Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!

Príspevok od používateľa Sapo »

Pri vyuziti vsetkych jadier ti da Phenom vyssi vypoctovy vykon ako i7. Takze lepsi je Phenom. (ale nie vo vsetkom)
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

i5 760
za rozdiel z i7 (ktory prida oproti i5 max 5% vykonu) si kup lepsiu grafiku
i7 ma vyuzitie asi tak pri grafike a praci s videom a fotkami..na hry staci i5
Sapo napísal:Pri vyuziti vsetkych jadier
to je podstatna cast...par programov vyuzije 'uzasnych' 6 jadier..inde vedie i7
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Bumpy_SK - nehnevaj sa ale Tvoje rady sú miestami ako zarastené nechty, zbytočné a nepoužiteľné.

Core i5 stačí na hry? :/ Áno, máš pravdu, 1156 má ekvivalent plnohodnotnému Core i7, volá sa Core i7 8xxK série, ale nie slabučký Core i5, ten nestačí na hry ani náhodou. Možno na nejaké 1600x??? rozlíšenie s rozumnými nastaveniami. Na full HD, alebo 1920 x 1200 s plnými detailami a prípadným FSAA nestačí, otestované v praxi.

Ako môžeš porovnávať plnohodnotný Core i7 s podradenou 1156 radou? To sa nedá ani vo sne, odlišné inštrukčné sady, odlišný burst speed, odlišná architektúra. Core i7 socket LGA1366 je ultimátne riešenie pre každého gamera [mnohé hry dokážu parádne utilizovať jeho HT], nie zo srandy rvú do väčšiny gamerských počítačov jeho 920 a 930kovú verziu, momentálne 950kovú. V RL testoch je to super voľba.

A to čo si s tým Thubanom napísal za nezmysel? Mal si ho niekedy v rukách? Ja som poskladal počnúc týmto dňom vyše 30 zostáv s Thubanom 1055 a 1090T + som ich OCoval. A poviem Ti na hry nie je lepší procesor. Keď ho dáš na takt ekvivalentného plnohodnotného Core i7, tak trhá asfalt. Hlavne mi tu prosím Ťa nezačni hádzať nejaké prisprostasté linky na benchmarky. Moje benchmarky mám doma a hry s ktorými testujem sú:

- blur, alien breed, Arcania, Sniper Ghost Warrior, the settlers 7, StarCraft II, Transformers War for Cybertron, Darksiders, metro 2033, Mafia II a Fallout New Vegas.

Tak Ťa poprosím nerozširuj ďalej tieto nezmyselné bludy. Až budeš skladať PC [min 1-2 za týždeň] nadobudneš nejaké reálne skúsenosti a nie len tie z internetu, tak kľudne raď ľuďom, do vtedy si 2x rozmysli čo vypustíš z úst, prosím!

P.S.: Pochybujem že ľudia si na fóre kupujú počítač na jednu sezónu, takže i7 a najlepšie plnohodnotný [1366] je najultimátnejšie riešenie pre gamera. Z jednoduchého dovodu, momentálne nedostupný 980X [990X a 995X [len a.k.a.]] je takmer 2x tak výkonný ako súčasné Core i7 procesory do série 950 a bezmála 3x tak výkonný ako súčasné Core i5 procesory [nepretaktované], tzn. že časom keď bude chcieť upgradnúť comp, tak nebude musieť kupovať opäť novú dosku [sandy-bridge, ivy-bridge], a pamäte a neviem čo všetko, ale si jednoducho kúpi vo zvýhodnenej cene 980X a má pokoj na ďalší rok, či dva. A vzhľadom na to že Core i7 980X používa 32nm výrobný proces, málo hreje a má obrovské OC možnosti. Momentálne po Thubane asi najultimátnejšia voľba [Core i7 1366].

P.S.2.: Bumpy_SK aby si ma nechápal v zlom. Po teoretickej stránke a po stránke benchmarkov na nete - všetko čo si napísal je v úplnom poriadku - teóriu máš perfektnú, klobúk dole, avšak realita je úplne, ale úplne niekde inde...
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

ze ty predavas pocitace? a kazdemu sa snazis natlacit kaleraby do hlavy len aby kupil to najdrahsie? videl si ty niekedy i5 750? vies co je i5??? tak ja ti to poviem...i5 750/760 je i7 860/870 len i5 ma zamknute HT!!! a predstav si, ze i7 860/870 je absolutne to iste ako i7 9xx len i7 9xx je do 1366 a ma 3 kanalovy radic...to je realita...aky podradny i5? ukaz mi hru ktoru nezvladne i5-7xx! ze ma oproti i7 o 5 fps menej je co? viditelny vysledok rozdielu 70 eur? ty si priplatis 70 eur aby si mal o 5fps viac?ale co 5fps este menej! aj ja ti mozem povedat, ze som testoval zostavu i5-760 a gt240 vs. i7 gtx480 a zostava s i5 mala mensi vykon...ako to? :shock: a ten uzasny thuban vyuzije marketingove 2 jadra navyse tak pri 1% aplikaciach...99% dnesnych hier vyuzije tak 2-3 jadra...to, ze v crysis to prida 5 fps je fatk uzasne... :shock: vies ty vobec co sa stara o fsaa a neviem co ine? GRAFIKA...ano GRAFIKA napisem to este raz GRAFIKA...nie procesor OMFG
ja ti poviem preco vsetci rvu do 'gamerskych' zostav s GT240 a i7 ten procesor...lebo nejaky sprosty zakaznik ktory vobec nevie co je to procesor, grafika vidi, ze '8 jadrovy uzasny mega turbo procesor' a kupi si ho...preco? lebo bude mat ultra super mega procesor...to ze ma nahovno grafiku mu nevadi...to je REALITA...
thuban to iste co i5 vs i7... PSYCHIKA...ty si asi nejaky hypnotyzer, ze ked ty povies wd alza noctua a thuban tak vsetci opakuju...ale omyl ja sa na tvoje recicky nenachytam...ja na benchmarky seriem z vysoka, ale ty asi nie...staci to? staci...je to drahe? najdeme nieco co tiez staci a je lacnejsie..spokojny? ano, spokojny...akoze tie hry co si tam vymenoval su zatazene na 90% na grafiku :roll: uzasne testovanie procesorov :roll:
99% ludi si kupuje pocitac na 1-2 roky...potom kupia novy...0.5% riesi upgrade a 0.5% kupi az kym sa im pokazi stary...ale o tom nemas ty ani paru, naco ti to budem hovorit....
ty mas realne skusenosti asi len s wd alzou corsairom a na ostatne kasles...nemam pravdu?no nenormalne nieco :roll:
teraz s tymi i9tkami zzase len benchmarkujes...2x vykonny je tak mozno pri renderovani, nie v hrach...recicky ktore tlacis do hlav svojich 'zakaznikov' 90% omacka a ostatne niake sprostosti..pri i9 si zabudol, ze vysoka cena, ze?
ach...
// este mi pre istotu daj ban, ze nesuhlasim s velitelom a mam vlastny nazor...(to sa vola komunizmus, vies?)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Škoda hádať sa s Tebou, máš len teóriu a skutek utek :). Ja narozdiel od Teba som poskladal tých PC toľko, že si môžem aký taký obraz o reálnych výkonoch PC zostáv utvoriť, narozdiel od Teba, ktorý sa riadi len teóriou a internetom :).

A aký drahší? Príde Ti Thuban drahý? :) Sorry, ale miestami stojí polovicu, alebo tretinu toľko čo i5 a i7. A to využitie 2-3 jadier :lol: to ma pobavilo najviac. Je zaujímavé že sú pri hrách utilizované všetky jadrá ;) pri všetkých ktoré som testoval. Netvrdím že na 100%, ale čoskoro budú. Proste tie jadrá neležia ľadom, nechaj si bežať monitoring na pozadí. Ale tak darmo, lebo Bumpy_SK s dvomi príspevkami a plnými ústami kecov je vševed, takže všetci poprední výrobcovia herných zostáv sú debili, lebo Bumpy_SK to tak povedal a dávajú do herných zostáv Core i7 9xx 1366 len ako marketingový ťah.

Ach jaj, zamysli sa nad svojou obmedzenosťou, poskladaj aspoň 500 zostáv a potom skús napísať, utvor si obraz, testuj v poli, maj odozvu od zákazníkov, ktorí Ti pília uši s tým a tamtým nespoľahlivým a kazivým hw, alebo s pomalými reakciami systému, sekaním v hrách a inými featurami :)

A že 0.5% rieši upgrade :smt044 chlapče, nevidíš do problematiky, tak sa zdrž komentára. Čo mám zákazníkov, tak upgradujem kde sa dá, lebo chcú, nechcú nové zostavy, pozri si naše fórum. Prvá vec ktorú chce človek vedieť je či sa dá jeho zostava upgradnúť, alebo nie, nezaujíma ho kúpa novej zostavy :D týmto si to zabil, totálne :) si si sám podpílil vetvu na ktorej sedíš.

P.S.: V živote som nedal bann človeku za jeho vlastný názor, vzhľadom na to že tu máš 5 príspevkov aj s cestou, tak si to nezažil. Nechám si na seba kydať za hranice pravidiel, pokiaľ má človek rozumné argumenty, argumentujem mu aj ja, keď nie tak ho ignorujem. Bann dávam za debilizmus, kktizmus, vnútenú reklamu a pod, nie za vlastný názor, nikdy za vlastý názor :)
vlcak88
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa vlcak88 »

ale tie i7 860/870 je rady 1156 a to nieje taký istý výkon ako i7 920/930 rady 1366?v hrách
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

hmm, som si to pocital a pripomenulo mi to tie zabomysie vojny t0m4s3 vs willduck vs mystique... stare dobre casy, teraz vas chlapci necham, nech sa este pobavim, pretoze viete co ? 95 ludom tu na fore je uplne u riti, ci 8 jadier mi prida v hre 5 fps alebo nie... got it ?

ked chcem novy pocitac a nechcem ho preplatit, vyberem si 650 eur, dam tam 4 jadro od amd na 3ghz, dam tam nvidiu a dosku ktora ma onboard zvuk, 4gb ram a nejaky disk a serem na vsetko ostatne ;) miesto toho ako keby som mal teraz vysolit 1500 eur na zostavu, ktoru o dva roky mozem celu hodit do kosa, pretoze tam nedam DDR9 pamete a nezapnem novy disk, nepojde mi DX15 shadering...
Bumpy_SK
Zablokovaný
Zablokovaný

citas medzi riadkami...to, ze coskoro budu mas skade? teoria....
to, ze tu mam 2 prispevky znamena, ze som debil? co by bol uplink s dvomi prispevkami? debil?
nehovorim, ze popredni vyrobcovia zostav, to si skade nahrabal? DEBILI su ti co davaju k i7 GT240 apod. to nie su herne zostavy (ale podla teba asi hej, hlavne, ze to ma corsair wd coolermaster a uz je to herna zostava)
Ach jaj, zamysli sa nad svojou obmedzenosťou, poskladaj aspoň 500 zostáv a potom skús napísať, utvor si obraz, testuj v poli, maj odozvu od zákazníkov, ktorí Ti pília uši s tým a tamtým nespoľahlivým a kazivým hw, alebo s pomalými reakciami systému, sekaním v hrách a inými featurami :)

:lol: este ani 1 zakaznik mi s tymto neprisiel...ironia, co? preco asi? skladam snad zle zostavy? (zato ty asi hej ked ti s tymto chodia :lol: )
haha.... na pc fora chodi URCITE 90% pouzivatelov pc...to si fakt zabil... :D
co som mal zakaznikov co chceli upgradovat tak sa na to vykaslali, lebo ich pccka boli stare aspon rok...inac to nema zmysel upgradovat...a po roku tazko zozenies (nove) upgradovatelne komponenty...kupis si ako upgrade Q9xxx alebo i5-7xx?
ad PS; tak to je v pohode, rad sa budem hadat dalej ;)
lol mystiq ty co riesis?
vlcak: to iste len i7 9xx ma 3 kanalovy radic pamati, vyuzitelne pri serveroch....
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Cauko potreboval by som poskladat zostavu do 900-1000eur..komplet od maticnej az po skrinku a aj s klavesnicou a monitorom...na hry, pracu, office, niejaka ta grafika...mam uz nieco vytypovane ale kludne hodte svoje zostavy..neskor pridam tu svoju
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nieco taketo
Prílohy
comp.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bumpy_SK máš to za ignore, pozrel som si aj iné témy kde sa vyjadruješ, nestojíš mi za ten čas, rozumný človek sa Tvojím radám vyhne.

A teraz k téme, mystique, vitaj späť v téme! :) je dobré Ťa tu vidieť.
slavo120
Professional
Professional

mystique napísal:nieco taketo
zatial vdaka..nevyzera to zle..kludne este hodte niekto svoje navrhy..a chcem sa este spytat narazil som na stranku zero.sk mate s nou niekto skusenosti?su seriozny..kedze sa tam daju zostavy konfigurovat a vela by som neprerobil keby som bral odtial komplet hotovu "bednu"
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zero.sk je odpad. V mystiqovej zostave by som vymenil len disk za WD black, alebo najlepšie dva WD Black RE3 do raid0.
slavo120
Professional
Professional

uplink napísal:zero.sk je odpad. V mystiqovej zostave by som vymenil len disk za WD black, alebo najlepšie dva WD Black RE3 do raid0.
ok teda....ja by som mozno monitor bral aj niejaky 19-20" lacnejsi a skor i5 procesor .......aaa grafika sa nevyplati viac ATI 5850 ?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to je ale nahodicka ? a preco i5 ?
slavo120
Professional
Professional

Nieco taketo
http://www.alza.sk/zakladni-desky/socke ... 152889.htm
http://www.alza.sk/procesory/intel/sock ... 178836.htm
http://www.alza.sk/graficke-karty/dle-c ... 164452.htm
http://www.alza.sk/pevne-disky/interne/ ... 108057.htm
http://www.alza.sk/kingston-4gb-kit-ddr ... 149189.htm
http://www.alza.sk/skrinky-a-zdroje/zdr ... d83911.htm
http://www.alza.sk/skrinky-a-zdroje/skr ... d72877.htm
http://www.alza.sk/cd-a-dvd/dvd-napalov ... 107679.htm
http://www.alza.sk/lcd-monitory/20-lcd/ ... 190191.htm
...niejak takto by som si to ja predstavoval..samozrejme si necham rad poradit..co by trebalo zmenit..pripadne ak je mystique-kova zostava lepsia tam v pohode ..tato vychadza na alze na 870,47 € s DPH takze je tam este rezerva ak cosi vymenit za cosi doplatit..pripadne ta mystique-kova zostava a mensi monitor a doplatit do ineho komponenta ..rad si dam poradit :D

//autoeditácia príspevku (01 Nov 2010, 16:14)
mystique napísal: a preco i5 ?
vykonnejsi? :D ak sa mylim v pohode :) ..tak potom to AMD

//autoeditácia príspevku (01 Nov 2010, 16:16)
uplink napísal:zero.sk je odpad.
dost vseobecne...ako si dosiel k takemu zaveru?

//autoeditácia príspevku (01 Nov 2010, 16:32)
Pripadne pozeram ze AMDcka procesory vychadzaju o dost lacnejsie tak potom nieco taketo http://www.alza.sk/procesory/amd/socket ... 115465.htm a zakladnu dosku tu co dal mystique noo a LCDcko mensie aby sa to stale voslo do tych 900-1000eur..a grafika je ktora teda lepsie ATI 5850 alebo ta Nvidia 470,ktora sa viac vyplati ?cenovu vychadzaju dost podobne zalezi uz potom od modelu a vyrobcu
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Slavo disk WD a LCD LG.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slavo120 - na rýchlo a zle poskladané zostavy, kazivé, zlá podpora, šupácka stránka. Dobrá kombinácia pre firmu, čo Ty na to? :)
slavo120
Professional
Professional

uplink napísal:slavo120 - na rýchlo a zle poskladané zostavy, kazivé, zlá podpora, šupácka stránka. Dobrá kombinácia pre firmu, čo Ty na to? :)
tak to uz hej ..to je uz dobry argument :D .....tak ja teda stale vaham kludne este ak ma niekto niejaku ideu pre svoju zostavu do 1000eur aj s LCD tak sem s nou ..predsa len to je velka investicia tak uz nech sa rozhodnem spravne..zatial teda rozmyslam nad tou mystiquekovou zostavou ale procesor by som dal tento http://www.alza.sk/procesory/amd/socket ... 115465.htm aa LCD niejake 19-20" lacnejsie..pripadne mi este zreferujte tu moju zostavu :D

//autoeditácia príspevku (01 Nov 2010, 20:57)
BiGTomEE napísal:Slavo disk WD a LCD LG.
takze len HDD a LCD vymenit inac moze byt ?cca vykonovo podobna ako tu co mi navrhol mystique aa vyjde aj lacnejsie..

//autoeditácia príspevku (01 Nov 2010, 21:01)
Kurnik sopa :D teraz divam ze za cenu i5 kupim od AMD 6jadro :D...na teraz nevyuzitelne asi v hrach ale kedze je to investzicia do buducna ..vyplati sa ?http://www.alza.sk/procesory/amd/socket ... 167547.htm ?
Napísať odpoveď