D4vid napísal:Viem len to že by stačilo zatrúbiť a tí magori by ho už nahlas posielali niekam... Nie to ešte aby zastavil... Možno keby mal zbraň na sebaobranu... prípadne nejaký zdatný človek... Ale inak keby sa do nich pustil asi by mu rozbili auto aj papuľu... Záleži od situácie... ale asi by som niečo aspoň skúsil...
Teraz trochu odbehnem... Ale minule ma neskutočne vyľakala a zároveň nasrala skupina asi 20tich rómov ktorí šli po tme bez akýchkoľvek reflexných prvkov štyria vedľa seba a boli roztiahnutí aspoň na 30m... Jednak si ich všimnúť za zákrutou bol problém nie to ešte ich obíjsť keď šlo oproti auto... A tí magori sa ani trochu neposunuli...
Ale keby sa nedajbože niečo stalo tak nezastaviť je trestné.. a keď človek zastaví tak ho dobijú...
Ja som raz isiel v Kosiciach v noci od Hyper-Tesca pesi, je tam taky mostik pre chodcov ponad zeleznicnu trat . Je to dlhe tak mozno 100 metrov a siroke asi tak 3.5 metra. Ked som bol asi v tretine, tak pozeram, ze oproti ide asi 20 romov. Lepsie povedane romskych deti. Tak od 10 do 18 tipujem. a presne ako si pisal, tak idu roztiahnuty totalne po celej sirke. A v tomto pripade sa proste nebolo kam uhnut, tak som sa stiahol az uplne k zabradliu. Lenze nikto z nich sa proste neuhol, tak som sa musel takmer predierat pomedzi nich. Nastastie presli dalej, ale bolo uplne evidentne, ze takto bezdovodne provokovali. Maju jeden zakerny zvyk a to je ze vo velkych skupinach si velmi dovoluju. Pocul som o pripade, ked prechadzal niekto autom cez romsky tabor, ktory bol okolo normalnej statnej cesty. Nejake decko umyselne vbehlo autu do cesty, aby vznikla
situacia, ked romovia akoze maju pravo byt nahnevani. Samozrejme, ze auto dobrzdilo a decka sa ani nedotklo, ale to stacilo ako zamienka na to, aby vytiahli a zbili posadku, ukradli co sa dalo a este ponicili auto. Samozrejme, ze ich tam bolo minimalne 30, takze nakoniec sa nikomu nic nedokazalo. Ked je cigan sam, tak si nic nedovoli a sprava sa normalne, ale ked ich je viac, tak je zle nedobre...