No najskor dyzlakyadameeec napísal:niektore auta by si s 95 oktanovym benzinom ani nenastartoval
Ktoré čerpacie stanice preferujete a prečo?
-
Francek
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: kt. čerpacie stanice preferujete a prečo
Ako ktoré..... Starý dobrý mechanický diesel by aj v prípade kombinácie nafty a benzínu mal fungovať bez trvalého poškodenia.....
A k téme......
Najčastejšie tankujem na Shell-ke, lebo ju mám najbližšie od bydliska..... Ale že by som to mal ako svoju vysnívanú srdcovú značku sa nedá povedať..... Nemám problém tankovať hocikde, pretože pokiaľ palivo deklarované ako nafta je ňou aspoň z 50%, tak sa nič nedeje a môj starý dobrý Nissan si to s kľudom šinie ďalej........
A k téme......
Najčastejšie tankujem na Shell-ke, lebo ju mám najbližšie od bydliska..... Ale že by som to mal ako svoju vysnívanú srdcovú značku sa nedá povedať..... Nemám problém tankovať hocikde, pretože pokiaľ palivo deklarované ako nafta je ňou aspoň z 50%, tak sa nič nedeje a môj starý dobrý Nissan si to s kľudom šinie ďalej........
No skôr by som povedal, že je horšie, keď dáš benzín do dieslu, nie? Veď benzín je predsa výbušnejší a to môže narobiť väčšie problémy ako to, že Ti bude benzínové auto zdochýnať na diesli.Pinhead napísal:Ako ktoré..... Starý dobrý mechanický diesel by aj v prípade kombinácie nafty a benzínu mal fungovať bez trvalého poškodenia.....
2 - krát sa otcovi podarilo natankovať naftu do benziňáka, ale postupným riedením benzínom sa to dalo prežiť. Najväčší problém tam bol ten, že pri pohýňaní a preraďovaní musel ísť motor do vysokých otáčok, ináč hneď skapal...
Ono ja nehovorím o nejakých hi-tech motoroch, ale o motoroch, ktoré potrebujú elektriku akurát tak na naštartovanie..... ale tiež je asi dôležitá kvalita materiálu a spracovania motora..... Poviem pravdu, nie som chemik ani metalurg, ale mám určité osobné skúsenosti (s kamošom sme boli trochu pojazdiť v južnom Maďarsku, a keď som videl, aké sajrajty lial do svojho naftového Landcruisera - ktorý stále samozrejme bez závad ide, tak som nevedel, či mám plakať či po návrate poprosiť súd aby ho zbavil svojprávnosti), takže si za svojím stojím.......
Veď ani tú naftu otec nenalial do žiadneho hi-tech motora. Bol to Fiat Uno 0.9 1984 roč., takže za sebou už mal svoje. Ani ja nie som žiadny automechanik, iba píšem zo skúsenosti. Takže takúto "zmenu chuti" možno znášajú lepšie staré karburátorové motory a diesle 
-
Clean_Up
Professional
Josa » Nieje dôvod na to, aby auto šlo na 100 oktáne lepšie, ako na 95-ke. Je jedno či tam natankuješ 100 oktán, 95-ku, alebo hoci aj petrolej auto pôjde tak či tak, na svoje 95-kové mapy a ty žiaden vyšší výkon pocítiť nemôžeš. Jedine tak, placebo.
Pinhead » Tak zasa tankovať absolútne hocikde nieje zrovna najlepšie. Ja sa vyhýbam LukOil (keď to bola Džetka, tak tá mala kvalitné palivá, ale keď to prebral LukOil, kvalita šla dole), tiež sa vyhýbam tankovaniu sajrajtu na Jurki.
Napr. niektoré motory čo sú pre naše končiny, majú deaktivované isté funkcie, pre nekvalitu naších palív.
Pinhead » Tak zasa tankovať absolútne hocikde nieje zrovna najlepšie. Ja sa vyhýbam LukOil (keď to bola Džetka, tak tá mala kvalitné palivá, ale keď to prebral LukOil, kvalita šla dole), tiež sa vyhýbam tankovaniu sajrajtu na Jurki.
Napr. niektoré motory čo sú pre naše končiny, majú deaktivované isté funkcie, pre nekvalitu naších palív.
ked mas predpisanu 95ku a das 100ku tak to bude len tvoje zbozne prianie, kedze riadiaca jednotka tvojho auta neni na ten benzin naprogramovana. Ale pre dobry pocit to tankuj aj nadalejJosa napísal:Ja si za tym stojim, ze s V-power ma auto lepsi tah. Doteraz som tankoval vylucne V-power, ale financie ma dohnali k tankovaniu klasickeho. Teraz tam mam z OMV a je to viditelny rozdiel!
Shell a slovnaft
-
RATZINGER666
Darca
ja som neoblomne presvedceny, ze mne ide motor na v-power tichsie, ale to bude asi tiez iba placeboClean_Up napísal: Jedine tak, placebo.![]()
-
Makovnik
Medium Professional
Capujem hlavne Agip Dieseltech. Motor je tichsi, ma rovnomernejsi chod, lepsie taha za studena.
Teraz som dal pokusne Lukoil diesel, okrem toho, ze to ma klasicky traktorovy zvuk to robilo divne veci, pri zaradenej 2 a kontinualnej jazde po parkovisku, takze to bolo posledny krat.
Z obycajnej nafty bez problemov OMV. OMV ma zaroven velmi dobru naftu Premium Diesel, pri nej je citit, ze motor zabera lepsie v nizsich otackach, este kym netaha turbo.
Skusal som Slovnaft EVO Diesel, ten za tu cenu nebol nijak zazracny, aspon z tej jednej cerpacky, kde bol mozno pancovany.
Kolega tankuje Shell Vpower diesel a hovori, ze auto ide lepsie; tiez je znacne tichsie, co som mal moznost v nom sediet.
Premium nafty su priehladne, obycajne su svetlo nazelenale.
Teraz som dal pokusne Lukoil diesel, okrem toho, ze to ma klasicky traktorovy zvuk to robilo divne veci, pri zaradenej 2 a kontinualnej jazde po parkovisku, takze to bolo posledny krat.
Z obycajnej nafty bez problemov OMV. OMV ma zaroven velmi dobru naftu Premium Diesel, pri nej je citit, ze motor zabera lepsie v nizsich otackach, este kym netaha turbo.
Skusal som Slovnaft EVO Diesel, ten za tu cenu nebol nijak zazracny, aspon z tej jednej cerpacky, kde bol mozno pancovany.
Kolega tankuje Shell Vpower diesel a hovori, ze auto ide lepsie; tiez je znacne tichsie, co som mal moznost v nom sediet.
Premium nafty su priehladne, obycajne su svetlo nazelenale.
-
Clean_Up
Professional
Ja len vravím, že ak je raz pre auto určená napr. 95-ka, tak je jedno čo tam natankuješ, žiadne zvyšovanie výkonu sa nekoná, ako si to niektorí myslia. Proti tomu, že ti motor šlape tichšie na V-Power, nemám nič a kludne to môže byť pravda. Ja apelujem len na tú výkonovú stránku.RATZINGER666 napísal: ja som neoblomne presvedceny, ze mne ide motor na v-power tichsie, ale to bude asi tiez iba placebo
JEDNOZNAČNE SHELL PRETOŽE MA KVALITNÉ PALIVO, AUTO OŽIJE, MÁ VYŠŠÍ VÝKON A NIŽŠIU SPOTEBU
TANKUJEM AJ NA ČS TESCO HLAVNE PRE NÍZKE CENY AJ KEĎ NEVIEM OD KOHO KUPUJÚ
ZLÚ SKÚSENOSŤ MÁM S OMV LEBO MI ZAMRZLA NAFTA AJ KED BOLA "ZIMNÁ"
TANKUJEM AJ NA ČS TESCO HLAVNE PRE NÍZKE CENY AJ KEĎ NEVIEM OD KOHO KUPUJÚ
ZLÚ SKÚSENOSŤ MÁM S OMV LEBO MI ZAMRZLA NAFTA AJ KED BOLA "ZIMNÁ"
v 99% prípadov do metra - najbližšie aj najlacnejšie 
tankujem tam 98ku
tankujem tam 98ku
-
hojko
Site Admin
lasen: A neberu nahodou vsetky velke pumpy naftu aj benzin od Slovnaftu, okrem niektorych premiovych, ako je napriklad Shell V-Power??? Rozdiel je mozno len v aditivach, ktore si jednotlivy predajca pridava do hmot od Slovnaftu.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to je prave to ... zaklad paliva je pri vsetkych pumpach rovnaky (mozno v pohranici nie, ale aj to si myslim, ze by sa prevadzkovatelovi neoplatilo dovazat zo zahranicia kvoli clu atd.) rozdiel je v aditivacii "dobrovolnymi aditivami" - teda je mierny rozdiel v beznine z LUKOilu a trebras V-power, neda sa ale povedat, ze ma Shell vseobecne lepsi benzin ... nema ... Shell je tak, ako ostatne spol. franchisingovou firmou a jednotlive pumpy niesu pumpami shellu ako firmy, ale pumpami Lojza Lopatu z Alekšiniec a jemu podobnych pod znackou shellu
... ked je Lojzo chamtivy darebak, tak nerobi pravidelne udrzbu nadrzi, cielene moze odrbavat na degradacii benzinu podielom vody napr. a podobne
... preto sa casto v praxi stava ze Ferova NoName pumpa ma lepsi benal, ako Lojzova Shellka 
povedal by som ze rozdiel nemusi byt len aditivach. Je dost mozne ze napr oznacia letnu naftu za zimnu alebo ich zmiesaju.Myslim si ze prave to sa stalo mne kedze som tankoval zaciatkom zimy.lasen: A neberu nahodou vsetky velke pumpy naftu aj benzin od Slovnaftu, okrem niektorych premiovych, ako je napriklad Shell V-Power??? Rozdiel je mozno len v aditivach, ktore si jednotlivy predajca pridava do hmot od Slovnaftu.
suhlasim s tebou dost zalezi aj od prevadzkovatelovnordkapp_pb napísal:to je prave to ... zaklad paliva je pri vsetkych pumpach rovnaky (mozno v pohranici nie, ale aj to si myslim, ze by sa prevadzkovatelovi neoplatilo dovazat zo zahranicia kvoli clu atd.) rozdiel je v aditivacii "dobrovolnymi aditivami" - teda je mierny rozdiel v beznine z LUKOilu a trebras V-power, neda sa ale povedat, ze ma Shell vseobecne lepsi benzin ... nema ... Shell je tak, ako ostatne spol. franchisingovou firmou a jednotlive pumpy niesu pumpami shellu ako firmy, ale pumpami Lojza Lopatu z Alekšiniec a jemu podobnych pod znackou shellu... ked je Lojzo chamtivy darebak, tak nerobi pravidelne udrzbu nadrzi, cielene moze odrbavat na degradacii benzinu podielom vody napr. a podobne
... preto sa casto v praxi stava ze Ferova NoName pumpa ma lepsi benal, ako Lojzova Shellka
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
miesanie zimnej a letnej nafty je bezne, ale rizikove je vlastne iba pri malych pumpach, kde sa tej nafty netoci dost ... nafta sa na zimnu aditivuje snad od zaciatku novembra, alebo odkedy a je aditivovana slovnaftom podla zakona, takze to obabrat nejde
... chyba je, ked mali trebars na konci oktobra plny tank letnej a nevytocli jej dost - do toho prisla zimna a v pomere sa to zmiesalo - vysledna zmes je teda nachylnejsia na mrznutie, ako normalna zimna nafta 
kvalita benzinu na cerpackach
ludia myslite si ze je velky rozdiel v kvalite benzinu co ponukaju cerpacky?doteraz som tankoval iba na slovnaftke no momentalna cena benzinu ma nuti pozerat po inych pumpach..myslite si ze je velky rozdiel v benzine od napr slovnaftu a benzinu od Tesco,Jurki,Metro,Balmar 
//GothaR: tema presunuta
//GothaR: tema presunuta
No je to trochu na polemizovanie, ale nedavno o tom bol vyskum aspon v CR kde vsak skumali iba parametre benzinu a nie nejake necistoty (aspon myslim). Tam to vyslo tak, ze napriklad benziny Shell sa omnoho nelisia od OMV a podobne, to platilo aj pre 95 v-power. Na Slovensku poznam jednu prihodu s tym, ze jeden clovek tankoval iba na pochybnej benzinke (mozno Jurki, ale to si nie som vobec isty) a po par mesiacoch mu zacalo auto blbnut. Potom skusil vycistti nadrz a bolo tam mnozstvo bordelu, odvtedy chodi iba na benzinky vacsich firiem a je spokojny.
Na autobazar.eu zas jeden pisal, ze ked zacal tankovat naftu vo Viedni, tak sa mu viditelne zlepsil chod motora.
Mne to vychadza tak, ze vacsie firmy si davaju zalezat aspon na udrzbe nadrzi a nesetria kde sa da, cize za vyssiu cenu sice dostanes benzin s rovnakymi parametrami, ale bez necistot
Overene to vsak nemam, je to len domnienka.
Na autobazar.eu zas jeden pisal, ze ked zacal tankovat naftu vo Viedni, tak sa mu viditelne zlepsil chod motora.
Mne to vychadza tak, ze vacsie firmy si davaju zalezat aspon na udrzbe nadrzi a nesetria kde sa da, cize za vyssiu cenu sice dostanes benzin s rovnakymi parametrami, ale bez necistot
My mame v meste Jurki. Ked som mal S105tku tak som chodil iba tam, lebo mali najnizsie ceny. Ked sme kupili nove auto a boli ho skontrolovat v servise tak tam mali auto na ktorom menili palivovy filter, ktory bol plny sajrajtu. Pytali sa majitela kde tankuje a on tvrdil ze na Jurki. Servisak mu pvoedal ze kazdy tyzden robia nejake auto s palivovym filtrom alebo cerpadlom, ktore chodi tankovat na Jurki. Odvtedy som tam nebol a aj niekolko mojich znamych tuto benzinku po zlych ohlasoch obchadza. Nekvalita nemusi byt v benzine ale v tom ze tieto benzinky vacsinou rastu na miestach kde boli kedysi precerpavacky alebo ine benzinky so starymi nadrzami a z nich ta spina pochadza. Pripadne nevenuju cisteniu taku pozornost.