Útok proti Libyi

Diskusie na politické témy...

Čo si myslíte o vojenskom zásahu?

Súhlasím
30
20%
Nesúhlasím
100
67%
Neviem
20
13%

Celkom hlasov: 150

COTHW
Medium Star
Medium Star

Re: Útok proti Libyi

Príspevok od používateľa COTHW »

Ako je možné, že debata vždy skĺzne k urážaniu ostatných účastníkov. Fuuuu to budete strašne všetci nad vecou. Píšte k veci a prestaňte sa urážať, ako deti dakde na pieskovisku. Tu vôbec treba aj niečo hovoriť ? Stačí pozerať a používať hlavu.

Kód: Vybrať všetko

http://www.donosy.com.pl/news/14/517/Obama_Kadafi_powinien_ustapic.html

http://www.grandorient.org/Agencia/Noticias/Noticias.asp?Id=80
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

Predsa aby bola sranda :wink:
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

COTHW
Medium Star
Medium Star

Zaujímavé čítanie:

http://cfp2.miroslavsuja.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2776%3Avyznani-plukovnika-kaddafiho-ktere-demokraticke-media-nepinesly-&catid=62%3Aafrika&Itemid=451
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

článok tu už bol ale v angličtine a tá poznámka
A jak že si to ty libyjské oběti Kaddáfího diktatury vlastně žijí? HDP na obyvatele ... $ 14.192, měsíční podpora v nezaměstnanosti $ 730, měsíční plat zdravotní sestry $ 1.000, porodné $ 7.000, měsíční podpora nesamostatné výdělečně činných (závislých) osob $ 1.000, nevratná dotace státu na pořízení bytu pro novomanžele $ 64.000, nenávratný příspěvek na provozování živnosti $ 20.000, cena benzínu $ 0,14 / litr.

Bezplatně: zdravotní péče a část léků, školní vzdělávání. Vzdělávání a stáže v zahraničí: platí stát. Nájemné: neexistuje. Platby za energie v domácnosti: neúčtují se.

Automobil: zpravidla z 50% dotuje stát. Úvěry bez úroků. Systém obchodů pro mladé rodiny za dotované ceny výrobků. Alkohol - nežádoucí, není.

Na první pohled je vidět, že finančně jsou na tom o světelné roky lépe, než otroci v Česku. Jen si představte, že by Nečas s Kalouskem z lásky k vám věnovali ze státní pokladny po svatbě na pořízení bytu 43 900 eur, resp. 1 325 725 Kč. Ano, Libye dělá některé věci jinak a proto musí lehnout popelem, aby západní elity zahladily stopy a případnou chuť svých poddaných. Ještě že jsou ty bomby.
To by som veľmi rád videl ako bohato si to tí ľudia žijú : ))) naozaj tomu neverím sry
COTHW
Medium Star
Medium Star

P3Bo ono za komunistov si chodievali kopy ľudí zarábať do Líbie, takže až také bláboli to nebudú. Taktiež nezabúdajme na impozantné projekty Kadáfiho, medzi ktoré patrí aj umelá rieka, ktorej vybudovanie stojí 27 miliard USD. Čo je mimochodom viac, ako stálo vybudovania najväčšia hydroelektrárne na svete, alebo viac ako stálo vybudovanie hadronového urýchlovača. Ale aby som nezavádzal zatiaľ boli dokončené 3 fázy za 19,8 miliardy USD. Ďalšie fázy mali byť dokončené do roku 2025 za cca 7,5 miliardy USD. Toto všetko si dovolila Líbya bez akejkoľvek pôžičky, či externých zdrojov. Dĺžka stavby nie je vôbec prehnaná ak si uvedomíme, že sa kladie potrubie o viac než 4000 km. PS: Len pre zaujímavosť dĺžka potrubia je cca o 600 km kratšia ako vzdialenosť Bratislavy od Severného pólu.

Ľudia sa tam majú zle ? Akým spôsobom ? Ľudia sa podľa mňa majú horšie ako v Líbyi vo viacerých afrických, či arabských krajinách, dokonca sú daktoré spojencami USA (ale svet potrebuje neustále nové veľké ložiská zdrojov aby udržal ekonomiku nad vodou). Problém je v tom, že USA a vlastne celý západný svet musí viesť vojnu. Skrátka celá ekonomika USA (a nie len USA) je založená na tom, že musí vláda míňať stále viac, aby bola schopná udržať ekonomiku nad vodou. Vieš, čo by nastalo keby si prestane vláda USA požičiavať od komerčných bánk ? Totálny kolaps. Alebo si myslíš, že by si inak štát, ktorý si môže sám vytlačiť bankovky požičiaval na úrok od komerčných bánk ? Táto mašinéria musí stále šlapať na plné obrátky inak sa zrúti a je otázkou kedy. Si dačo prečítaj o ekonomike a všimneš si, že podľa odhadov na celom svete neexistuje dostatočné množstvo na splatenie všetkých dlhov, ktoré majú štáty, firmy, jednotlivci. Líbya bola vystavená embargu, žiadne dlhy. Poskytovanie pôžičiek bez úrokov, čo zabraňuje zvyšovaniu inflácie. Mám ešte pokračovať ?
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

tiez tomu prilis neverim, videl som to na zvedavec.org, ale rad by som k tomu videl aj nejake podklady, odkazy na statne statistiky, alebo nieco take.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pýtam sa, prečo západný svet túži zničiť jednu z dvoch priamych demokracii na svete? Príde na rad aj Švajčiarsko?

Líbyjčania majú najvyššiu životnú úroveň v Afrike. HDP na obyvateľa je 6000 USD. Pokiaľ ide o Index ľudského rozvoja, ktorý je priemerom 3 indexov: indexu dĺžky života, indexu vzdelania a indexu HDP a ktorý najlepšie vyjadruje kvalitu života obyvateľstva, bola Líbya v roku 2010, ako vedúca africká krajina na 53. mieste na svete, ďalší bol Tunis až osemdesiaty prvý. V 1951 bola Líbya najchudobnejšou krajinou sveta.

Britskí žurnalisti David Bluntly a Andrew Lycett, ktorí nie sú priaznivci Kaddáfího revolúcie museli napísať: “Mladí ľudia sú dobre oblečení, živení a vzdelaní. Dnes si Líbyjčania zarábajú v priemere na hlavu viac ako Briti. Nerovnosť ročných príjmov je menšia ako vo väčšine štátov. Líbyjské bohatstvo je rozdelené spravodlivo v celej spoločnosti. Každý Líbyjčan má zabezpečené bezplatné (a často vynikajúce) vzdelanie, lekársku a zdravotnú starostlivosť. Nové školy a nemocnice sú impozantné podľa všetkých medzinárodných štandardov. Všetci Líbyjčania majú vlastný dom alebo byt, automobil, TV, video a telefón.”

Nositeľ Nobelovej ceny Nelson Mandela nazval Muammara Kaddáfiho jedným z najväčších bojovníkov za slobodu 20. storočia s tým, že Juhoafričania môžu za kolaps apartheidu v mnohom vďačiť práve Kaddáfímu a Líbyi, a dodal, že v najťažších okamihoch života ako svojho, tak i svojich spolubojovníkov to bol práve Kaddafi, kto bol stále s nimi. Kaddáfiho “Zelená kniha” predstavuje ostrú kritiku kapitalizmu a západného parlamentného modelu mnohostraníckej demokracie. Zatiaľ sa nikto nepokúsil poprieť, že systém “priamej demokracie” prezentovaný Kaddáfim je vhodným alternatívnym modelom pre Afriku a Tretí svet, kde západný parlamentarizmus zlyhal a priniesol iba biedu, etnické i tribálne konflikty a chaos.
slay
Addict
Addict

Na krajinu kde majú len 30% nezamestnanosť a len tretina ľudí žije pod hranicou chudoby sa majú v rámci Afrického kontinentu určite skvele, to sa nedá poprieť. Ale prisudzovať čokoľvek z toho Kaddáfimu je prejav pokročilej retardácie. Každý pako by vedel riadiť také pieskovisko so 6 miliónmi cigánov ak by vyvážal milión a pól barelov ropy denne. :wink: To sa potom píšu zelené knihy aby mali debilkovia čo čítať.

.. a tieto pohoničky západných novinárov, treba brať deleno dva.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

....keď chceš chváliť libyu tak ok. Ale prosím, prosím nevolajme to demokraciou. Nech má gule povedať, že je to nejaká pseudomonarchia ale toto demokracia nebude. (a to nemyslím ani v dobrom ani v zlom )

P.S: nositeľom nobelovej ceny za mier je aj Obama to teraz robia jeho názory svet jasnejším ?
COTHW
Medium Star
Medium Star

slay aj keby tam je 30% nezamestnanosť, načo si neuviedol žiadny zdroj, tak podľa toho čo som čítal, je podpora v nezamestnanosti 730 USD. Čo nie je práve málo, ak si uvedomíme, že podľa vyššie zmieňovaného článku sú energie zadarmo a benzín tam je za babku. Hold v takej krajine by mi stačila, aj tá podpora. Podľa mňa je prejavom retardácie myslieť si, že prechod Líbye na americkú/europsku cestu im pomôže vylepšiť ich ekonomiku. Si uvedom, že práve vďaka nenažranosti amerických bankárov vznikli skoro všetky (ak nie všetky) svetové krízy. Tento systém im chceš dopriať ? Keď raz krajina nasadne do tohto vlaku, už nikdy z neho nevystúpi. Akýkoľvek názor mám na Kadáfiho je isté, že urobil veľa (väčšina generálov, atď riadiacich krajiny v afrike hrabe len pre seba zatiaľ, čo na uliciach umierajú deti od hladu). Z tohto dôvodu, netreba skĺzavať do subjektívnych hodnotení dakoho. IRAK, Líbya = obrovské ložiská ropy, Afganistán= najväčšie ložiská lítia na svete. Celý svet potrebuje jedno, zdroje, ktoré rýchlo dochádzajú, a prečo ? Lebo ekonomika štátov sa vplyvom rôznych rozhodnotí rúti, tebe nedochádza, že raz nastane čas kedy nastane kríza o takej miere, že tá posledná, ktorú sme zažili je len pohľadením. Ono sa len oddaľuje nevyhnutné.

P3Bo nikto Líbyu demokraciou nenazýva. Je to autokratický systém resp. jeho obodoba, to je každému jasné. Ale popierať, že sa majú Líbyičania z pohľadu výživy, alebo vzdelania zle je smiešne. Ono by sa to možno dalo prirovnať k dobe, keď u nás vládol komunizmus. Viac menej práca bola, vzdelanie bolo, ale ľudia si moc vyskakovať nemohli. I keď nezabúdajme, že komunizmus nebol udržateľný ekonomicky atď, zatiaľ čo Kadáfi zatiaľ práve vďaka rope dokáže zveľaďovať obrovskú krajinu, kde ešte pred 50timi rokmi väčšina obyvateľstva, nemala ani čo do huby.
slay
Addict
Addict

COTHW

Ty si ešte raz prečítaj čo som napísal, úplne si ignoroval celý príspevok a znova otravuješ s niečim čo bolo vysvetlené. Akú európsku cestu, Lýbia aj doteraz fungovala ako štandardná krajina, aj ona má dlh verejných financií (síce malý ale má), aj ona je hráčom na svetovom trhu dlhopisov. Prečo ju neporovnávaš so Saudskou Arábiou?

Kaddáfi urobil hovno, je to obyčajný despotický smrad, ktorého už mali dávno poslať do exilu.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Saudská arábia: Státní ideologií je wahhábistická forma islámu a pouze muslimové mohou být státními občany Saúdské Arábie, přičemž odpadlictví od víry je v této zemi trestným činem. Trestní právo zná popravy, bičování nebo např. useknutí ruky za krádež. Saúdská Arábie nectí základní listinu práv a svobod, výše trestu i odškodnění se odvíjí od náboženského přesvědčení a pohlaví pachatele/oběti. Práva žen jsou potlačována, ženy nesmí řídit auta a musí chodit zahaleny, což je odkazem konzertativního učení wahhábismu spolu s místními tradicemi; tradice Arabského poloostrova je nošení nikábu. Na dodržování těchto pravidel dbá Náboženská policie. Král podporuje USA v tažení proti terorismu, jelikož teroristé ohrožují od roku 2003 režim přímo v Saúdské Arábii. Král je nejvyšší autoritou zákonodárnou, výkonnou, soudní i náboženskou. Jmenuje vládu, v níž většinu křesel zaujímají členové královské rodiny as-Saúdů... zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Sa%C3%BAds ... r%C3%A1bie
Jojo majú sa tam jak "prasce v žite" (určite sa nedá hovoriť o žiadnom "utláčaní"). Navyše nepodliehajú embargu, ako Líbya tak, aj ty si niečo prečítaj. USA ich podporuje len preto, lebo skrátka majú výhodné postavenie v prípade vojny s Iránom a ďalšími krajinami na blízkom východe. Armádu majú takú slabú, že nie je schopná ani obrany (čo bolo dokázané Irackými vojskami). Ten, čo mu je jedno, čo bude s jeho ľudom nezruší ceny energií, a ani nebuduje rozsiahlu umelú rieku, ale aby si nehovoril zas dáke tie tvoje nepodložené tlachy, použijem na hodnotenie Saudskej arábie a Líbye Human Development Index (HDI).
The Human Development Index (HDI) is a composite statistic used to rank countries by level of "human development" and separate "very high human development", "high human development", "medium human development", and "low human development" countries. The Human Development Index (HDI) is a comparative measure of life expectancy, literacy, education and standards of living for countries worldwide. It is a standard means of measuring well-being, especially child welfare. It is used to distinguish whether the country is a developed, a developing or an under-developed country, and also to measure the impact of economic policies on quality of life. There are also HDI for states, cities, villages, etc. by local organizations or companies. zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index
HDI je v Líbyi (teda aspoň pred vojnou) 840 (vysoká miera HDI - 52. miesto na svete) a v Saudskej arábii je HDI 835 (vysoká miera HDI - 55. miesto na svete).

Pre tvoje blaho som to porovnal so Saudskou arábiou a Líbya je na tom, navzdory embargu lepšie. Inak informácie o tom, ako "zle" je v Líbyi, pochádzajú práve zo zdrojov tých pohoničkových novinárov (ako si ich ty nazval), ktorý na základe individuálnych výpovedí (ktoré ako vždy povie televízia: "nedali sa overiť z dôveryhodných zdrojov") vydávajú správy do sveta.
slay
Addict
Addict

Ty šašo, ja som ťa nevyzval to porovnávať zo Saudskou Arábiou preto, že tvrdím, že sa tam majú tisíc krát lepšie, ale preto že ty a tebe podobní porovnávate Lýbiu s Európskymi štátmi, zo Slovenskom, Českom a to je úplný nezmysel. Tvoje porovnanie dokazuje akurát to, že Saudská Arábia a Lýbia sú na tom porovnateľne - vďaka rope. Teda ak ti to ešte stále nedošlo porovnávaj Lýbiu s krajinami jej podobnými. To je pointa môjho príspevku. A ty si ju len a len potvrdil, za čo ti ďakujem, ušetril si mi prácu.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Prečo ju neporovnávaš so Saudskou Arábiou?
Ty šašo, ja som ťa nevyzval to porovnávať zo Saudskou Arábiou
Ty si nie malo protirečíš. Ak nevieš dostatočne jasne vyjadriť svoje myšlienkove pochody, ja za to nemôžem. Pointa tvojich príspevkov je očividne jasná hlavne tebe, lebo my ostatní musíme vychádzať z toho, čo napíšeš respektíve, čo si prečítame. Ďalej som si nebol vedomý, že som porovnával Slovensko s Líbyou, okrem samozrejme zmieňovaného celosvetového dlhu. Jednu vec Líbyi budem chváliť, je to vec, ktorá ti zrejme vôbec nevŕta v hlave a to, že poskytuje bezúročné pôžičky/úvery. Totiž práve kvôli úverom vznikli všetky svetové krízy. Nenažranosti ľudí po celom svete. Toto sa však nestalo v Líbyi, ale v rozvinutých štátoch, ako napríklad USA. Ďalej budem pokračovať, že si tu neuviedol jeden jediný zdroj podporujúci tvoje tvrdenia, zatiaľ si zvládol len spochybňovanie zdrojov, ktoré sem dali iní účastníci diskusie, i keď som ťa na to upozornil pár príspevkov vyššie (aspoň za čas, čo som sa zapojil do tejto témy). Určite budem viac veriť článku, človeka, ktorý žil v Líbyi, ako tvojmu názoru na danú problematiku.
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

uplink napísal:I could not resist :D
Obrázok
To si mal dať do tej kapustnej hlavy Neo Hitlera OBAMU dikktátora U SS A a to pasovalo ako zadok na šerbeľ :D :D :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

A to píše človek, ktorý má v avatare komunistu...Mám skvelé tričko..

//Jasné, ešte niečo?
Prílohy
meh
meh
nadl
Medium Star
Medium Star

seth82 napísal:A to píše človek, ktorý má v avatare komunistu...Mám skvelé tričko..
Keď pôdeš na WC tak ho použi to tvoje tričko :D :D :D
slay
Addict
Addict

nadl napísal:To si mal dať do tej kapustnej hlavy Neo Hitlera..
Karfiol synku, karfiol.. :wink:
nadl
Medium Star
Medium Star

slay napísal:
Karfiol synku, karfiol.. :wink:
Tvoj synák rozhodne nie som ! Ale zelina ako zelina. To povedala aj mlynárovie Anča najlepši mučnik je kura alebo pečená hus. Mudrland :D :D :D
Napísať odpoveď