Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Maturita

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

ani nie podobne...ja som ešte ani nič neskusil jedinev škole jeden jediny skušobny testa ešte som sa neučil...ale tak začneme šeci a dame to..v prvom rade by trebalo asi odpojiť internet!..potom to uz pojde ..maybe.. :?
:plus: ustne ešte nesu blizko
:minus: ale učiť sa šecko na ustne som sa mal už asi fakt po vianociach.. :cry:
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

nj sak to, sak tej sloviny je milion tolko autorov diel, ako si to mam zapamatat co kto napisal. Ale ked to dali iny dame aj my. Ja sa stale pytam, naco sa maturuje zo slovenciny, ked nadruhy den to vsetci z hlavy vypusti, z matiky ide len ten kto chce, a anglictinu treba.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Tak ja som sa väčšinu učil cez akademický a zmaturoval som na 2ky. Samozrejme, ale nie všetko. Učitelia nás celý 4. ročník pravidelne skúšali z tém, otázok a pod., ktoré boli na maturite.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

hughito napísal: Akože si ju nikdy nikde nepotreboval ? Kde sa to vlastne píše a posiela ? Je to aj v maturitnom vysvedčení, ktoré sa posiela na VŠ ?
Či je v maturitnom vysvedčení, si už nespomínam. Ale i tak sa na ňu neberie na drvivej väčšine škôl žiaden ohľad. Podstatná je ústna, hento nikoho nezaujíma (čo je škoda, pretože písomná podľa mňa lepšie odráža vedomosti žiakov + ich gramotnosť v slohu).
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no práveže podľa mňa najobjektívnejší pohľad na vedomosti žiakov je čisto písomná maturita(teda externá forma) bez slohu, keďže sloh sa opravuje na škole a tak isto aj ústna je hodnotená pedagógmi z vašej školy, ktorí už chcú mať od vás pokoj tak to dajú naozaj každému, na rozdiel od testov ktoré sa opravujú niekde úplne mimo...keď sa zamyslím, ako som zmaturoval ja-učenie čisto cez akademický, anglinu som ani nevidel a mal som to na jednotky s jedinou dvojkou zo sloviny, tak fakt maturitu nepovažujem za nejaký objektívny hodnotiaci systém, obzvlášť s ohľadom na to kto všetko vlastne zmaturoval...ako sa hovorí, ak neprelezieš tak ťa prehodia...
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

na ústnej ako z čoho. predseda komisie je z inej školy a má najväčšiu váhu na známky, ak sa dobre pamätám
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ale prd makový, predseda znudene sedí a ráta diery na stene, čo si myslíš, že ich to baví týždeň počúvať vystresovaných koktajúcich a dopletených študentov? nie, odsedí si to a raz za čas sa spýta nejakú vtákovinu, o známkach sa aj tak rozhodne v neprítomnosti študenta a "s prihladnutím na prospech" a keď už sa niekto k tej mature dostal a náhodou je taký debil, že by nemal zmaturovať tak mu radšej dajú 4ku "s prihladnutím na prospech" ako ho počúvať v septembri ešte raz...to by musel byť fakt statný debil alebo fakt zle vyspatá komisia aby ho vyhodili...
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Ak sa ale v komisii nájde nejaký pedantný pán profesor, tak až tak veselo nebude. Ale je tiež jasné, že ak chce niekto zmaturovať, musí v tej gebuli niečo mať.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No nájdu sa aj výnimky, kde bez problémov dokážu ľudí vyliať aj na mature. Sestra maturovala na bilingválnom španielskom gymnáziu a španielski učitelia bez obáv pár ľudí nechali zopakovať si maturitu v septembri. Myslím, že jednu babu ani na druhý pokus nepustili.

Takže sa poctivo pripravujte, lebo inak :new01:
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ColdRain napísal:ale prd makový, predseda znudene sedí a ráta diery na stene, čo si myslíš, že ich to baví týždeň počúvať vystresovaných koktajúcich a dopletených študentov? nie, odsedí si to a raz za čas sa spýta nejakú vtákovinu, o známkach sa aj tak rozhodne v neprítomnosti študenta a "s prihladnutím na prospech" a keď už sa niekto k tej mature dostal a náhodou je taký debil, že by nemal zmaturovať tak mu radšej dajú 4ku "s prihladnutím na prospech" ako ho počúvať v septembri ešte raz...to by musel byť fakt statný debil alebo fakt zle vyspatá komisia aby ho vyhodili...
líši sa to prípad od prípadu, škola od školy. nedá sa to globalizovať ;)
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Prosím vás, nevie niekto, ako je to tento rok s úrovňami? (Hlavne pri angličtine). Pretože v škole nám hovorili, že A je ľahšia a B je tá ťažšia úroveň, ale sestra mi tvrdí opak (tak to vraj bolo, keď maturovala ona, teda A ťažšia, B ľahšia). Ďakujem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je len B1 a B2. A B2 je ťažšia.
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Ale na tej prihláške na maturitu (alebo čo to bolo, neviem, ako sa tomu hovorí) sme mali dať A alebo B, podľa toho, akú úroveň chceme. Ja som dal A (kedže nám povedali, že je to tá ľahšia) a to isté som dal na prihlášky VŠ (to nám zase povedali, že máme vyplniť tak isto), takže kvôli tomu sa pýtam.

To, že sa to značí B1 a B2 viem, len tam sme to mali zaznačiť A/B.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

V tých prihláškach je pekný bordel, tak ti poviem. :wink:
martin25
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa martin25 »

Seruste, prosím vás mohol by mi niekto poslať maturitný test 2010 zo SJL na mail ? lebo nejak mi na žiadnej stránke práve tento test a ešte z nemčiny nejde otvoriť...budem rád ak mi to niekto pošle - [email protected] Ďakujem!
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

www.nucem.sk

pohladaj
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Nemá náhodou niekto kompletnú zbierku maturitných testov? Lebo na www.nucem.sk nie sú všetky.
Určite by to nepomohlo len mne, ale aj mnohým ostatným. Ďakujem
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

Jendy
Amateur
Amateur

Nahradenie maturity z AJ

Príspevok od používateľa Jendy »

Čaute, chcem sa spýtať, že čo treba spraviť aby ste si nahradili maturitu z Aj certifikátom? V decembri som si spravil FCE, ktorý je na úrovni B2, len teraz neviem, čo s tým mam robiť. V tom centre kde som si to robil mi povedali, že si ho mám ísť dať preložiť k notárovi a potom odniesť do školy. Nemáte s tým niekto nejaké skúsenosti pls?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

spytaj sa profesorky, pripadne zastupkyne alebo na sekretariate, ale najma si zisti do kedy to treba predlozit, aby si nemusel tu skusku robit (ale obavam sa, ze uz je po funuse)
Napísať odpoveď