko: predstav si, ze Uhorsko je krajina tvorena 2 velkymi narodmi, ktore sa maju radi, maju minimum problemov a ich mensiny nevyskakuju, vsetko relativne pekne funguje
niekto si povie, co tak zarobit?!?! a uhorsko rozdelia na 2 krajiny, spokojni su len ti co krajinu rozdelili a par debilov, ktori chcu na tom vytlct politicke body => rozpad je s odstupom casu negativne hodnoteny
Naozaj smiešna a infantilná predstava o rozpade Československa. Všetci sme sa milovali, prišiel zlý Mečiar a rozdelil rozprávkovú krajinu, toto mohli dať do Dobšinského výberu rozprávok a čítavať to deťom pred spaním.

Spolužitie Čechov a Slovákov nebolo zďaleka také ideálne ako ho opisuješ. Môžem začať napríklad pri ukradnutých 7 tonách Slovenského zlata po 2 sv. vojne a skončiť napríklad pri odburávaní zbrojárenského priemyslu zo Slovenska alebo pri tom ako nás česká národná banka ošudila pri delení federácie a tiež môžem spomenúť aj americkú pomoc po vojne z ktorej Slovensko videlo minimum.

Nemôžem za to, že neštuduješ históriu a namiesto toho sa zaoberáš nejakými rozprávkami o búchaní sa do pŕs nacionalistami.
Nikto z nacionalistov sa nebúchal do pŕs ale každý narozdiel od teba vedel o podlých českých podvodoch na Slovenskom národe a jednoducho Slováci už nechceli byť za debilov a neustále klamaní z českej strany.

to ze ma niekto rad Boha este neznamena, ze musi suhlasit so vsetkym, co cirkev predpisuje
viera v Boha vs. cirkev - veeeelmi vela rozdielov
Keď sa hlásiš za katolíka hlásiš sa k Vatikánu a pápežovi a hlásiš sa aj k učeniu že potrat je podľa katolíckej cirkvi vražda. Tu opäť nieje čo riešiť! Ak sa Radičová chce hlásiť k Bohu nech z Cirkvi odíde a slobodne si verí čomu chce.
Pokiaľ si dobrovoľne v nejakej organizácii určite súhlasíš s jej pravidlami inak by si tam nevstupoval.

Čo na tom nechápeš? Nemáš dostatočné IQ na to aby si pochopil jednoduchú logiku? Ak s organizáciou nesúhlasím - nie som v nej!
Radičová podvádzala v parlamente pri hlasovaní, za čo bola prinútená aj odísť!
zavadzas
V čom zavádzam? Radičová podvádzala pri hlasovaní čo je ľahko overiteľný fakt.
Hlasovala proti vzniku samostatného Slovenského štátu!
zavadzas

Hlasovanie bolo nasledovné: Hlasovať môže človek buď za vlastný štát alebo za zachovanie štátu s Čechmi. Ak hlasuje za zachovanie štátu s Čechmi automaticky hlasuje proti vytvoreniu vlastného štátu. Čo na tejto jednoduchej logike opäť nechápeš?
Legálne a legitímne bude odmietnuť poslušnosť vláde
odmietanie je asi tak vsetko, co proti tomu mozes robit

Odmietnutie a vzbura - občianska neposlušnosť.
A navyše mám na to plné právo z dôvodov, ktoré som spomenul vyššie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Všetci sme sa milovali, prišiel zlý Mečiar a rozdelil rozprávkovú krajinu
a hadam to tak nebolo, este v roku 91 chcelo 77% opytanych zachovat spolocny stat
vtedajsia SNS bola zalozena hlavne preto, aby sa dosiahla uplna samostatnost Slovenska, mali to aj v Programovom vyhlaseni
ked si clovek pozrie, co sa dialo po rozpade, kto na tom zarobil, tak zisti, ze sa rozkradala republika pod vedenim HZDS a SNS az do roku 98
spoluzitie nebolo idealne, ale prialo si ho vacsina obyvatelstva, ci uz na slovenskej alebo ceskej strane, hlavne ze nebolo referendum, cim bolo nasledovne rozdelenie prakticky protiustavne (ak hovorim spravne), Radicova chcela tuto federaciu zachovat, tak ako vacsina naroda

ak by bolo hypoteticke referendum, tak by otazka znela asi takto: "Ste za rozdelenie federacie?"
som si isty, ze by sa tam nepisalo nic o vzniku Slovenska (aj ked je to logicky dosledok), takze este raz: Radicova chcela tuto federaciu zachovat

nemam, co by som k tomu uz dodal, ty sa snazis obhajovat svoju pravdu, ja vidim realitu

V čom zavádzam? Radičová podvádzala pri hlasovaní čo je ľahko overiteľný fakt.
zavadzas v tom, ze menis vyznam, alebo nemas dostatocne IQ, aby s pochopil jednoduchu logiku? :) Radicova vobec nebola prinutena odist, to je len tvoja fantasmagoria. Podvadzala, to ano. Ale nebola prinutena odist "vykricnik" => zavadzas
Keď sa hlásiš za katolíka hlásiš sa k Vatikánu a pápežovi...
pokial sa hlasis za krestana (ci uz katolika, evanjelika alebo kohokolvek ineho), hlasis sa k Bohu, nie ku cirkvi, cirkev je len prostriedok, bohuzial velmi nevhodny, kto by sa uz len hlasil k tmarskej organizacii, ktora po celom svete zneuziva male deti a snazi sa to zatajovat, v minulosti bez milosti vrazdila a znemoznila pokrok?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

IMHO, teraz sa musím prikloniť k Ivanovi, čo sa týka rozdelenia ČSSR. Medzi Čechmi a Slovákmi bolo napätie vždy, možno to tak nepociťovali bežní ľudia na dedine, ale v mestách sa verejná mienka o vzťahoch vždy prevaľovala, keď sa nepodarilo niečo pro-Slovenské schváliť. Najväčšie problémy boli počas absolutistickej vlády Novotného, ktorý mal "Slovakofóbiu" a v podstate revolučný rok 1968 existoval vďaka nemu. A nebolo to len to, boli to predtým procesy s "buržoáznymi nacionalistami", z ktorých bola drvivá väčšina Slováci, nekonečná snaha o federalizáciu tam bola zo slovenskej strany taktiež dlho, takže istotne vzťahy neboli rozprávkové...(robil som o Česko-Slovenskej politike a vzťahoch diplomku)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No dalo by sa to povedať aj tak, že na tej politickej úrovni tie problémy určite boli, hlavne na nás bolo nazerané ako na tých druhoradých, ale čo sa týka obyčajných ľudí, tak tí medzi sebou problémy nemali. Aspoň si to nemyslím.

Dodnes máme dobré ľudské vzťahy s Čechmi.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

IvanSk napísal:
pokojne sa vyjadri čo ti nesedí.

Chceš tvrdiť že Radičová bola za samostatnú SR? Vieš dobre že nebola.
Chceš tvrdiť že morálka je vecou dohody spoločnosti? Ja tvrdím že morálka nie je vecou žiadnej dohody. Morálka je v človeku, bohužiaľ degenerát má morálku pokrivenú.

Povedz mi jeden jediný rozumný dôvod prečo by Radičová mala byť premiérkou krajiny, ktorú ani nechcela? A prečo by som ju ja mal ako Slovák proti ktorého štátu sa postavila rešpektovať ?

Na jednoduchú otázku požadujem jednoduchú odpoveď.
Mnoho z tých výrokov by pravdepodobne vyznelo inak ak by boli v kontexte. Lebo aj z tvojich postov tu na fóre, kľudne vyberiem citáciu, ktorej budeš vyzerať ako revizionista. Rovnako ako si to spravil ty mne. Preto je nebezpečné a nekorektné šíriť citáty bez zdroja. Na druhej strane, žiaden citát neobhajujem, bola to len faktická poznámka, lebo ako vravím potrebujem kontext aby som sa k nim vedel zodpovedne vyjadriť.

Pokiaľ ide o Radičovú a jeden rozumný dôvod. Tak ním sú demokratické parlamentné voľby. Bola volebnou líderkou strany, ktorá je najsilnejšia z vládnej koalície. Vox populi, vox dei. Bola právoplatne zvolená za premierku. Ja som tiež nebol spokojný ani s Róbertom Ficom, ani s Mečiarom a popravde nie som veľmi spokojný ani s Radičovou, ale svoj hlas som odovzdal vo voľbách a tým moja právomoc v tomto smere končí. A rešpektovať by si ju mal preto, lebo nerešpektovať ju by znamenalo nerešpektovať slovenskú ústavu, slovenskú legislatívu, štátnosť, a tak by som mohol pokračovať..
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Jedným zo spôsobov zániku mandátu poslanca je vzdanie sa mandátu - to urobila Radičova, ked bola usvedčena z hlasovania za svojho kolegu/kolegyňu :) Ak by tak neurobila tak poslanec podlieha disciplinarnej právomoci NR SR, a disciplinárne konanie vykonáva mandatový a imunitný výbor, vysledkom jeho konania mohlo byť jedine to, že odporučí NR SR aby navrhla Ivete Radičovej vzdať sa svojho mandátu, to je jediny spôsob aký by mohol nastať v prípade, že by sa mandátu nevzdala dobrovoľne :)

beardie - v iných témach bolo už nespočetne krát popísane, že referendum pri rozdelení federácie (ČSFR) nebolo možne, kedže krajina v ktorej by sa vykonalo by v prospech druhej krajiny stratila všetok spoločný federatívny majetok, zamyslel sa niekto nad tým, že referendum nebolo ani v Čechách (WHY??? :D ). Federálny parlament prijal zákony na základe, ktorýh proste referendum bolo neprípustné...........

Slay
Bola právoplatne zvolená za premierku
:?: :?: :?:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

A rešpektovať by si ju mal preto, lebo nerešpektovať ju by znamenalo nerešpektovať slovenskú ústavu, slovenskú legislatívu, štátnosť, a tak by som mohol pokračovať..
To si napísal pekne ale pravda je taká že ten kto nerešpektoval /nechcel slovenskú ústavu, slovenskú legislatívu, štátnosť, atď../ má vôbec právo tieto veci užívať???
Povedz mi úprimne má Radičová morálne právo užívať ochranu všetkých týchto vecí keď ich sama nechcela?

ako laik to poviem takto:

Myslíš si, že slovenská ústava ak by bola hmotná a mala rozum, dovolila by Radičovej aby sa o ňu kryla ? Alebo by jej to dovolila slovenská štátnosť, ktorú odmietala?
A ešte raz zopakujem, nie národ vznikol zo štátu ale štát má slúžiť národu. Keď má štát slúžiť národu prečo by som mal rešpektovať premiérku, ktorá sa priečila národu a jeho potrebe vlastného štátu? Každý má právo na omyl ale nie je možné aby za omyl neniesol dôsledky. Radičová sa pomýlila a prehrala v 1993, teraz už jej nemalo byť vôbec umožnené omyly opakovať.
Česť porazeným ale Čechoslováci prehrali a tak nemajú čo robiť v slovenskom parlamente.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

J.O.S.E Tak formálna oprava. Stala sa premierkou legitímnym spôsobom. Verím, že aj pred tým si chápal ako som to myslel.
IvanSk napísal:
To si napísal pekne ale pravda je taká že ten kto nerešpektoval /nechcel slovenskú ústavu, slovenskú legislatívu, štátnosť, atď../ má vôbec právo tieto veci užívať???
Povedz mi úprimne má Radičová morálne právo užívať ochranu všetkých týchto vecí keď ich sama nechcela?
...
O morálnom práve môžeš filozofovať, môžeš s ňou byť nespokojný, to ti nikto neberie. Vo voľbách si mal rovnakú moc rozhodnúť ako aj zvyšok slovenského národa. Výsledkom spoločenského konsenzu je teda dnešná vláda s mandátom na 4 roky. To musíš rešpektovať ak nechceš byť postavený mimo zákon.
beardie
Redeemer
Redeemer

Fico so žalobou karikatúry neuspel

http://www.sme.sk/c/5462605/fico-so-zal ... uspel.html

este by som dal zaplatit Ficovi pokutu za vytvaranie bezpredmetnych zalob, ktore zdrzuju nas uz-aj-tak pomaly sudny system
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

sice neviem ci sa v tejto teme hodi hodnotit rozpad ceskoslovenska, ale to ze sme sa rozdelili nemozu prezut iba zaryti cechoslovaci, kde (poviem to tvrdo) treba pockat kym vymru... mladi sa ceskoslovenskom vobec nezaoberaju a starsi normalni ludia chceli Slovensko, vsak vztahy medzi cr a sk su najlepsie za 100 rokov...
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Fico povedal, ze si nezasadne do parlamentu ako opozicny poslanec.
Zas oklamal Slovankov!

Navyse Fico sa stal podpredsedom parlamentu. Je teda podriadeny novacikovy Sulikovy. Dobre sa sam ponizil.
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

beardie napísal:Fico so žalobou karikatúry neuspel
este by som dal zaplatit Ficovi pokutu za vytvaranie bezpredmetnych zalob, ktore zdrzuju nas uz-aj-tak pomaly sudny system
zaujimave ze zaloba znela "vysmievanie sa z vtedajsieho zdravotneho stavu" ked ficko vraj chodil po doktoroch a ako inac nez sudkyna mala pol hodinovy prejav z wikipedie o karikature a medzislovami posudila ze to nebolo mierene na jeho zdravotny stav ale na funkciu ktoru vykonava hmm jak k tomu dospela by ma zaujimalo...
a pokutu plati vo forme vykupneho za sudne konanie hh sudnictvo je nomenklatura ktora vo svete nema obdoby .. mozno s vynimkou cirkevnej inkvizicie
beardie
Redeemer
Redeemer

juho napísal:
jasne ze to bolo mierene aj na jeho zdravotny stav, ale dolezitejsie bolo, ze nema chrbticu v tom slova-zmysle, ze nedodrzi nic co povie

nikde na svete sa za karikaturu nemoze nikto odsudit, vdaka bohu, aj na Slovensku
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

hmm no tak teda by ten sud mal vyhrat ked to bolo mierene na jeho zdravotny stav ale sud s tebou nesuhlasil hmm.. takze ty popieras rozsudok posmievanie sa zo zdravotneho stavu takou formou je urcite precin
a ano viem ze je to mierene na to ze nedodrzi slovo
Lick
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lick »

mozno moralny no nie protipravny, taktiez by nebola karikatura keby chrbticu mal :-P
hughito
Redeemer
Redeemer

No teraz už Fico nie je pri moci, súdy mu teda už tak nebudú vychádzať v jeho prospech, heh. :twisted:

Mal by sa zachovať ako chlap a prehlásiť do médií, že naozaj tú kosť nemá.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

hughito napísal:No teraz už Fico nie je pri moci, súdy mu teda už tak nebudú vychádzať v jeho prospech, heh. :twisted:

Mal by sa zachovať ako chlap a prehlásiť do médií, že naozaj tú kosť nemá.
Do médií? Veď to sú preňho najväčší nepriatelia! A keby aj... on nikdy nič neprehlási pretože pán FICO sa nikdy nemýli!
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Dokazuje to jeho vyrok : Kríza sa nas nedotkne.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

hughito napísal:No teraz už Fico nie je pri moci, súdy mu teda už tak nebudú vychádzať v jeho prospech, heh.
Hlavná vec, že pred voľbami tu pomaly každý "ZNALEC PRAVA" brechal ako to súdnictvo v rukách Harabína a spol. dopadlo, dnes tu napíšeš príspevok z ktoreho možno dedukovať jediné, a to, že kto je pri moci ovláda súdy a súdnictvo....sčasti súhlasim, ale trochu objektivity by do diskusie nezaškodilo, či už máš tričko ľavičiara alebo pravičiara.....

...v dnešnej dobe je najlepšie byť v postavení ako taký Volodimir Yegorov, môžte byť podozrivý z 7 vrážd a ešte sa dostanete na slobodu a ked ukradnete drahší televízor sudca sa nepo_erie a strčí Vas do basy na 5 rokov...
hughito
Redeemer
Redeemer

Hlavná vec, že pred voľbami tu pomaly každý "ZNALEC PRAVA" brechal ako to súdnictvo v rukách Harabína a spol. dopadlo, dnes tu napíšeš príspevok z ktoreho možno dedukovať jediné, a to, že kto je pri moci ovláda súdy a súdnictvo....sčasti súhlasim, ale trochu objektivity by do diskusie nezaškodilo, či už máš tričko ľavičiara alebo pravičiara.....
Určite som nechcel aby to vyznelo tak, že kto je pri moci ovláda súdy, ale každý striezvo uvažujúci človek človek musí uznať, že za vlády Ficovej garnitúry bolo súdnictvo ako také v katastrofálnom stave.
Uvidíme, ako to bude teraz. Inak, ja nenosím žiadnu nálepku na čele, voliť som neišiel a nie som prívržencom žiadnej politickej strany ani konkrétneho politika.
Napísať odpoveď