Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Zlatohlavok
Light Expert
Light Expert

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa Zlatohlavok »

Nazdar, uvažujem nad proteinmi.
Mám 75 kg a 185cm a chcem nabrať svalovú hmotu. Cvičím s prestávkami asi rok a pol v takých dvojmesačných intervaloch.

V tescu som videl nejaké lacné proteíny, niektorí chalani ich začali brať, čo vravíte na to? Nechcem dávať kopu prachov za nejaké super extra mega proteíny, len chcem svaly nabrať trochu, nič extra, len aby ma neodfúklo kdesi. :D

Čítal som, že sa majú užívať 2g bielkovín na 1kg hmotnosti 2-3x denne. Je to tak?

Na kolko tak výde 1kg balenie?

Ako dlho sa to môže užívať? Je to nejako obmedzené či kludne aj rok?

Za kolko sa dostavia výsledky?

Dikes. :)
TenDruhy
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa TenDruhy »

Zlatohlavok napísal:Nazdar, uvažujem nad proteinmi.
Mám 75 kg a 185cm a chcem nabrať svalovú hmotu. Cvičím s prestávkami asi rok a pol v takých dvojmesačných intervaloch.

V tescu som videl nejaké lacné proteíny, niektorí chalani ich začali brať, čo vravíte na to? Nechcem dávať kopu prachov za nejaké super extra mega proteíny, len chcem svaly nabrať trochu, nič extra, len aby ma neodfúklo kdesi. :D

Čítal som, že sa majú užívať 2g bielkovín na 1kg hmotnosti 2-3x denne. Je to tak?

Na kolko tak výde 1kg balenie?

Ako dlho sa to môže užívať? Je to nejako obmedzené či kludne aj rok?

Za kolko sa dostavia výsledky?

Dikes. :)
Braaacho najprv si usporiadaj stravu, potom rieš protein..
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

keby si mal brat 2g bielkovin na 1kg hmotnosti, 2-3x denne tak odpadnes.. prisun bielkovin za cely den ma byt cca 2g na 1kg hmotnosti..tzn, ze to vychadza na 2-3x denne ten protak..dufam, ze si to aj tak myslel a ni etak ako som to pochopil z tvojho prispevku.. cim vacsie balenie kupis, tym mensia je cena za 1kg ..lacne protaky ani nekupuj - neoplati sa to .. to su vsetko zle vstrebatelne .. resp kludne najdi aj lacny protein ale nech je to srvatkovy izolat alebo koncentrat .. jest ho mozes stale.. za ako dlho sa dostavia vysledky je individualne .. ale ak si zaciatocnik kludne po 2-3 mesiacoch (rataj skor dlhsie) mozes vidiet vysledky

// kali .. mne sa s doplnkami cvici lepsie.. je pravda, ze to moze byt obycajne placebo za 30e na mesiac .. ale ked sa mi s tym cvici lepsie som ochotny tych 30e obetovat a zacvicit si tak dobre od chuti a v zrkadle potom vidiet "vysledky" placeba .. aj ked si nemyslim, ze protein, gainer a podobne doplnky vobec ale vobec nepomahaju
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

No kedze tu casto padaju otazky ohladom doplnkov a o tom ako vseci od toho cakaju neviem ake zazraky, tak nasledujuca citacia z jedneho nemenovaneho posilovacieho fora to hadam vystihuje najlepsie.
kedze tu este vela ludi hlada super tajne kombinacie proteinov a neviem coho, zakladam specialnu temu aby si tu mohli vsetci co uz objavili super doplnky a proteiny pisat skutocne pribehy o tom jak po doplnku XYZ ich chodenie do posilovne zacalo mat konecne zmysel...

zacnem ja:
po vyse 10 rokoch uz nezerem ani protein, v posilovni si dam gainer (vobec neviem jaky, ale chutny, s mliekom a bananom pokial mozno) a rovno sa idem nazrat do restauracie/picerie kde si dam poriadne zradlo, pripadne palacinky a ktomu pivo a uzivam si zivota.

dovod preco to tak robim je:
a) nechcem aby mi rastli moc rychlo svali
b) vo vysledku nevidim ziadny rozdiel a aspon sa neposerem, nepostim a nepoblijem stych SRACEK (aj deluxe protein je sracka)

mozem potom spravit studiu jak zacnem zrat 10kilo proteinu na gram hmotnosti a jak RAPIDNE sa budem zlepsovat (hlavne v sprintoch na hajzel).

ale najprv by ma zajimalo a hlavne asi aj tych co hladaju furt te tajne super doplnky nake pribehy, jak si niekdo kupil protein mega turbo giga tera a odvtedy pribral 100kilo a potom ho zrat prestal a vsetko schudol a nepribral uz nikdy ani gram, az ked si da zase protein mega turbo giga tera.

DOPLNKY VYZIVY SU TOTALNE OVERRATED
maks
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa maks »

čavte skúste mi poradit ktorý z týchto gainerov je naj
Brutal gainer
CFM GAINER 30
The Incredible Bulk 3,6 kg - MVP Biotech
roman3338
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa roman3338 »

maks: mozes nam napisat co asi za jeden den zjes...
maks
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa maks »

doobeda 2rožky a tri koláče potom polievka, hlavné jedlo(keď kamoš dá obed tak aj dva), okolo 15:00 obed doma ale to už len hlavné jedlo, potom približne o 17:00 nejaký rožok dva a večera o 19:00 taktiež nejaké rožky.
Ja si myslím že jem dosť ale proste nedokážem pribrať na výšku 177cm je 57kg málo
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No kedze tu casto padaju otazky ohladom doplnkov a o tom ako vseci od toho cakaju neviem ake zazraky, tak nasledujuca citacia z jedneho nemenovaneho posilovacieho fora to hadam vystihuje najlepsie.
Ale.. Je to hovadina od nejakého zakomplexovanca.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Ale.. Je to hovadina od nejakého zakomplexovanca.
No citoval som jurgena na biomagu cize tazko zakomplexovanec (aj ked u neho si nie som nicim isty co som ho volakedy cital :lol: ). Ako jeho nazori na cvicenie a podobne su dost tak povediac ine ako vsetky ostatne v hlavnom prude, vid aj jeho velkovykrm.

To podstatne co tym chcel povedat a nato tu narazm aj ja, je to ze moc sa riesia tieto doplnky a su tu zbytocne otazky okolo toho, ze aky gainer a aky protein a ktory je lepsi atd atd... Proste uplne zbytocnosti, treba hlavne poriadne zrat a doplnok je stale len doplnok.

Inak ak pohladas na biomagu tak robil tam aj na sebe pokus ze zral denne volakych 200g proteinu a malti a nepozoroval tam ziaden rozdiel vo vysledkoch ako ked zral beznu stravu, ale na druhu stranu zase uznal ze bol zrejme zly probant.
roman3338
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa roman3338 »

maks napísal:doobeda 2rožky a tri koláče potom polievka, hlavné jedlo(keď kamoš dá obed tak aj dva), okolo 15:00 obed doma ale to už len hlavné jedlo, potom približne o 17:00 nejaký rožok dva a večera o 19:00 taktiež nejaké rožky.
Ja si myslím že jem dosť ale proste nedokážem pribrať na výšku 177cm je 57kg málo

tu mas jednu stranku ta ti urcite pomoze, proste jes malo preto nemozes pribrat a to aky gainer si vyberies je podla mna uplne jedno pokial tu stravu nezlepsis

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=95
hughito
Redeemer
Redeemer

kali: No ten veľkovýkrm som bral skôr srandu.

Tie otázky sú zbytočné, ale to je proste tak, cvičenec musí vyspieť. Ja som dospel k tomu názoru, že základ je obyčajný proteín z nutriexact - čistý, kreatín, malta/glukóza a teraz dávam aj BCAA. Skúsil som i veľa iného, ale v podstate všetko blbosti.
Jedine NO-EXPLODE mi makal, ale aj na ten si organizmus začne zvykať a z vlastnej skúsenosti viem, že dávky sa nedajú zvyšovať stále.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

maks napísal:doobeda 2rožky a tri koláče potom polievka, hlavné jedlo(keď kamoš dá obed tak aj dva), okolo 15:00 obed doma ale to už len hlavné jedlo, potom približne o 17:00 nejaký rožok dva a večera o 19:00 taktiež nejaké rožky.
:smt043 :smt043 :smt043 ty sa uplne prežieraš chlape, nepraskneš?
veď to čo si tam napísal, je v športových kruhoch hladovka, je rozdiel, keď nechceš byť hladný a keď chceš aj pribrať...máš 57kg, tz si ako prútik, tak musíš žrať, keďže fakt neješ vôbec veľa, pozri si jedálníčky čo sa sem kedysi hádzali, alebo pohľadaj nejaké iné forum a uvidíš ako vyzerá jedálniček keď chceš nabrať niečo

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2011, 19:39)
edit: jurgen na mňa pôsobí ako nevymáchané hovado, osobne ho nepoznám(kali nebodaj áno?) ale v niečom má pravdu, a to, že už sa príliš veľká váha kladie doplnkom, mladý si kúpi protein a bojí sa aby sa mu ztoho nesvrkol pipík, lebo je to "sypka" a po troch dávkach pôjde hore o pol tony...rozum, ľudia, rozum!
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

toľko je môj 14 ročný brat :)
hughito
Redeemer
Redeemer

doobeda 2rožky a tri koláče potom polievka, hlavné jedlo(keď kamoš dá obed tak aj dva), okolo 15:00 obed doma ale to už len hlavné jedlo, potom približne o 17:00 nejaký rožok dva a večera o 19:00 taktiež nejaké rožky.
Keby som toto žral, tak na tých 57 kg spadnem.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:kali: No ten veľkovýkrm som bral skôr srandu.

Tie otázky sú zbytočné, ale to je proste tak, cvičenec musí vyspieť. Ja som dospel k tomu názoru, že základ je obyčajný proteín z nutriexact - čistý, kreatín, malta/glukóza a teraz dávam aj BCAA. Skúsil som i veľa iného, ale v podstate všetko blbosti.
Jedine NO-EXPLODE mi makal, ale aj na ten si organizmus začne zvykať a z vlastnej skúsenosti viem, že dávky sa nedajú zvyšovať stále.
Ja som skusal vsetky mozne proteiny (znacky) a nevidel som v tom ziadny rozdiel, teda okrem chuti a v tom ako sa rychlo rozpustal bud vo vode alebo v mlieku.

Teraz zerem od dymatize iso 100, celkom mi aj chuti.

Z doplnkov co som uzival jediny na ktorom boli pozorovatelne vysledky a mozno o nom prehalsit ze naozaj slape a vysledok bol najma vdaka nemu je kreatin. Ale na druhu stranu ja som tych doplnkov vela nezozral, dokonca ani ten NO explode a vsetky tieto volumizeri som este nemal, tak asi nie som ten pravy na hodnotenie doplnkov.

Co sa tyka este toho velkovykrmu, ono vyslovene by som to odporucil mierne az stredne pokrocilim ktori stagnuju. Pokorcilim cvicencom a tym ktori uz dosiahli urcity vek kde je badatelne pomalsi metabolizmus a schopnost ukladat tuk je znacne vyszia by som to moc nedoporucoval.

PS co sa tyka jurgena, on bol trojbojar tak aj z toho dovodu sa na posilovanie dival tak ako sa dival, ale aj napriek tomu co tam na fore popisal, logy, skusenosti, poznatky a dal clanky, experimenti co sam na sebe vyskusal bolo mnozstvo informacii a uzitocnych rad ktore sa napr mne osobne zisli a trochu poupravili moj pohlad na posilovanie samotne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som skusal vsetky mozne proteiny (znacky) a nevidel som v tom ziadny rozdiel, teda okrem chuti a v tom ako sa rychlo rozpustal bud vo vode alebo v mlieku.

Teraz zerem od dymatize iso 100, celkom mi aj chuti.
Jáj, tak to áno, tam nie je žiaden rozdiel. Ale on napísal:

Kód: Vybrať všetko

po vyse 10 rokoch uz nezerem ani protein
Kreatín fakt ide, o tom niet pochýb. Ostatné ani neskúšaj, v podstate chu**** s minimálnymi výsledkami. Maximálne, ak nebudeš vedieť čo s peniazmi, vyskúšaj no-explode. Parádne sa s ním cvičí.
ventilare
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ventilare »

presne tak ako tak citam vase prispevky. komare cakaju od doplnkov vyzivy zazraky za tyzden ci mesiac a pritom si neuvedomuju, ze to nieje o doplnkoch.

proteiny-kreatin: mal som vsetko, skusal som rozne protaky aj sitne. kazdy organizmus je iny.v kazdom pripade sitne protaky netreba kupovat lebo to niesu protaky whey ale voda s prichutou mlieka. plno znaciek, ktore sa tu predavaju su neoriginalne whey. zarucene whey su len zopar znaciek a nepatri medz ine Weider ;)

co sa ttka No explode... atd. ja som mal Gaspariho a to bolo teda riadne delo. no postupom casu ako pisete., tel ozvyklo a nemalo to ziadny ucinok. dal som si 2 mesacnu pauzu a dal som znova a da sa to, ide to len treba vynechat isty cas a vycistit sa.
pauzujem od 23.12. komplet bez aminacov, protaku... atd. cistim organizmus. automaticky som prestal jest tolko ako predtym, kedze telo nepotrebuje taky prijem.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

I tak najlepsi protein po cviceni je velka quatro formagi prelozena velkym nealko pifcom. :oops:

Ad doplnky a suplementy - ziadny protak nevie vynahradit poriadne zradlo... Tiez som si naordinoval kreatin a maltu, ale momentalne slapem bez bielkovin. Dal som si zavazok, ze min 3-4 mesiace skusim bez nich, resp. budem ich kompenozvat stravou. Samozrejme, je to narocnejsie a menej pohodlne, ale ... asi mi to viac sedi.
Co sa tyka gainerov - skusil som jeden (znacku si uz nepamatam - velka, kriklavo-zlta pixla) a co ja viem... Uz ked, tak skor ten protak+malta+krea.

Btw, preco si vacsina ludi mysli, ze ked cvicia 3 mesiace alebo s tym dokonca zacinaju, potrebuju proteiny, gainery, NO-cka, ...?
Nenarazam teraz na ludi tu na fore, ale skor zo svojho okolia.
Ked im clovek povie, zerte ako besni, divaju sa ako telce. :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

kinjeril: lebo je to v móde a je to "doplnok" neuvedomujú si, že je to len jedno jedlo v prášku, myslia si, že to spraví neviem čo a v prípade iných doplnkov ako su NO a pod, preto, lebo v reklame je zazmluvnený cutler, ronnie alebo UFC a myslia si že keď vyberú jednu pixlu budú mať 130kg a 0%body fat ako ich hrdina večer pred súťažou dorobený celonočným maratónom vo photoshope
ventilare
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ventilare »

lebo su primitivny v takomto ponimani myslenia.
u mna to funguje taktiez. mozno raz dozreju.
Napísať odpoveď