Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Arabi - muslimovia

Príspevok od používateľa KaptMichal »

V Iráne vládnu islamskí fundamentalisti? Irán je krajina, ktorá sa ako jediná nesklonila pred USA a vplyvu sionizmu.
je to nieco take ako keby niekto v krestanstve popieral dogmy...
Hm, ano inkvizícia mi už v dnešnej dobe vzala pár dobrých kamarátov. Najprv ich lámali na kolese a potom upálili. Popierali dogmy.

Hughito - trafená hus zagága? ;-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hughito - trafená hus zagága?
Samozrejme, lebo viem, že keby Ivan mal konkretizovať, tak tam automaticky šupne aj mňa.

Tu ide ale o to, že on si dovoľuje za základe jeho vlastných subjektívnych pocitov a domnienok hodnotiť určitú skupinu ľudí, nejako ju označovať a vyvodzovať voči nej závery, ktoré sa dotýkajú jej schopností, činov či intelektu.

A tento postup predvádza už viacmenej pravidelne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

KaptMichal napísal:V Iráne vládnu islamskí fundamentalisti? Irán je krajina, ktorá sa ako jediná nesklonila pred USA a vplyvu sionizmu.
Ehm, si si isty, ze tu svoju prvu vetu beries vazne? Ak ano, co so si robil na dejepise ked sa brali najnovsie dejiny vo svete? :playboy: ?
Ako inak nazves vyhnanie proreformneho a prozapadneho saha, milionovym davom v turbanoch a brukach, a dosadenie nabozenskeho vodcu, ktory bol do vtedy v exile, za hlavu statu? Ako takemuto porcesu hovoris ty?!?
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

jackb skús sledovať čo robí Irán a Ahmadinedžád, čo hovorí a ako vystupuje atď atď... Osobne som rád že sú aj také krajiny, aj keď sa tam možno žije (z nášho pohľadu) tak si nenechajú diktovať a šlapať po hlavách.

Hughito - Ok, to bola buzerácia :P Toto určite nechcem riešiť je to total OT
jackb
Redeemer
Redeemer

Vies o tom, ze som narazal na to, ze podla teba v Irane nie je fundamentalizmus, vsak? ;)
Ze mas rad rozravky o NWO, sionizme v 21. storoci a ine je super, ale mne sa viac paci ta ako siel Jano sekat hlavy 7 hlavemu drakovi ;)
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Sionizmus
z Wikipédie, "slobodnej encyklopédie"
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Теоdor Herzl

Sionizmus je politické a nacionalistické[1] hnutie požadujúce založenie a udržiavanie židovského štátu v Palestíne. Bolo založené koncom 19. storočia Theodorom Herzlom, židovským novinárom pôsobiacim vo Viedni, ktorý v roku 1896 okrem iného pod dojmom tzv. Dreyfusovej aféry napísal knihu Židovský štát v ktorej ako jediné východisko pre Židov ak sa chcú vyhnúť antisemitizmu našiel založenie si vlastného štátu. Názov je odvodený od pahorku Sion v Jeruzaleme, na ktorom biblickí proroci očakávajú príchod Hospodina.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Sionizmus

Mohol by sme niekto dať video napríklad takého Busha staršieho, kde vraví o novom svetovom proiadku nechce sa mi hľadať, len neviem o čom to ten JACkb hovorí, zrejme nepozná sám ani výroky amerických prezidientov, ani genézu sionizmu, ani dokonca Hitlerove výroky, keďže aj Hitler rozprával o novom svetovom poriadku.

Žeby všetko toto bola len konšpirácia? Alebo jednoducho nevedomosť toho diskutéra je nebetyčná?

O čom neviem - to neexistuje, asi taká ja logika aj iných popieračov skutočnsotí.

//autoeditácia príspevku (22 Nov 2010, 2:13)
Ešte niečo pre teba JACkb mám, tu - pozdrav zo Srbska : Pusi mi kurac :lol:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

si trochu v zlej teme ivanko :wink: ...nikdy ta nenapadlo, ze sa jedna iba o tu zhodu pojmu "svetovy poriadok" alebo "novy svetovy poriadok" a kazdy si pod nim predstavuje nieco asbolutne odlisne ? :?
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

KaptMichal napísal:jackb skús sledovať čo robí Irán a Ahmadinedžád, čo hovorí a ako vystupuje atď atď... Osobne som rád že sú aj také krajiny, aj keď sa tam možno žije (z nášho pohľadu) tak si nenechajú diktovať a šlapať po hlavách.
kapt michal tak sa tam PRESŤAHUJ, bude na slovensku o jedného blázna menej...
predpokladám že severná kórea sa ti tiež zdá ako super krajina, tiež sa tam neklaňajú sionistickému západu.

skús TY sledovať čo robí ten psycháč na čele Iránu - ľudské práva mu nič nehovoria, priviedol krajinu do ekonomického kolapsu a politicky ju vzďaľuje od normálneho sveta. je hrozba pre tento svet.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

silmarill: len taká otázočka. Myslíš, že tebou opisovaný normálny svet je v skutočnosti normálny? Zdá sa ti správne správanie sa predposratej a pseudohumanistickej európy, ignorantských USA...? Týmto nechcem obhajovať zločiny páchané v akýchkoľvek krajinách! Len dávam na zamyslenie, že to, čo nám dnes do hláv masírujú médiá = super USA, super EU, super demokracia, super multikulti... nemusí byť až tak pravda.
silmarill
King
King

stoporko: pokiaľ si mám vybrať medzi Európou a Iránom (či inými arabskými krajinami) tak by som BEZ VÁHANIA zvolil EU krajiny aj so všetkými nedostatkami ktoré majú. áno, náš svet, naše zmýšľanie a naše princípy sú oproti ich svetu normálne. nehovorím že dokonalé.

otázka pre teba: v čom je nenormálny náš svet a v čom je irán normálnejší od nás?
jackb
Redeemer
Redeemer

Ivko, a co ma tvoj citat z pablbej wiki, kde ten clanok moze upravit kazdy z nas, so sionizmom v 21. storoci?!? je pekne, ze vznikol v 19.tom, ale teraz maju Zidia aj zidia svoj stat a kontroluju vrch Sion. Teraz by sionizmus nemal zmysel... rovnako ako slovenske obrodenie z meruosmych rokov :wink:

Ja verim na draky, ty Ivan na NWO, sme si vyrovnani. O drakoch pojdenava Dobsinsky aj Grimovci ak sa nemylim. :)

A ked si takto hovorite doma, je to vasa vec. Ja som s tebou husy nepasol, tak sa tak prosim ta spravaj. Ja ta hrubo neurazam. Skoda, ze je dnes v mode zelat ludom, ktori za nic nemozu utrpenie... som nemoderny a je mi to fuk. Obycajni Kosovci sa maju fajn, lebo maju po vyse 20 rokoch pokoj, tak preco im ho nezelat? A v teme o Kosove mozme skusit rozobrat co take dolezite stratilo Srbsko v Kosove... ked este aj sidlo ich Patriarchu mozu navstevovat a za penize z kasy NATO, ktore poslalo Srbsko do stredoveku, ho strazia vojaci aby dakemu debilovi z ex-UCK nepreplo. Dvojuity meter, to je jednoducho zbran niektorych skupin, hlavne ze maju plnu pusu "pozitivnej diskriminacie" :wink: Radsej budu ignoravat, ze aj Kosovci uznavaju ze v UCK boli imbecili, ktori im teraz vladnu a je im to na skodu, a budu ignorovat aj to ze Slobodan bol rovnaky psychopat ako Hashim Thaci...
pre mna je dusevne chory akykolvek vojnovy stvac. ci je to moslim, zid, sionista, katolik, ortodocny, American, Srb, Albanec, Rus, Slovak, Madar, Zid ci Arab.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Len tak na margo k tej wiki, slovenskou verziou by som sa asi v ničom veľmi nenechal ohúriť, ale klasická anglicky písaná wiki je dobrá práve tým, že sa môže zapojiť každý. Práve to je na tom to dôležité a podstatné. Je to slobodná encyklopédia. A všetko čo je v nej musí mať referenciu, alebo je označené ako nereferované, prípadne, že sa vedie diskusia atď. atď.

Kľudne tú encyklopédiu môže predsa editovať aj Ivan s Kalim, ak poskytnú hodnotné referencie, ktoré následne budú kontrované inými ľuďmi, ktorí veci upresnia atď. atď. Čiže ako vravím, keď už wiki tak anglická verzia, tam je najvyššia spoľahlivosť informácii. Vždy lepšie mať zlepenec desiatky zdrojov ako onanovať nad jednou knižkou subjektívneho autora.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

silmarill: takže ty súhlasíš s pozitívnou diskrimináciou cigánov, so stavom súčasnej politiky, s geopolitcikou vládou USA bez reálneho oponenta, totálne zlým spôsobom rozdeľovania zdrojov, potravy... :) Prajem tvojim vnúčatám príjemný život. Práve na tieto "normálnosti" som narážal. Tým nevravím, že v Irán je dokonalý, po nociach onanujem na KĽDR a podobne!

Na prvú časť tvojej otázky som snáď odpovedal, druhá časť: Irán sa mi páči v tom, že si nenechá diktovať od amíkov, ide si za svojim (jadro - elektráreň a kľudne by som im doprial aj nejakú tú raketu) aj napriek kydom EU, OSN a iných chumajkov, ktorí jadro dovolia len tomu, komu sú poplatní a kto im nevadí (prečo Izrael jadro (zbrane, nie elektráreň!) má? Kto dal právo istej úzkej skupinke rozhodovať ktorý suverénny štát ma právo na ktoré technológie???)
silmarill
King
King

Stoporko napísal:silmarill: takže ty súhlasíš s pozitívnou diskrimináciou cigánov, so stavom súčasnej politiky, s geopolitcikou vládou USA bez reálneho oponenta, totálne zlým spôsobom rozdeľovania zdrojov, potravy... :) Prajem tvojim vnúčatám príjemný život. Práve na tieto "normálnosti" som narážal. Tým nevravím, že v Irán je dokonalý, po nociach onanujem na KĽDR a podobne!

Na prvú časť tvojej otázky som snáď odpovedal, druhá časť: Irán sa mi páči v tom, že si nenechá diktovať od amíkov, ide si za svojim (jadro - elektráreň a kľudne by som im doprial aj nejakú tú raketu) aj napriek kydom EU, OSN a iných chumajkov, ktorí jadro dovolia len tomu, komu sú poplatní a kto im nevadí (prečo Izrael jadro (zbrane, nie elektráreň!) má? Kto dal právo istej úzkej skupinke rozhodovať ktorý suverénny štát ma právo na ktoré technológie???)
:smt080 :smt080 :smt080

stoporko to čo mi vkladáš za slová do úst??? fajn diskusia s tebou, ešte napíš nejaké ďalšie hovadiny za mňa...
kľudne im tú raketu dopraj. ale potom ju dopraj aj severnej kórei.

pre mňa je rozdiel keď má raketu demokratická krajina a keď ju má banda teroristických náboženských fundamentalistov.
proste tu MUSÍ byť intervencia západu, lebo za chvíľku v Európe vyrastú na alahovu oslavu atómové hríby.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

silmarill napísal:pre mňa je rozdiel keď má raketu demokratická krajina a keď ju má banda teroristických náboženských fundamentalistov.
proste tu MUSÍ byť intervencia západu, lebo za chvíľku v Európe vyrastú na alahovu oslavu atómové hríby.
Musim sa velmi hlasno smiat.

Prezident Obama navrhuje vybudovat nový legální systém, který bude stát samostatně mimo současné zákony a soudy, a který umožní zavřít kohokoliv na neomezeně dlouhou dobu bez obvinění - jen jako prevenci, že by mohl spáchat nějaký zločin v budoucnosti.

Zánik svobody projevu v Americe je za dveřmi. Má ho stvrdit nový zákon nazvaný Violent Radicalization and Homegrown Terrorism Prevention Act (Zákon pro boj s násilným radikalismem a domácím terorismem), který je chytře formulován tak, aby umožňoval vládě USA zatknout a uvěznit každého, kdo se otevřeně vyjadřuje proti Bushově administrativě, válce proti Iráku, ministerstvu pro vnitřní bezpečnost nebo jakékoli jiné vládní organizaci (včetně FDA). Zákon už prošel sněmovnou 405 velezrádnými hlasy proti 6 a nyní se jím zabývá senát, přičemž k hlasování může dojít každou chvíli.

http://www.zvedavec.org/komentare/2007/ ... 50502f7df5

Alebo taka demokraticka krajina Izrael, ktora je postavena na rasovom zaklade a ma rasove zakony?

V tvojom pripade je naozaj vystizny tento citat: Nikto nie je tak beznádejne zotročený ako tí, ktorí falošne veria, že sú slobodní – Johann Wolfgang von Goethe
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

demokraticka krajina ako usa maju tie atomky k akemu ucelu?alebo anglicko ci franczusku,rusko,cina,pakistan ci india?vsetci ju mozu mat ale iran nie?
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

kali520 napísal:Musim sa velmi hlasno smiat.

Prezident Obama navrhuje vybudovat nový legální systém, který bude stát samostatně mimo současné zákony a soudy, a který umožní zavřít kohokoliv na neomezeně dlouhou dobu bez obvinění - jen jako prevenci, že by mohl spáchat nějaký zločin v budoucnosti.

Zánik svobody projevu v Americe je za dveřmi. Má ho stvrdit nový zákon nazvaný Violent Radicalization and Homegrown Terrorism Prevention Act (Zákon pro boj s násilným radikalismem a domácím terorismem), který je chytře formulován tak, aby umožňoval vládě USA zatknout a uvěznit každého, kdo se otevřeně vyjadřuje proti Bushově administrativě, válce proti Iráku, ministerstvu pro vnitřní bezpečnost nebo jakékoli jiné vládní organizaci (včetně FDA). Zákon už prošel sněmovnou 405 velezrádnými hlasy proti 6 a nyní se jím zabývá senát, přičemž k hlasování může dojít každou chvíli.

http://www.zvedavec.org/komentare/2007/ ... 50502f7df5
Ked tu budes nabuduce postovat svoje hrozostrasne clanky z roku 2007, aspon si over aky je sucasny stav. Zakon totizto nevstupil do platnosti: http://www.govtrack.us/congress/bill.xpd?bill=h110-1955 . Takisto nechapem preco ten zakon asociujes s Obamom. Mozno by mi to ozrejmilo video z prveho clanku, no bolo zmazane.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

silmarill: ohľadom rakiet ti už odpísali ostatní. Napísal si: "pokiaľ si mám vybrať medzi Európou a Iránom (či inými arabskými krajinami) tak by som BEZ VÁHANIA zvolil EU krajiny aj so všetkými nedostatkami ktoré majú." a "áno, náš svet, naše zmýšľanie a naše princípy sú oproti ich svetu normálne. nehovorím že dokonalé." Z toho jasne vyplýva, že by si si radšej zvolil svet, kde vládnu politici a bežný ovčan nemá moc ich kontrolovať, štátom podporovaných neprispôsobivých cigánov, rozkrádanie verejných financií, ignoráciu svetových dohôd zo strany USA... :) Ja ti to do úst nevkladám, len sa zamysli, čo všetko vyplýva z tvojho tvrdenia, že by si si radšej zvolil "demokratickú" európu. Nevravím, že Irán a iné krajiny sú dokonalé, resp. dobré. To by bolo nie len naivné, ale priam priečiace sa logike a zdravému úsudku. No tvrdím, že aj napr. Irán si veľmi vážim, lebo si ide za svojim, nepokorí sa pred bandou politkov, nepokorí sa pred svetovou veľmocou, ktorá zvalcovala jeho susedov... chápeš?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

1/ludske prava v USA boli poslapane uz davnejsie, vtedy ked bushova administrativa schvalila zakon, ze tajne sluzby a policia mozu legalne odpocuvat hocikedy hocikoho bez povolenia od sudcu...tak isto zakon, kedy clovek obvineny z terorizmu mohol byt vypocuvany bez naroku na sudny proces, obhajcu a mohol byt zadrziavany bez obvinenia na dobu neurcitu...

2/je sranda tu sledovat ako sa iran a KLDR snazia silou mocou vyzbrojit, vynakladaju na to obrovske financie, zatial obcania tych krajin zomieraju od hladu a ziju v totalnej chudobe, ked sa musia bat, ci aj nejake zajtra bude...
a v irane by som neprial zivot nikomu z vas, je to tam horsie ako to bolo u nas v 50.rokoch za cias budovania socializmu...pri moci su nevyspytatelni nabozenski fanatici, plati islamske pravo šarijá, neustala paranoja s tym kto moze byt agent zapadu sa zmiesala s egoistickymi cielmi jednotlivych ludi, vdaka tradicnemu pravu šarija je absolutne bezne ze susedia udavaju susedov, kamarat kamarata, rodina rodinu...to pravo ma take diery, ze staci aby na vas niekto nieco povedal a uz sedite v base s obvinenim na trest smrti bez hmotnych dokazov (tam neexistuje ziadne "tvrdenie proti tvrdeniu") a to nehovorim o tom, ze ked sa stanete nepohodlnym pre statnu moc, tak jednoducho "zmiznete"... Iran bol v povojnovych rokoch najmodernejsia krajina azie, liberalizovana vdaka proreformnemu sahovi, z najvyssou urovnou zivota v azii, ano bol pod vplyvom britov, neskor pod americanmi...americania nakupovali ropu z iranu za smiesnu cenu a na medzinarodnych trhoch ju predavali za tazke peniaze, lenze stale z tej ceny isli pomerne obrovske peniaze do iranskeho ludu...potom prisli nabozenski fanatici, ktorym sa toto vykorystovanie nepacilo, prisla islamska revolucia...a aka je situacia dnes? dnes je sice 100% vlastnik iranskych rafinerii iransky stat...ale za ropu dostavaju este mensiu sumu ako za predchadzajuceho rezimu, lebo americania maju medzinarodne paky, aby to dosiahli...okrem toho si tie peniaze nechava privilegovana skupina islamskych radikalov a ludom idu len omrvinky aj vobec nieco...a dosledok ? pokial ste v irane vzdelanejsi clovek, co je v irane teraz pomerne vzacne...tak to vacsinou skonci tak, ze so stastim pred totalitnymi praktikami toho statu a chudobou emigrujete...no a pokial ste chudobni a nevzdelani, tak slepo doverujete tym nabozenskym fanatikom, ktori su pri moci a ich vyplachu mozgov...
Napísať odpoveď