Elektrický uhlík - elegantne zabalený, v balení bolo samotné telo uhlíka, keramická podložka, AC adaptér a 230V sieťový kábel.
Testoval som na čistej vode s ľadom + tabak AlFakher Marhuľa+Bahrain Apple z Gold edície + dvojitý alobal štandardnej hrúbky. Pred samotným spustením musíte uhlík nechať žhaviť cca 10 minút na najvyššom výkone, spočiatku som bol mierne v šoku, že nejde dym. Uhlík neskôr naberie správnu teplotu a všetko ide ako má. Ovládanie super, žiaden popol, žiaden bordel, s uhlíkom manipulujem pomocou káblu a presúvam po korunke, na AC adaptéri sa dokonca dá plynule regulovať príkon, ergo teplota. Pôvodne sa uhlík mal zrejme používať s keramickou podložkou, no s ňou šlo do korunky málo tepla a dym bol nevýrazný a riedky. Takže podložka putovala back do krabice. Jediná nevýhoda, čo na tomto uhlíku vnímam je tok vzduchu. Na jednej strane je to spôsobené tým, že som nemal zrovna najväčšiu korunku (priemer 5cm), ale keď som položil uhlík na stred, tak zakryl väčšinu dierok a tabak bol troška zadusený. Uhlík som potom presunul viac nabok a bolo po probléme. Osobne by som však na tento uhlík nepoužíval väčšiu korunku - nie som si istý, či má až takú výhrevnosť, aby pokryl niečo väčšie - trebárs s takou sedmičkou by mal podľa mňa už problém...
Aj keď by som nepovedal, že kvôli tejto srande prestanem používať bambusáky... Pre mňa pri tomto "uhlíku" mierne stratila svoje čaro. Omotaná káblom, napojená v elektrike... Proste nie je to ono. Skôr to plánujem využívať ako núdzovku, keď sa mi minie klasické uhlie. Ak ste však fandovia čo najzdravšieho fajčenia, nechce sa Vám rozpaľovať uhlie a máte pri fajke 230V prístup, tak potom smelo do toho!
Fajka - Klasické škatuľové balenie Aladin perfektne poslúžilo na podkúrenie v krbe (fakt dobrý kartón) Postupne zo škatuľe vypadávali: Telo fajky - solídne spracované, žiadne labilné zvary ani spoje, dobre sa drží v ruke, nie je príliš ľahká po pohľade dovnútra uvidíme jeden plynulý vertikálny zvar bez akýchkoľvek výčnelkov alebo známok mechanického opracovávania, jeden výstup na šlauch + 1 výpustný jednosmerný ventil. Banka: Krásne vypracované dymové sklo s pieskovanými arabskými znakmi, aj keď som čakal, že bude masívnejšia, klasický objem. Šlauch - sériová klasika, rovno v tej zásielke mi prišiel nový premývateľný 200cm. Tarbuš - klasika Aladin, s plastovým držiačikom. Ďalej klasické príslušenstvo: Tesnenia, klieštiky, 4cm korunka - vnútri bez glazúry, kefka na telo, sítko.
Nasledoval teplý kúpeľ v citrónovej vode, sušenie. Následne som nasadil veľký difúzor a testoval. Pri testovaní som opäť použil 5cm korunku, ale tento krát tabaky AlFakher mäta + žltý melón, avšak už nie elektriku, ale tento krát som zvolil klasiku - dve kocky bambusáku. Fajka sa správala dobre, vďaka svojej dĺžke a objemu a určite aj difúzoru bola chuť vcelku jemná. Fajka sa prehrievala len minimálne, aj to len v prípadoch, keď som mal nasadený tarbuš.
Dal by som 7/10.
Recenzia tabakov Jeff´s seven pribudne v piatok