zimne pneu akcia?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zimne pneu akcia?

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hmm, na moj rozmer vychadzaju na 60e/ks, to nie je vobec zle, mate s nimi niekto skusenosti? myslim aspon v porovnani s aspon dvomi-tromi inymi sadami, nie len konstatovania, ze mal som ich a su dobre :)

//

... a mame tu aj najnovsie testy, vyberajte :) :

Winterreifen 185/65 R 15 T http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Winterreifen 225/45 R 17 H http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Trussardi napísal:no michelin alpin su jedny z najlepsich zimnych gum .. to som pocul :)
Tak to si asi toho vela nepočul. K najlepším pneu patria Dunlop SP Winter Sport 3D, Goodyear ULTRA GRIP 7+, Continental WinterContact TS830 a pod. Držia si vždy prvé priečky a aj spokojnosť používatelov za to vraví. :wink:

//autoeditácia príspevku (11 Okt 2010, 19:03)
Ešte aj v testoch ADAC-u, čo sem hodil RATZI, je to tak.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

... len je pruser, ze ani jeden model sa nerobi v mojom rozmere :? ani wintersporty 3d, ani sedmickove ultragripy, ani ts830...

niekto nejake napady na 195/50 R15? uvitam aj konkretne linky na shopy, nemusia byt naskladnene, este je dost casu...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Clean_Up: ved ja ani netvrdim ze su najlepsie ale su medzi najlepsimi tak patria medzi zimnu elitu :P
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

RATZINGER666 napísal:... len je pruser, ze ani jeden model sa nerobi v mojom rozmere :? ani wintersporty 3d, ani sedmickove ultragripy, ani ts830...

niekto nejake napady na 195/50 R15? uvitam aj konkretne linky na shopy, nemusia byt naskladnene, este je dost casu...
co tak Vredestein Snowtrac 3?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hm, zaujimavy dezen... na vode vsak budu asi lietat ako dive, maju slabe tie pozdlzne drazky... ale na snehu a lade by to bola parada...

// ... ale podla tych testov by mali byt v pohode aj na vode aj na snehu, zatial je to teda asi najvacsi favorit, diky moc :)
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

viem ze to sem velmi nepatri (ale hadam ma nezabijete a ak ano tak to prosim vymazte)
ak by niekto chcel predam
2ks zimne pneu Goodyear Ultragrip 7+ 91T v rozmere 195/65 R15
dam ich za nakup tj. 49€/ks, su uplne nove, omylom som kupil o 2ks viac :(

Do DCA, IL, PU, PB, BY, ZA aj doveziem, resp. viem ich dopravit do daneho mesta (k znamemu) a tam si ich mozete vyzdvihnut.
insane
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa insane »

Co si myslite o Nankang SV-1 Winter Plus 205/60 R16 92H?? Mal to niekto na aute? Ludia ich celkom dobre hodnotia a za tu cenu (58,50€ s dopravou)....
http://www.tyretest.com/pkw_winterreife ... index.html

Je mi jasne, ze to nie su high end pneumatiky, ale ide mi o cenu. Alebo je to jasna "Cina", cize nebrat?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pozeram sa na zimne gumy, rozmer je 205/55/R16, su to gumy na Audi A6 a rychlostny index by mal byt aspon tych 200km/h. Uvazujem nad Dunlop, Pirelli, Bridgestone, Continental, Michelin, Nokian, ale je tam moznost kupit aj nieco z tych menej pouzivanych znaciek ako je Fulda, Kleber ci Matador. Celkom sa mi pozdavaju napr. Nokian, oznacenie si teraz nespomeniem, alebo boli v akcii okolo 75 eur, co sa mi zda slusna cena vzhladom ku znacke. Myslim, ze Dunlop Winter Sport 3D boli tiez v akcii, cena bola slusna a mam taky pocit, ze v testoch sa tieto pneu objavuju s dost dobrym hodnotenim. Pre ktore pneu by ste sa rozhodli vy a preco??? Cena tak do cca. 90, max 100 eur za kus, poprosim aj viac moznosti vyberu :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Môžeš mať auto, aké len chceš, ktoré ma trebárs aj tisíc kadejakých protišmykových systémov a neviem čo ešte, ale kontakt s vozovkou majú len pneu!

RATZI » V tvojom rozmere máš: Dunlop M3, Michelin Alpin A3

insane » Čo sa týka zimných pneu, tak šiel by som ozaj len do high-end gúm. Neoplatí sa ti šetriť nejakých pár € a kupovať smiešne značky. Kúp niektorú z trojice vyššie spomenutých: TS830, WS3D, UG7+.

hojko » Kleber sú dvojky Michelin a medzi tými lacnými pneu sú celkom schopné. Osobne by som sa rozhodoval medzi: Dunlop SP Winter Sport 3D a Continental WinterContact TS830. WS3D, oproti TS830 sú lepšie len na vode. Sneh, ľad, hluk, spotreba a nízke opotrebenie, tam vedú jednoznačne TS830. Ja túto zimu idem do TS830, prečo? Okrem tej vody, sú oproti WS3D vo všetkom lepšie.

Pre info pridávam aj vzorku dezénu WS3D a TS830.
Prílohy
WS3D.jpg
TS830.jpg
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Chcem sa vás spýtať, túto zimu idem kupovať dve zimné pneumatiky. Doteraz boli na aute 185/60 R14, ale v techničáku mám aj rozmer 175/65 R14, ktorý by mal byť na aute v zime. A moja otázka znie: môžem mať na jednej náprave 175 a na druhej 185? nebude problém s vlastnosťami auta, prípadne políciou?

Pozeral som adac test a ňom boli testované pneu 195 a mnohé neviem nájsť v mojom rozmere. - hlavne som mal záujem o tie dunlopy SP Winter Sport 3D. Viete mi niečo odporučiť v mojej veľkosti, prípadne nejaký link na test?

edit dopracoval som sa nakoniec ku staršiemu adac testu - našiel som tam tieto: VREDESTEIN Snowtrac3 185/60 R14 82 T, Fulda Kristall Montero - čo na ne poviete?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ked si to vyratas, tak zistis, ze obidve sady pneu maju ten isty obvod (ja som to sice neratal, iba odhadol)... cize pokial nemas perma stvorkolku, problem to robit nebude :) pokial mas moznost, sirsie si daj samozrejme dopredu...

do snowtracov pojdem pravdepodobne aj ja, uvidime, co to povie, zaujal ma prave netradicny dezen, dufajme, ze nesklame...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Akurát ma štve, že nie sú v rozmere 175/65 R14, ale čo už. Na 90% idem do nich. Cenovo idú po cca 52 eur - čo sa dá celkom.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

kontroluju policajti rozmery pneu podla TP? Vcera som zistil, ze na 15" mam iba rozmer 185/65 a disky mam prpravene na 195/65 :(
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

holubar myslim ze to neni problem :) kamos dava na insigniu zimne 19ky a v pohode
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mne sa to tiez v zivote nestalo, ani mojim znamym, a to mame cosi odlietane, avsak vela uzivatelov na fore s tym uz ma skusenost... ja by som pri prehliadke povedal, ze som o takom predpise nevedel a ze som auto uz na takych kolach kupil... mimochodom, 195/65/15 a 185/65/15 nemaju rovnaky obvod...
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

to ze si o predpise nevedel ta neospravedlnuje - neznalost zakona je jednocho tvoj problem
ak ta zastavi policajt a bude chciet nieco najst aby ta pokutoval tak je to dovod na pokutu (ak ten rozmer nemas v TP)

ale inak 185/65/R15 a 195/65/R15 su zamenitelne bez problemov - ja mam v TP oba rozmery

PS: ked budes mat prehlad o zakonoch ako vodic v tomto clanku tak sa mozes hadaj aj s policajtmi
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nehovorim, ze prave ta neznalost ma ma ospravedlnit, hovorim, ze topiaci sa aj slamky chyta, a kedze sa kola ani gumy menit nechystam, jedina moznost, co mi zostane, bude tvrdit, ze som o tom nevedel a ze na aute uz boli take kola osadene...

k 185/65/15 su ekvivalentne 195/60/15... ak mas auto z bazaru, byvaly majitel dal zapisat nevhodne obutie...

clanok je pekny, uz sa tu vyskytol, avsak neviem, ako to s danou temou suvisi...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

ani neviem, kde sa stala chyba, 195/65/15 je pre Ceedy v mojej vybave origo rozmer z vyroby. Nerozumiem, preco to nie je v TP. Ja som disky kupil od majitela ineho Ceedu v rovnakej vybave, preto som ani do TP nepozeral. Cez leto som behal na 205/55/16, tie v TP mam, okrem nich este 195/65 ale R16.

Tak to vyskusam, pockam kym si to vsimne prvy polda a ked to bude drahe, tak s tym nieco spravim :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:Tak to vyskusam, pockam kym si to vsimne prvy polda a ked to bude drahe, tak s tym nieco spravim :)
ty si moj clovek :D vela stastia :)
Napísať odpoveď