Maturita
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Maturita
ani nie podobne...ja som ešte ani nič neskusil jedinev škole jeden jediny skušobny testa ešte som sa neučil...ale tak začneme šeci a dame to..v prvom rade by trebalo asi odpojiť internet!..potom to uz pojde ..maybe..
ustne ešte nesu blizko
ale učiť sa šecko na ustne som sa mal už asi fakt po vianociach.. 
nj sak to, sak tej sloviny je milion tolko autorov diel, ako si to mam zapamatat co kto napisal. Ale ked to dali iny dame aj my. Ja sa stale pytam, naco sa maturuje zo slovenciny, ked nadruhy den to vsetci z hlavy vypusti, z matiky ide len ten kto chce, a anglictinu treba.
Tak ja som sa väčšinu učil cez akademický a zmaturoval som na 2ky. Samozrejme, ale nie všetko. Učitelia nás celý 4. ročník pravidelne skúšali z tém, otázok a pod., ktoré boli na maturite.
Či je v maturitnom vysvedčení, si už nespomínam. Ale i tak sa na ňu neberie na drvivej väčšine škôl žiaden ohľad. Podstatná je ústna, hento nikoho nezaujíma (čo je škoda, pretože písomná podľa mňa lepšie odráža vedomosti žiakov + ich gramotnosť v slohu).hughito napísal: Akože si ju nikdy nikde nepotreboval ? Kde sa to vlastne píše a posiela ? Je to aj v maturitnom vysvedčení, ktoré sa posiela na VŠ ?
no práveže podľa mňa najobjektívnejší pohľad na vedomosti žiakov je čisto písomná maturita(teda externá forma) bez slohu, keďže sloh sa opravuje na škole a tak isto aj ústna je hodnotená pedagógmi z vašej školy, ktorí už chcú mať od vás pokoj tak to dajú naozaj každému, na rozdiel od testov ktoré sa opravujú niekde úplne mimo...keď sa zamyslím, ako som zmaturoval ja-učenie čisto cez akademický, anglinu som ani nevidel a mal som to na jednotky s jedinou dvojkou zo sloviny, tak fakt maturitu nepovažujem za nejaký objektívny hodnotiaci systém, obzvlášť s ohľadom na to kto všetko vlastne zmaturoval...ako sa hovorí, ak neprelezieš tak ťa prehodia...
na ústnej ako z čoho. predseda komisie je z inej školy a má najväčšiu váhu na známky, ak sa dobre pamätám
ale prd makový, predseda znudene sedí a ráta diery na stene, čo si myslíš, že ich to baví týždeň počúvať vystresovaných koktajúcich a dopletených študentov? nie, odsedí si to a raz za čas sa spýta nejakú vtákovinu, o známkach sa aj tak rozhodne v neprítomnosti študenta a "s prihladnutím na prospech" a keď už sa niekto k tej mature dostal a náhodou je taký debil, že by nemal zmaturovať tak mu radšej dajú 4ku "s prihladnutím na prospech" ako ho počúvať v septembri ešte raz...to by musel byť fakt statný debil alebo fakt zle vyspatá komisia aby ho vyhodili...
Ak sa ale v komisii nájde nejaký pedantný pán profesor, tak až tak veselo nebude. Ale je tiež jasné, že ak chce niekto zmaturovať, musí v tej gebuli niečo mať.
No nájdu sa aj výnimky, kde bez problémov dokážu ľudí vyliať aj na mature. Sestra maturovala na bilingválnom španielskom gymnáziu a španielski učitelia bez obáv pár ľudí nechali zopakovať si maturitu v septembri. Myslím, že jednu babu ani na druhý pokus nepustili.
Takže sa poctivo pripravujte, lebo inak
Takže sa poctivo pripravujte, lebo inak
líši sa to prípad od prípadu, škola od školy. nedá sa to globalizovaťColdRain napísal:ale prd makový, predseda znudene sedí a ráta diery na stene, čo si myslíš, že ich to baví týždeň počúvať vystresovaných koktajúcich a dopletených študentov? nie, odsedí si to a raz za čas sa spýta nejakú vtákovinu, o známkach sa aj tak rozhodne v neprítomnosti študenta a "s prihladnutím na prospech" a keď už sa niekto k tej mature dostal a náhodou je taký debil, že by nemal zmaturovať tak mu radšej dajú 4ku "s prihladnutím na prospech" ako ho počúvať v septembri ešte raz...to by musel byť fakt statný debil alebo fakt zle vyspatá komisia aby ho vyhodili...
-
Iron-Eddie
Light Professional
Prosím vás, nevie niekto, ako je to tento rok s úrovňami? (Hlavne pri angličtine). Pretože v škole nám hovorili, že A je ľahšia a B je tá ťažšia úroveň, ale sestra mi tvrdí opak (tak to vraj bolo, keď maturovala ona, teda A ťažšia, B ľahšia). Ďakujem.
Je len B1 a B2. A B2 je ťažšia.
-
Iron-Eddie
Light Professional
Ale na tej prihláške na maturitu (alebo čo to bolo, neviem, ako sa tomu hovorí) sme mali dať A alebo B, podľa toho, akú úroveň chceme. Ja som dal A (kedže nám povedali, že je to tá ľahšia) a to isté som dal na prihlášky VŠ (to nám zase povedali, že máme vyplniť tak isto), takže kvôli tomu sa pýtam.
To, že sa to značí B1 a B2 viem, len tam sme to mali zaznačiť A/B.
To, že sa to značí B1 a B2 viem, len tam sme to mali zaznačiť A/B.
V tých prihláškach je pekný bordel, tak ti poviem. 
Seruste, prosím vás mohol by mi niekto poslať maturitný test 2010 zo SJL na mail ? lebo nejak mi na žiadnej stránke práve tento test a ešte z nemčiny nejde otvoriť...budem rád ak mi to niekto pošle - [email protected] Ďakujem!
-
zdravotnik
Light Professional
Nemá náhodou niekto kompletnú zbierku maturitných testov? Lebo na www.nucem.sk nie sú všetky.
Určite by to nepomohlo len mne, ale aj mnohým ostatným. Ďakujem
Určite by to nepomohlo len mne, ale aj mnohým ostatným. Ďakujem
Nahradenie maturity z AJ
Čaute, chcem sa spýtať, že čo treba spraviť aby ste si nahradili maturitu z Aj certifikátom? V decembri som si spravil FCE, ktorý je na úrovni B2, len teraz neviem, čo s tým mam robiť. V tom centre kde som si to robil mi povedali, že si ho mám ísť dať preložiť k notárovi a potom odniesť do školy. Nemáte s tým niekto nejaké skúsenosti pls?
spytaj sa profesorky, pripadne zastupkyne alebo na sekretariate, ale najma si zisti do kedy to treba predlozit, aby si nemusel tu skusku robit (ale obavam sa, ze uz je po funuse)