Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!
Chlape nechápeš... časovanie nikdy neznížiš!!!!!!! Ani kebyže nadvoltuješ, ani kebyže podvoltuješ, proste niako...
A posledné k HD: spoľahlivosť sa berie, Seagate na dáta a tam to končí. WD ti dlho vydrží aj pri neustálom používaní, nespomalí sa a nestácaš dáta.
A posledné k HD: spoľahlivosť sa berie, Seagate na dáta a tam to končí. WD ti dlho vydrží aj pri neustálom používaní, nespomalí sa a nestácaš dáta.
hej? tak mi este povedz kolko vykonu ti prida cl7 vs cl9
ok ja si budem pouzivat seagate a ty wd...
ok ja si budem pouzivat seagate a ty wd...
-
Thommas
Addict
Nechcem sa s tebou hádať ale dačo ti poviem. Mám taký dojem, že si tu aj na PC Fore. PC forum sa opiera len o testy z netu, my o reálne skúsenosti, čo sme sami zažili. Čomu by si veril viac? Seagate + Samsung => trocha väčšia rýchlosť, ale brutálna nestabilita a véééľmi malá kvalita... RAM: Ak si vybral, nech bere. Ja osobne by som bral 1333MHz s max. CL7 a nie to ešte s CL9. Nielenže to je pomalé, ale zle sa s tým taktuje. AC Fusion (inde si písal) sa veľmi podobá na staré 300 a 280W zdroje z 2000 roku.. Má otrasné chladenie, takmer biedny výkon a vetrák hnusne vyčnieva. Buď tu sleduj skúsenosti ostatných používateľov a potom raď alebo si čítaj tie bludné netové recenzie a choď na PCforum a raď koniny.
//autoeditácia príspevku (26 Okt 2010, 16:24)
//autoeditácia príspevku (26 Okt 2010, 16:27)
//autoeditácia príspevku (26 Okt 2010, 16:24)
6870 majú vraj o dačo vylepšené drivery, ale neviem. Je to na tebe, s ničím zle nespravíš.
//autoeditácia príspevku (26 Okt 2010, 16:27)
K má len otvorený násobič, hlavne pre overclockerov.vlcak88 napísal:zdravím prosím Vás aký je rozdiel medzi týmito dvoma procesormi:
http://www.alza.sk/intel-core-i7-870-qu ... 136084.htm
http://www.alza.sk/intel-core-i7-875k-q ... 170810.htm
ktorý je výkonejší ,či sú také isté iba ten druhý ma odomknutý násobič?
1. uplne vedla
2. tiez sa opieram o vlastne skusenosti, ty neveris mne moje skusenosti, neverim ja tebe!
3. a zase disky, ukaz ako sa prejavuje ta nestabilita a nekvalita
4. pomale o kolko? 0.1%? frekvencia/casovanie ti prida vykon v hrach na rozliseniach max 1280x1024 a menej
5. taktoval som s kingstonmy 1333 cl9 1.5v...taktovat som taktoval a dokonca som si ich pretaktoval aj na 1333 cl7 1.65v (predstav si, da sa to)
6. a) nemas ziadnu skusenost ako chladi, neries....chladenie na ten zdroj uplne staci
b) co nazyvas biedny vykon? 408W na 12V vetvach? to nazyvas biedny vykon???
a seasonic s rovnakym vykonom je podla teba tiez maximalny shit vsak?
c) definuj hnusne vycnievanie
mne ten zdroj ide v zostave 5770 + i5-750 uz rok a nie su s nim ziadne problemy...skusenosti pouzivatelov z ineho fora len potvrdzuju, ze ide o kvalitny zdroj
ze mam sledovat skusenosti ostatnych uzivatelov
dakujem za zasmiatie naozaj mi to chybalo
a uprimne lutujem tych co sa riadia vasimi 'skusenostami'
PCForum mi pripominas ty v celej svojej krase
ad 6870: co ?
drivery 10.10 su dostupne aj pre 5000 series, predstav si to 
2. tiez sa opieram o vlastne skusenosti, ty neveris mne moje skusenosti, neverim ja tebe!
3. a zase disky, ukaz ako sa prejavuje ta nestabilita a nekvalita
4. pomale o kolko? 0.1%? frekvencia/casovanie ti prida vykon v hrach na rozliseniach max 1280x1024 a menej
5. taktoval som s kingstonmy 1333 cl9 1.5v...taktovat som taktoval a dokonca som si ich pretaktoval aj na 1333 cl7 1.65v (predstav si, da sa to)
6. a) nemas ziadnu skusenost ako chladi, neries....chladenie na ten zdroj uplne staci
b) co nazyvas biedny vykon? 408W na 12V vetvach? to nazyvas biedny vykon???
c) definuj hnusne vycnievanie
mne ten zdroj ide v zostave 5770 + i5-750 uz rok a nie su s nim ziadne problemy...skusenosti pouzivatelov z ineho fora len potvrdzuju, ze ide o kvalitny zdroj
ze mam sledovat skusenosti ostatnych uzivatelov
PCForum mi pripominas ty v celej svojej krase
ad 6870: co ?
-
Thommas
Addict
Tak ešte nevydali nové.
HDD:
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1334825#p1334825
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1334740#p1334740
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1501200#p1501200
http://www.hojko.com/vrzganie-hdd-t1490 ... ?hilit=HDD
A s tými RAMkami nikdy nebudeš mať pravdu, časovanie len zvýšiť vieš, znížiť nie...
A poviem ti dačo. Áno som na PCFore, ale len kôli bazáru. Tam to hasne. Je tam len banda neskúsených, čo sedia za strojmi, čítajú prapodivné recenzie a majú bujnú fantáziu. A áno, odťaľ som sa dostal sem, čo vôbec neľutujem a som rád, že som toto skvelé fórum objavil.
Zdroje: Čo myslíš, prečo je na Alze len jeden AC zdroj?? Corsair, Seasonic, Enermax a ešte zopár ďalších sú teraz veľkými velikánmi. A či veríš, či nie, SS teraz vo veľa veciach predbieha aj Corsair! Tvoj AC má veľmi hnusné chladenie, proste ten vypuklý chladič nechladí nič, to ako by som tam len ja fúkal..
HDD:
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1334825#p1334825
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1334740#p1334740
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1501200#p1501200
http://www.hojko.com/vrzganie-hdd-t1490 ... ?hilit=HDD
A s tými RAMkami nikdy nebudeš mať pravdu, časovanie len zvýšiť vieš, znížiť nie...
A poviem ti dačo. Áno som na PCFore, ale len kôli bazáru. Tam to hasne. Je tam len banda neskúsených, čo sedia za strojmi, čítajú prapodivné recenzie a majú bujnú fantáziu. A áno, odťaľ som sa dostal sem, čo vôbec neľutujem a som rád, že som toto skvelé fórum objavil.
Zdroje: Čo myslíš, prečo je na Alze len jeden AC zdroj?? Corsair, Seasonic, Enermax a ešte zopár ďalších sú teraz veľkými velikánmi. A či veríš, či nie, SS teraz vo veľa veciach predbieha aj Corsair! Tvoj AC má veľmi hnusné chladenie, proste ten vypuklý chladič nechladí nič, to ako by som tam len ja fúkal..
Myslím, že týmto si nielen mňa urazil... ale nech sa ti darí, tvoj Seagate a AC si používaj, nech ti slúžia.
ja som to tomu expertovi tiež vravel, ale on má vraj všetko len to najlepšie a my sme neskúsení amatéri. Arctic Cooling by som si do pc nedal ani náhodou, nie to ho ešte niekomu odporúčať. To budem radšej držať hubu a vzdelávať sa ďalej.
P.S.: bumpy chcel si lepší zdroj ako ten Tvoj arctic cooling v danej cenovej kategórii ? ok tu ho máš http://www.alza.sk/fortron-ax550-60apn-550w-d126406.htm. Je o 10€ lacnejší, má 12 cm vetrák na rozdiel od Tvojho super 10 cm vypuklého vetráku, ktorý asi chladí všetko len nie zdroj
, má certifikáciu 80+ ..čo viac môžeš chcieť 
P.S.: bumpy chcel si lepší zdroj ako ten Tvoj arctic cooling v danej cenovej kategórii ? ok tu ho máš http://www.alza.sk/fortron-ax550-60apn-550w-d126406.htm. Je o 10€ lacnejší, má 12 cm vetrák na rozdiel od Tvojho super 10 cm vypuklého vetráku, ktorý asi chladí všetko len nie zdroj
Marosek: ty si ma este viac rozosmial jak ten tvrdohlavec nad tebou...fortron je mozno lepsi nez eurocase, ale na arctic nema ani z daleka...hlucny ventilator, nekvalitne suciastky apod... co viac mozem chciet? kvalitny zdroj, fortron nim nie jeBiGTomEE napísal: A s tými RAMkami nikdy nebudeš mať pravdu, časovanie len zvýšiť vieš, znížiť nie...
ok, mozno nie, ale vykon mi to neprida tak nemam dovod sa s tym hrat...![]()
ja na pc fore nie som, ani neviem aki su tam ludia a je mi to jedno
tymto si to zaklincoval![]()
jeden zdroj AC maju len preto, lebo viac zdrojov AC nema
![]()
vacsinu corsair zdrojov vyraba seasonic, ak o tom nevies
a ze nechladi nic...
zase hovoris bez skusenosti (tj. podla tvojich slov ako PCforum uzivatelia)
a alza nie je ziadny super obchod...
Myslím, že týmto si nielen mňa urazil... ale nech sa ti darí, tvoj Seagate a AC si používaj, nech ti slúžia.
sluzit budu, za to, ze ty si myslis to co si myslis moze to fungovat, pan vsevediaci..
tu tvoju 1. vetu som nikdy nepovedal, to ste si vymysleli vy.. a este ma obvinujte
ja mozem tiez obvinit corsair z toho, ze ma nekvalitne zdroje (aj ked tomu tak nie je)....aj ked som ho nikdy nemal a neviem posudit...to robite vy...ak ste si to neuvedomili
-
Thommas
Addict
Bumpy_SK napísal:
Marosek: ty si ma este viac rozosmial jak ten tvrdohlavec nad tebou...fortron je mozno lepsi nez eurocase, ale na arctic nema ani z daleka...hlucny ventilator, nekvalitne suciastky apod... co viac mozem chciet? kvalitny zdroj, fortron nim nie je
tu tvoju 1. vetu som nikdy nepovedal, to ste si vymysleli vy.. a este ma obvinujte
ja mozem tiez obvinit corsair z toho, ze ma nekvalitne zdroje (aj ked tomu tak nie je)....aj ked som ho nikdy nemal a neviem posudit...to robite vy...ak ste si to neuvedomili
==>>
Viac sa s tebou nemienim hádať, si nepoučný tvrdohlavec.
ok ja koncim, toto fakt nema zmysel 
-
Thommas
Addict
ok, mozno nie, ale vykon mi to neprida tak nemam dovod sa s tym hrat...
Ak ti je málo nič, tak s pánom bohom....
2x by som to nepovedal, si presne taký istý.
tymto si to zaklincoval
jeden zdroj AC maju len preto, lebo viac zdrojov AC nema
vacsinu corsair zdrojov vyraba seasonic, ak o tom nevies
a ze nechladi nic...
zase hovoris bez skusenosti (tj. podla tvojich slov ako PCforum uzivatelia)
a alza nie je ziadny super obchod...
Ak ma pamäť nemýli, tak Alza je najväčší PC shop na Slovensku. A čo myslíš, prečo má AC len 1 zdroj? Pretože je proste HO*NO!! A ty o akej väčšine trepeš? 2, max 3ks vyrába SS. A ja by som dnes uprednostnil SS pred Corsairom. Prečo? Lepšie výsledky a nižšia cena.
sluzit budu, za to, ze ty si myslis to co si myslis moze to fungovat, pan vsevediaci..
[/quote]
Čítal si linky v príspevku vyššie? Ak nie, tak čítaj a nezabudni použiť tlačidlo HĽADAŤ
Posledné, čo mi nedalo. A potom tu nespamuj, ale čítaj rady, nápady a triky ostatných, skúsenejších.
A ešte k Samsung HDD:
ok, mozno nie, ale vykon mi to neprida tak nemam dovod sa s tym hrat...
Ak ti je málo nič, tak s pánom bohom....
2x by som to nepovedal, si presne taký istý.
tymto si to zaklincoval
Ak ma pamäť nemýli, tak Alza je najväčší PC shop na Slovensku. A čo myslíš, prečo má AC len 1 zdroj? Pretože je proste HO*NO!! A ty o akej väčšine trepeš? 2, max 3ks vyrába SS. A ja by som dnes uprednostnil SS pred Corsairom. Prečo? Lepšie výsledky a nižšia cena.
[/quote]
Čítal si linky v príspevku vyššie? Ak nie, tak čítaj a nezabudni použiť tlačidlo HĽADAŤ
Posledné, čo mi nedalo. A potom tu nespamuj, ale čítaj rady, nápady a triky ostatných, skúsenejších.
A ešte k Samsung HDD:
Brak by si výkon a spoľahlivosť za cenu trocha nižšej rýchlosti alebo opak?uplink napísal:No so Samsungmi je to ťažké, oni sú naozaj "najlepšie" čo sa týka výkonu, tichosti a teplôt. Majú jedinú chybičku krásy, každý drúhý, alebo tretí sa vracia na reklamačku
konečne to ten expert balí
. Bumpy ide o to, že ten fortron, ktorý som Ti poslal je vážne na pobavenie, ale tým som Ti chcel povedať aký zlý je ten arctic cooling. Mám doma v jednom kompe Fortron Blue Storm II 450W (môžem Ti sem upnúť aj nejaké fotky ak by si mi neveril), kúpený bol v r. 2006 na jar myslím a čuduj sa svete, tento pre Teba nekvalitný zdroj stále funguje bez najmenších problémov. Dokonca nie je ani hlučný v tom pc, viacej hučí chladič na procák (nejaký starý coolermaster s celomedenou základňou). V mojom novom kompe mám Corsair TX750W. Mám ho zatiaľ len 3 mesiace, tichučký veľmi, výkon Ti hádam nemusím opisovať. Keď sa už tak veľmi hádaš za zdroje, tak aby si vedel kde stojí ten Tvoj Arctic Cooling 
ok k tym linkom...sam uplink tam pise, ze je to jeho MIKROSTATISTIKA a maxtory prebral seagate..ad2 riesime raid?...to vrzganie....to je stary seagate...nie 7200.12...
zase moja mirostatistika hovori, ze hrabuce wd a pokazeny re3 ('so zvysenou zivotnostou'-co nie je pravda, nema zvysenu zivotnost nijako) so samsungmy mam len jednu skusenost a to taku, ze vyreklamovany disk nesiel...nehodnotim...dalej 8 seagateov st31000528as 1 hrabe v seeku... 1 st3500418as maxmimalne tichy, ledva vibroval
ad alza: pamat ta myli...radsej sem nebudem davat ktory shop to je, este ma obvinite z reklamy
to si pisal do ac a povedali ti, ze 1 zdroj maju za to, ze to je shit a viac netreba?
NEMAS SKUSENOSTI S AC ZDROJMI TAK NERIES!
s tou vyrabanostou corsair-ssiek si sa netrafil
ozaj a co hovoris na znacku COUGAR?
myslim, ze ja som skusenejsi nez ty, mozno o tom nesvedci pocet prispevkov...inac celkom fajn za 6 mesiacov 800 prispevkov
ad samsung: som popisal vyssie...ja sa o disk dokazem postarat aby mi vydrzal aj seagate tolko kolko vam vydrzi WD
seagate dava zaruku 5 rokov...preco? len tak, zo srandy? a za 5 rokov disk tak ci tak vymenim..aj keby to bol wd
marosek:
nove fortrony su na hovno v porovnani s konkurenciou, ale kto tu hovoril o starych? tie su fajn... zase porovnavas V4 s V8..AC je 550w a tx750 je 750w to je rozdiel 200w max peak ak ti nejde matika som to vyratal za teba, predstav si...ja velmi dobre viem kde stoji moj ac...tichostou hned za seasonicom x-series a kvalitou imho tiez minimalne za ss
dovolim si povedat, ze mne ten ac vydrzi minimalne tolko co tebe fortron..
-
ma vobec niekto z vas skusenosti s ac zdrojom? ste ho aspon videli na zivo? pochybujem...
este nieco? pytajte sa, celkom ma bavi odpovedat na vase otazky
zase moja mirostatistika hovori, ze hrabuce wd a pokazeny re3 ('so zvysenou zivotnostou'-co nie je pravda, nema zvysenu zivotnost nijako) so samsungmy mam len jednu skusenost a to taku, ze vyreklamovany disk nesiel...nehodnotim...dalej 8 seagateov st31000528as 1 hrabe v seeku... 1 st3500418as maxmimalne tichy, ledva vibroval
ad alza: pamat ta myli...radsej sem nebudem davat ktory shop to je, este ma obvinite z reklamy
to si pisal do ac a povedali ti, ze 1 zdroj maju za to, ze to je shit a viac netreba?
s tou vyrabanostou corsair-ssiek si sa netrafil
ozaj a co hovoris na znacku COUGAR?
myslim, ze ja som skusenejsi nez ty, mozno o tom nesvedci pocet prispevkov...inac celkom fajn za 6 mesiacov 800 prispevkov
ad samsung: som popisal vyssie...ja sa o disk dokazem postarat aby mi vydrzal aj seagate tolko kolko vam vydrzi WD
seagate dava zaruku 5 rokov...preco? len tak, zo srandy? a za 5 rokov disk tak ci tak vymenim..aj keby to bol wd
marosek:
nove fortrony su na hovno v porovnani s konkurenciou, ale kto tu hovoril o starych? tie su fajn... zase porovnavas V4 s V8..AC je 550w a tx750 je 750w to je rozdiel 200w max peak ak ti nejde matika som to vyratal za teba, predstav si...ja velmi dobre viem kde stoji moj ac...tichostou hned za seasonicom x-series a kvalitou imho tiez minimalne za ss
dovolim si povedat, ze mne ten ac vydrzi minimalne tolko co tebe fortron..
-
ma vobec niekto z vas skusenosti s ac zdrojom? ste ho aspon videli na zivo? pochybujem...
este nieco? pytajte sa, celkom ma bavi odpovedat na vase otazky
-
uplink
VIP
Bumpy_SK - snáď len toľko. Ak zbehneš do alzy a spýtaš sa ich na Spinpointy F3 500GB, tak Ti povedia že sa im tam vracia každý 3-4tý disk, alebo tak nejak. Preto ich aj pomaly idú stiahnuť. Ja som tam priniesol osobne 10 týchto diskov [2 moje + 8 od zákazníkov] a peniažky mi vrátili bez testovania, z fleku. ešte v ten deň ako som ich tam doniesol. Na ďalší deň som tam mal WDčka v ich hodnote.
Ku Fortronom. Konkrétne BSII [volám ho BullShit 2] je hrozná verzia, avšak ostatné sú super [čo sa týka pomeru cena/výkon]. Druhá vec je AC. AC má fakt biedne zdroje. Vo fotronoch odchádzajú obvykle vetráky, v AC elektronika samotná, čo je dosť problematické.
WD je štatisticky najmenej kazivá značka, preto sa pýšia tou feature. Nemajú ju zo srandy a keď sa Ti pokazí, holt máš "štastie".
P.S.: Mne odišli dva Samsung F3 500GB v raid1, naraz...skús pochopiť tú tragikomédiu
...v tom momente som skončil so značkou Samsung a je mi jedno či ich ostatné disky sú spoľahlivé, alebo nie, keď je systémový disk, dávam WD, vždy budem.
Seagate je vhodný ako úložisko, sám ho používam, ale nemám ho rokmi otestovaný, takže sa zatiaľ držím pri zemi. Jediné čo mám rokmi otestované je značka WD a Maxtor. Za WD môžem dať ruku do ohňa a samozrejme aj za chybovosť Maxtoru
Ku Fortronom. Konkrétne BSII [volám ho BullShit 2] je hrozná verzia, avšak ostatné sú super [čo sa týka pomeru cena/výkon]. Druhá vec je AC. AC má fakt biedne zdroje. Vo fotronoch odchádzajú obvykle vetráky, v AC elektronika samotná, čo je dosť problematické.
WD je štatisticky najmenej kazivá značka, preto sa pýšia tou feature. Nemajú ju zo srandy a keď sa Ti pokazí, holt máš "štastie".
P.S.: Mne odišli dva Samsung F3 500GB v raid1, naraz...skús pochopiť tú tragikomédiu
Seagate je vhodný ako úložisko, sám ho používam, ale nemám ho rokmi otestovaný, takže sa zatiaľ držím pri zemi. Jediné čo mám rokmi otestované je značka WD a Maxtor. Za WD môžem dať ruku do ohňa a samozrejme aj za chybovosť Maxtoru
pisal som, ze samsung hodnotit nebudem...
ja s tymi fortronmi nemam nejake skusenosti ale co som cital skusenosti uzivatelov tak tie starsie su dobre, nove nie
AC mi bezi u klienta uz rok....(klop, klop
)
ja mam zas dlhodobo otestovane aj seagaty aj wd...a u mna vychadza poruchovejsi viac WD
este som sa nestretol s tym, ze by sa v zdroji pokazila elektronika komplet....skor len nafuknute + buchnute kondenzatory u eurocase/lc/noname/seasonic OEM...to bude skor vyrobna vada a vyrobne vady ma kazda znacka
ja s tymi fortronmi nemam nejake skusenosti ale co som cital skusenosti uzivatelov tak tie starsie su dobre, nove nie
AC mi bezi u klienta uz rok....(klop, klop
ja mam zas dlhodobo otestovane aj seagaty aj wd...a u mna vychadza poruchovejsi viac WD
este som sa nestretol s tym, ze by sa v zdroji pokazila elektronika komplet....skor len nafuknute + buchnute kondenzatory u eurocase/lc/noname/seasonic OEM...to bude skor vyrobna vada a vyrobne vady ma kazda znacka
No takze, kamarat (je aj na fore-Dafter) ma poprosil, ci mu nepomozem(e) so skladanim noveho pc. Je novy a nemal predstavu ako by sa vas na to mal spytat tak preto pisem v jeho mene. Som si isty, ze sa bude aj on vyjadrovat tak otazky smerujte kludne jemu. PC bude (zcasti) hradit zo svojich tak preto by som bol rad, keby sa nasiel co najvyhodnejsi kompromis medzi cenou a vykonom. Mal by stat 300-500 € ale ako som pisal cim menej tym lepsie. Jedina vec ktoru uz vie, ze chce je tato skrinka a to prave kvoli jej designu. DVD ROM-ku ma, sice je PATA rozhrania, ale chce si ju nechat a tym usetrit. Ma aj zdroj, novy, nepouzivany, ale problem je to, ze je to no-name a iba 420 w. Vravel som mu, aby na zdroji nesetril, ale vyjadrite sa k tomu aj vy. A este aby som nezabudol ma to byt tuningove pc, cize ak by sa aj dalo tak dake podsvietene chladenie na CPU a podobne. Bolo by dobre ak by bol CPU 4 jadrovy lebo chce na tom hrat GTA 4 (viem, ze je to v tej cene skoro nemozne, ale posnazte sa pls). Neviem na co som este zabudol a na co nie, ale chcelo by to snad uz len dodat, ze by ho chcel kupit este tento vikend ak by vsetko vyslo. A este mal aj v plane aj kupit vetraciky na HDD a tak, ale taktiez sa k tomu vyjadrite, no podla mna skor
.
x3 445
msi 870a-g54
4gb kingston 1333 cl9 1.5v
cyclone 460gtx 768mb
AC fusion 550R (ano majstri, presne sem sa ten zdroj hodi) alebo ss-500et-f3 / cougar a 500 ale ac bude tichsi
st3500418as
s223c
chladic napr gelid tranquillo/cm hyper 212+ a nech si nan kupi enermax apollish
msi 870a-g54
4gb kingston 1333 cl9 1.5v
cyclone 460gtx 768mb
AC fusion 550R (ano majstri, presne sem sa ten zdroj hodi) alebo ss-500et-f3 / cougar a 500 ale ac bude tichsi
st3500418as
s223c
chladic napr gelid tranquillo/cm hyper 212+ a nech si nan kupi enermax apollish
prosím Vás ktorý z týcho procesorov je lepší na hry,tento:
http://www.alza.sk/intel-core-i5-760-qu ... 178836.htm
alebo tento:
http://www.alza.sk/intel-core-i5-760-qu ... 178836.htm
alebo tento:
Samozrejme ze i7.
-
phatres1994
Star
asi to sest jadro ale ja som amater mne sa len zda ze sa to tu uz niekto pytal..nechcem ti zle poradit