Zubár

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mate radi Zubarov?

Hej,jasne milujem ich!
106
24%
NIe neznasam ich ,mam z nich strach
184
41%
Je mi jedno,ci mi najdu kazy ci nie..Mam na saláme
161
36%

Celkom hlasov: 451

ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zubár

Príspevok od používateľa ColdRain »

tak tak, vlozky pojdu prec a nahodia sa tam trvale blomby, takze si treba nachystat dalsie eurace ;)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

ved ale tie liecive vlozky byvaju v zuboch dva mesiac nee?a ja mam prist uz v stvrtok uz..neviem ci to je vlozka ci biela plomba :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak poviem vám môj príbeh :D

Do 26 rokov som nemal ani jediný kaz, proste nič. Až raz ma začal pobolievať zub, klasika, k zubárovi, kaz, vŕtať, plomba. Po 6 mesiacoch som dostal neznesiteľné bolesti, skutočne nikomu nič také neprajem, muselo sa otvoriť, bol tam hnis, preliečiť, znova zatvoriť plombou. Po zavretí o 3 týždne znova bolesti, znova otvoriť... Proste 3x mi to zaplomboval a 3x musel otvoriť a preliečiť. Na záver mi povedal, že on by to vytrhol, plombovať to už 4x neodporúča, ale ak ma to nebolí tak mi to kľudne na moju žiadosť nechá otvorené. A ja už rok chodím s dierou v zube ako svet :D
ColdRain
Addict
Addict

zatial som sa stretol len s par dnovymi vlozkami, takze o ziadnych "mesacnych" nic neviem, proste vycistit, capnut vlozku nech je to na blombovanie ciste a nezapalene, vybrat vlozku vyvrtat kaz a capnut trvalu blombu
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

neviete niekto ako je to s ciastocnou protezou? kvoli zlej genetike sa mi zuby kazia uz od 7 rokov, dlhsie som to neriesil, ale v poslednej dobe sa pohravam s myslienkov dat si stolicky vytrhnut a nahradit ich protezou, ci lepsi by bol mostik?

som si vedomy toho ze to bude asi dost € ale pre krasu sa trpi :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mulatt, ak by to boli plomby nevolali by ta na dasie sedenie ;) a ked ti do ust nesvietila to lampou tak to "biela" plomba zarucene nie je ;)
mulatt
Darca
Darca

coldrain: myslis asi ine vlozky..tuto co som ja dostal nieje na par dni,kedze mi zub vrtala a pripravovala ako na plombovanie
jackb: mozno mi chce daky zub este pozriet aj neviem ale zas 114€ aby mi len dala liecive vlozky sa mi moc nezda,zvlast ked sa mi s tym hrala aby to malo dobry tvar ci to mam rovnomerne atd..keby mi to mala za dva dni vyvrtat tak sa s tym tak nehra.uvidim podam dalsie info v stvrtok
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mulatt: Je tam tolko kolko treba, mne raz menil zubar tu vlozku asi kazde dva tyzdne, spravil 3 vymeny a az potom isla plomba. Ked som mal zapalenu jednotku a necitil som chlad, tak mi tam dal vlozku a tu bielu hlupost na zatvorenie, ktora sa jedlom, slinami a umyvanim zubov aj tak casom odstrani a tak mi ostala otvorena diera len s vlozkou s tym, aby som si to mesiac vycuckaval. Az potom prisla na rad biela plomba.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

keď tu už rozoberate tie biele plomby, aký je rozdiel medzi klasickou sivou/striebornou a bielou?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Bielu nevidno. Môže ísť aj dopredu.
mulatt
Darca
Darca

a mne zubarka povedala ze biele aj kratsie drzia ako tie klasicke sive..skor vypadavaju
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

biela je tusim iba sadrova, alebo nejaky podobny material
siva je z amalganu, no dnes sa uz pouziva menej, lebo pri vrtani do tejto plomby vznikaju jedovate plyny

ak znovu narazim na clanok v ktorom som cital o tych amalganovych plombach tak ho sem postnem

tak clanok o amalgane som nenasiel, ale je to vysvetlene dole :)

//ja som napisal sadrova, viac menej ako prirovnanie, ano viem, zle som to napisal, no mne ten material pripominal konzistenciou sadru
mulatt
Darca
Darca

tak prave som prisiel od zubarky.robila mi dalsie dva zuby a platil som 60€.inac nakonec to boli biele blomby a jedna vlozka :) a ziadnou lampou mi do ust nesvietila aj ked mi davala plomby.inac nechapem ako si nekto moze davat injekcie pri vrtani,ta bolest sa da v pohode vydrzat.pri tahani nervu a pod chapem ale pri vrtani :roll:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nesivietila? zeby technologia za tych par rokom co je mamca na dochodku tak poskocila, ze uz nie je treba svietit?
lebo kedysi boli tie "biele" svetlom vytvrdzovane, preto sa na to svietilo specialnou lampou, teda hlavne myslim na tu umelu sklovinu pri dokoncovani. a urcite to nie je sadra, lebo ta by okolo svojho tuhnutia nepotrebovala taky cirkus... a tiez by asi nevyzadovala naleptavanie vyvrtaneho zubu, aby lepsie chytila...
no a problem amalgamu je ten, ze je to ortut v kombinacii s niecim. no a urcite nie je zdraviu prospene dychat rozvrtane mikrokvapky ortute a ciastocky dalsieho kovu... ani ten zubar, z ktoreho maju ludia strach nie je nesmrtelny ;)
ColdRain
Addict
Addict

moja dava injekcie automaticky a som spokojny, nie je to nejaka neznesitelna bolest to vrtanie, ale ked uz si zato platim naco by som mal zbitocne trpiet, tych par E za tu injekciu ma nezabije...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

a ak by bola sadrova, myslim si, ze by nebola taka draha :-)
mulatt
Darca
Darca

nene je to normalna biela plomba mozem odfotit ak si to neviete predstavit :D netusim z coho su ale aj dnes mi zubarka potvrdila ze nedrzia tak dlho ako klasicke sive.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mna skor zaujala ta cena, najskor 114, teraz 60 eur..., zda sa mi to trochu vela. Je fakt, ze ked ti robi RTG snimok chrupu, tak tam zaplatis 10, ba aj 20 eur, za biele plomby das 15 eur, ale tieto ceny na to co ti robi, tak sa mi zdaju vysoke. To je cisto sukromna ambulancia alebo ako???
ColdRain
Addict
Addict

hojko: co sa ti na tom zda vela? ja tych plomb sice vela nemam, ale za tu jednu co mi robili, bielu, som platil necelych 50, takze chalan obisiel relativne normalne...holt sukromnici
mulatt
Darca
Darca

hojko: aby som bol uplne presny tak vcera som platil 58€..v utorok mi robila 4 zuby a vcera 2.je to sukromna ambulancia ale platil som plnu sumu preto lebo som tam bol naposledy v 2006.
Napísať odpoveď