Zubár
Re: Zubár
Tak poviem vám môj príbeh 
Do 26 rokov som nemal ani jediný kaz, proste nič. Až raz ma začal pobolievať zub, klasika, k zubárovi, kaz, vŕtať, plomba. Po 6 mesiacoch som dostal neznesiteľné bolesti, skutočne nikomu nič také neprajem, muselo sa otvoriť, bol tam hnis, preliečiť, znova zatvoriť plombou. Po zavretí o 3 týždne znova bolesti, znova otvoriť... Proste 3x mi to zaplomboval a 3x musel otvoriť a preliečiť. Na záver mi povedal, že on by to vytrhol, plombovať to už 4x neodporúča, ale ak ma to nebolí tak mi to kľudne na moju žiadosť nechá otvorené. A ja už rok chodím s dierou v zube ako svet
Do 26 rokov som nemal ani jediný kaz, proste nič. Až raz ma začal pobolievať zub, klasika, k zubárovi, kaz, vŕtať, plomba. Po 6 mesiacoch som dostal neznesiteľné bolesti, skutočne nikomu nič také neprajem, muselo sa otvoriť, bol tam hnis, preliečiť, znova zatvoriť plombou. Po zavretí o 3 týždne znova bolesti, znova otvoriť... Proste 3x mi to zaplomboval a 3x musel otvoriť a preliečiť. Na záver mi povedal, že on by to vytrhol, plombovať to už 4x neodporúča, ale ak ma to nebolí tak mi to kľudne na moju žiadosť nechá otvorené. A ja už rok chodím s dierou v zube ako svet
-
aughostino
Medium Professional
neviete niekto ako je to s ciastocnou protezou? kvoli zlej genetike sa mi zuby kazia uz od 7 rokov, dlhsie som to neriesil, ale v poslednej dobe sa pohravam s myslienkov dat si stolicky vytrhnut a nahradit ich protezou, ci lepsi by bol mostik?
som si vedomy toho ze to bude asi dost € ale pre krasu sa trpi
som si vedomy toho ze to bude asi dost € ale pre krasu sa trpi
coldrain: myslis asi ine vlozky..tuto co som ja dostal nieje na par dni,kedze mi zub vrtala a pripravovala ako na plombovanie
jackb: mozno mi chce daky zub este pozriet aj neviem ale zas 114€ aby mi len dala liecive vlozky sa mi moc nezda,zvlast ked sa mi s tym hrala aby to malo dobry tvar ci to mam rovnomerne atd..keby mi to mala za dva dni vyvrtat tak sa s tym tak nehra.uvidim podam dalsie info v stvrtok
jackb: mozno mi chce daky zub este pozriet aj neviem ale zas 114€ aby mi len dala liecive vlozky sa mi moc nezda,zvlast ked sa mi s tym hrala aby to malo dobry tvar ci to mam rovnomerne atd..keby mi to mala za dva dni vyvrtat tak sa s tym tak nehra.uvidim podam dalsie info v stvrtok
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
mulatt: Je tam tolko kolko treba, mne raz menil zubar tu vlozku asi kazde dva tyzdne, spravil 3 vymeny a az potom isla plomba. Ked som mal zapalenu jednotku a necitil som chlad, tak mi tam dal vlozku a tu bielu hlupost na zatvorenie, ktora sa jedlom, slinami a umyvanim zubov aj tak casom odstrani a tak mi ostala otvorena diera len s vlozkou s tym, aby som si to mesiac vycuckaval. Az potom prisla na rad biela plomba.
-
aughostino
Medium Professional
biela je tusim iba sadrova, alebo nejaky podobny material
siva je z amalganu, no dnes sa uz pouziva menej, lebo pri vrtani do tejto plomby vznikaju jedovate plyny
ak znovu narazim na clanok v ktorom som cital o tych amalganovych plombach tak ho sem postnem
tak clanok o amalgane som nenasiel, ale je to vysvetlene dole
//ja som napisal sadrova, viac menej ako prirovnanie, ano viem, zle som to napisal, no mne ten material pripominal konzistenciou sadru
siva je z amalganu, no dnes sa uz pouziva menej, lebo pri vrtani do tejto plomby vznikaju jedovate plyny
ak znovu narazim na clanok v ktorom som cital o tych amalganovych plombach tak ho sem postnem
tak clanok o amalgane som nenasiel, ale je to vysvetlene dole
//ja som napisal sadrova, viac menej ako prirovnanie, ano viem, zle som to napisal, no mne ten material pripominal konzistenciou sadru
tak prave som prisiel od zubarky.robila mi dalsie dva zuby a platil som 60€.inac nakonec to boli biele blomby a jedna vlozka
a ziadnou lampou mi do ust nesvietila aj ked mi davala plomby.inac nechapem ako si nekto moze davat injekcie pri vrtani,ta bolest sa da v pohode vydrzat.pri tahani nervu a pod chapem ale pri vrtani 
nesivietila? zeby technologia za tych par rokom co je mamca na dochodku tak poskocila, ze uz nie je treba svietit?
lebo kedysi boli tie "biele" svetlom vytvrdzovane, preto sa na to svietilo specialnou lampou, teda hlavne myslim na tu umelu sklovinu pri dokoncovani. a urcite to nie je sadra, lebo ta by okolo svojho tuhnutia nepotrebovala taky cirkus... a tiez by asi nevyzadovala naleptavanie vyvrtaneho zubu, aby lepsie chytila...
no a problem amalgamu je ten, ze je to ortut v kombinacii s niecim. no a urcite nie je zdraviu prospene dychat rozvrtane mikrokvapky ortute a ciastocky dalsieho kovu... ani ten zubar, z ktoreho maju ludia strach nie je nesmrtelny
lebo kedysi boli tie "biele" svetlom vytvrdzovane, preto sa na to svietilo specialnou lampou, teda hlavne myslim na tu umelu sklovinu pri dokoncovani. a urcite to nie je sadra, lebo ta by okolo svojho tuhnutia nepotrebovala taky cirkus... a tiez by asi nevyzadovala naleptavanie vyvrtaneho zubu, aby lepsie chytila...
no a problem amalgamu je ten, ze je to ortut v kombinacii s niecim. no a urcite nie je zdraviu prospene dychat rozvrtane mikrokvapky ortute a ciastocky dalsieho kovu... ani ten zubar, z ktoreho maju ludia strach nie je nesmrtelny
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Mna skor zaujala ta cena, najskor 114, teraz 60 eur..., zda sa mi to trochu vela. Je fakt, ze ked ti robi RTG snimok chrupu, tak tam zaplatis 10, ba aj 20 eur, za biele plomby das 15 eur, ale tieto ceny na to co ti robi, tak sa mi zdaju vysoke. To je cisto sukromna ambulancia alebo ako???