A/T alebo M/T ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Jazdili ste uz s autom, ktore malo automaticku prevodovku?

ano
52
39%
nie
83
61%

Celkom hlasov: 135

tomexx
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Ja sice vodicak este nemam, ale do auta by som bral prevodovku na styl rally - neviem ako sa to vola, ale myslim ze Opel to ponuka ako Tip-Tronic, alebo take daco...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les napísal: co znamena IMHO?
in my humble opinion
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

mna by zaujimalo ci sa v USA robi autoskola aj na manualy..

ak nie tak potom nechapem ako mozu vediet jazdit na autach s manualnou prevodovkou.. sak s automatikou to musi byt ako riadit auticko v nejakom zabavnom parku alebo co.. :)

Nieco si sa pytal preco je to v Europe malo rozsirene.. hmm mozno tradicia, auta s automatickou prevodovkou su drahsie a vy to tam mate mozno pretoze blbi amici sa nevedia na manualnej naucit :P
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

Aryan Angel napísal:mna by zaujimalo ci sa v USA robi autoskola aj na manualy..

ak nie tak potom nechapem ako mozu vediet jazdit na autach s manualnou prevodovkou.. sak s automatikou to musi byt ako riadit auticko v nejakom zabavnom parku alebo co.. :)

Nieco si sa pytal preco je to v Europe malo rozsirene.. hmm mozno tradicia, auta s automatickou prevodovkou su drahsie a vy to tam mate mozno pretoze blbi amici sa nevedia na manualnej naucit :P
v USA pokial viem autokosly nie su bezne, tam ta uci niekto znamy povacsine, a potom sa ide na skusky. Cize sa ucis na takom aute ake je k dispozicii. Ale zas si nemysli ze v USA nie su vobec auta s manualmi, su, ale velmi malo. Hlavne sportove modely.

inak v cesku sa da robit autoskola na automate, s tym, ze potomnemozte riadit auto s manualom
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

quasimoto napísal: v USA pokial viem autokosly nie su bezne, tam ta uci niekto znamy povacsine, a potom sa ide na skusky. Cize sa ucis na takom aute ake je k dispozicii. Ale zas si nemysli ze v USA nie su vobec auta s manualmi, su, ale velmi malo. Hlavne sportove modely.

inak v cesku sa da robit autoskola na automate, s tym, ze potomnemozte riadit auto s manualom
Presne tak, naucis sa vsetko potrebne urobis test (20minut) a ked je vsetko o.k. tak ucitel si sadne do auta (auto tvojho znameho, alebo vlastne) prejdes 20 minut a ked je vsetko o.k. tak ti daju vodicak.

Cize celkovo do hodiny mas vodicak :)

Ja osobne som v Amerike este autoskolu nevidel, ale su to viem.
Tak v Cesku to maju dobre zariadene, tak by to malo byt aj tu.

Povedal by som, ze takych 80% aut v Amerike su s automatom.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

quasimoto napísal: inak v cesku sa da robit autoskola na automate, s tym, ze potomnemozte riadit auto s manualom
to sa da aj na Slovesnku 8)
vo vodicaku budes mat poznamku ze mozes jazdit iba na automate
Les
King
King

sundevil napísal: to sa da aj na Slovesnku 8)
vo vodicaku budes mat poznamku ze mozes jazdit iba na automate
Myslel som si to tiez. A poviem, ze je to pekna volovina, este dokonca aj pokutu moze niekto dostat, ze jazdi na aute s mech. prev. :)
sundevil
VIP
VIP

Les napísal: Myslel som si to tiez. A poviem, ze je to pekna volovina, este dokonca aj pokutu moze niekto dostat, ze jazdi na aute s mech. prev. :)
myslim ze to je iba pre tie rozmazname mamicky co chodia na ml-kach a tuaregoch po nakupoch
ado
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ado »

Ak automat, tak to len pre zenu, co cely den chodi len na nakupy novych vystrednych kozuchov a spodneho pradla...
Ak manual, tak si uzijes jazdu...
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

vodicak sice nemam, ale jednoznacne MANUAL, koli pozitku z jazdy a taktiez pri sportovej jazde je to nutnost. a navyse to zvysuje spotrebu a nevychutnas si ten pekny zvuk ked mas 7000-8000 otacok : ) .. samozrejme na Honde ;)
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

braino.swk napísal:vodicak sice nemam, ale jednoznacne MANUAL, koli pozitku z jazdy a taktiez pri sportovej jazde je to nutnost. a navyse to zvysuje spotrebu a nevychutnas si ten pekny zvuk ked mas 7000-8000 otacok : ) .. samozrejme na Honde ;)
dnes su uz aj automaty, ktore maju nizsiu spotrebu ako primerny clovek s manualom. DO sportoveho auta jednoznacne manual, ale keby som jazdiel strasne vela, tak urcite rozmyslam o nejakom dobrom automate
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

Troska odbocim od temy:

Co hovorite na to, ze v USA mozu mat vodicak uz v 16-tich rokoch? Je to podla vas dobre alebo nie?

Mne to nepripada prilis rozumne.

Este by som sa spytal - ked sa v USA niekto uci jazdit, povedzme s ocom ide v aute pred tym, nez dostane vodicak ako je to spravene s policiou? Myslim tym, ze mas 15 rokov, ides s niekym v aute a pri dopravnej kontrole staci povedat, ze sa ucis na skusky???
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no su ludia ktori maju 16 a maju v hlave ovela viac ako priemerny 25 rocni. Podla mna ani tak nejde o vek, skor by mali dat nejake psycho testy zamerane na sebaovladaniem agresivitu a podobne. Lebo ked vidim co za debili spravia vodicak (co ani SOU nedokazu dokoncit), tak mam trochu stratch chodit autom...
sundevil
VIP
VIP

keby si videl kolko tahakov na teoreticku skusku mala kamaratka tak by si z domu nevyliezol
Les
King
King

rsc napísal:Troska odbocim od temy:

Co hovorite na to, ze v USA mozu mat vodicak uz v 16-tich rokoch? Je to podla vas dobre alebo nie?

Mne to nepripada prilis rozumne.

Este by som sa spytal - ked sa v USA niekto uci jazdit, povedzme s ocom ide v aute pred tym, nez dostane vodicak ako je to spravene s policiou? Myslim tym, ze mas 15 rokov, ides s niekym v aute a pri dopravnej kontrole staci povedat, ze sa ucis na skusky???
To nieje tak. Najprv musis urobit testy, ze poznas dopr. znacky a potom ked este sa necitis na jazdu-skusku, tak ti to oddialia. Daju ti taky docasny vodicak, ze mozes jazdit cez den ale len s niekym, kto sedi na sedadle vedla teba a ma platny vodicak. A tak sa mozes ucit. Na jazdnu skusku si kazdy musi priniest vlastne auto. Moze ho mat aj pozicane. To, ze ci je automat, alebo manualna to je uplne jedno. Tiez by som pridal, ze vacsina Americanov v 16-tich rokoch (okrem vynimiek) su uz skoro dospelymi co sa tyka aj spravania sa aj jazdy a maju respekt pred zakonom. Zial o vodicoch v postkomunistickych krajinach Europy to povedat nemozem.
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

no jasne...no ved vidim castokrat v zime...v USA padne troska snehu a uz nevedia soferovat. Strasne mi to pripada komicke...
Les
King
King

q-parser napísal:no jasne...no ved vidim castokrat v zime...v USA padne troska snehu a uz nevedia soferovat. Strasne mi to pripada komicke...
a to si kde videl?
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Les napísal: a to si kde videl?
Ked davaju zabery v telke cez zimu. "Strasna" kalamita v niektorych americkych mestach a ukazuju auto na aute...kadejake smyky a cojaviem co. Ale zas je mozne, ze to zrovna len vystihnu neopatrnych vodicov. Cert vie...
Les
King
King

q-parser napísal: Ked davaju zabery v telke cez zimu. "Strasna" kalamita v niektorych americkych mestach a ukazuju auto na aute...kadejake smyky a cojaviem co. Ale zas je mozne, ze to zrovna len vystihnu neopatrnych vodicov. Cert vie...
Cert vie :) No ludia niesu na to navyknuty, stava sa to vsade.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

les napísal: Tiez by som pridal, ze vacsina Americanov v 16-tich rokoch (okrem vynimiek) su uz skoro dospelymi co sa tyka aj spravania sa aj jazdy a maju respekt pred zakonom. Zial o vodicoch v postkomunistickych krajinach Europy to povedat nemozem.
to si dufam robis srandu, lebo ak nie tak na toto sa da povedat jedine LOOOOL! Vidim co stvara ta priblbla 16rocna mladez. By som im nedal auto do 20tich minimalne - retardovana vymyta americka mladez...
Napísať odpoveď