Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa jin »

Nuž páni, včera som testoval, dymu sa dalo veru krájať. Je super mať manželku, ktorá testuje s Vami :D To len tak OT. Teraz k veci.
Elektrický uhlík - elegantne zabalený, v balení bolo samotné telo uhlíka, keramická podložka, AC adaptér a 230V sieťový kábel.
Testoval som na čistej vode s ľadom + tabak AlFakher Marhuľa+Bahrain Apple z Gold edície + dvojitý alobal štandardnej hrúbky. Pred samotným spustením musíte uhlík nechať žhaviť cca 10 minút na najvyššom výkone, spočiatku som bol mierne v šoku, že nejde dym. Uhlík neskôr naberie správnu teplotu a všetko ide ako má. Ovládanie super, žiaden popol, žiaden bordel, s uhlíkom manipulujem pomocou káblu a presúvam po korunke, na AC adaptéri sa dokonca dá plynule regulovať príkon, ergo teplota. Pôvodne sa uhlík mal zrejme používať s keramickou podložkou, no s ňou šlo do korunky málo tepla a dym bol nevýrazný a riedky. Takže podložka putovala back do krabice. Jediná nevýhoda, čo na tomto uhlíku vnímam je tok vzduchu. Na jednej strane je to spôsobené tým, že som nemal zrovna najväčšiu korunku (priemer 5cm), ale keď som položil uhlík na stred, tak zakryl väčšinu dierok a tabak bol troška zadusený. Uhlík som potom presunul viac nabok a bolo po probléme. Osobne by som však na tento uhlík nepoužíval väčšiu korunku - nie som si istý, či má až takú výhrevnosť, aby pokryl niečo väčšie - trebárs s takou sedmičkou by mal podľa mňa už problém...
Aj keď by som nepovedal, že kvôli tejto srande prestanem používať bambusáky... Pre mňa pri tomto "uhlíku" mierne stratila svoje čaro. Omotaná káblom, napojená v elektrike... Proste nie je to ono. Skôr to plánujem využívať ako núdzovku, keď sa mi minie klasické uhlie. Ak ste však fandovia čo najzdravšieho fajčenia, nechce sa Vám rozpaľovať uhlie a máte pri fajke 230V prístup, tak potom smelo do toho! :)

Fajka - Klasické škatuľové balenie Aladin perfektne poslúžilo na podkúrenie v krbe (fakt dobrý kartón) Postupne zo škatuľe vypadávali: Telo fajky - solídne spracované, žiadne labilné zvary ani spoje, dobre sa drží v ruke, nie je príliš ľahká po pohľade dovnútra uvidíme jeden plynulý vertikálny zvar bez akýchkoľvek výčnelkov alebo známok mechanického opracovávania, jeden výstup na šlauch + 1 výpustný jednosmerný ventil. Banka: Krásne vypracované dymové sklo s pieskovanými arabskými znakmi, aj keď som čakal, že bude masívnejšia, klasický objem. Šlauch - sériová klasika, rovno v tej zásielke mi prišiel nový premývateľný 200cm. Tarbuš - klasika Aladin, s plastovým držiačikom. Ďalej klasické príslušenstvo: Tesnenia, klieštiky, 4cm korunka - vnútri bez glazúry, kefka na telo, sítko.
Nasledoval teplý kúpeľ v citrónovej vode, sušenie. Následne som nasadil veľký difúzor a testoval. Pri testovaní som opäť použil 5cm korunku, ale tento krát tabaky AlFakher mäta + žltý melón, avšak už nie elektriku, ale tento krát som zvolil klasiku - dve kocky bambusáku. Fajka sa správala dobre, vďaka svojej dĺžke a objemu a určite aj difúzoru bola chuť vcelku jemná. Fajka sa prehrievala len minimálne, aj to len v prípadoch, keď som mal nasadený tarbuš.
Dal by som 7/10.

Recenzia tabakov Jeff´s seven pribudne v piatok :wink:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

presne ta romantika uhlika, ktoru berie ten elektricky by mi asi chybala - na druhej strane ma svoje vyhody, mne ako velmi prilezitostnemu fajciarovi sa asi neoplaca, no mozno by sa to pri neakej vacsej investicii "stratilo"
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

jin: kedy si kupil tie tabaky a kedy si ich "zarobil"? ze ci piatok uz je vhodna doba na test...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Maki napísal:jin: kedy si kupil tie tabaky a kedy si ich "zarobil"? ze ci piatok uz je vhodna doba na test...
Dnes večer ich zarobím, potom pôjdu do chladu a vo štvrtok večer nakladám. Výrobca uvádza minimum hodina, optimum 24hod. U mňa to bude 48h, takže by to malo byť OK :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

to ako nalozis korunku a nechas ju odstat? nestraca tym vlhkost? o tomto som este nepocul (aj ked som to raz spravil, ale z inych dovodov)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:to ako nalozis korunku a nechas ju odstat? nestraca tym vlhkost? o tomto som este nepocul (aj ked som to raz spravil, ale z inych dovodov)
Študuj :)
Inak s chladničkou som už skúšal už kadejaké srandy. Namrazoval som korunku, banku na vodu, dokonca aj tabak... No effect :oops:
Maki
Darca
Darca

osobne by som ich nechal postat v melase dlhsie, ale mozno to uz nebude mat efekt
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

elemments nehat urcite odstat aj tyzden
predsa ten tabak je nedotknuty prichutou ktora sa musi donho poriadne nasiaknut
ked budu penaze urychlene kupujem :D
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

jin napísal:
Fajka - Klasické škatuľové balenie Aladin perfektne poslúžilo na podkúrenie v krbe (fakt dobrý kartón) Postupne zo škatuľe vypadávali: Telo fajky - solídne spracované, žiadne labilné zvary ani spoje, dobre sa drží v ruke, nie je príliš ľahká po pohľade dovnútra uvidíme jeden plynulý vertikálny zvar bez akýchkoľvek výčnelkov alebo známok mechanického opracovávania, jeden výstup na šlauch + 1 výpustný jednosmerný ventil. Banka: Krásne vypracované dymové sklo s pieskovanými arabskými znakmi, aj keď som čakal, že bude masívnejšia, klasický objem. Šlauch - sériová klasika, rovno v tej zásielke mi prišiel nový premývateľný 200cm. Tarbuš - klasika Aladin, s plastovým držiačikom. Ďalej klasické príslušenstvo: Tesnenia, klieštiky, 4cm korunka - vnútri bez glazúry, kefka na telo, sítko.
Nasledoval teplý kúpeľ v citrónovej vode, sušenie. Následne som nasadil veľký difúzor a testoval. Pri testovaní som opäť použil 5cm korunku, ale tento krát tabaky AlFakher mäta + žltý melón, avšak už nie elektriku, ale tento krát som zvolil klasiku - dve kocky bambusáku. Fajka sa správala dobre, vďaka svojej dĺžke a objemu a určite aj difúzoru bola chuť vcelku jemná. Fajka sa prehrievala len minimálne, aj to len v prípadoch, keď som mal nasadený tarbuš.
Dal by som 7/10.

Recenzia tabakov Jeff´s seven pribudne v piatok :wink:
Diky moc za tu recenziu , takze je to taka normalna Aladinka trochu vyssiej kvality. K+ samozrejmostou :).
A ma ta fajka naozaj 78cm? lebo na inom webe som nasiel rovnaku a mala 68 cm.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

sorry za dumb question, ale ako to presne funguje, vobec si to neviem predstaviť, tá melasa je nejaká vodička, ktorou si proste v nejakej miske zalejem tabak, ktorý je absolutne bez prichute, zabalím alobalom, dám do chladničky a čakám? a ten tabak následne nasiaknutím pojme všetku tu melasu a z povodného 35g tabaku a 130 g melasy je zrazu 160g ochuteného tabaku?
ked nie, mohol ny mi to niekto objasniť? ten návod som už čítal, ale nie som ztoho o moc mudrejší...lebo ak je to tak, tak sa to celé pomerne dosť oplatí, nie? za 16e mať na slovensku 160g tabaku...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

jin napísal:Dnes večer ich zarobím, potom pôjdu do chladu a vo štvrtok večer nakladám. Výrobca uvádza minimum hodina, optimum 24hod. U mňa to bude 48h, takže by to malo byť OK :)
Pocuj, na tej stranke stoji 6.40 za prichut....je to cena iba za melasu vo flasticke? Alebo je k tomu aj sacok sucheho tabaku?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:sorry za dumb question, ale ako to presne funguje, vobec si to neviem predstaviť, tá melasa je nejaká vodička, ktorou si proste v nejakej miske zalejem tabak, ktorý je absolutne bez prichute, zabalím alobalom, dám do chladničky a čakám? a ten tabak následne nasiaknutím pojme všetku tu melasu a z povodného 35g tabaku a 130 g melasy je zrazu 160g ochuteného tabaku?
ked nie, mohol ny mi to niekto objasniť? ten návod som už čítal, ale nie som ztoho o moc mudrejší...lebo ak je to tak, tak sa to celé pomerne dosť oplatí, nie? za 16e mať na slovensku 160g tabaku...
Melasa je sladká hustá lepkavá tekutina, do ktorej pridávajú príchuť. Zaleješ tým tabak, ktorý pred tým musí byť zvlhčený (buď od výroby, alebo ho preperieš sám - čím viac prepratý, tým menšia intenzita) poriadne to premiešaš, aby sa dokonale zvlhčili všetky listy a potom to zavrieš do chladu, aby tá chuť nasiakla do listov.
Lub0$ napísal: Pocuj, na tej stranke stoji 6.40 za prichut....je to cena iba za melasu vo flasticke? Alebo je k tomu aj sacok sucheho tabaku?
Je to cena za tabak + melasu danej príchute.
Maki
Darca
Darca

silmer:
modely nomad a magier maju 78cm, model blackmoon, ktory vyzera rovnako ma 68cm ak sa nemylim...

coldrain: melasa je akasi zmes prichute, medu, vody a glycerinu - tabaky elements vpodstate funguju na rovnakom principe ako ked kupis melasu znacky aladin(molamix) a aplikujes na rok zabudnuty tabak niekde zo skrine... tabak nasiakne, a kedze je mokry, mozes dymit vo vodare... vpodstate ten 20g sacok s cistym najemno nasekanym virginskym tabakom by sa vklude imho dal pouzit aj na ine veci, ale ked si ho takto pripravis tak si sam odhadnes kolko melasy das => ake to bude silne, ako velmi to bude dymit a ako dlho ti to vydrzi... lacnejsie to je preto, ze spolocnosti odpada samotna priprava tabaku a praca ostava na tebe...

keket skaredy: keby si zapol mozog ktory nemas a trosku pogooglil, tak zistis, ze napr. na nemeckych e-shopoch sa to predava oddelene za cca 3,50 tabak a 3,50 melasa... takze jo, 6,40 je uvadzacia cena za komplet...
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ide o to , ze tu ju ponukaju ako 68cm-ovu.
http://vodne-fajky.eu/index.php?main_pa ... ucts_id=33
pricom rovnaka na sultane ma 78cm..
http://www.sultana.sk/e-shop/15-vodne-f ... biela.html
Maki
Darca
Darca

zistujem ze oba to maju zle... ta fajka je 28" => 72cm ...
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a potom im doveruj...:D, ty si ju tiez teraz kupoval?
kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

http://www.sultana.sk/e-shop/50-tabaky- ... reeze.html idem si kúpiť toto som zvedavý aké to bude už teraz sa mi zbiehajú sliny :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kostak napísal:http://www.sultana.sk/e-shop/50-tabaky- ... reeze.html idem si kúpiť toto som zvedavý aké to bude už teraz sa mi zbiehajú sliny :D
No, tak presne na ten podám v piatok recenziu :D + ešte na hrozno. Inak čo som otvoril tie melasy, tak sú to nebeské chute!
Maki
Darca
Darca

silmer: ee, ja mam inu faju, ale nad nomadom som pred 2 rokmi hned ako prisiel na trh silno premyslal a pamatam, ze bol o 2 palce nizsi ako moja top mark heavy... a to je 30"... + overenie na vodnidymky.cz - stranka patri shanti.cz - vyhradnemu dovozcovi do CR, takze im sa da doverovat v tych veciach, ze aka je faja vysoka...
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fajka objednana , tabak takisto ( blue breeze podla odporucania a mad dog ..uvidim co to bude za zazrak :D ) a uhliky cocobrico.
Napísať odpoveď